- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Szia!
Köszi a megerősítést! Nyitott házban, ha a hűvös levegőt direkt a karira küldöm, akkor se megy 80 alá! (Furmark alatt.)
A borda forrósodik, a paszta kiváló minőségű, és tegnap lett kicserélve, a venti nem zajos, nem szorul, pörög szépen. A GPU terhelés alatt 1,15 V-ot kap a GPU-Z szerint. Mi indokolhatja ezt a nagyon magas hőmérsékletet egy relatíve alacsony fogyasztású VGA esetén? -
TIT
veterán
Fenéket pár,net tele van blackscreennel és itt is 80%szidja,nekem még nem is volt olyan vészes,szerinted miért vették vissza?
A 260X-el közel nincs annyi bajom mint a 7790-el és nem dícsértem egyáltalán,az egész seria vacak.
A 4770-et azt dícsértem+az 1950-em.
Enyém sincs szétoczva mert 6000-es,a 7790 gyorsabb volt,de ilyen alapon akkor vonják be az összes 270X,280X stb.-t mert használhatatlan.
Amúgy a tdr-nek skypen semmi köze az oc-hoz.
Na tessék már 2/2 szidja,akkor mitől is jó másnak?
2 év alatt kicsit többet foglalkoztam vele mint te.
A gép cseszik leállni ha a memo órajel nem minimumon van,ez neked jó?
És izélnek valamit is tenni már 2 éve úgyhogy menjenek a fenébe,de ezt te is írtad.
Sőt mát hajaznak az nv-re mert kevesebb tipust adtak ki és nincs már átmenet,mert megszünt a 270,270X. -
Fotonhámozó
senior tag
Csak ilyen gondok vannak vele:
- napi 2-3 black screen (általában képernyőváltáskor jön elő)
- nem hajlandó hw-s gyorsításra Photoshopban, ha mégis sikerül rávenni, akkor rövidesen összeomlik a rendszer
- alvó módból nem tud felébredni a gép
- indításkor néha nincs kép
- leállításkor muszáj megvárni a monitor kikapcsolását, mert időnként nem állítja le a kijelzőt
- Catalyst frissítés óta a netes videók nem játszódnak leHirtelen csak ennyi gondom van ezzel a nagyra tartott Asus 7790 trágyadombbal. Utolsó AMD VGA-m, mostantól csak nVidia-t veszek.
-
TIT
veterán
Én nem örjöngök és ne írd le,nekem eddig se kellett volna,én olvastam teszteket.
Nem nem csak azért pikkelnek,hanem mert teljesen ugyanazt tudja technológiailag mint a 7850,a 265 fejlettebb mert tudja azt a pár feature-t amit az R-sorozat.
Ki beszél használtról?Sose vennék,meg se éri.
Van 260X 34-ért 2 gb-s és nem lennék nyugodtam ha 260X-et veszel mert egy kalap vacak az egész,az R sorozattal együtt,a 7790-el az élen.
Ha te butított nv-t akarsz hát vegyél,de ha így tudod mit akarsz minek kérdezed? -
Joe.36
addikt
Hát az egész gépem AMD, a ventik is vörösen izzanak
. Direkt így raktam össze, semmi bajom az nvidiával, csak nem illene a gépembe.
R7 260 X em hibátlan, 1 éves 38 ért vettem, de még van rá 2 év gari mindig. Amennyit játszom ez is bőven elég, főleg hogy LCD tévén használom, ezen megy minden, film, játék, net, stb. De ez csak 1366/768 at tud, ehez meg bőven elég a 128 bites 2 gigás verzió. Eredetileg 7850K használtam, de az kevés volt játékra, ehhez jött az R7 260 X. Giga a lap FM2+ és a kártya is. -
woodworm
veterán
Te sem érted, ha azt mondod a 360-ast áttervezték a 260-ashoz képest (új a gpu neve), akkor a 370-est is áttervezték a 265öshöz képest (új neve van). Nem kivétel a 370-es sem, új steppinget kapott. Az a bajuk az embereknek, hogy általában az új generációban vagy emelik az órajelet, vagy lefelé bukik a sorszámozásban az előző generációs kártya. A 370-es esetében felfelé tolták a számozásban, ezért mondja mindenki, hogy visszalépés.
-
woodworm
veterán
"a 3xx sorozat a370-est kiveve ujabb gcnre epulnek mig a 2xx egy az egyben atnevezes"
Nem kaptak új gcn-t, maradt a régi, a chip kapott új steppinget, áttervezhették a kártyát is, ezért nézhet ki máshogy. Az új funkciók nagy része driveres. A fiji kivételével szinte az összes új gpu átnevezés, érdemi előrelépés csak itt van.Mindenki fúj itt a asusra, igazából a legyártott, eladott mennyiség ismeretének hiányában nem lehet megbecsülni a hibaszázalékot. Az idle órajel emelése után egyetlen hibajelenségem se volt, mondhatni már hónapok óta.
-
PlayMax
nagyúr
+1
2GB-os Sapphire 7790,19K-ért elhoztam,használom már egy hete legalább,több mint tökéletes....
-
Predator92
csendes tag
-
törölt tag
Bocs, nem tudtam hogy a <25 FPS (néhol <20) valakinek még játszható kategória, az emberi szem sem lát ezalatt összefüggő képet de mindegy is ha valakinek így megfelel... azt hittem a valós játékélmény (30>) volt a szempont főleg ha már a egy dVGA topicjában vagyunk. Volt A8-as APU-m és az sem volt képes mindig elfogadható sebességre, nemhogy az A4/6... ha neked megfelelt ok. Még budget PC kategóriában is minimum egy A8-as APU-t ajánlanak. Ha meg valaki komolyabban akar játszani az APU-t mag ideiglenesen veszi számításba.
-
woodworm
veterán
Ha csak az általad emlegetett 2-3 ezer forintot szánja valaki az igp-re, akkor lehet, hogy vga vész esetén még tud böngészni, de procierőben visszalép, ami viszont állandóan fennáll. A párosítással pont azt akartam szemléltetni, hogy a nagyjából azonos tudású processzormag megtartása mellett nem 2-3, hanem 5-10 ezer forintot kell még mellétenni az igp-hez.
-
woodworm
veterán
Azért az egy kis csúsztatás, hogy (maradva fm2 alapokon és azonos processzormag teljesítményen) kétezer forint különbség van az igp-s és igp nélküli proci között. Ha lehet órajeleket hasonlítani, mert pontos egyezés nincs, akkor a 760k párja a 6600k, a 860k párja pedig a 7700k, és nem 2k HUF a különbség közöttük.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok
Adott egy gép: FX 4130, Gigabyte 970a-ud3, R7 260X(Asus, 1gb, DCU II) és egy FSP 400 60APN 85+.
Az volt a probléma, hogy miután kiléptem egy játékból, akkor nem az asztal fogadott, hanem fekete képernyő. Ez teljesen random volt, tehát nem mindig fordult elő. Játék közben semmilyen hibát nem észleltem, tökéletesen működött minden, a hőfokok is rendben voltak.
Most átraktam egy másik gépbe a kártyát. FX 6300, Gigabyte 970a-UD3P, Evga 500B.
És itt is ez történik. Két napja van benne a kártya, ma csinálta először.
Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy ez mitől lehet.
Reset után minden tökéletesen működik, illetve, ahogy írtam játék közben is minden rendben van, csak miután kilépek, akkor történik valami.
Amiket már próbáltam:
-másik driver
-vírusírtó kilőve
-másik windows (win7-win8.1)
Játékok, amivel játszok: Battlefield 3-4, Cs:go, Race 07, Assassin's Creed Black Flag, Kivétel nélkül mindegyiknél előfordult a jelenség.
Mit lehet kezdeni ezzel?
Mert ugye, hiába küldöm vissza garanciába, ha ott tökéletesen működik ez a szutyok... az a szerencse rám nézve, hogy nem az én kártyám, hanem öcsémé, mert ezzel így semmit nem lehet kezdeni (eladni nem lehet, garanciázás is necces)...
Ötleteket, tanácsokat várom, hogy mit tudunk ezzel kezdeni. -
Sanyi19
őstag
Nem feltétlen a gpu magas órajele okozza, nálam pl. a memória nem szereti az ingadozást 600 és 6500 mhz között. Átszerkesztettem a biost, hogy 1200 és 6500 között ugráljon csak, azóta betonstabil és nincs semmilyen idegesítő villódzás vagy képhiba, semmi. Az enyém Giga 260X OC 1188 mhz a gpu órajele, 1268 mhz-re állítva szoktam vele játszani, de 1320 mhz-en is stabil (itt már emelni kell a feszt), a ram meg 7000-en is, csak nem szereti az ingadozást, első szériás hynix ramos kártya.
A videó szerint az is megoldja a hibát, hogyha lentebb vesszük a kártya ram órajelét. [link] de persze így lassabb, minden játéknál újra felhúzni az meg gáz....
De sima 260-al nem hallottam még, hogy valaki tapasztalta volna a Black Screen-t. Ott mind2 órajel alacsonyabb ezért is kevesebb a valószínűsége.
-
törölt tag
Meg lennénk jópáran nélküle is csak annyira kezdetleges az egész, hogy egyrészt nem működik, másrészt kikapcsolni sem lehet sehol...
A monitort meg nem fogom feleslegesen bekapcsolva hagyni ha olyat csinálok amihez nem kell (letöltés, tömörítés, karbantartás, stb.)
Én úgy vettem észre, hogy ha manuálisan zárolva van a gép (Win gomb + L) akkor a legtöbbször felébred, a megnyitott és aktív ablakok/programok pedig növelik az esélyét annak, hogy ne jöjjön vissza. -
Sanyi19
őstag
Nem kellene nekem, teljesen jó volt ami az 5670-eknél meg régi kártyáknál is volt, hogy lekapcsolta a monitort, a kártya továbbra is ment visszamentem, megmozgattam az egeret visszajött a kép nem volt zero core. Sokszor hagyom úgy a gépet, most mindig kapcsolgassam a monitort? Régebben beállítottam 5 percre mindig, hogy képernyő kikapcsolása az energia gazdálkodásban és ment... Készenlétbe alig fogyaszt 1W-ot a monitorom.
-
harusakura1
tag
Rendben, koszi a valaszt. Tudnal nekem linkelni egy olyan kartyat amin hocsoves hutes van? Megneznem de szerintem maradok ennel mert tenyleg nem fer tobb bele, vagy csak jovo honapban es addig mar nem akarok varni mert mar egy ideje itthon csucsul a gepem es kene mar kezdeni vele valamit
.
-
-
kisza25
félisten
már mindegy rendeltem gigabytot, amúgy mindenki alapból fikázza, de még egy tulajról sem olvastam itt, tudom elmúlt időkben voltak gondok a Gigával, de azért ők sem hülyék 3év gart vállalni, ha nem bírnak annyit a kártyáik, van egy giga 6600s-em kb 8éve teljesít szolgálatot fater gépében passzívan hibátlanul, erről a Sapphireról meg több rosszat hallottam, mint jót, azért választottam a gigát, majd kiderül holnap, majd úgyis jelentkezem
-
kisza25
félisten
a sapphirenak pont nem lehet kapni a normális változatát
msi-nek másoktól hallottam, hogy a világ másik végébe küldik el,
sapphirenál ez elég gagyi szerintem -
zeusz55
senior tag
Köszi!
MSI esetleg? Mennyire hangosak ezek a 9 cmes ventivel? Mert a giga mellett csak a 10 cm szólt meg a 3 év gari, de erre is 3 év a gari, és még olcsóbb is!
-
Speed®
titán
Kivétel erősíti a szabályt..építettem be jópárat vevőknek és nem hallottam eddig problémáról. Törvényszerű volt, hogy a sajátom lesz sz@r
kisza25
Nem feltétlenül gariztatható ezért még, mert nem konstans a hiba..bizonyos fokú terhelésnél jön csak elő, 45-50% ventifordulatnál. Ha nem sajnálták volna ennyire az anyagot a burkolatból, nem rezonálna valszeg..egy ideig úgy ment havernál, hogy gyorskötözővel rá volt picit szorítva..aztán 1x meguntam és felkerült rá a Heidi..amivel viszont ~75°C körül üzemelt..akkor nem is nagyon értettem miért, de mivel csendben volt és nem halt bele, úgy maradt..
Most viszont, hogy hozzámkerült, gondoltam átpasztázom, aztán gyanús volt, hogy azért, mert a 4ből csak a 2 középső hőcső ér a GPUhoz..ezért jött az ötlet, hogy valahogy szélesítsem meg, mintha lenne rajta IHS, ami teríti a hőt. Bevált..még szerencse, hogy tele vagyok hűtőbigyókkal..a régi Musashi rézlapkája így végre munkába állhatott
Egyébként ezért nem vagyok híve a DHTs hűtőknek..az a minimális hőlépcső, amit az egybetalp okoz, kiküszöböli ezt a problémát..mondjuk a gyártók is elgondolkodhatnának a nagy gyártástechnológia hajszában, hogy mi történik, amikor egyre kisebb területen adjuk le az egységnyi hőt..spórolnak pár centet az IHS/forrasztás témán, cserébe nincs az megoldás, ami el tudja vonni a hőt normálisan..
Durva, az egész gép üvegre terhelve 150W alatt vanNemrég még Sandyi5K+GTX480 kombóval több, mint duplája volt..igaz, teljesítményben picit jobb volt, de nem annyival, amennyi bosszúságot okozott a hűtés csendesítése..persze hiányzik a bütykölés és az ördög nem alszik, egy 750TI lehet beugrik, ha lesz jó áron..1920x1200hoz jól jönne a +kakaó
-
xmaas
őstag
Mukodik az kulonbozo kartyakkal is igazabol peldanak 6850- 6870 el csak a gyengebb kartya teljesitmenyet fogja leadni az erosebb is mert beal a gyengebb kartya teljesitmenyere, orajelek stb. egyezni fognak .Annyi hogy ugyan abban a csaladba kell legyen a ket kartya hogy mukodjon ha jol emlekszem
-
xmaas
őstag
Jobb megvenni az erosebbet altalaban azt vettem eszre amikor"filler [moderálva]" uzemmodba vasarol az ember mindig rafazik valamivel es megy a plusz koltekezes amit ki lehetet volna kerulni ha eleve nem [moderálva] az ember
Es kesobb tobb penzt fogsz kapni erte amikor eladod itt apron ha majd cserelni akarsz[ Módosította: radi8tor ]
-
xmaas
őstag
-
kisza25
félisten
hát ezt ránézésből nehéz eldönteni, láttam már hatékonyabb és halkabb 1 ventis megoldást, mint 2 ventist szóval ezért érdekelnének a tapasztalatok
Guri1885: valószínűleg a +100 Mhz-hez adtak egy kis + feszt és lehet ebben benne van már a 2GB RAM is, bár eddig amit néztem kártyát egyik sem ment 1100Mhz-en -
marcus1
tag
-
greenface
aktív tag
Érdekes kérdés ez az 1GB vs 2GB.
Az a gond, hogy a tesztek többnyire csak átlag fps-t mérnek.
Itt csak akkor jön ki a difi, amikor már folyamatosan kifut a VRAM-ból a kártya (tehát nagyon nagy felbontás, 4x/8x AA).
Azt nem tükrözik a tesztek, hogy mennyi a mikrolag 1 ill. 2 GB esetében, már alacsonyabb felbontásokon is.Az is érdekes, hogy a 7850-hez mindenki 2GB-ot ajánl, namost a 7790 nem sokkal lassabb...
Én használtam 1 GB-os 7850-et, és 1280x1024-ben (!!) 4x AA-val a Far Cry 3 már laggolt rendesen, 8xAA-val pedig játszhatalan volt. Ha megálltam, magas volt az fps, de ahogy megmozdultam...
Nem mondom, hogy feltétlenül kell a 2 GB a 7790-hez, de sztem aki teheti, inkább olyat vegyen, már most is jól jön, később meg sokkal időtállóbb lesz így a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Új Samsung Galaxy A36 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest