- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster #3271 üzenetére
"nem ugyan azon a nyákon lesz a gpu mint a 260x nél másrészt tuti más alkatrészek lesznek beültetve a nyákra és lehet hogy igy megszünik a gond"
Persze, a 3 éves GPU-hoz fognak új technikát alkalmazni, amikor van működő...
A raktáron lévő 260X-ekre kerül egy 360X bios és átcímkézés/dobozolás után mehet ki a vevőnek
Az új kártyák meg ugyanúgy kerülnek legyártásra mint a régiek csak 360X lesz a neve, a középkategória aljával nem fognak szöszmötölni...
Lényegében akinek most van egy 260X majd szépen flashelhet 360X-re, ugyanúgy mint a 7790 -> 260X váltásnál. -
törölt tag
válasz
killbull #3257 üzenetére
Az sem csinálja, a 285-nek pont a kevés vRAM a legnagyobb baja. Ez az egész még sehol sem működik és semmi garancia nincs rá, hogy minden kártyával/játékkal működőképes lesz.
Leginkább a közelgő Fiji GPU miatt van szükség az efféle "okosításokra" mert annak csak 4 GB memóriája lehet.
Ne higgy el mindent amit itt írnak, érdemes más helyekről is tájékozódni mert itt már egy ideje erősen fel vannak nagyítva az AMD technológiai "vívmányai", a linkelt cikk is ennek terméke... -
törölt tag
A monitor bug az összes jelenleg kapható AMD kártyát érinti kivéve ha a monitor HDMI/DP-n csatlakozik.
750/Ti ami használható alternatíva igaz az árfolyam miatt ez is drágább már, de ~42-ért még így is egy elég jó példány kapható.
950 Ti ha lesz is eleinte az is drágább lesz, de mivel a 750/Ti is Maxwell így lehet nem is jön idén... -
törölt tag
ASUS-ék ismét kiadtak egy BIOS frissítést, hivatalos infó megint "Solved the accidental black screen issue": R7260X_biosupdate_tool.rar
-
törölt tag
Windows 8-ban alapból be van kapcsolva a gyors rendszerindítás amiatt van így mert leállításkor a rendszer egy részét hibernálja.
-
törölt tag
Új Bonaire Power Management Tweaker verzió feltöltve + egy lehetséges megoldás a ZeroCore problémákra.
-
törölt tag
Bocs, nem tudtam hogy a <25 FPS (néhol <20) valakinek még játszható kategória, az emberi szem sem lát ezalatt összefüggő képet de mindegy is ha valakinek így megfelel... azt hittem a valós játékélmény (30>) volt a szempont főleg ha már a egy dVGA topicjában vagyunk. Volt A8-as APU-m és az sem volt képes mindig elfogadható sebességre, nemhogy az A4/6... ha neked megfelelt ok. Még budget PC kategóriában is minimum egy A8-as APU-t ajánlanak. Ha meg valaki komolyabban akar játszani az APU-t mag ideiglenesen veszi számításba.
-
törölt tag
Egyszálas teljesítményben még az A8-10-ektől is jobbak a mai pentiumok, több szálat használó alkalmazásoknál már nem ennyire egyértelmű a helyzet, de ott meg az A4/A6-oknak egyébként sincs sok esélye az IGP rész meg hiába erősebb ha nincs proci ami kihajtsa (bár az A4-6-os APU-kban még az IGP is gyenge). AMD-ből minimum A8-as procit éri meg lehetőleg K-verziót.
-
törölt tag
Az AM3+ konfig egyetlen előnye hogy mehet bele 6, 8 magos proci is, minden másban rosszabb mint az FM2+ úgyhogy ha nem tervezel 6/8 magos processzort venni akkor jobb az FM2 (azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy AM3 platformot most már biztos nem vennék, akkor inkább gyűjtögetés i5-re).
-
törölt tag
válasz
LiteCross91 #2356 üzenetére
nV 750 Ti igaz valamivel drágább mint egy 260X.
-
törölt tag
válasz
raisechip86 #2350 üzenetére
Előbb utóbb mindegyikkel előjön.
Én úgy "oldottam" meg, hogy vettem egy HDMI kábelt, így hiába kapcsol le a monitor a kártya nem megy alvóba, mert a HDMI porttal nincs ZeroCore.
Szerintem működik DisplayPorttal, illetve DP/HDMI -> DVI átalakítóval is, ha a monitoron csak DVI lenne. -
törölt tag
válasz
r.endruu #2245 üzenetére
Nem tudok ilyenről, de ezt a logikát követve akkor ugyanúgy Intelhez sem lenne jó...
Az ASUS kártyából ha nem az OC verziót veszed akkor nem lesz gond, az OC verziót is helyre lehet hozni egy BIOS cserével, amúgy maga a kártya jól össze van rakva.
De még ott van az MSI 260X-e is. -
törölt tag
válasz
r.endruu #2243 üzenetére
Ha a Sapphire oldala helyes akkor ez az "új" revízió még gyengébb mint az eddigi volt (pedig az is gyengébb mint a legtöbb 260X):
"1000 MHz Core Clock"
"5000 MHz Effective" - WTF ? A referencia 260X 6500 MHz-es effektív órajellel rendelkezik...Ezt a verziót semmiképp ne vedd, mert nem más mint a hulladék raktársöprése jókora haszonnal.
Esetleg még ezek valamelyike:
-
törölt tag
Van egy új MSI teszt BIOS ha valakit érdekelne: [link]
2 GB verzió, BIOS-Version: 015.047.000.008
-
törölt tag
válasz
sloth400 #2223 üzenetére
GPU-Z-vel a legegyszerűbb: letöltés
Megnyitod és a Bios verzió mellett lesz egy kis IC ikon, azzal letudod menteni majd felrakod valahová pl.: [link](#2224) TIT
"uav-k hiánya,d3d level0"
Hány DX11-es játékban jelentett ez hátrányt eddig ?
"75 W nem előny ha idle-be is annyi ellenben a 260x 8W-val."
Ajánlom figyelmedbe ismételten a 750Ti tesztet: [link]
idle-ben a referencia 750Ti ugyanannyit fogyaszt mint a ref. 260X, sőt filmezésnél még kevesebbet ki is lett emelve, hogy:
"Érdekes még megfigyelni, hogy a GeForce kártyák mennyivel kevesebbet fogyasztanak a Radeonoknál DXVA gyorsítás mellett."
-
törölt tag
válasz
sloth400 #2220 üzenetére
GPU 1250-ig nálam simán ment a DC2OC verzióval, viszont alig javult valamit, 1200 fölé nem érdemes menni. Ha a memóriából ugyanazt a Hynix-et rakták rá akkor 1750 MHz @ 7 GHz a max, de ezt sem érdemes 1700@6.8 GHz fölé vinni mert hosszabb terhelés után hibázhat a kártya.
A két kártya szerintem ugyanaz lehet, csak más BIOS van rajta.
Ha feltudnád rakni a gyári bioszt megköszönném, sima nem OC-s verzióból csak a régi van fenn TechPowerUpon. -
törölt tag
Meg lennénk jópáran nélküle is csak annyira kezdetleges az egész, hogy egyrészt nem működik, másrészt kikapcsolni sem lehet sehol...
A monitort meg nem fogom feleslegesen bekapcsolva hagyni ha olyat csinálok amihez nem kell (letöltés, tömörítés, karbantartás, stb.)
Én úgy vettem észre, hogy ha manuálisan zárolva van a gép (Win gomb + L) akkor a legtöbbször felébred, a megnyitott és aktív ablakok/programok pedig növelik az esélyét annak, hogy ne jöjjön vissza. -
törölt tag
válasz
kalozhun100 #2170 üzenetére
HWiNFO + hozzá a saját vagy 3rd party gadget: [link]
-
törölt tag
"és van ott 132W is"
Ja meg ott vannak a jelölések is, hogy melyik "csíkra" mit kell érteni:
A 132W amikor a gép terhelve van - ez a 260X esetében 162W - tehát terhelésnél ugyanazon konfiggal a referencia 260X 30W-tal eszik többet és így tovább...
A 65W pedig teljesen normális érték idle fogyasztásban, procival, VGA-val mindennel együtt véve ha a teljes gépet nézzük ezt nem egy teszt bizonyítja.
Magyarázhatod ezt, hogy le van butítva, de a "butított" 750Ti jóval alacsonyabb fogyasztással (és hőtermeléssel) hozza a 260X szintjét és nincsenek driver gondok vele (legalábbis az alap dolgokkal nem).
Mantle+TrueAudio - hidegen hagy abban a pár játékban, főleg, hogy a Mantle 260X-szel nem sokat ér, hacsak nem 2 magos Pentiumod van."Zerocore-t is csak meg kéne csinálni normálisan."
Mondod ezt egy olyan technológiáról, ami lassan 3 éve rá van kényszerítve a vásárlókra és a kezdetektől nem működik tökéletesen...
-
törölt tag
válasz
bobalazs #2154 üzenetére
A második mondatoddal megcáfoltad az elsőt. A rendeltetésszerű működés az lenne, hogy 10/10 vagy 1000-ből 1000 alkalommal ébredjen fel...
És pont elég ha egyszer bejön, mert nem mindig sikerül utána reboot nélkül visszahozni a rendszert.
A háttérben is hallani, hogy ki/be kapcsolgatja ilyenkor a kártyát és a ventilátort. -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #2146 üzenetére
Az összes GCN-en megvan ez a felébredős bug, a blackscreenes dolog megint egy külön fejezet... Azaz az architektúra és a ZC megjelenése óta (lassan 3 éve) nincs olyan driver írva ami képes lenne kivétel nélkül minden esetben felébreszteni a kártyát, nem sokszor jön elő de akkor is idegesítő, főleg mert mindenkire ráerőltették ezt a ZeroCore-t de nem tudják megoldani hogy működjön.
Én is a hasonló húzások nameg a jövőben több AMD-s játék miatt maradtam, de ha így haladnak pont azokat fogják elkergetni akik még kitartottak mellettük, proci fronton ezen a téren már elég jól haladnak. -
törölt tag
válasz
bobalazs #2138 üzenetére
Nem csak a rögzítéssel, hanem magával az appal is, a RadeonPro volt az egyetlen normális szoftver hosszú idők óta (ATi Tray Tools), de az is megszűnt mert a fejlesztőt felvették a Rapture-höz és állítólag nincs ideje továbbfejleszteni...
De én MSI afterburner bétával is próbáltam a rögzjtést és ott is gondok vannak vele leginkább a teljesítménnyel tehát nem appfüggő, hanem valami driver/codec gond. -
törölt tag
"De állítólag 75W-ot fogyaszt idlebe is és az már nem igazán jó,260X meg 8W-ot.
Cuda,shadowplay-el mit érek ha Lara haja nem olyan részletes vagy pár effekt nem olyan és drágább 6 ronggyal."Én állítólag azt hallottam, hogy 120W-ot fogyaszt... viccet félretéve nem fogyaszt 75W-ot idle megnézheted a teszteket és nem is kell imádkozni hogy felébredjen ha épp kikapcsolna a monitor...
Lara haja egy játékban "szerepel" (ott is kb. 20-30 FPS-be kerül egy 260X.el) a PhysX meg legalább egy tucatban, kb. mindkettőnek ugyanannyi jelentősége van játékélmény szempontjából, de ha már a játékokat nézzük akkor mindenképp több PhysX-es van."Pár effekt nem olyan" Melyik ? Mi? Hol ? Teljesítmény szempontjából ebben a kategóriában jelentéktelen mennyi az UAV-k száma.
Értem én hogy AMD topic és erős AMD hátszél van a fórumozók részéről, de ennyire AMD fannek nem kéne lenni (mondom ezt egy AMD APU és egy R7 260X tulajaként), főleg hogy hétről hétre eleve azért kerül a zöld banda szóba mert 90%-ban csak a gond van a 7790/260X szériával...
ShadowPlay játékok streamelésére lett tervezve, van az AMD-nek is VCE-je csak egyrészt hivatalos applikáció továbbra sincs hozzá, nem hivatalosokkal meg gondok vannak.
Egyszóval ha jó áron betudja szerezni inkább egy 750 Ti a 260X helyett.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster #2113 üzenetére
Én megkaptam.
-
törölt tag
válasz
Sanyi19 #2092 üzenetére
Ugyanúgy mutatnia kellene, esetleg próbáld meg HWiNFO-val monitorozni, vagy indítsd újra a gépet az alkalmazása után.
Látom, hogy virtus alaplap ha telepítve van lehet amiatt nem tűnik el.
Amúgy: [link] 69. oldalon a "Primary Graphics Adapter" részen elméletileg kilehet kapcsolni. -
törölt tag
válasz
Sanyi19 #2089 üzenetére
Próbáld meg ezzel a verzóval: Bonaire Power Management Tweaker.rar de ha az Intel IGP aktív akkor lehet nem fogja alkalmazni vagy nem látsz majd változást. Nálam az AMD IGP-je automatikusan deaktiválódik ha az elsődleges PCI-e slotba VGA kerül.
Bár biosz/uefiben kellene hogy legyen erre lehetőség ha megmondod milyen alaplapod van megnézzük.Egyéb változás:
- külön exe a 7790 és 260X-nek, a profilok ugyanazok mindkét esetben.
- +/- 80% TDP limit bár szerintem az 50 is bőven elég. -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #2080 üzenetére
ASUS GPU Tweak, HWiNFO, vagy bármilyen más monitorozó program de még a Catalyst is mutatja az Overdrive fülön.
A HWiNFO64 legújabb (4.43.2292) bétájába egyébként bekerült az ASP1106D monitorozása így most már az is látja a feszültségeket nem csak a GPU Tweak: [link] -
törölt tag
válasz
smokiii1 #2072 üzenetére
Gigabyte F2A88X-D3H
Májustól van meg a kártya és egyszer sem jött elő (bios/powerplay modokkal ha akarom előtudom idézni vbiosztól függetlenül ha valamit rosszul állítok be de ez érthető). -
törölt tag
Az órajel ugrálással a PCI-e sebesség is változik, lehet hogy néhány alaplapnak gondja van ezzel és ez okozza a hibát - persze nem az a megoldás, hogy letiltják az energiagazdálkodást...
Elméletileg a Sapphire-tól elkért bios javítja a BS-t és az energiagazdálkodás is működik, olyannak kellene felraknia akinek rendszeresen van, mert nekem eddig sem volt így nem tudok mit mondani. -
törölt tag
válasz
Tournament #2063 üzenetére
Ha a másikat tüntették volna el még megérteném, de ez így eléggé hülye húzás volt...
-
törölt tag
válasz
freestailo #2060 üzenetére
Az ASUS szerint a blacksreen alaplapfüggő, nekem egyszer sem jelentkezett teljesen mindegy milyen bios van rajta és máshol is max a kikapcsolt powerplay okozta problémákról olvasni leginkább ami könnyen orvosolható...
Legtöbbet amúgy a Sapphire 11222-06-20G jelzésű kártyájára panaszkodnak BS témában.
A legjobb 260X szerintem a Sapphire 11222-00-20G hőcsöves 2xDVI-s kártyája lenne, csak azt meg sehol nem kapni. -
törölt tag
Az ASUS DC2-OC 260X-e és a szintén ASUS 750Ti között jelenleg 2000 Ft különbség sincs az egyik boltban.
Az, hogy a GPU nem olyan "okos" nem olyan nagy gond, főleg nem ebben a kategóriában. Sőt összteljesítményben a Bonaire-t még így is beéri + ~5%-al. [link].
A Bonaire hiába jobb GPU, a 128 bites busz miatt igencsak vissza van fogva... -
törölt tag
válasz
Martin97 #2039 üzenetére
1750 a gyári beállítás azon megy is, feljebb nem húztam mert ezeknek ennyi a max elvileg, viszont mivel a hűtés a GPU-n kívül sem a VRM-re sem a memóriákra nem terjed ki így sokaknak grafikai hibák jönnek elő (amihez valószínűleg az is hozzájárul, hogy alap biosszal mindig full sebességen járnak), amit a VRAM lejjebb vétele, vagy a vetik feljebb vétele old meg.
Egyébként én biztos emiatt nem váltanék egy újabb 260X-re, mert annyit nem hoz, akkor már inkább egy 750Ti (feleannyit fogyaszt, erősebb) persze Te tudod...
A táplálást a PCI-e foglalattal együtt értettem, mindenképp 150W a maximum (75+75). Bár a PCI-e 3.0-ról nem találtam egyértelmű választ. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2036 üzenetére
60% ~ 2500 RPM, de volt 75% ~ 3000 RPM, igazából 40% ~ 1800 RPM után nem látok különbséget csak hangosabb, de nem hűt jobban (talán 1-2 fokot, de az meg nem ér annyit amivel hangosabb 75% olyan hangja van hogy azt hittem felszáll a PCI-e csatiból
).
A szokásos "alap" dolgokat: hőfokot, órajeleket venti sebességet mutat a GPU-Z. VDDC infó nincs, feszültséget mutatja az ASUS GPU Tweak.
1750MHz@7 GHz-es Hynix ramok vannak rajta.
1300MHz@1.45V teszteltem +50%os limiten OCCT-vel ott még nem volt hiba, utána már igen, de a GPU is 97(!) fokra ment fel úgyhogy nekem max. 1200 ami még elviselhető.Illetve most jut eszembe: hiába engedélyezünk nagyobb limitet nem használ semmit mert 6 pinen max 150W-ot tud felvenni ami 115W-os TDP-vel +30%-os limitnek felel meg, tehát a +50 bőven elég úgysem használja ki még azt sem...
-
törölt tag
válasz
Martin97 #2034 üzenetére
88 °C-ig ment fel, de szerintem ment volna még...
Eddig BF4, Tomb Raider, FC3-ban ment fel 70 fölé amúgy alatta szokott lenni Mass Effect 3-ban is max. 55 szóval nagyon melegszik így (bár legalább ebből is tudom, hogy tényleg állította a feszültséget).
A DC2-OC-vel vannak túlhúzás miatt hibák illetve ugye a 015.42-es bios kikapcsolja az energiagazdálkodást ami miatt nagyon melegszik még 2D-ben is.
Nekem kb. 5 percig volt fenn az a BIOS, rögtön raktam fel a sima DC2-ét, illetve most már az van fenn de engedélyeztem benne az energiagazdálkodást - ilyen használat mellett nem volt gond a kártyával. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2029 üzenetére
+200 mV-on már a DCII hűtéssel is nagyon meleg.
Azt még meg tudnád nézni, hogy a +20% és +50%-os TDP limitnél tényleg emelkedik e fogyasztás ?
Referencia kártyánál VDDC Current vagy Power-ként fog szerepelni a monitorozó programokban csak nálam az ASUS vezérlőt semmi nem látja...Én a -50%-et megnéztem az tuti működik tisztán látszik amikor 150-ről 50%-ra esik, bár szerintem a +50% is mert 1.45V-on nem lenne ilyen stabil: [link]
-
törölt tag
válasz
woodworm #2027 üzenetére
Ha cserélgeted a BIOS-okat akkor ugyanúgy megmarad a 7790 és 260X is az eszközkezelőben, csak rejtve van amelyik nem aktív a program viszont látja és alkalmazza is a beállításokat, de csak a 260X-re.
(Eszközkezelőben a Nézet -> Rejtett eszközök megjelenítését bepipálod és a Videókártyák részen ott lesz a 260X is, ha onnan kitörlöd a 260X-et akkor a program el sem indul).
Próbáld ki, hogy 7790 bioszon beállítod a "fixed clocks" template-et - nem fogja alkalmazni rá, csak az "inaktív" 260x-re.
Normál esetben ha nincs cserélgetve a biosz csak 1x szerepel a 260X.
Persze lehet, hogy működik vele (ha nem akkor is meg lehet oldani, hogy jó legyen csak a 7790-es adatokat kell használni) a következő verzió előtt felrakok egy 7790 bioszt és ha jó bele is rakom a 7790 Device ID-jét.@Martin97: Valószínűleg igen, nem szoftveresen történik a szabályozás.
-
törölt tag
válasz
bobalazs #2024 üzenetére
Nálam az órajel hack a minimumot a memóriánál sosem tudta változtatni, így arról nem tudok nyilatkozni...
A 3 lépcsőset hogy érted ?
260X-nél ez a referencia tábla:DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.87269 V
DPM1: GPUClock = 635 MHz, VID = 0.87885 V
DPM2: GPUClock = 770 MHz, VID = 0.96201 V
DPM3: GPUClock = 875 MHz, VID = 1.03285 V
DPM4: GPUClock = 950 MHz, VID = 1.09651 V
DPM5: GPUClock = 1015 MHz, VID = 1.15503 V
DPM6: GPUClock = 1065 MHz, VID = 1.20637 V
DPM7: GPUClock = 1100 MHz, VID = 1.25770 VOlyat lehet, hogy pl a DPM0-4-et kihagyja és akkor csak a DPM5,6,7 között fog ugrálni (ugyanezt csinálta az ASUS, csak ők lekorlátozták az egészet a DPM7-re) de ha meghagyod ezeket a DPM5-7 értékeket akkor jobban fog melegedni.
Memóriánál is lehet hasonlót.(#2022) Martin97: Nekem ez hiányzott az általad küldött logfájlokból pedig látom miért:
A referencia és a te kártyádon is NCP81022-es VRM van míg az ASUS kártyán ASP1106D (több helyen azt írják elméletileg ugyanaz a kettő csak átnevezve, de az SMBus dump eltér) amit nem tud kezelni az afterburner sőt semmi más az ASUS GPU tweaken kívül...
Egyébként a DC2 és a DC2-OC biosszal is kb. +0.25V-ot enged a GPU Tweak szóval az is lehet, hogy nem a BIOS-ban de a VRM van így konfigurálva... -
törölt tag
válasz
Martin97 #2018 üzenetére
Nem látja mivel az ASUS kártya nem referencia design (bár szerintem ugyanaz a feszültség szabályozó max. átnevezve...)
Több mint valószínű, hogy a BIOS-ban van a limit mert az ASUS GPU Tweak nálam +0.25 V-ot enged, amiből kb. +0.2-t sikeresen alkalmaz: [link]
Viszont a GPU tweak Sapphire biosszal nem engedi monitorozni/állítani sem a feszültséget szóval lehet, hogy nem is érsz semmit másik gyártó bioszával. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2016 üzenetére
Afterburner nálam nem is engedi állítani, azt csak az ASUS GPU Tweak látja
A feszültségértékeket sem tudtam még visszakeresni, lehet az csak bioszból módosítható...
A TDP limithez annyit, hogy lesz majd egy "custom" template is amivel saját értékeket is lehet majd megadni mindenhez, csak ez a verzió még eléggé kezdeti fázisban van: [link] -
törölt tag
válasz
Martin97 #2012 üzenetére
Ez egy wines bug ami néha előjön: [link]
Próbáld meg, hogy jobbkattintás az exe-n és Futtatást rendszergazdaként bár alapból kérnie kellene az admin jogot, de hátha...
A fel le ugrálgatást csak az szünteti meg ha minden PoweTune state-et fixálod, legalábbis ha 1-7-ig 300-at adtam meg ugyanúgy felment néha az 1700-asra. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2006 üzenetére
Elméletileg minden R7 260X-el működnie kell bár főleg az ASUS DC2-OC kártyájához készült hogy más BIOS flashelése nélkül is legyen PowerPlay/Powertune. (ASUS, Sapphire és XFX bioszokkal teszteltem), az XFX-ekkel viszont be kell pipálni az "Increase Memory idle clock (300 MHz)" opciót is mert ott eleve ennyire van állítva az alsó limit ezen opció nélkül pedig a többi kártyánál használt 150 MHz kerül alkalmazásra ami az XFX kártyával blackscreen-t okozhat.
-
törölt tag
válasz
kalozhun100 #2002 üzenetére
Energiatakarékosság. Ha elindítasz egy játékot átvált a maximum elérhető sebességre.
-
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #1991 üzenetére
-
törölt tag
válasz
bobalazs #1995 üzenetére
Felrakod az ASUS GPU tweaket, és a 2D órajeleket felhúzod a 3D-s szintre, vagy MSI afterburnerrel bekapcsolod az Unoofficial Overclocking - Without PowerPlay support-ot.
Ha csak játékra kell akkor RadeonPro-ban is van ilyen, hogy amíg a játék fut a max órajeleket kényszeríti. -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #1993 üzenetére
Azt még kipróbálhatod, hogy az alaplap BIOSzába ha belépsz és úgy hagyod akkor is csinálja e így kizárható a driver hiba.
De az is lehet, hogy alacsonyabb gpu és vram órajelekkel rendben lesz. -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #1988 üzenetére
Ez túlmelegedés vagy VRAM hiba. Ha jártas vagy a témában megpróbálhatod felrakni innen [link] a 3. bioszt, vagy vársz pár napot amíg elkészül a program ami BIOS csere nélkül is engedélyezi a PowerTune-t.
-
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #1986 üzenetére
Mikor kockásodik ?
Mert ha Firefox alatt akkor az a Firefox GPU gyorsítás kikapcsolásával oldható meg. Esetleg ilyesmi [link] ?
Az ASUS BIOS-ban eleve fixálva vannak az órajelek, emiatt túlmelegedhet ami szintén okozhatja a kockásodást.
Próbáld meg, hogy Catalyst Control Centerben Overdrive fülön lejjebb veszed a GPU-t és a memóriát is. -
törölt tag
ASUS R7 260X DC2-OC-2GD5
Eltekintve attól, hogy néha (eddig 3-4 alkalommal) nem ébred fel a monitor más gond nem volt vele, ez pedig 99% hogy driver hiba, mert biosztól függetlenül előjön ráadásul más típusoknál is.Az normális hogy ugrál (egyébként ha CCC-ben bekapcsolod az Overdrive-ot fixálni tudod 150 MHz-re).
Az XFX bioszában eleve 300 MHz az alsó limit. -
törölt tag
Állítólag azt nem bírja, hogy állandóan ugrálnia kell 150-ről 1600+ MHz-re, többek között lehetséges ezért is fixált mindent az ASUS...
Azt is olvasni, hogy a később gyártott modulok már jobbak, lehet nekem ezért nem volt még sosem.
Nekem blackscreen-t csak ezzel az alkalmazással sikerült előidézni, ha manuálisan próbálom vele kikapcsolni a monitort, de ez sem jelentkezik minden biosszal: PowerOFF -
törölt tag
Ide: [link] felraktam a többi BIOS modot is, csak az ASUS R7 260X-DC2OC-2GD5 kártyákhoz jó, mivel a többinek valószínűleg túl magasak ezek a memória értékek.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #1954 üzenetére
Itt is megvan, hogy ZeroCore-ból néha nem ébred fel a monitor úgyhogy ez valószínű driver hiba, főleg hogy más kártyákkal is jelentkezik.
Kis hexázás után sikerült bekapcsolni a PowerPlay/Powertune-t az ASUS 042-es bioszával
, akit érdekel letöltheti: AS260XDC2OC_042F.rar
Hamarosan jön egy picivel alacsonyabb órajelű, de a referencia értékektől "jobb" változat is, ez teljesen a gyári P-state beállításokat használja: -
törölt tag
válasz
#85552128 #1953 üzenetére
Lemaradt, de ha valakinek az ASUS kártya van posztoljon ide, hogy minél tovább legyen szem előtt a topic: ASUS R7 260X DirectCU II OC - Black SC, graphical artifacts, high temp, no Power Save
Direkt belinkeltem a Sapphire BIOS-t
-
törölt tag
Eddig egész jó a +/-100%-os határnak köszönhetően CCC-ből 3rd party app nélkül még jobb hőmérséklet értékeket lehet elérni
[link]
Kb. 1.5 órája megy a gép a max hőmérséklet 35°C (szabályozás nélkül ez mostanában 43°C, a GPU tweakes szabályozással 39°C szokott lenni.)
Olyan 7-8°C-kal hűvösebb így a GPU és a ház érzékelője is 2°C-kal alacsonyabb értékeket mutat. -
törölt tag
válasz
Tournament #1948 üzenetére
Ha megtudod csinálni szerintem mindenképp biztos van akinek jól jönne.
Nekem ahhoz, hogy használni tudjam újra kellene rakni az OS-t meg az SSD-t is MBR -> GPT-re kellene particionálni szóval jelenleg nem nagyon izgat a GOP csak jó legyen ez a BIOS -
törölt tag
Na feltettem.
Valószínűleg a hőcsöves verzió biosza, mert nem sokkal lassabb + utólag lehet ugyanúgy húzni.BIOS verzió: 015.042.000.003.000000
Dátum: 2013.12.18.GPU: 1150 MHz
VRAM: 1650@6600 MHzGPU PowerState-ek:
DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.87269 V
DPM1: GPUClock = 635 MHz, VID = 0.87885 V
DPM2: GPUClock = 804 MHz, VID = 0.96201 V
DPM3: GPUClock = 914 MHz, VID = 1.03285 V
DPM4: GPUClock = 992 MHz, VID = 1.09651 V
DPM5: GPUClock = 1060 MHz, VID = 1.15503 V
DPM6: GPUClock = 1112 MHz, VID = 1.20637 V
DPM7: GPUClock = 1150 MHz, VID = 1.25770 VAmi még érdekesség, hogy CCC-ben az Overdrive fülön a GPU jóval alacsonyabb illetve magasabb órajel értékeket is megenged mint korábban.
-
törölt tag
A lényeg: Ez egy frissített BIOS a Sapphire-tól, ami javítja a fekete képernyős hibákat és a PowerPlay (energiagazdálkodás) is megmarad. Tesztelve Sapphire, ASUS kártyákkal, de mással is működhet.
Csak "sima" bios, UEFI GOP partíció nincs rajta így a Windows 8-as gyorsindító módok ezzel a biosszal nem működnek. -
törölt tag
"Updated VBIOS from Sapphire. Fixes Black Screen and still has PowerPlay enabled. It works on ASUS and Sapphire boards. I expect it to work on other 260X too, but I can't confirm it as I don't have the hardware.
It does not come with UEFI GOP, but other than that, it's the best 260X VBIOS ever. I am running it on an ASUS 260X OC."
Érdemes kipróbálni, bár így a Windows 8-as fastboot mód nem lesz elérhető.
-
törölt tag
A techpowerupos ASUS DC2-OC bios (039-es) egyébként visszaveszi az órajeleket, csak az nem ami gyárilag van rajta (042-es).
-
törölt tag
A sima dos-os atiflash-sel kell felrakni - csinálsz egy USB/CD/DVD DOS rendszerindítót pl. Rufus vagy más programmal ha kôsz rámásolod a bios fájlt.
Utána bebootolsz róla és beírod: atiflash -f -p 0 bios.rom majd enter.
WinfFlashhez is van ilyen parancs de én már párszor megjártam vele szóval nem ajánlom... -
törölt tag
válasz
bobalazs #1922 üzenetére
Nem biztos.
Ha IE/Chrome/Operával nincs gond akkor csak van valami a Firefox HW gyorsításával is, főleg, hogy a konkurens gyártó kártyáival is jelentkezik: Firefox - Hardware Acceleration problem Hardware acceleration w nVidia causes Windows 8 systems crash -
törölt tag
válasz
Ed3r_X_ #1919 üzenetére
Black Flag eléggé CPU limites, egy felhúzott kétmagoson jobban futhat mint egy alacsonyabb órajelű négymagoson a Xeonnak meg relatíve alacsony a magonkénti órajele. A Codot még nem próbáltam vele, de az sem egy modern motor...
Én a CPU-n próbálnék meg húzni valamennyit ha lehet, nekem az A8 5600k 4 GHz-en kihajtja, még talán a 270X-et is, szerintem a legtöbb játékban a Xeonnak is elégnek kellene lennie... -
törölt tag
válasz
Habib[HUN] #1916 üzenetére
Nekem egyszer sem volt kockásodás Chrome böngészővel még az alap Power State-ekkel sem. Firefoxnál láttam ilyet utoljára még a régi Mobility Radeon 4650-nel (Chrome-mal azzal sem volt gond).
-
törölt tag
válasz
Tournament #1906 üzenetére
Az is ugyanolyan bugos...
-
törölt tag
Gigabyte R7 260X-hez van 1 GB-os bioszom, de tesztelni nem tudtam mert nekem 2 gigás van (windows boot után összeomlott emiatt a kép) - ezt is rá lehet rakni nem muszáj XFX-nek lennie, legalább a hw hibát kizárhatod ha működik vele: GV-R726XOC-1GD/F11
-
törölt tag
Kb. az összes gyártó kártyájával van valami, de (ahogy nézem a 7770 és 7950 bioszában) az összes többi kártyánál is megvan az alacsony (150 MHz-es) VRAM órajel ami időközönként maxra ugrál. Egyedül az XFX Core R7 260X-nél adtak meg minimumnak 300-at.
Több fórumon is azt állítják, hogy a képernyő villogások és böngészés közbeni hibák emiatt vannak mert a Hynix memóriák nem bírják az állandó a dinamikus váltásokat - bár nálam villogás még nem volt, de olyan, hogy a monitor nem kap jelet ha előtte energiatakarékosság miatt kikapcsolt igen - főleg ha úgy alszik el, hogy valami meg van nyitva és nincs a tálcára rakva (Win 8 app, vagy normál desktop). Bejelentkező képernyőre lockolva 99% hogy normálisan felébred.Most az MSI BIOS+ASUS GPU tweakkel lockoltam 2D-re is a memóriát + lejjebb vettem (min. 300 max. 600 MHz) a GPU-t így nem is melegszik feleslegesen (kb. 4-5 fokkal alacsonyabb a hőmérséklete 2D-ben), 3D-re pedig fixáltam a GPU-t és a memóriát is így játékok alatt nincsenek FPS dropok az állandó váltogatások miatt. Hátránya, hogy így mindig kapcsolgatni kell a programból vagy billentyű kombinációkkal mert a GPU Tweak még nem ilyen fejlett (
) hogy auto betöltsön profilokat: kép
-
törölt tag
A 750Ti kb. 10%-kal gyorsabb mint a 260X. Azért fogyaszt kevesebbet, mert egy új átdolgozott architektúra, nem pedig az előző széria agyonhúzott (újra)kiadása... 750Ti és 260X közül egyértelműen az nV kártya a győztes még ha valamennyivel drágább is (bár a DC2-es ASUS 260X is került ennyibe mint most a 750Ti).
-
törölt tag
Most pl. itt hagytam 5 percre a gépet és lement 34-re, de amint elkezdtem böngészni felment 38-ra mert ez is mint ma már majdnem minden GPU gyorsítást használ.
40 fok nem gond, teljesen normális 2D-ben (24 fokos szoba, 1x9cm-es házventivel).
Amúgy ha húzva van nem lehet, hogy egyfolytában max órajelen jár ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Légies iPhone halvány színei
- Kuponkunyeráló
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest