- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
Mayweather #4050 üzenetére
Azt lehet.
Csak a csodában kár reménykedni, szóval illik úgy belefogni, hogy 100% nem fog összejönni az, hogy a két említett kártya CF fog menni. -
CirrMee
addikt
válasz
Mayweather #4048 üzenetére
Normál esetben a piros oldalon is ugyanúgy korlátozva van. Az egy kivétel a hybrid crossfire / dual graphics volt, de az egyrészt gyengébb vezérlőkkel ment (apu+gyengus vga), másrészt nem nagyon erőltetik egy ideje azt a témát.
-
CirrMee
addikt
válasz
Mayweather #4046 üzenetére
CF -hoz azonos GPU -ra épülő kártyák kellenek. Nálad a kettőnek köze nincs egymáshoz.
-
CirrMee
addikt
AtiWinFlash, rendszergarázda módban.
-
CirrMee
addikt
Azt hiszem, nagyon el vagy tévedve. A °C érték nem azt mutatja, hogy mennyi hőt termel. Azt az eszköz fogyasztási értéke határozza meg, amit watt -ban szokás meghatározni. Esetünkben a kártyád 80°C -on kb ugyanannyit fog termelni, mint ha teszem azt vízzel 30°C -ra nyomod le. Illetve minden termel hőt a gépházon belül, ami elektromos árammal működik (azaz kvázi fogyasztó).
-
CirrMee
addikt
válasz
Bigmasterl #3998 üzenetére
Hűtési profil variálása megvolt már?
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #3605 üzenetére
létezik egy reg file ami kikapcsolja a hibernálást.... ha dobsz egy emil cimet küldöm
powercfg -h off
-
CirrMee
addikt
válasz
Askformore #3585 üzenetére
Nem jellemző, nekem Asus R9 270 (is, +Zafi' 7790) van, problémamentesen működik. A topicjában sem olvasni problémákról. Gyaníthatóan az R7 260 szériát érinti inkább/csak a bughalmaz...
-
CirrMee
addikt
válasz
marcus1 #3365 üzenetére
Abból indulj ki, hogy nem ma kerültek a piacra, és volt idejük javítani. Megtették?
Biztos lehetsz abban, hogy a "nagy változás" (gy.k.: átszámozás) nem a probléma javításáról, hanem egy újabb rókabőr lehúzásáról fog szólni. Mint ahogy az előző esetben is erről szólt...Ne legyen igazam, de várd meg először a tapasztalatokat ezzel kapcsolatban.
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #3271 üzenetére
Az, hogy vannak jól működő példányok, azt jelenti, nem magával a GPU -val (konstrukcióval, pláne a referencia darabbal) van a gond. Ha egy szoftveres
barmolástrükk képes megoldani egy ilyen jellegű problémát, az pláne az iménti megállapítást erősíti.Inkább az a kérdés, mikor óhajtanak végre foglalkozni a problémával, mert ennyi erőből összevissza-szanaszéjjel' cserélgethetik az alkatrészeket a második reinkarnáción is, de ez akkor sem lesz jó - kivéve, ha az eredeti problémát szünteti meg végre az AMD.
A meghibásodások másik részéért meg ha jól rémlik a gyári OC felel. Azt hiszem ezt szintén nem kell részletezni, hogy miként lehet orvosolni (szvsz illene végre combosabb teszteknek alávetni őket, még a gyártósoron).
-
CirrMee
addikt
válasz
raisechip86 #3113 üzenetére
Szerintem több sikered lenne a Hirdetések rovatban, itt csak a topikgazda figyelmét fogod felhívni...
-
CirrMee
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #2807 üzenetére
Ha működik, nem okoz gondot. Csak van arról tapasztalat, hogy bizonyos monitorok szeretnek HDMI-DVI konverterrel szórakozni.
-
CirrMee
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #2799 üzenetére
Monitor nemszeresse konverter.
Nálam is megcsinálja a monitor, a TV nem, így el is dőlt, melyik megy konverterrel...
(ha rákötöm a monitorra mindkettőt 1-1 HDMI bemenetre, akkor a sima HDMI -s kimenettel be lehet röffenteni a monitort, ha megjön a kép, már jó lesz konverteres kimenettel is, csak ennek így semmi értelme)
-
CirrMee
addikt
válasz
GabeszTdi19 #2258 üzenetére
Ha jól látom, 2.2.0.0.
-
CirrMee
addikt
válasz
GabeszTdi19 #2256 üzenetére
Nálam is ezt írta a 270 -es BIOS fájljára, de engedte és működik a kártya.
-
CirrMee
addikt
válasz
GabeszTdi19 #2253 üzenetére
WinFlash:
Load image -> Program.
-
CirrMee
addikt
válasz
freestailo #1881 üzenetére
Értelemszerűen mivel BIOS függő, egy jól megírt BIOS bevésése meg tudja oldani a problémát. Csak legyen az adott típushoz ilyen...
-
CirrMee
addikt
válasz
freestailo #1879 üzenetére
Órajelessel már más is szopizott OC kártya miatt...
-
CirrMee
addikt
>AIDA 64 azon belül Túlhajtás fül... az megizzaszt mindent
Az való igaz, hogy ad némi melót a GPU -nak, de az max hűtőt tesztelni jó. Ha grafikai hibát akarsz kihozni belőle, miért akarsz elindíttatni vele olyan programot, ami egy deka 3d képet (és vele együtt textura hibákat) sem fog eléd tenni...?
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1569 üzenetére
>ez igaz és nem hibáztatom az AMD t csupán csak annyit akartam kihozni belőlle hogy végül is ők az "abya cég"
El vagy tévedve, nem anyacég, semmilyen értelemben sem az. Grafikus processzorokat tervez (és gyártat), amiket elad a megrendelőknek.>az már csak hab a tortán hogy gyártja az asus a giga az msi az xfx a sapphire aki ráadásul referencia partner is!! és még semmi visszajelzés nem ment volna az AMD felé? ez kicsit hihetetlen számomra persze ok ez csak egy vga ráadásul nem is méregdrága
Nem tudjuk, mi van a háttérben, de miért lenne nekik kötelező átadni az üzleti adataikat...?
Más a helyzet abban az esetben, ha az AMD szállítana le hibás grafprocesszorokat, mert abban az esetben rá lehetne verni a balhét anyagi értelemben az AMD -re, és attól lenne hangos a sajtó, a gyártókat meg anyagi értelemben nem terhelné annyira a sok hibás kártya miatti veszteség. Az, hogy nem olvasunk róla, valószínűleg azt jelenti, hogy próbálják a gyártók házon belül megoldani a dolgot, tehát erős a gyanú, hogy ők a hunyók. Ami akár azt is jelentheti, hogy tojnak az egészre, ha visszaviszed, majd küldenek másikat helyette. Ha sokáig bírják, akkor jó kis haszonnal mehetnek...>és nem egy suzuki vagy merci vagy opel ahol valami gondot találnak hivják vissza azt a szériát
kb 6 éve volt olyan hogy a WD nek volt egy hibás vinyó sorozata és értesitete az üzleti partnereit azok pedig a vevőket és kicserélték a vinyót ha az a széria volt
de hát ez más téma voltEgy autó esetében életekről lehet szó, emiatt kell visszahívni.
Egy merevlemez esetében is az a helyzet, hogy kerülhet olyan számítógépbe, ami fontos feladatot lát el, mert nem csak kovács pistike vehet az ilyet az otthoni 'ámítógépébe.Egy játékosoknak szánt videokártya viszont rohadtul nem szokott pl kórházban vagy erőműben kikötni, ezért aztán a büdös életben nem fogsz Te olyat látni, hogy tömegesen visszahívják őket...
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1558 üzenetére
>nyilván minden hol ugy szerepelnek ezek a kártyák hogy AMD radeon az sus a sapphire meg a többiek csak megkapták vagy vették a jogot hogy piacra dobják a nevükkel ezt a szériát
Egyfajta licenc...
>de mindegyik gyártó kártyáján ott figyel az AMD felirat
Még sem írhatják rá, hogy brutálDzsíforsz 8192.>persze ez nem azt jelenti hogy ők a felelősök minden hibáért hiszen a referencia kártyát ők biztos nem húzták agyonra és persze a referencia nyákot sem az AMD tervezte át mint pl: az msi kariknál....
Rohadtul nem felelősek, mivel ott a referencia dizájn, aki meg ettől eltér és hulladékot gyárt (zöldeknél is lehet), azt majd a piac kirostálja. Húzni meg inkább GPU -t szoktak, viszont nem ezzel, hanem a memóriákkal vannak problémák jellemzően.
Tudom ez nem vigasz annak aki ilyenbe botlik bele, de olyanért hibáztatod az AMD -t, amiről nem tehet.
Ha pedig valaki olyat vesz, amin esetleg a VRAM is gyárilag tuningolva van (azaz nem csak gyorsabbal szerelték vel), annak meg úgy kell, hogy ezért adott ki több pénzt...>és valamit biztosan lehetne tenni mert sokan sokan vették ezt a szériát..
Valószínűleg nem lépte át még a nemzetközi szaksajtó ingerküszöbét. Az AMD meg nem biztos hogy tud arról, hogy pl az Asus 270X -es szériája milyen hibaszázalékkal fut, elvégre a garis részt az Asus intézi, és nem az AMD.
>én aki esküdtem és ma is esküszöm a sapphire kártyákra már azt mondom hogy az mégsem járja hogy egy 3 honapos kártyán időnkint úgy zörög a venti mintha egy második világháborús vadászgép repkedne a gép körül és hiába nincs bajom a kari teljesitményével ez a csörgő venti
Rossebb tuggya'.
Anno az egyik itt is posztoló kollégától vettem tavaly a zafi 7790 -est. Bár a kártya azóta az asszony gépébe költözött, abszolút nincs gond vele. Az 1 ventis verzióról van szó, túl is van hajtva, de csendesen teszi a dolgát (nem zörög, és nem is hangos). Mondhatnám hogy nem értem miért szidják, mikor nekünk jó, de nem fogom ezt tenni, mert attól még mással megtörténhet.>és a néha jelentkező feket képernyő zavar és idegesit.. nem azért fizettem majdnem 40 ezer ft-t hogy igy legyenek a dolgok
A zc már inkább írható az AMD számlájára, viszont gyanítom ott is vannak olyan okosságok, amiről nem tudunk.
Amikor az i5 -ös gépemben volt, egyedül az STR módból felébresztésre fagyott be. Amióta az asszony Phenom II X3 -asa mellé került, azóta viszont problémázik energiatakarékos (képernyő lekapcsolás) módban is, és tette akkor is, amikor még sima natúr VGA csatiról ment monitor. Mindkét gépen ki van kapcsolva az STR mód, valamint a párom gépén ki van kapcsolva a képernyő lekapcsolás, aztán nincs is probléma. -
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1555 üzenetére
Mert...?
Az AMD megtervezi a GPU -t, és a referencia kártyát. A többi már a gyártókon múlik - elsődlegesen ő bukja azt is, ha megbízhatatlan kártyákat árul... -
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1551 üzenetére
A VRAM chipeket nem az AMD készíti.
Mivel alapvetően azokkal van a gond, felmerül a kérdés, hogy pl "átcímkézett" ( / hulladék) 6GHz -es chipet ad e el a chip gyártója, vagy a kártya gyártója lövi be rosszul, pl alacsony feszkót adva. Teljesen mindegy, melyik verzió lesz igaz, egyikről sem az AMD tehet. -
CirrMee
addikt
válasz
luiginador #1387 üzenetére
Volt ilyen hiba régebben az Aida64 -el, még én jeleztem Fiery -nek a hibát. A 4.0 verzió körül kezdett vacakolni, és már bétákban akkor javítva lett. Ha 4.20 vagy újabb Aida64 van nálad, elviekben nem fordulhat elő.
-
CirrMee
addikt
válasz
Manitou #1232 üzenetére
Amennyiben Fhd, AA, AF kombo fut, érdemesebb most már a 2Gb -os verziót választani, és nem a felét.
>Vagy jól sejtem, hogy itt még csak "marketing", nem úgy mint pl a 7850 esetében?
7850 -nél sem marketing, ha használni is akarod a kártyát arra, amire való (pl nem ezeréves játékra),
>2GB 260X vs 1GB 7850 illetve 2GB 265 esetében mi a konklúzió?
Szerintem inkább válassz 260X 2Gb és 270 között...
-
CirrMee
addikt
válasz
#00983040 #645 üzenetére
Ex - Kisza25 féle 7790 -est hajt most, amúgy 555BE féle jószág a proci. Sajna sem feszkó emelésre, sem órajel csökkentésre nem "javul" a 4 -es mag, legtöbbször a boot folyamán el is száll. A 7790 viszont jófajta jószág, csak le kellett kapcsolni az alvás/képernyő kikapcsolást (bár amíg az én gépembe volt, csak az alvással volt baja), ennyiért viszont nem csapunk majrét. Működjön (1200/1600), játszani lehessen vele, meg HD filmeket nézni, ilyen apróságokra meg nem adunk.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
bolcsodal #620 üzenetére
Végül is hetest tényleg régen használtam, bár úgy rémlik, ott is csinálta, lehet én emlékszem rosszul. 8 -asnál viszont tuti lehúz gyárit (HD5xx0 GF8xx0 sorozattól felfelé biztosan), ha van net, és nincs kikapcsolva az update. Tegnap az egyik legelső dolog volt, amit lehúzott egy balul sikerült update 1 miatti újratelepítést követően.
-
CirrMee
addikt
válasz
kalozhun100 #561 üzenetére
13.12, ha gond adódna vele, 13.9.
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #473 üzenetére
Mi a monitor típusa?
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #461 üzenetére
DDU volt próbálva?
-
CirrMee
addikt
Összetett a kérdés.
Az R és sima HD (7xxx) sorozat egymás rokonai, előbbi az utóbbinak rendre átszámozott variánsa. Másrészt a driver maga egy csomag, amiben megtalálható az 5xxx (wliw) szériától a legutolsóig minden, így majdhogynem mindegy, mit választasz jelen pillanatban.
Időnként 1-1 kártyának csinálnak "külön ajánlott" drivert, utoljára ha jól rémlik, a 7790 kapott ilyet (a kezdetekben), mint "későn érkező" kártyatípus. -
CirrMee
addikt
válasz
gyáliSanyi #213 üzenetére
Seráfütty. Én is ár/teljesítmény/engem érdeklő szolgáltatások alapján választok, néha előfordul a váltás nálam is.
Annyit még megtehetsz, hogy olvass vissza itt és a 77xx topicban (260 -as és 7790 korábbi "lelőhelye" ), melyek a megbízhatóbbak - ha szükséges ilyen információ.
-
CirrMee
addikt
válasz
gyáliSanyi #211 üzenetére
Hülye emberek mindig is lesznek...
-
CirrMee
addikt
válasz
Dark KillerX #117 üzenetére
7790 -et kihajtani minimum 3 mag...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- ASUS routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- EAFC 25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest