- Google Pixel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
Szia, nekem is van egy ugyanilyen kártyám, ugyanezzel a biossal. Jellemző rá a BlackScreen. Nálam más hibát nem csinált, vagyis a képernyő lekapcsolása után nem jött vissza de azt orvosolta a 14.9-es catalyst. Itt a fórumba volt róla szó, hogy a legjúabb 14.11.2 beta-val nincs blackscreen. Viszont én átszerkesztettem a kártya biosát. A módosított bios-ban "üresbe" nem 300\150-es órajelekbe áll be, hanem 300\300. Ezzel a biossal a kártya teljesen stabil. Azóta nem volt egyetlen Fekete képernyős hiba sem.
Hawk1979: Azóta mindig elindul. A hétvégén is ment sokat és semmi probléma nem volt vele.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Nagya21 #2400 üzenetére
Kivettem, hát azért volt benne por. Sőt egy hajszál is
Kitakarítottam. De majd hétvégén derül ki,hogy ennyi volt-e a baja, mert úgy szoktam, hogy pénteken hazamegyek a munkából benyomom a gépet és hétfőig biztos nem kapcsolom ki.
Ha addig nem áll meg a venti akkor már azt mondom stabil.
-
Sanyi19
őstag
Na ez már megint mi? Indítottam egy GPU-Z-t, nézem üresbe 61 fok a kártya.Írja, hogy 57% a venti, nézem mitől forrhat ennyire, hát látom, hogy fizikailag meg nem forog. Meglöktem kézzel és beindult. Giga kártya (y).
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2352 üzenetére
Nekem jelenleg egy monitor van rákötve dvi-al és mégse marad úgy, mióta 14.9(jelenleg 14.9.2) van azóta sose fagyott ki , viszont a venti nem is áll le a kártyán. Az összes előzővel leállt a ventilátor és elment a kép, nem lehetett visszahozni csak resettel. Most akarom újrarakni a gépet, kíváncsi leszek utána mi lesz. Lehet ezt a windows-t inkább előtte leghostolom.
-
Sanyi19
őstag
Nem feltétlen a gpu magas órajele okozza, nálam pl. a memória nem szereti az ingadozást 600 és 6500 mhz között. Átszerkesztettem a biost, hogy 1200 és 6500 között ugráljon csak, azóta betonstabil és nincs semmilyen idegesítő villódzás vagy képhiba, semmi. Az enyém Giga 260X OC 1188 mhz a gpu órajele, 1268 mhz-re állítva szoktam vele játszani, de 1320 mhz-en is stabil (itt már emelni kell a feszt), a ram meg 7000-en is, csak nem szereti az ingadozást, első szériás hynix ramos kártya.
A videó szerint az is megoldja a hibát, hogyha lentebb vesszük a kártya ram órajelét. [link] de persze így lassabb, minden játéknál újra felhúzni az meg gáz....
De sima 260-al nem hallottam még, hogy valaki tapasztalta volna a Black Screen-t. Ott mind2 órajel alacsonyabb ezért is kevesebb a valószínűsége.
-
Sanyi19
őstag
válasz
woodworm #2288 üzenetére
Szoftveresen emelted vagy a kártya biosát szerkesztetted át Hexeditorral? Mert én most az utóbbival próbálkozok black screen miatt, de valamiért mindig rossz lesz. Nem a beállított értéken megy, hanem ha hozzányúlok megszűnik a legalsó power state. Szoftverrel jó, de meg akarnám csinálni véglegesen, hogy 300\300 legyen a 2d, ne 300/150.
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2236 üzenetére
Erről az MSI bios-ról mit lehet tudni? Én most raktam rá a Gigabyte kártyámra a Sapphire 42-es biosát. Eddig jó, de ezt kb. 1 hónap alatt tudom megmondani, ha addig nem blackscreen-el, akkor már nem is fog. Az MSI-n hynix ram van? A power state-ek hogy alakulnak? Hol akadtál erre rá?
Írtam az AMD-nek, hogy el tudják-e nekem küldeni, az R7 260X Hynix memóriáshoz való legújabb bioszt saját felelősségemre... Kíváncsi leszek a válaszra.
Egyébként most a Gigabyte bios-t próbáltam HxD-vel szerkeszteni, de mindig meghibásodik a fájl, nem lehet csak úgy átírni, mint a 7770-ét. Próbáltam egy referencia bios-t is módosítani, de akkor is kinullázódik a device id, stb., használhatatlan lesz a file. Te próbáltál már ilyet?
A gigabyte kártyám már lassan mindenféle volt. Járt rajta XFX, Sapphire, és ATI bios...
ASUS bios-t a folyamatos max órajel miatt, és a más hűtés miatt nem akarok... Pedig lehet az lenne a legstabilabb... -
Sanyi19
őstag
kidobott a ph, és a hozzászólás számát nem néztem...így egy jóval régebbi hozzászólásra reagáltam, ezt most töröltem is
Az új catalyst óta mindig visszajön energiatakarékosból a gép.
Mondjuk azt néztem, hogy nem is megy a zerocore, mert úgy hagytam 2 óráig a gépet és akkor is forgott a venti.
-
Sanyi19
őstag
Windows 10 mellett is volt egy black screen. Most kapott a kártyám egy XFX bios-t, amivel 300 mhz a vram alapból. Ezzel tesztelem. Más szenved még black screen-el? Esetleg hynix ram-os 260x-el?
-
Sanyi19
őstag
válasz
kalozhun100 #2191 üzenetére
Én most raktam fel a Windows 10-et, 14.9-es catalystal, eddig tökéletes minden.
-
Sanyi19
őstag
válasz
kalozhun100 #2187 üzenetére
Már rakom is fel és tesztelem.
-
Sanyi19
őstag
Most nézem a gpu-z-t. Valamiért 590/810-en megy a kártya 1100/6500 (bonaire power management setting, a gyári 1188/6500 lenne). Lehet a guru3d-s 14.8-as catalyst hibája? Más tapasztalt ilyet?
-
Sanyi19
őstag
Nem kellene nekem, teljesen jó volt ami az 5670-eknél meg régi kártyáknál is volt, hogy lekapcsolta a monitort, a kártya továbbra is ment visszamentem, megmozgattam az egeret visszajött a kép nem volt zero core. Sokszor hagyom úgy a gépet, most mindig kapcsolgassam a monitort? Régebben beállítottam 5 percre mindig, hogy képernyő kikapcsolása az energia gazdálkodásban és ment... Készenlétbe alig fogyaszt 1W-ot a monitorom.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Sanyi19 #2095 üzenetére
Mióta emelve van a vram órajele 300 mhz-re a Bonaire Power Management Tweaker-el , azóta nem volt black sreen. Kb. egy hónapja stabil a gép. Már csak ezzel a fránya zero core-al kéne valamit csinálni, mert kb. heti 2-3x nem jön vissza a kép. A dummytray még sem vált be.
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2093 üzenetére
HWiNFO nem mutatja jól, viszont egy újraindítás után már a gpu-z jól írja. Belőttem az egyik ASUS órajelét, + a ram freki 300 mhz-re való növelését. Így most 300\300 GPU-Z be, 2d-be. Tesztelem, remélem így már nem fog előjönni a black screen. Ez az órajel fixálás/emelés javítaná azt is, hogy mikor zerocore-ba megy a kártya, néha nem jön vissza? Vagy továbbra is szükség van dummytray-re vagy valami hasonló progira?
Hihetetlen, hogy csak az ASUS ad ki javítást, én meg pl. írok a gigabyte-nak és elküldenek, hogy rakjam fel a weboldalukon található 13-as catalyst-ot.
Biost nem akarnék cserélni, garis még a kártya ezért inkább ezt a szoftveres módot választottam most.
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2091 üzenetére
I5-2500K-ba tudtommal sehogy nem lehet kikapcsolni az IGP-t. Egyébként ASROCK Z77 Extreme 6 alapom van. Ezzel működik, viszont GPU-z-be mindent kinulláz, monitorozni sem tudom, max elhiszem, hogy annyin megy tényleg.
kalozhun100 Alaplapom másik slotjában nem néztem, 2 hetes windows telepítés.
-
Sanyi19
őstag
Augusztus 12-es Beta Catalyst csinál valamit blackscreen vagy alvásból feljövéses fagyás ügyében?
-
Sanyi19
őstag
Nálam ez a dummytray sem tökéletes, most ULPS kikapcsolásával próbálkozok TRIXX-el.
-
Sanyi19
őstag
válasz
NyuszyCaster #1801 üzenetére
Giga se csinált még, itt is előfordul pedig, sőt zerocore-ból se jön vissza mindig. 14.7-el sem.
-
Sanyi19
őstag
-
Sanyi19
őstag
Megosztanám veletek a tapasztalatomat.
Eddig egy AMD FX8120-al használtam az R7 260X OC-m. 4,3 Ghz-en járt a proci azt hittem kihajtja. Most váltottam Intel-re és rájöttem, hogy a Zambezi még 4400-on sem hajtotta ki, legalábbis Vantage alatt:
Tehát egy R7 260X OC, ha húzva van már gyenge hozzá egy Zambezi magos FX proci.
-
Sanyi19
őstag
válasz
hoffman_ #1299 üzenetére
Sziasztok!
Watch Dogs-ot tolja valaki HD7790 2gb-on vagy R7 260X 2GB-on?High Texture meg minden más magas beállítás mellett hogy fut FullHD-ba egy ilyen kártyán? Nekm HD7770 van, Texture Medium, többi opció medium/high így egész jó, ha minden high-on van már kicsit röcög. A textúrát meg ugyebár nem engedi mert 2 GB kéne a magasra állításához. 3 GB meg az ultrához.
Mennyivel erősebb egy R7 260X mint az én kártyám? 25 %-al ?Kis OC-val ennyit megy a 7770:
hoffman_:
14.6 Beta vagy 14.4 van fent? Nekem Catalyst miatt csinált ilyet már kártyám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Google Pixel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Okos Otthon / Smart Home
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest