- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe.36
addikt
válasz
NyuszyCaster #3625 üzenetére
Tudom
A két kártya gyakorlatilag ugyanaz majdnem. De a HD 7790 az csak 128 Bites.
-
esox
senior tag
válasz
NyuszyCaster #3607 üzenetére
Köszi, igen erre gondoltam. Este megnézem, ez lesz a bib biztosan, mert anno nvidia korszakomban is mindig az EDID-el kellett szenvedni kézzel...
-
josik
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3610 üzenetére
Kössz a válaszokat. Megnézem. Csak most meg úgy néz ki bexart a gyerek tabja... Nem akar töltődni. Ternészetesen micro usb- n keresztül enne.. Keresem a papírjait.. :-/
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #3605 üzenetére
létezik egy reg file ami kikapcsolja a hibernálást.... ha dobsz egy emil cimet küldöm
powercfg -h off
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3605 üzenetére
Azt tudom,hogy a defender egy nagy 0,mint minden microfos,csak a fixtv-be istenítik
Rögtön vírusnak jelzett valamit
Viszont a skype-t nem lehet bezárni a cata miatt. -
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3598 üzenetére
Nekem programok se indultak el,ki se kapcsolt,sőt be se néha.
Defendert ki lehet lőni?
Catalysttal is vannak gondok W10-en. -
esox
senior tag
válasz
NyuszyCaster #3566 üzenetére
Tudnál dobni egy screenshotot, hol van ez a beállítás? Ahogy felrakom a drivert, alig látom rendesen a dolgokat a képernyőn.
-
josik
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3598 üzenetére
Nem vagyok benne. Nem letöltött, fejlesztői változat. Ami még zavar nála, hogy nem lehet kikapcsolni! Akár mit állitok be, csak hibernálja magát.
-
josik
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3596 üzenetére
Jó választás. Szerintem örülne neki a gyerek... :-) Az én gépembe nem tervezek ssd- t. Sőt nagyon semmit. Tavaly cseréltem telót, ami most van azon elolvasok, megnézek, elintézek mindent. Az ágyból... :-D
Írás: Szerintem most még tolják észnélkül a frissítéseket.
-
Joe.36
addikt
válasz
NyuszyCaster #3583 üzenetére
Igazából nem a kártyákkal van a baj hanem a bios és a driver a rossz , mert sztem túl húzták a kártyát.... Nameg a Zerocore... Black Screen... Ram Idle... Stb...
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3575 üzenetére
Nemcsak a tied
Nálam volt egy 560-as nv és restartolt a gépem 5 perc után. -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3575 üzenetére
Már ment, csak meg kellett írnom.
-
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3571 üzenetére
Ment PM. Szerk időn belül, inkább szerkeszd a hsz-t, nehogy egy modi megdorgáljon.
Askformore: Egyébként, ha sima 270-et veszel és azt tuningolod/rátolsz egy 270x biost ugyan ott vagy, csak néhány ezressel olcsóbban.
A kártya topikját keresd, hogy melyik problémás. De az ASUS cuccokkal nincs túl jó tapasztalatom.
(Egy gtx 560 dc2 top kártyát nem tudtak beszerezni, és az alap változatot próbálták rámsózni a top árán, 3x-is. Egy szintén asus laptop meg úgy throttleingol mint a fene, pedig takarítva van.) -
Askformore
senior tag
válasz
NyuszyCaster #3572 üzenetére
A mostani is ASUS és semmi gondom vele. Egyelőre még csak gondolkodom a témán, el kéne passzolnom pár dolgot, hogy legyen rá keret
Problémásak az ASUS R9 270X-ek?
-
3shae
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3510 üzenetére
Szuper!
-
Lordius
csendes tag
válasz
NyuszyCaster #3499 üzenetére
Szia!
köszi a linket. Fel volt telepítve az amd raptr és az zavarhatott be valamit, mert amikor letöröltem már nem jött elő a probléma.
Írtad , hogy neked nem jött be az új driver. Szerinted akkor inkább érdemes az eredeti telepitő CD-n lévő drivernél maradni? Köszi! -
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3495 üzenetére
Szégyen,miért kéne örülnöd,hogy kaptál egy kopott vackot a 100% pénzedért?
Ők örüljenek,hogy nem jelentetted fel őket megkárosításért.
Na akkor már tuti nem veszek asus alaplapot. -
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3490 üzenetére
Hát igen lejjebb kéne menni mert ez így elég vicces.
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3486 üzenetére
Hát igen,de van olyan játék ahol nem kell olyan erős cpu,viszont vga igen(pl.farcry4).
Örülnék én is egy 270X-nek.schulc99: Akkor nekem malacom volt,ezért nem szabad noname kis boltokban vásárolni pár ezressel kevesebbért.
Néha mondjuk 1-2 nagyobb is megszivathat. -
schulc99
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3485 üzenetére
Igazad van, aki ismeri annak bármit mondhatok.
2017 novemberig garanciás. Egy ideig nyúzom aztán majd elválik. -
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3481 üzenetére
Szia!
Nem sok,az normális,nekem 75 szokott lenni,most far cry 4-nél 80 volt de akkor nagyon meleg volt a szobában(kb.30fok)feltettem a ventit 75%-ra de csak 3-4 fokot ment le.
Nincs ezeken komoly hűtés és lusta a venti is(alig pörög 75 foknál 47%-ot.) -
bivalyolo
őstag
válasz
NyuszyCaster #3471 üzenetére
itt is van egy 8 éves giga lap igaz 775-ös de tökéletesen megy még az elemet se kellett cserélni benne.
volt viszont giga x600xt-m az memória hibás volt azóta giga kártyám nem volt de az említett giga lapban megy egy asus hd3850 ami szintén tökéletes a mai napig.
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3469 üzenetére
Reméljük sokáig,de ha már az asus se jó akkor csak a giga marad,pedig azt is szidják,nekem meg tök jó 6 éve és isminek is.
Olyat is hallottam,hogy a blackscreen-ek az incompatibilitás miatt vannak(túl régi lap)de annyi ember szív vele,hogy nem hiszem. -
Melorin
addikt
válasz
NyuszyCaster #3465 üzenetére
asus is maradjon inkább az alaplapoknál
de ez nvidia kari itt most az ati-amd karikról volt szóAha, akkor nvidia karit se gyártson, ugye, maradjon csak az alaplapoknál?
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3461 üzenetére
Hát igen giga elég trágya karikat gyárt,asus is maradjon inkább az alaplapoknál.
Nekem a 4770 sapphire 3,8 évet ment,többet vártam volna de jó kis kari volt,asussal(F1) már akkor gond volt(csörgött-zörgött a hűtője.
Nekem a powercolor X-1950 volt nagyon jó kari arctic cooling hűtéssel,lelógott a kártyáról
A his ice cooling 7790-ek néztek még ki jól.
A 260X mondjuk megépítésre nem egy nagy cucc de 32500.-at megért -
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3457 üzenetére
Igen ez a baj,sapphiból nincs már márkásabb verzió(azt megszüntették)
A club 3d-ről nem sok jót hallottam de van még pár darab. -
Mark023
tag
válasz
NyuszyCaster #3454 üzenetére
Pont a sapphire-ról hallok és tudok elég sok garis visszavásárlást. Persze attól még lehet, hogy a márkán belül is a márkásabb a jobb....
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3454 üzenetére
Jobb híján igen,powercolor és a his jobb csak drágább.
A sapphi a 260X-et nem vitte túlzásba hűtés terén. -
Mark023
tag
válasz
NyuszyCaster #3448 üzenetére
Szeretnék én is ilyen hőfokot/ fordulatot
Szeretem ezt a kártyát mert amúgy jól elvoltam vele... De többet no gigabyte vga. Mindenesetre addig üzemel a noti.
-
Mark023
tag
válasz
NyuszyCaster #3443 üzenetére
Raktam megint ezüstözött pasztát rá, letöröltem a felesleget de a fesztungot is bepasztázom lassan rajta. Az előző driverrel is ez volt, magas hőmérséklet.
Max veszek egy másik pasztát holnap de ha úgy sem lesz jó akkor megy gariba vissza. (Minden bizonnyal haldoklik a kártya). Igazság szerint nem is merem használni így.
A poén az, hogy sosem volt húzva... plusz az is idegesít, hogy mellé van rakva egy hűtő pluszba egy f8-as aerocool. Ráadásként az előlapi 12cm-est ventit is bekapcsoltam a meleg miatt. -
Mark023
tag
válasz
NyuszyCaster #3440 üzenetére
-
Mark023
tag
válasz
NyuszyCaster #3438 üzenetére
A pasztát most cseréltem már másodszor rajta 3 nap alatt, mondom lehet nem veszi át a hőt a borda de aztán dobtam az ötletet, mert a borda is forró és ugyan úgy 100% a venti, plusz most melléraktam plusz egy ventit hogy az is hűtsön. Azt is maxra állítottam de semmi minusz celsius. Továbbra is melegszik és ugrál a hőfok. Megpróbálom amit említettél, hátha az segít.
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #3404 üzenetére
Inkább egy 280-as 58 ropiért 3gb-vel.
-
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3386 üzenetére
Ezt az árat egy picit sokallom én is, de mivel újdonságról beszélünk ezért még drágábbak. Szerintem 30-32 ezer közé fognak bemenni az árak.
Ráadásul ebben kevesebb feldolgozóegység van, mint a 260x-ben.A BS probléma feltételezem, hogy az új szériánál is lesz (mint ahogy a többi szériát is érinti), de ezt nem túl nehéz orvosolni. (Legalábbis szaby programjával. Ezúton is köszönöm neki.
)
Egyébként csak én maradtam le valamiről, vagy tényleg feljebb kúsztak 1 év alatt a vga árak!?
A 2 gigás 260x-ek 32-34 között mentek, most 37 felett vannak, és 42-44 ezer közt voltak sima 270-ek most inkább 48 ezertől kezdődnek. -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3301 üzenetére
Elsőre is át jött, és én is kb. így gondolom.
Bárki bármit mond nekem azért megtetszett az AMD, ahhoz képest hogy eddig nvidiát használtam (9600gt). Olyannyira, hogy a tanuláshoz vásárolt laposomban is a már asztaliban jól megszokott kék-vörös páros lapul, remélem ezt sem bánom meg. Talán jövőre a procijukkal is teszek majd egy próbát, ha hozza azt amit írnak róla. (Na jó azért az elején, mikor gond volt a kártyával szidtam mint a szart, de szerencsére megoldódott.)
#3302 woodworm:
Ezzel nincs semmi baj, csak a biost és a drivereket csinálják meg normálisan, és az oc-s kártyákat se a referencia értékek alatt hajtsák. -
woodworm
veterán
válasz
NyuszyCaster #3301 üzenetére
Pláne, hogyha a 360 kapcsán ismét emelnek a referencia órajelen vagy 50 MHz-et. Akkor az eleve a 260x oc órajeléről indít, mint ahogy az történt előzőleg is. Sőt, már ott is érdekesen került az oc jelzés némelyik kártyára.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3296 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, én végig a 260x ről beszélek nem másról. Írtam példának a hangtechnikát ha valaki nem értette volna. Lehetnek ellenpéldák de ez konkrétan a 260x.
Mindegy én lépek nekem már megoldódott a problémám. Javaslom ha van garancia azzal élj ne te magad állítgass, a pénz nagyúr.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3292 üzenetére
Egyébként én visszavinném, de ez én vagyok. Akármi van nem tetszik ott a garancia, alapból úgy mész oda nem jó kötelessége olyat adni ami jó. Nincs miről beszélni. Ha meg papíron mennie kell kompatibilitás probléma.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3292 üzenetére
Írtam már...... a rendeltetésszerű az OC amit belő a gyártó, ettől valaki fentebb húzza eltér a gyáritól. Ezt nem lehet máshova ragozni, írtam is saját felelősségre állítgat mindenki mindent. Szerintem ez a 6000 vagy 6500 mhz amit találni a piacon max az a tartomány jó a gyártó szerint. Ezt meg hogy maxon járatjátok ti felelősségetek. Ezt se tudom hova ragozni. Az az 5 meg 10 fps amit kicsikartok sztem pofon a szarnak Bocsánat a kifejezésért de akkor már veszek olyat amiben van tartalék és nem kókányolgatok összevissza mindent.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3282 üzenetére
Rendeltetés szerűen csak a biosod nem volt kompatibilis a rammal (szerintem) és raktál rá megfelelő biost, erre tippelek.
Ez rendeltetés szerű.
-
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3282 üzenetére
Ebben benne van a kompatibilitási problémába amit írtam (nem kezeli a 16 Gb odat a lapod)
Részletesebben írom akkor a tuningot. Pl 400 wattos táppal használják mondjuk eléri a korlátot a táp így megkotlik a gép alatt.
Ezt komolyan gondolom a gyártás terültén így van, egy gyártó se gyárt úgy terméket hogy pl az AMD leírja hogy a 260X vramja 7000mhz ig húzható akkor 10000 db ból 10000 fog atom stabilan menni. Ugyan ez a GPU ra is. Van szórás. A logikája ennek meg az hogy pl fordítsd meg a kártyát (Made in China) Szóval ilyesmi ez szerintem reális.
Olyanok is szóba jöhetnek hogy nem feltétlen a kártya hibás hanem az alaplap. Vagy ugyan ez pl kifogott valaki a jó alaplapjához egy rosszabb 260X et így értem.
Egy bazi nagy kirakó amiben van egy láncszem ami nem oda illik. A fekete képernyő szerintem driver. És vezethető az AMD hibájára hogy ennyit foglalkozik a vevőivel hogy nem frissít sűrűn drivert így ha valakinek problémája van így járt, győzze kivárni míg javítják.
Én nem aggódok 2 év garancia ha ez alatt csinálja élek vele, és ami akarja az fogja is, meg egyébként SAPPHIRE kártyám 7 év alatt nem volt baja soha még pasztázni se kellett volna ment volna simán 10 évig is ha nem jön a directx 11 igénye a DCS WORLD nek.
-
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3276 üzenetére
A venti az nálam is zörög, de a wd40 javított rajta egy picit, de teljesen nem szűnt meg.
Ez már a sapphire hibája.
Majd én is váltok, ha megjelenik az új széria, és csökken az r9 280 ára. De előtte mindenképpen beszerzek még egy xeont meg 4gb ramot.
Az előzőnél lemaradt a vrm hőfokának értéke, ami nálam 86 fokon tetőzik.
-
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3270 üzenetére
Szia!
Az a baj, hogy a 265-el nem lenne sokkal gyorsabb mint a 250x, mert nem hajtaná ki a gépe.
Majd ha kész lesz akkor jelentkezz.
Én megmondtam, hogy nincs komoly gond. Egyébként mi oldotta meg? Ha igazán húzni akarod, akkor van benne még tartalék a 4,4 ghz felett is.Nem kell új nyák, meg alkatrészek, hogy egy jól használható gpu legyen belőle (bár +2 fázis nem ártana, de ennek csak tuningnál van nagyobb jelentősége), hanem elég lenne annyi is, hogy az új biosban megemelik a vramok minimális órajelét, és egy kicsit jobb drivereket írnak, mert a hibák egy részéért az felel.
Ezeket a kártyákat egy kis odafigyeléssel stabilan lehet tartani: Csak whql driver, és a korábban említett program.Továbbá ebben a szériában bőven van még tartalék, mert igen jól skálázódnak a feszemelésre, és jól lehet őket tuningolni. Alapvetően az 1280-1300 mhz-es órajelet is hozni lehetne gyárilag 1,28-1,3v feszültséggel (ez szerintem még hűthető érték), és a ramoknak a 7 ghz-es órajelét is tartható érték lehetne, de ehhez az kéne, hogy azokkal is érintkezzen valamilyen borda. És itt volna haszna +2 fázisnak, mert nálam azért belenyal a 80+ fokba (Ezt voltcraftal mértem, tehát pontos érték). Például itt van egy régebbi eredményem, és ezt játékok alatt is bírja (sőt az 1360/1800-at is), és ez még messze nem a vége a gyári hűtéssel. (Csak ahhoz még jobban ki kellene tolni a feszültség, órajel és tdp limitet, amire még nem találtam megoldást, ha valaki ebben tudna segíteni akkor kérem, hogy jelezze, nyáron tervezek egy szárazjég/víz tesztet, és ezért fontos volna.)
Összefoglalva: Nem rossz ez a kártya, csak az elején igényel egy kis korrekciót a gyári állapota, de onnantól stabilan tartható (legalábbis nekem azóta nincs problémám). Ebben az árkategóriában nincs nagy konkurenciája legfeljebb a gtx 750/ti, de ezek néhány ropival drágábbak, és valamennyivel gyengébbek is. De csak saját felelősségre ajánlott.
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #3271 üzenetére
Az, hogy vannak jól működő példányok, azt jelenti, nem magával a GPU -val (konstrukcióval, pláne a referencia darabbal) van a gond. Ha egy szoftveres
barmolástrükk képes megoldani egy ilyen jellegű problémát, az pláne az iménti megállapítást erősíti.Inkább az a kérdés, mikor óhajtanak végre foglalkozni a problémával, mert ennyi erőből összevissza-szanaszéjjel' cserélgethetik az alkatrészeket a második reinkarnáción is, de ez akkor sem lesz jó - kivéve, ha az eredeti problémát szünteti meg végre az AMD.
A meghibásodások másik részéért meg ha jól rémlik a gyári OC felel. Azt hiszem ezt szintén nem kell részletezni, hogy miként lehet orvosolni (szvsz illene végre combosabb teszteknek alávetni őket, még a gyártósoron).
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster #3271 üzenetére
"nem ugyan azon a nyákon lesz a gpu mint a 260x nél másrészt tuti más alkatrészek lesznek beültetve a nyákra és lehet hogy igy megszünik a gond"
Persze, a 3 éves GPU-hoz fognak új technikát alkalmazni, amikor van működő...
A raktáron lévő 260X-ekre kerül egy 360X bios és átcímkézés/dobozolás után mehet ki a vevőnek
Az új kártyák meg ugyanúgy kerülnek legyártásra mint a régiek csak 360X lesz a neve, a középkategória aljával nem fognak szöszmötölni...
Lényegében akinek most van egy 260X majd szépen flashelhet 360X-re, ugyanúgy mint a 7790 -> 260X váltásnál. -
killbull
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #3236 üzenetére
Most néztem 265 isteni lenne csak sehol nincs 40 000 ért, ill ahol én lakok Kecskemét ott 47 000.
-
Johni5
őstag
válasz
NyuszyCaster #3045 üzenetére
Visszalöktem a z97-be.Csak kíváncsi voltam,mit kezd vele a 790 lap.AMD gyárt pci-e 3.0-s VGA-t,de procit meg nem.Ez szar vicc.
-
Johni5
őstag
válasz
NyuszyCaster #3041 üzenetére
790-en felejtős,de 880-on is.
-
Johni5
őstag
válasz
NyuszyCaster #2675 üzenetére
Manuálba nézz szét.A többség laphoz nem kell csak a 24-es táp flashhez.Jobb alsó USB szokott lenni a bios frissítéses csatlakozó.5 másodperc reset gomb,és már írja is.
-
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2673 üzenetére
Mintha nem minden alaplaphoz kellene proci a bios frissítéshez.
-
Johni5
őstag
válasz
NyuszyCaster #2659 üzenetére
-
Joe.36
addikt
válasz
NyuszyCaster #2659 üzenetére
Úgy tudom 1866...De elméletileg megy 2133...is...
-
Gainka
őstag
válasz
NyuszyCaster #2633 üzenetére
Nem akarok beleszólni de azért durván elhivatott vagy. Biztos tudod mit csinálsz de a proci árával össze adva már erősebb félkonfigot is vehetnél.
-
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2625 üzenetére
Ment PM, hogy ne offoljuk a topikot.
-
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2624 üzenetére
Lehet hogy jók, a tápjaikat is ajánlgatják - de azoknál 5 év a garancia.
Ezért nem értem mi a helyzet a videókártyáknál... -
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2615 üzenetére
Csak kíváncsiságból;
Csak a kiírt 1 év garanciát kapta az xfx-re? Vagy regisztrálással ad többet a gyártó?
Álltólag az xfx nem olyan "futottak még" kategóriájú cég - de ez az egy éves garancia... -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2617 üzenetére
Majd megpróbálom azt is.
Milyen gépre vadászol? Mit nem értesz? -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2615 üzenetére
Köszi. Megy ez még többet is, csak már teljesen átfagytam. Még a procin kell csiszolni.
Amúgy az új AMD-k közül mindegyik hajlamos erre a "feketehalálra" a zerocore miatt. Viszont nálam a 14.7-es driverrel nincs gond. Újabbat még nem néztem, de majd megpróbálom újabbal is.
-
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2587 üzenetére
Tudtammal a cseregari arról szól náluk, hogy ha 1 éven belül meghibásodott az alkatrész, akkor egyből cserélik; nem ülnek rajta, nem váratnak heteket a szervíz miatt, nem javítottat adnak vissza.
De nem jelenti azt, hogy csak azt a terméket cserélik újra, amelyikre ez meg lett váltva.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #2587 üzenetére
Cseszhetem, amikor vettem még nem volt cseregari lehetőség. És amúgy ha szar, nehogy nekiálljanak "javítani", mi az, hogy nincs csere?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
NyuszyCaster #2551 üzenetére
Inkább gyere át ide.
[link]
-
Gainka
őstag
válasz
Pedig jobban jarnal igp procival. Pl 6600k
Partxxx
32k lapra, meg amd fannak is bekekul a szeme ha szamit a love. -
partxxx
tag
válasz
-
vhw
addikt
válasz
A 100k enyhe túlzás.
-
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #2546 üzenetére
1866-t biztos viszi, de ami még fontos hogy a késleltetése CL9 legyen
minimum 8 giga legyen és 2 darabban (személyesen a corsairt részesítem előnyben)
szerk:
nem hivatalosan még a 2400MHz-t is támogatja -
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #2544 üzenetére
ha csak 1 GPU-t szeretnél akkor elég az EXTREME 4-is, több GPU-s rendszert pedig felesleges FM2+ köré még tervezni is
BTW iponon a ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer olcsóbb mint az EXTREME 6
-
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #2533 üzenetére
GIGA lapokat nem ismerem, ezért nem merek felette pálcát törni, viszont ASROCK és ASUS lapokat szívesen ajánlok
mostani tapasztalataim szerint, az ASUS nem éri meg a felárat, az ASROCK is bőven teljesíti követelményeket
ami fontos, hogy jó chipkészletet válassz, a többi az rizsa habbal
ha FM2+ alaplapot akarsz, akkor válaszd ki az X88 chipkészletet, innentől már nem tudsz mellélőni, választhatod a legolcsóbbat is és a legdrágábbat is, semmi sem garantálja, hogy a drága nem lesz rossz vagy hogy az olcsó nem lesz jó
számold össze hány USB kell, milyen hangkimenet, mennyi ventilátor vezérlő stb stb, minden más csak marketingszöveg
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #2531 üzenetére
Nekem is az van,havernak is(2)állítűlag a vrm hűtés gyenge,de szerintem 30 felett biztos azzal sincs gond,amúgy marad az asus meg az asrock(na azt inkább nem)Mondjuk 5 éves a lap és a win 8.1 nem támogatott
Nekem nem telepíti fel az ahci drivert a cata,pedig végigmegy,listába sincs benne,bezzeg amikor elszarta a rendszerem benne volt,hogy vesszen meg! -
duduati
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2516 üzenetére
Omega driver az sapphire-ra van, vagy esetleg megprbázzam én is?
Ha igen, akkor egy linket dobnál pl!Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
bivalyolo
őstag
válasz
NyuszyCaster #2510 üzenetére
na ez bíztató
-
F.B.I.
veterán
válasz
NyuszyCaster #2481 üzenetére
Ezt megrángatnám a helyedben egy jó hűtővel és mehet alá egy R9 270X is.
-
benvolio
őstag
válasz
NyuszyCaster #2476 üzenetére
Nem rossz a 760K /nekem is az van
/, de fullHD-hoz ajánlott mellé egy R9 270-es kártya.
-
woodworm
veterán
válasz
NyuszyCaster #2470 üzenetére
Tudtommal elég szűk a Kaveri-vel együttműködő gpu-k száma. Konkrétan a 240-es és a 250-es kártyákra szorítkozik. Talán még ram megkötés is van (ddr3). Ha így számolsz, grafikai téren nem nagyon éri meg a befektetést.
-
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #2467 üzenetére
nézd vissza az aida adatokat, hogy volt-e extrém hőmérséklet, feszültségesés, esetleg throttling, visszaszabályozás, terhelés-esés
-
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #2455 üzenetére
terheld meg rendesen, közben figyeld az értékeket (aida64 trial pl tökéletesen megfelel)
ott látod a hőmérsékleteket, fordulatszámokat és a feszültség értékeket is
ha 2 óráig semmi baja, akkor ok
rendszer terhelésre furmark vagy linx64 + guiminer (bitcoin)
(a 2. megoldást jobban preferálom, mert azt tudom, hogy a szrt is kisajtolja a hw-ból)
-
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #2453 üzenetére
táp - ram - alaplap - vga
kb bármi lehet, mert a venti felpörgése lehet csak tünet (halkan megjegyzem, hogy a 7770 sapphire kártyám minden indításnál maxxra felpörgött, portalanított, ez az üzemszerű működése)
-
F.B.I.
veterán
válasz
NyuszyCaster #2369 üzenetére
Vagy használtan GTX670, az egy kicsit erősebb is de oda kell az i5 vagy FX6300 húzva.
-
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2369 üzenetére
Kb. gtx 760, de az alá már nem árt egy erősebb proci. (Nem tudom, hogy mivel hajtanád, de egy ivy i3 alá nem mennék.)
-
Hawk1979
őstag
válasz
NyuszyCaster #2125 üzenetére
Van már 14.8 WHQL
Guru3D -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
NyuszyCaster #2113 üzenetére
Szaby ment pm
-
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #2122 üzenetére
Szia!
Abból már soha,már 14.8 sevalószínű 14.9 lesz...van rá 2 hetük.
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster #2113 üzenetére
Én megkaptam.
-
Sanyi19
őstag
válasz
NyuszyCaster #1801 üzenetére
Giga se csinált még, itt is előfordul pedig, sőt zerocore-ból se jön vissza mindig. 14.7-el sem.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1597 üzenetére
Csúnya lenne ha ez így működne... El ne hidd... Ha garizattás után ezt tényleg be akarják játszani, hogy az akkori értéke alapján számolnák el, el ne fogadd irány a fogy. védelem...
tegyük fel van valamire 3 év garid, de beszarik 2.5 év után amikor már nem lehet kapni akkor ezzel az erővel mondhatnák azt is, hogy csak 1000Ft-ot ér ez a termék... -
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #1597 üzenetére
Számlán lévőt kötelesek,ne hagye magad becsapni.
Jó hogy nem már használtként akarják visszavenni a bolti ár feléért és arra dobjál rá.
Ha ilyen herék,akkor inkább adják vissza a vásárlás összegét és irány egy másik bolt.
A garanciális jogok törvényében egyébként sem szerepel a levásárlás,ezt csak te választhatod.
Ha nem felel meg a csere vagy nem akarsz más terméket helyette,akkor kötelesek vissza adni a pénzed. -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1582 üzenetére
Az én házamban is van egy 12-es venti elől és két 12-es hátul, ráadásul a proci nem melegít semmit. És így sem megy 6200 mhz fölé hiba nélkül még akkor sem ha a venti koccon van. Télen amikor nem volt 26-28 fok akkor vitte a 6600-6800 mhz-et 80%-os ventivel.
colossal89: Sok sikert! -
colossal89
tag
válasz
NyuszyCaster #1588 üzenetére
Köszönöm szépen a biztatást!
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1584 üzenetére
Ez mondjuk már R270X. Nekem az X-es tényleg felesleges lett volna a CPU miatt, de látom szépet esett az ára mert 1.5 hete ugyan ennyiért vettem sima R270-et, igaz az Iponban.
Nekem ilyen órajeleket tud a kártya:
900MHz Core (Boost Clock:975MHz) (OC mode)
900MHz Core (Boost Clock:955MHz) (Gaming mode)
900MHz Core (Boost Clock:925MHz) (Silent mode)
2048 GDDR5 5600MHz MemoryMondjuk kedden veszek használt AMD Phenom II 965BE-t (3.4Ghz) de az R270X-et még az se tudja kihasználni teljesen szerintem.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1575 üzenetére
Én még jó régen egy X800GTO-t sütöttem meg egy Stalker-el
nem bírta szegény... De ezek legalább nem sülnek meg csak hibáznak
De amúgy me, kell ezen problémázni.. Ugyan azt kel csinálni amit én tettem az ASUS-al. Utánajártam mindenhol, ahol lehetett, hogy ez mégis mi a pénzemért én nem ezt vettem. Sehol nem kaptam kielégítő választ akkor gari. Kaptam ugyan olyat? Aminek ugyan az a gondja? Nembaj gari. MSI R270 lett a vége, eddig semmi gondom vele. Mondjuk ehhez a bolt korrekt hozzá állása is kellett mert, mondhatták volna ők is azt amit az ASUS support mondott, hogy ez így normális. Csak szerencsére a szervizes krapek értett a dologhoz és nekem adott igazat. -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1568 üzenetére
Akkor szerencsés vagy, mert a vramom alapon is túlmelegszik néha, ha nem húzom 40% fölé a ventit.
A 7ghz-t meg 100%-on sem bírja.
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1569 üzenetére
>ez igaz és nem hibáztatom az AMD t csupán csak annyit akartam kihozni belőlle hogy végül is ők az "abya cég"
El vagy tévedve, nem anyacég, semmilyen értelemben sem az. Grafikus processzorokat tervez (és gyártat), amiket elad a megrendelőknek.>az már csak hab a tortán hogy gyártja az asus a giga az msi az xfx a sapphire aki ráadásul referencia partner is!! és még semmi visszajelzés nem ment volna az AMD felé? ez kicsit hihetetlen számomra persze ok ez csak egy vga ráadásul nem is méregdrága
Nem tudjuk, mi van a háttérben, de miért lenne nekik kötelező átadni az üzleti adataikat...?
Más a helyzet abban az esetben, ha az AMD szállítana le hibás grafprocesszorokat, mert abban az esetben rá lehetne verni a balhét anyagi értelemben az AMD -re, és attól lenne hangos a sajtó, a gyártókat meg anyagi értelemben nem terhelné annyira a sok hibás kártya miatti veszteség. Az, hogy nem olvasunk róla, valószínűleg azt jelenti, hogy próbálják a gyártók házon belül megoldani a dolgot, tehát erős a gyanú, hogy ők a hunyók. Ami akár azt is jelentheti, hogy tojnak az egészre, ha visszaviszed, majd küldenek másikat helyette. Ha sokáig bírják, akkor jó kis haszonnal mehetnek...>és nem egy suzuki vagy merci vagy opel ahol valami gondot találnak hivják vissza azt a szériát
kb 6 éve volt olyan hogy a WD nek volt egy hibás vinyó sorozata és értesitete az üzleti partnereit azok pedig a vevőket és kicserélték a vinyót ha az a széria volt
de hát ez más téma voltEgy autó esetében életekről lehet szó, emiatt kell visszahívni.
Egy merevlemez esetében is az a helyzet, hogy kerülhet olyan számítógépbe, ami fontos feladatot lát el, mert nem csak kovács pistike vehet az ilyet az otthoni 'ámítógépébe.Egy játékosoknak szánt videokártya viszont rohadtul nem szokott pl kórházban vagy erőműben kikötni, ezért aztán a büdös életben nem fogsz Te olyat látni, hogy tömegesen visszahívják őket...
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #1558 üzenetére
én az elején megmondtam, hogy gagyinak tűnik nagyon az a sapphire kártya, azért is nem azt vettem meg annó, pedig utolsó 6kértyám Sapphire volt(5570/6670/6850/7790/7850/7870)
-
Martin97
aktív tag
válasz
Ráadásul ez a sapphire még a ref. órajelek alatt jár.
A venti tényleg fura mikor beindul, utána abbahagyja.
HopeckoR: milyen proci mellé nyomtad a 270-et? (Lehet ha meg lesz az e8200 cserélem a vga-t ha így megy tovább)
-
CirrMee
addikt
válasz
>nyilván minden hol ugy szerepelnek ezek a kártyák hogy AMD radeon az sus a sapphire meg a többiek csak megkapták vagy vették a jogot hogy piacra dobják a nevükkel ezt a szériát
Egyfajta licenc...
>de mindegyik gyártó kártyáján ott figyel az AMD felirat
Még sem írhatják rá, hogy brutálDzsíforsz 8192.>persze ez nem azt jelenti hogy ők a felelősök minden hibáért hiszen a referencia kártyát ők biztos nem húzták agyonra és persze a referencia nyákot sem az AMD tervezte át mint pl: az msi kariknál....
Rohadtul nem felelősek, mivel ott a referencia dizájn, aki meg ettől eltér és hulladékot gyárt (zöldeknél is lehet), azt majd a piac kirostálja. Húzni meg inkább GPU -t szoktak, viszont nem ezzel, hanem a memóriákkal vannak problémák jellemzően.
Tudom ez nem vigasz annak aki ilyenbe botlik bele, de olyanért hibáztatod az AMD -t, amiről nem tehet.
Ha pedig valaki olyat vesz, amin esetleg a VRAM is gyárilag tuningolva van (azaz nem csak gyorsabbal szerelték vel), annak meg úgy kell, hogy ezért adott ki több pénzt...>és valamit biztosan lehetne tenni mert sokan sokan vették ezt a szériát..
Valószínűleg nem lépte át még a nemzetközi szaksajtó ingerküszöbét. Az AMD meg nem biztos hogy tud arról, hogy pl az Asus 270X -es szériája milyen hibaszázalékkal fut, elvégre a garis részt az Asus intézi, és nem az AMD.
>én aki esküdtem és ma is esküszöm a sapphire kártyákra már azt mondom hogy az mégsem járja hogy egy 3 honapos kártyán időnkint úgy zörög a venti mintha egy második világháborús vadászgép repkedne a gép körül és hiába nincs bajom a kari teljesitményével ez a csörgő venti
Rossebb tuggya'.
Anno az egyik itt is posztoló kollégától vettem tavaly a zafi 7790 -est. Bár a kártya azóta az asszony gépébe költözött, abszolút nincs gond vele. Az 1 ventis verzióról van szó, túl is van hajtva, de csendesen teszi a dolgát (nem zörög, és nem is hangos). Mondhatnám hogy nem értem miért szidják, mikor nekünk jó, de nem fogom ezt tenni, mert attól még mással megtörténhet.>és a néha jelentkező feket képernyő zavar és idegesit.. nem azért fizettem majdnem 40 ezer ft-t hogy igy legyenek a dolgok
A zc már inkább írható az AMD számlájára, viszont gyanítom ott is vannak olyan okosságok, amiről nem tudunk.
Amikor az i5 -ös gépemben volt, egyedül az STR módból felébresztésre fagyott be. Amióta az asszony Phenom II X3 -asa mellé került, azóta viszont problémázik energiatakarékos (képernyő lekapcsolás) módban is, és tette akkor is, amikor még sima natúr VGA csatiról ment monitor. Mindkét gépen ki van kapcsolva az STR mód, valamint a párom gépén ki van kapcsolva a képernyő lekapcsolás, aztán nincs is probléma. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Nagyon mást nem tudsz tenni mint, hogy visszaviszed gariztatni. Ez a melegedős téma egyre több embernél lesz probléma, jön a nyár pár fokkal melegebb szobák emiatt jóval melegebb karik is, így egyre több ember lesz pipa, hogy a kép itt-ott szét esik a vram melegedése miatt. Ez a probléma főként az OC verziókat érinti, az ASUS-ét főleg mert az van a legjobban túlhúzva ha jól tudom 1188/7000 Mhz. Egyáltalán nem bántam, hogy hogy R270-et vettem, még így sem hogy a CPU-m elvileg nem tudja kihasználni bár eddig ezt sem vettem észre.
-
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1555 üzenetére
Mert...?
Az AMD megtervezi a GPU -t, és a referencia kártyát. A többi már a gyártókon múlik - elsődlegesen ő bukja azt is, ha megbízhatatlan kártyákat árul... -
CirrMee
addikt
válasz
NyuszyCaster #1551 üzenetére
A VRAM chipeket nem az AMD készíti.
Mivel alapvetően azokkal van a gond, felmerül a kérdés, hogy pl "átcímkézett" ( / hulladék) 6GHz -es chipet ad e el a chip gyártója, vagy a kártya gyártója lövi be rosszul, pl alacsony feszkót adva. Teljesen mindegy, melyik verzió lesz igaz, egyikről sem az AMD tehet. -
bivalyolo
őstag
válasz
NyuszyCaster #1540 üzenetére
nekem egyszer már plants vs zombies közbe is elfekedett amikor épp nem csináltam semmit..
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
NyuszyCaster #1537 üzenetére
ma játszotam az ets2 vel és véletlenül kétszer nyomtam esc t és fekete kép csak reset segitett.....
-
partxxx
tag
válasz
NyuszyCaster #1492 üzenetére
legalább normális, emberi választ kaptam, mert az online bejelentésemre csak ezt a levelet kaptam:
Tisztelt Ügyfelünk!
Az OC változat kártya esetében a Powetune funkció nem elérhető, mivel a stabil túlhajtás miatt ezt a gyárban deaktiválták ez rendeltetésszerű működés.
Javasolt a honlapunkról letölteni a videókártyához az illesztőprogramot a http://support.asus.com honlapról, amennyiben ez a verzió sem segít a kiskereskedőhöz kell fordulni a garanciális ügyintézés miatt.
Tisztelettel,
ASUS szerviz-ügyfélszolgálat
ASUS Magyarország Kft. (ACHU)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest