- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
epigramma
tag
Nekem az egyventis sapphire van, mint emlitettem. Esetleg valami aftermarket hutot tudsz/tudtok ajanlani ra?
Amugy nincs vele gond, mert szepen muzsikal, es ha nem folyamataban 100%-on megy akkor nem szokik fel a honerseklet 80 fole, de ha 3mp-ig 100%-on van terhelve egybol visit a venti..
-
Apucy01
őstag
Nem is tudom igazából kb 1 éve épül a gépem
ami eddig benne van 860k asus a88x gamer lap g skill sniper 2133 ram 16gb saphire r7 260x 2gb kari egy cm 750wattos táp egy adata sx 900 ssd 128 gb wd vigyó 500gb és még egy öreg wd 250 gb vinyó
és egy cm vizhütésnekem semmi gondom a w10 el stabil igaz hogy kicsit lassabb mint a 8.1 de nem hibázik nem fagy stb.
w7 azért nem használok mert a 860k teljesitményt veszit w7 alatt.Hogy miért nem tudom de sok 860k tulaj ezt mondja külföldi fórumon is
-
Gainka
őstag
Én is részese voltam a topiknak még annak idején egy Sapphire HD 7790 és az ég egy adta világon semmi bajom nem volt vele. Mondjuk a teljesítményével sem mert akkor még 1440x900-ba nyomultam
.
Utána jött a gtx 760 ami más univerzum (de eladtam nyáron). Most elgondolkodtam rajta hogy megint bonaire kártyám legyen, de mivel úgy is átmeneti lesz értsd: max 1 év, ez a kártya így kipróbálok egy gtx 750 ti-t.
Viszont a következő seriát nagyon várom ha jól sikerül biztos vissza térek amd-re -
Lifer092
senior tag
Nem tudom, ki hogy van vele, de a jelenlegi ASUS DCIIOC 260X-m, Win10 alatt a stabil és béta driverrel használhatatlan... Még van, hogy 1056MHz-re levett GPU-val, 6800-as memóriával a geometria összes elemét kirajzolja, szétesik a kép, összefossa magát a Catalyst, újabban már Photoshop és Premiere Pro alatt is fekete képernyőt ad, kifagy a gép, restartol... Win 8.1 alatt nem volt ennyire gáz, de Win10 alatt egyszerűen használhatatlan, a tuningot meg felejtsem el. Amilyen jól viselte 8.1 alatt, olyan trágya 10 alatt. Ha ráküldöm azon órajeleket, amikkel 8.1 alatt vígan ment. Hát, 10 alatt nem kell neki 5 perc és széthányja a képet, ha szerencsém van a Catalyst is összeomlik legalább... Másnál van ilyen gond?
Elég kiábrándító.... kiábrándító?! Őszinte leszek, konkrétan a tököm ki van vele már.
-
sepsi0
őstag
-
Tunyogi86
csendes tag
Igen, köszi a választ. Volt 1 kis időm és olvastam 1 kicsit. Kiprobáltam a tweaker-t + valaki írta hogy ablakos módban szűnt meg a blckscrn hiba nála. 1 napja tünet mentes. Amúgy gigabyte OC karim van és szerencsére volt olyan beállítás ami általános. Még 1x köszi választ.
-
sepsi0
őstag
Szia!
Nekem alapból emelt volt mindennek az órajele, azt hiszem 1180Mhz és 7000Mhz, viszont bekapcsoláskor 60°C a kártya és fel is ugrott 80-90°C-ra.... OC.
Bios csere után 1100Mhz és 6500Mhz Bekapcsoláskor szobahőmérséklet (26-30°C) játék közben 60-65°C...
Nekem nem ér ennyit az OC és enélkül is stabil.
Mielőtt jönne... GZ-G1 Plus ház megtámogatva oldalventivel (össz 5db házventi), kábelek szépen elrendezve, úgyhogy ez nem lehet gond, mármint a szellőzés... proci gyári ventivel (G3420) 25-60°C..
Ja és a lényeg... Intel 1150 alap, erre írtam, hogy befolyásoló tényező lehet a hibáknál...... -
szkink
aktív tag
Szia.
Köszönöm a hszt. és TIT-nek is,mik a tapasztalatok innentől felfelé r7 265 nagyvonalakban?Azért kérdezem mert szerdáig le kellene adnom a választott kártya típusát és nincs annyi időm hogy mindegyik kártya topikját át olvassam esetleges hibákat keresve.Sapphire lesz biztosde melyiket?
-
xpeg
csendes tag
Az új kártya betétele előtt nem rég lett telepítve rendszer és amíg meg nem jött a kártya addig betettünk ideiglenesen egy gyengébb nvidia kártyát amivel semmi probléma nem volt. Valószínű az új kártyával lehet valami. De, hogy mi az rejtély idáig. Az órajelet még nem próbáltuk állítani.
-
xpeg
csendes tag
-
xpeg
csendes tag
-
lovi81
csendes tag
Na, mostmár a tisztánlátás végett csak belinkelem:
Gigabyte összehasonlítás (5 kari)
A teljesség igénye miatt a 7790 órajele:
-
lovi81
csendes tag
Egy ugyanolyat mint az enyém: Gigabyte HD 7790 OC 2GB kb. 1-2 hete kerek 30e-ért adott el egy srác itt az aprón, igaz, még volt rá gari, de az biztos, hogy jó befektetés az ilyen. Kb ua. mint az R7 260X.
Nem emlékszem már hol, de olvastam is, hogy nagyon meg kell nézni a típusszámokat, mert nem biztos, hogy a magasabb szám jelzi a jobb karit (lásd R7-es, R9-es szériák) és nem biztos, hogy az új a jobb, ahogy itt is írtátok...
-
lovi81
csendes tag
Mellesleg a Giga 256 bites, az Asus meg 128, lehet így nem akkora különbség, de használat közben már annál inkább...
Régen én is Sapphire-oztam, de nekem bevált a gigabyte is.
Amit linkeltél, amúgy egy az egybe a 7790 OC, csak 256bites változatban.
Mondjuk én is 32e-ért vettem pont egy éve, de azt a 18e-t fene tudja megéri-e a 256.
Ha az Asus vs Gigát nézem, plussz 5e-ért visszabutítani 128-ra tuti nem
-
woodworm
veterán
"Órajelet nem kell csökkentenem"
Ne vicceljünk már, a 6000 MHz a 7790 alap memória frekvenciája, és elméletileg 260x-es oc edition a kártyád.
Egy félresikerült 40ezres kártyánál, amire igazából mégiscsak játékoknál van szükség, még azt is hamarabb elfogadom, hogy a többé-kevésbé zökkenőmentes működéshez meg kell emelni a 2d-s órajelet, de hogy a 3d-set kelljen csökkenteni, elfogadhatatlan. Ha nem jön be, a rev4 már 5500-on megy? -
-
Dark KillerX
addikt
-
bivalyolo
őstag
Gyáriból nekem ez a választék
a 14.4 ami nem a sapphiretól volt bírta a legtovább amiről írtam is korábban, hogy egész nyáron jó volt.
utána próbáltam a 14.9-et 14.x bétákat és mindegyiknél jött a black screen.
Most ezzel a bonaire tweakerrel megemeltem az idle memória órajelet 300-ra, eddig jó remélem így is marad.
-
-
woodworm
veterán
Az előző hsz-omban általánosságban válaszoltam, mivel többen jöttetek hasonló problémával. Tehát a ram idle órajelét próbáltátok magasabbra venni? Nem kísértem figyelemmel az újabb biosokat, tudtommal talán csak a xfx-ben van gyárilag magasabbra véve.
Nagyon hatékonyan orvosolja a random fagyás és bsod problémákat, amik alacsony terheléses állapotban jelentkeznek és utána egyetlen driverrel sem volt problémám. Nem mondom, hogy csodafegyver, de kipróbálni szinte semmiből sem tart.
A játékban jelentkező kockásodás már inkább hardveres hiba, ha terhelés alatt reprodukálható, hamarabb cserélik. -
Gainka
őstag
Lesznek olyan játékok, de nem mind, plusz nem csak az uj játékokbol áll a világ.
(#2720) Szaby59
Átmenetileg jó az IGP ha épp nincs más, de játékra felesleges számításba venni.
Ez már annyira eröltetett és fölösleges hogy eldölök a fotelban mikor ilyet olvasok. Van akinek számitásba jön van akinek nem. Nahh ennyi. Én oldalamról ez annyit tesz hogy cod 4 multiztam az a4 5300-al semmi gondom nem volt. És egy a4-es árán nem veszel procit és vga-t.
(#2721) Joe.36
De azért lehet vele játszani is.
Aztán idővel meg vettem hozzá egy R7 260 X OC 2 GDDR5 GIGA REV 3.0.
Most nekem így jó, lehet hogy drága az APU. De ha behalna a VGA akkor is tudom használni a gépet szinte mindenre....Tökéletesen egyet értek. Én a kis a4-es mellet 2x cseréltem vga-t. Elég sokáig nem tudtam volna gepezni ha nem apum van.
-
vhw
addikt
Eddig se azzal volt a gond, hogy nem elég erős, hanem a kényelmetlen problémák...
Ha sok ilyet olvas az ember elveszi a kedvét a vásárlástól - főleg, ha ilyen hype-olt 750-ek vannak hasonló árban a másik oldalon.Prociknál 30k alatti kategória - lehet. De lefelé kb. 15k-ig, mert ez alatt kb semmi használható nincs az AMD--nél. Míg ezek a két magos Pentium-Celeron cuccok hajlandóak értelmes sebességen játékokat futtatni.
-
NyuszyCaster
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Tőzsde és gazdaság
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Légies iPhone halvány színei
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest