- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android szakmai topik
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
#85552128 #3272 üzenetére
Engedd meg hogy most ne értsek veled egyet .
szerintem nem fogják ezt igy hagyni valahol persze érthető lenne a raktárban lévő alkatrészekből össze dobni az uj karit utána uj bios és csókolom esetleg valami uj hütés.
de szerintem ez nem igy lesz mert ha jól rémlik pár éve az nvidia volt igy hogy egy meglévő sorozatot átnevezett mtricát cserélt és már ment is piacra.. és ugyan olyan sz@r volt mint amit átneveztek
Az AMD nem hiszem hogy ezt ilyen formában megteszi és megteheti anyagi okok miatt persze igaz hogy a 7790 ugyan az mint a 260x de szerintem mégegyszer nem játszák el ugyan azt.
-
killbull
aktív tag
válasz
#85552128 #3240 üzenetére
Ja elvileg új GPU lapka van benne akkor kizárható a betegség nem? Logikus.... vagy nem?
Ha a memória órajeleket nézem és azt hogy GDDR5 ez is elég nagy órajel a nagyobbakhoz képest és elvileg ugyan azok a memóriák, amik azt sejtetik hogy ezek a vramok is csúcson vannak járatva. 265 meg pont azért jobb mert nincs halálba OC zva.
-
vhw
addikt
válasz
#85552128 #2727 üzenetére
Nem egy alkalommal hallottam olyanokról, akik 10-15-20 fps-el játszanak, akár online multit is, és nekik jó.
Van ilyen...
Egyébként nézz fel 1-2 népszerűbb webshop oldalára, ahol kommentelnek is a megvásárolt cuccok alá. Lehet olvasni 10-15k ársávba eső videókártyák alatt, hogy "simán visz mindent", "új játékok is mennek rajta", "legjobb ár/érték arány"... stb. -
Gainka
őstag
válasz
#85552128 #2725 üzenetére
plusz nem csak az uj játékokbol áll a világ.
Nem 8 éves játékra gondoltamde játékra felesleges számításba venni.
neked
Van akinek számitásba jön van akinek nemÖssze szedjem még hogy beszelsz el mellettem?
Senki nem a te igényedhez méri a procit amit venni fog, te neked kevés másnak elég, aki nem vágja annak meg normalisan le szoktuk le irni mire elég. ennyi.Off->vége.
-
Joe.36
addikt
válasz
#85552128 #2720 üzenetére
Tudom mert nekem A10 7850 K van még akkor vettem amikor nem volt ilyen drága.... Mert nem volt pénzem Jó CPU ra és jó VGA ra. De azért lehet vele játszani is.
Aztán idővel meg vettem hozzá egy R7 260 X OC 2 GDDR5 GIGA REV 3.0.
Most nekem így jó, lehet hogy drága az APU. De ha behalna a VGA akkor is tudom használni a gépet szinte mindenre....
De ha kijön az AMD valami jó új FM2+ procival akkor le cserélem, állítólag tavaszra jön valami. -
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2352 üzenetére
Nekem jelenleg egy monitor van rákötve dvi-al és mégse marad úgy, mióta 14.9(jelenleg 14.9.2) van azóta sose fagyott ki , viszont a venti nem is áll le a kártyán. Az összes előzővel leállt a ventilátor és elment a kép, nem lehetett visszahozni csak resettel. Most akarom újrarakni a gépet, kíváncsi leszek utána mi lesz. Lehet ezt a windows-t inkább előtte leghostolom.
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2236 üzenetére
Erről az MSI bios-ról mit lehet tudni? Én most raktam rá a Gigabyte kártyámra a Sapphire 42-es biosát. Eddig jó, de ezt kb. 1 hónap alatt tudom megmondani, ha addig nem blackscreen-el, akkor már nem is fog. Az MSI-n hynix ram van? A power state-ek hogy alakulnak? Hol akadtál erre rá?
Írtam az AMD-nek, hogy el tudják-e nekem küldeni, az R7 260X Hynix memóriáshoz való legújabb bioszt saját felelősségemre... Kíváncsi leszek a válaszra.
Egyébként most a Gigabyte bios-t próbáltam HxD-vel szerkeszteni, de mindig meghibásodik a fájl, nem lehet csak úgy átírni, mint a 7770-ét. Próbáltam egy referencia bios-t is módosítani, de akkor is kinullázódik a device id, stb., használhatatlan lesz a file. Te próbáltál már ilyet?
A gigabyte kártyám már lassan mindenféle volt. Járt rajta XFX, Sapphire, és ATI bios...
ASUS bios-t a folyamatos max órajel miatt, és a más hűtés miatt nem akarok... Pedig lehet az lenne a legstabilabb... -
r.endruu
tag
válasz
#85552128 #2244 üzenetére
Igen, engem is eléggé megkevertek az adatok, nem értettem hogy egyik helyen 1150et, máshol 1000et írnak hogy is van ez..
Keresek akkor másik 260x-et. Itt a topicban azt olvastam hogy az asusokkal még több gond van..
750Ti ára még talán beleférhet de azt mondták nekem hogy AMD proci az nvidia videokártyákkal nem olyan jó, ezért is nem néztem tőlük semmit. Ezt meg tudjátok cáfolni vagy tényleg így van?
-
TIT
veterán
válasz
#85552128 #2158 üzenetére
65W-ot a rendszer nem fogyaszthat mert akkor még a proci nincs is benne és van ott 132W is.
260X irreálisan sokat eszik(7790-hez képest is)de max.100W-ot eszik és legalább van mantle+trueaudio és támogatja a passzív szemcsit ingyen.Nekem netezésnél 6W-ot eszik.A 750Ti többet.
Zerocore-t is csak meg kéne csinálni normálisan.A 750Ti le van butítva,nem véletlen eszik annyit. -
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#85552128 #2135 üzenetére
Na ja, én is úgy vagyok vele, hogy támogassuk a kisebb piaci szereplőt, meg voltak nagyon csúnya húzásai az nVidiának (láthatatlan tenger és társai), de amellett én se tudok elmenni, hogy egy majdnem egy éve piacon levő kártya még mindig fekete képernyővel fogad, ha nem egy tavalyi drivert rakok fel - nagyon nincsenek a helyzet magaslatán a sw támogatást nyújtóik.
-
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2093 üzenetére
HWiNFO nem mutatja jól, viszont egy újraindítás után már a gpu-z jól írja. Belőttem az egyik ASUS órajelét, + a ram freki 300 mhz-re való növelését. Így most 300\300 GPU-Z be, 2d-be. Tesztelem, remélem így már nem fog előjönni a black screen. Ez az órajel fixálás/emelés javítaná azt is, hogy mikor zerocore-ba megy a kártya, néha nem jön vissza? Vagy továbbra is szükség van dummytray-re vagy valami hasonló progira?
Hihetetlen, hogy csak az ASUS ad ki javítást, én meg pl. írok a gigabyte-nak és elküldenek, hogy rakjam fel a weboldalukon található 13-as catalyst-ot.
Biost nem akarnék cserélni, garis még a kártya ezért inkább ezt a szoftveres módot választottam most.
-
Sanyi19
őstag
válasz
#85552128 #2091 üzenetére
I5-2500K-ba tudtommal sehogy nem lehet kikapcsolni az IGP-t. Egyébként ASROCK Z77 Extreme 6 alapom van. Ezzel működik, viszont GPU-z-be mindent kinulláz, monitorozni sem tudom, max elhiszem, hogy annyin megy tényleg.
kalozhun100 Alaplapom másik slotjában nem néztem, 2 hetes windows telepítés.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
#85552128 #2073 üzenetére
Én még nem jöttem rá mi okozhatja mert nekem akkor csinálta sűrűn mikor a 14.7-es beta driver volt fent, akkor napi 2x-3x is megcsinálta. Most a 14.4-es van fent de csak a driver, se CCC, se hdmi driver, semmi, de így is van black screen néha. De nálam csak netezés közben!
-
TIT
veterán
válasz
#85552128 #2061 üzenetére
Nekem pont a problémás van(rövid nyákos)mivel nincs is más és eddig 1x volt bs,az is csak 3d filmezésnél 1 hét alatt.
Viszont nagyon jó árban van és nem is melegszik sokkal jobban mint a 7850 hőcsöves vagy a régi 7790-em.
Annál nem lehet rosszabb a bs.
Szerintük milyen alaplappal jó?Nekem giga van,havernak is hasonló és csak 1x volt bs-e 7850-el.
Aqua szerint még nem vittek vissza ilyen karit bs-sel.
750-est ne vegyél mert gyengébb,max.750Ti az meg drágább 6 ronggyal és kevesebb effektet tud+nincs trueaudio és mantle.
Nekem mondjuk a 750Ti-vel restartolt a gép. -
-
TIT
veterán
válasz
#85552128 #2048 üzenetére
Én a 2 gb-os sapphire-t néztem és ott van 6000.- difi de a 750Ti is 128-as és érdekes,hogy néha gyorsabb mert órajelbe kevesebb.
Amit linkeltél ott gyorsabb de találtam olyan tesztet ahol a 260x erősebb.
Ja a legolcsóbb (32000.-)sapphinak elég gagyi a hűtése de nem megy 70 fok fölé,átlag 65-67 fok. -
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2038 üzenetére
És a ram meddig megy? Nekem az a bajom, hogy a ramom szintén 7ghz-es Hynix, de amint meg van emelve egy picit a gpu órajele a ram órajelét nem lehet emelni mert túlmelegszik, holott arra nagyobb szükség volna az alacsony sávszélesség miatt, szóval ez patthelyzet, vagy az egyiket emelem, vagy a másikat.
Az igaz, hogy a 6 pin-es csatlakozóból max 150w-ot vesz fel, de a pci-e csatlakozóból (a 2004-es verzió óta) fel tud venni még 150w-ot, szóval elméleti síkon 300w-al gazdálkodhatunk ami +160% tdp-t jelent, az már más kérdés, hogy ennyit léggel nem lehet hűteni.
1300mhz-hez szerintem nem kell 1,45v-os feszültség, a magas fesz. miatt mehet fel 97 fokig, mert abból a hűtésből sokkal többet nézek ki mint a saját kártyám hűtéséből (ami, ha nehezen is, de még 165w-al elboldogul). Az enyém 1300 mhz-et megy +100mv-al (ami 1,33-1.35v-ot jelent) és ilyenkor 165w-ot fogyaszt ami a +50% vége. Ilyenkor 80-90%-os fordulaton 85 fokig megy fel a hőmérséklet. Az én kártyám is helikoptert játszik 1250 mhz felett, de engem nem zavar, mert a proci hűtése elnyomja a kártya hangját. Mikor gépezek és nincs terhelve a vga akkor annyi a fordulat mint alapon (20%), csak nem 32, hanem 35 fokos. Játék közben meg nem zavar a gép hangja.
Ezeknek a kártyáknak +50%-on 1300mhz lehet a vége, ha megkeresed azt a legalacsonyabb feszültséget (néhány mv-onként csökkented a feszt a tuningprogramban) amivel még stabilan megy 1300-on akkor sokat nyernél hőmérsékletben, meg engem is érdekelne összehasonlításként.
Az 1,45v-os fesz majd akkor jön jól amikor a limitet egyénileg lehet változtatni. -
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2035 üzenetére
Hány % a venti fordulatszáma 80 fok felett? Meg mi a max oc amit bír a kártya? Valamint milyen ramok vannak rajta? A gpu-z milyen szenzorokat mutat? Működik a zerocore, felébresztésnél normálisan visszatér a rendszer?
Bocs ha sok a kérdés, csak azon gondolkozom, hogy ráfizetnék az asusra, mert ez a sapphire hűtés... azért a hőcső mégis jobb.
A tdp limitet és a feszt meg tuti, hogy állítja mert nálam is melegszik, meg a mutiméter sem hazudik. -
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2033 üzenetére
A 150%-is megy.
1250mhz-en +20% tdp-vel a gpu-z sensor max 135w-os fogyasztást írt (20%-on ez a vége), 1300 mhz-en +50%-al a gpu-z 165w-ot ír, ami kb. 45% plusz fogyasztás, multiméterrel rámérve is annyi.
Szerencsére +100mv-al még elbánik a hűtés.
A tiéd hány fokos +200mv-on? Az alap változattal még vannak problémák, vagy az csak az oc verzió sajátossága? -
woodworm
veterán
válasz
#85552128 #2031 üzenetére
Gyári oc-s, ott is már 1600-on működött, jelenleg a magasabb sapphire profillal megy minden gond nélkül, már amennyire meg lehet ítélni ilyen rövid idő alatt, azon ugyancsak 1650.
Mondjuk a húzott 2d-s ram órajellel másfél hónapig ment minden fennakadás nélkül, csak ott nem volt sok választás, vagy alap 150 MHz, vagy húzott 1600. Ha így is működőképes, elfelejthetem a tuningprogramokat és nem kell minden indításkor ezzel foglalkozni. -
woodworm
veterán
válasz
#85552128 #2028 üzenetére
Hiába kapcsoltam be a rejtett eszközök megjelenítését, nem látszott 260x-es kártya, csak a 7790. Mindenesetre kipróbáltam a fixált órajeleket, nagyon nem tetszett neki, windows induláskor black screen. Ha már itt tartottam, csökkentett módban töröltem az összes vga-t és újratelepítettem a 7790-est, a programod ugyanúgy tudja módosítani a beállításokat. Ne vedd panasznak, én örülök neki.
A 7790-esen lévő bios nem egyezik meg a techpowerup-on találhatóval.
-
woodworm
veterán
válasz
#85552128 #2025 üzenetére
Az én asus 7790-esemen semmilyen programmal és bios-szal nem lehet állítani a feszültséget, sőt monitoring adatokat sem szolgáltat róla.
Valahol írtad, hogy a programod nem támogatja a 7790-est. Egy 7790-es bios visszarakás előtt elfelejtettem resetelni a 260x beállításokat és érdekes módon működni látszik az összes funkciója.
-
-
-
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2021 üzenetére
Ez:
Nekem ez nem mond semmit, de az offset igencsak valami fesznek tűnik, bár kitudja. Remélem te ki tudsz bogozni belőle valamit és írni valami progit amiben lehet emelni a vcoret amég a hűtés bírja.
Allul a settingsben pipáld ki a a voltage-ra vonatkozó beállításokat, és tedd extended msi-re. Nekem így sapphirenál +100mv-ot enged emelni. -
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2019 üzenetére
Az a 1,43 volt derék. Ezzel szemben az enyém max 1,33v-ig megy, bár így is 130A pumpálok át a vrm-en. Szerintem alkalmazza a többi feszt is 1500mv-ig, csak ahhoz meg kéne emelni az órajelet is. Ezt a fesz limit dolgot jó volna tudni, hogy hol van meg, hogy változtatható-e bioszcsere nélkül vagy csak bioszcserével. És, hogy tudnám-e emelni a feszt 250mv-al asus biosszal a sapphire kártyámon, vagy sem.
Mindenesetre majd ha az egyéni tdp limit beállítás kész lesz az is hoz néhány mhz-et. Hasznosak ezek a dolgok amiket csinálsz. -
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2017 üzenetére
Afterburnerben engedélyezni kell a voltage controlt, és alap biosal is lehet emelni +100mv-ot.
Akkor meg lesz a hwboton a kategória wr.
Ha másképp nem megy a fesz állítás akkor cserélem a bioszt, de attól tartok egy picit, mert már alaplapot csesztem már el bioszcserével. A gpu tweak hány mv-ot enged emelni? -
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2007 üzenetére
Tőlem is van visszajelzés: a vga 11222-06-20G sapphire 1050/6000 mhz. A memória órajel még mindig ugrál, de sokkal kevesebbet, szóval nagyon elégedett vagyok a programmal. Külön öröm a kitolt clock limitek, és a +50% tdp limit. Afterburnerrel elértem az 1300/7400 mhz-et +100mv-al amit az AB engedett emelni. Így a teljesítmény valahol az r7 265 és az r9 270 között van.
{Még jobb volna a számomra, ha a core voltaget (amit az afterburner alapból 100mv-al enged emelni) 200-250mv-al lehetne emelni, és ha a tdp limitet még tovább mondjuk 75-80%-ig lehetne kitolni, mert még annyival ha nehezen is, de elbírna a hűtő. Persze ez csak azoknak kedvez akik nem riadnak vissza a 30%-os oc-től.}
-
Martin97
aktív tag
válasz
#85552128 #2007 üzenetére
Ez hasznosnak tűnik, mert nem kell bios csere, hogy nagyobb legyen a power limit és a clock határ na meg, hogy a vramok 300 mhz-en járjanak alapon. Köszönöm, remélem ezzel megszűnik a fel le ugrálás a ramoknál.
Majd ha hosszabb ideje használom írok pár sor tapasztalatot.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#85552128 #1992 üzenetére
Príma, akkor mehet a következő garanciázós kör
Van valami jó tool a ramhiba megállapítására? Direkt módon nem tudom hozni a hibát (gondolom, attól függ, hogy épp a hibás modult lapozta-e be), kerestem rá programot, de nem igazán találtam; egy volt, de az meg pont nem talált semmit. -
GhanBuri Ghan
őstag
-
törölt tag
válasz
#85552128 #1954 üzenetére
Itt is megvan, hogy ZeroCore-ból néha nem ébred fel a monitor úgyhogy ez valószínű driver hiba, főleg hogy más kártyákkal is jelentkezik.
Kis hexázás után sikerült bekapcsolni a PowerPlay/Powertune-t az ASUS 042-es bioszával
, akit érdekel letöltheti: AS260XDC2OC_042F.rar
Hamarosan jön egy picivel alacsonyabb órajelű, de a referencia értékektől "jobb" változat is, ez teljesen a gyári P-state beállításokat használja: -
törölt tag
válasz
#85552128 #1953 üzenetére
Lemaradt, de ha valakinek az ASUS kártya van posztoljon ide, hogy minél tovább legyen szem előtt a topic: ASUS R7 260X DirectCU II OC - Black SC, graphical artifacts, high temp, no Power Save
Direkt belinkeltem a Sapphire BIOS-t
-
haypro
senior tag
-
partxxx
tag
válasz
#85552128 #1490 üzenetére
nekem úgy ahogy van nem is működik
ha kikapcsolnak a monitorok ugyan úgy pörög a hűtő (és a gpu is)
+ alvóba se tudom küldeni a gépet, mert azonnal felébred magátólviszont ahogy írtam fentebb, gép indításkor windows load- és login-screen közt nem nagyon akar mindig felébredni a monitor
-
woodworm
veterán
válasz
#85552128 #1325 üzenetére
Nálam egyik probléma sem jelentkezett, és azóta már kint van a hexa+ széria is. Jelenleg g3220+7790 párosom van. Kölcsönbe volt i5, igaz nem sokáig, ott sem volt különösebb problémám. A 260x-nek ugyan magasabb a fogyasztása, de nem vészesen és bele kellene férnie a keretbe.
(#1324) CirrMee
Akkor félreértettelek. Egyébként a hexa 400-as elosztott teljesítményben 450W-ot tud leadni. -
HopeckoR
aktív tag
-
Dude666
csendes tag
válasz
#85552128 #1310 üzenetére
Nálam szétborul az összes textúra WatchDogs alatt, szinte játszhatatlan. Bf3 vígan megy vele, bf4 azóta el sem hajlandó indulni. Egyelőre ezeket próbáltam, nem valami bíztató. Szerintem nálam megy vissza a 14.4...
jah, azt még hozzátenném hogy a "vígan megy" azt jelenti hogy 2 óra játék után merevre fagyott egyszer a Bf3. De csak egyszer. mmm, nem szokott szerencsém lenni a beta driverekkel sosem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Fotók, videók mobillal
- Éjszakai műszak
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest