- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
hogyan fogyasztana idle 75W-ot, mikor load fogyaszt 60W-ot
nekem volt 260x és 750ti is és kevesebbet fogyasztott, nem is fele annyit, de egy 30-40W-al, ez miatt még semmi értelme váltani, mert ha éjjel nappal full load menne akkor kb 1 ezrest lehetne spórolni naponta, de felraktam egy drivert és használtam, nem kellet semmit sem csinálnom utána, észre sem vettem, és eszembe sem jutott, hogy a gépben van, erről ennyit
-
kisza25
félisten
válasz
colossal89 #1725 üzenetére
szerintem is csak dvi-HDMI-nél lehet ez a hangátvitel, dvi-dvi nem képes rá szerintem
-
kisza25
félisten
válasz
colossal89 #1705 üzenetére
pedig lehetséges 1, 2
csakhát ugye, melyik DVI az a nem mindegy: -
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #1558 üzenetére
én az elején megmondtam, hogy gagyinak tűnik nagyon az a sapphire kártya, azért is nem azt vettem meg annó, pedig utolsó 6kértyám Sapphire volt(5570/6670/6850/7790/7850/7870)
-
kisza25
félisten
válasz
HopeckoR #1403 üzenetére
pont fordítva, ha CPU limit van, akkor emelni kell a grafikai beállításokat addig, míg 100%-on nem pörög a GPU akkor éred el a GPU limitet, ebből elkezdesz visszavenni amíg számodra játszható FPS mennyiséget kapsz,
persze, ha nagyon gyenge a CPU akkor nem fogod elérni a GPU 100% dolgot
(#1404): a procid elég is lehet single player játékokhoz fullHD medium /High beállításokkal egy 260X-hez,
high/ultra beállításokkal egy 270/270X-hez, azért nem árt, ha megrángatod a proci bajszát -
kisza25
félisten
válasz
kedvesimre #1317 üzenetére
még egy 300W FSP is elviszi i3 mellett nekem
-
kisza25
félisten
na én felraktam a 14.6 bétát eddig jó, nem tapasztaltam semmi gondot
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #1056 üzenetére
az 1100/6500Mhz lenne igazából az alap órajel r7 260x-nél ennyi az AMD gyártói ajánlása, nekem a kártya alap órajele 1188Mhz, mert OC de 1275Mhz-en is vígan szaladgált, én is csak próbaként húztam, most is az "alap" órajelen nyúzom ez is elég nekem
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #999 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #997 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #995 üzenetére
szívem szerint én is maradtam volna ennél Sapphirenál, de éppen akkor ezt nem lehetett kapni, pedig ez most is jó áron van
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #993 üzenetére
látom megértetted a lényeget abból amit írtam
, csak szarkazmus volt nem akartalak megbántani, elnézést kérek ha bántó voltam
Én csak leírtam a véleményem egy termékről amit itt mindenki élből fikáz pedig jelenleg nem rosszabb, mint a konkurensek, Sapphire zörög elinduláskor és gyárilag alacsonyabb órajelekkel jön, mint a referencia, ASUS-ból kifelejtették az idle órajeleket, Giga néha elfelejti visszakapcsolni a képernyőt, ha az menet közben kikapcsol, mindnek vannak nyűgjei nem a legtutibb széria lett ez a 7790/260X de ár értékben jó, én megvagyok vele elégedve, idle halk, load hűvös, jól húzható,teljesítménye jó, fogyasztása olyan amilyen, ha valami baja van akkor ott a 3év garancia ennyi
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #989 üzenetére
ja neked nem szóltak? fogyasztói társadalomban élünk ma már semmit nem csinálnak 5évre, csak az üzleti szegmensbe
mint írtam én nagyon elégedett voltam az eddigi sapphire kártyáimmal, de ez gagyinak tűnik, a giga sem volt igazán szimpi, de kellemesen csalódtam, van benne anyag, 1275Mhz-en is simán megy szóval nincs csúcsra járatva, mint pár túlhúzott kari amit régebben kiadtak és nem bírta el a gyári tuningolt órajelet,
a Sapphireban még az nem volt szimpi, hogy a 260X gyári ajánlása 1100/6500Mhz és láttam olyan Sapphire 260x-et ami 1050/6000Mhz-es és OC néven árulják, ja 7790 oc-nak elmegy... -
kisza25
félisten
nekem tökéletesen működik, de mindegy, szerintem a sapphire-nak sokkal gagyibb a hűtése(260x), meg az órajeleit is lent felejtették(1050/6000), míg Giga 1188/6500Mhz-en megy, mondom ezt úgy, hogy volt Sapphireból 5570/6670/6850/7790/7850/7870 kártyám, de ezt a 260x-et kihagytam, ha lett volna azzal a hűtéssel amivel a 7790 et vettem akkor azt veszem, de azzal amivel most lehet kapni kihagytam
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #870 üzenetére
én is olyat akartam, az ua. mint a 7790-em volt:egészen pontosan ilyen de csak ritkán bukkant fel és pont mikor kellett volna nem volt
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #844 üzenetére
nekem Giga van és hibátlan 1275Mhz-re húzva is és idle halk load hűvös
royalka: gtx 750ti pl. MSI 3év garral -
kisza25
félisten
átfutottam a topikot, mint elégedett Giga 260x OC 2GB használó és látom, hogy most kivételesen az ASUS-nál csuklanak
-
kisza25
félisten
nekem ugyanez van 2GB-ban, nincs vele gondom, 1275Mhz-ig még tovább is lehet húzni felette hibázik, idle 40%-ról indul a ventije, de telepítőlemezen van egy program (gigabyte oc guru) amiben beállíthatsz más ventiprofilt(nekem 30%-most idle így hangtalan)
mondjuk én a 2GB-ost venném -
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #661 üzenetére
tök ugyanaz a két kártya más órajelen
-
kisza25
félisten
válasz
bolcsodal #567 üzenetére
Nem ott jókat diskuráltunk
A régi avatarom talán így jobban emlékszel
Az izlésünk most is hasonlóez se rossz majdnem megy 1300Mhz-t és tulajdonképp egy 7790 ami ugye csak 1000Mhz alapon
-
kisza25
félisten
válasz
bolcsodal #565 üzenetére
Mert giga oc programmal húzva volt és azt mutatta, így inaktívan is,azóta újraraktam catalystot így már jó,de nem tudtam tovább húzni ígysem, azt még nem néztem,hogy esetleg kitolt csúszka nélkül veszi-e vissza az órajelet, azt még megnézem
Régebben volt hd4830-am onnan ismerlek, más volt az avatarom,nem tudom emlékszel-e -
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #548 üzenetére
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #539 üzenetére
5Mhz-enként lehet állítani így 1283Mhz 2. kör alatt is stabil, de még tesztelem azért
-
kisza25
félisten
felraktam a hozzáadott cd-ről a Gigabyte OC gurut ott lejebb tudtam venni a fordulatot 30%-ról indul így már idle hangtalan, most 1250Mhz-en jár a kártya teszt folyamatban
-
kisza25
félisten
na megvan a kártya igényes nagy doboz súlya is van rendesen szépen lezárva(ledugózva) a csatlakozók,
alapon 40%-on teker a venti van pici szélzaj 25 fok terhelve max 63 fok 58% venti szinte hangtalan eddig baba a cucc
BF4 fullHD low mesQ ultra 80-120FPS
singly 45-60 FPS full high-onpont azt tudja amit 7870-et visszabutítva mértem
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #527 üzenetére
ma kellett volna jönnie pick pack pontba, de nem jött meg, pedig tegnap átadták ma reggel kiszállítás alatt volt, szerencsére egy benzinkútra kértem ami van hétvégén is elvileg holnap hajnalban megkapják
Martin97: singlyre fullHD magas részletességre jó lesz, de bf3/4 multira a kevés lesz az a proci, legalábbis nagyszámú pályákra biztos -
kisza25
félisten
tudom, hogy ugyanaz emelt órajelekkel, de jelenleg nincs semmilyen VGA a birtokomban, utoljára egy 7870-volt amit nem tudtam kihasználni, mert egyetlen játékkal játszom az a BF4 és azzal is csak multizom, a játéknak van egy olyan hibája, hogy magasabb felbontáson több tereptárgy látszik, mint pl. lowon, így előfordul, hogy ultrán játszva elbújsz egy bokor(vagy bármely tereptárgy mögé) amit aki lowon játszik nem is lát, így azt látja ott hasalsz a földön és röhögve lelő, low-on a VGA konkrétan 60-70% kihasználtság mellett ment, azért cseréltem le, hogy ne álljon benne a pénz feleslegesen, a 260X teljesítményével 7790 révén tisztában vagyok, most lesz egy 3év garos kártyám és zsebbe maradt 7eFt nem volt életem cseréje, sajnos én összerakok egy gépet 3évre és 6hónap múlva elkezdem cserélgetni az alkatrészeket, van hogy keresek rajta pár ezrest van, hogy bukok, szeretek mindent kipróbálni, nem csak teszteket olvasni
ezért volt már rengeteg VGA és proci a tulajdonomban, majdnem elindultam NV irányába is (gtx 750/ti) ott kicsit zavart a mantle hiánya és a magasabb ár és a dx11.2 hiánya -
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #512 üzenetére
félre ne érts nincs bajom a Sapphire-al volt belőle: 5570/6670/6850/7790/7850/7870-em
ezek közül az összessel elégedett voltam,hibátlannak akkor sem mondanám a márkát és egyre gagyibb hűtéseket alkalmaznak ők is sajnos nézd csak meg a 260x-et ráadásul még a referencia órajeleket sem teljesíti és rá van írva, hogy OC
, igaz 6hónapnál egyiket sem birtokoltam tovább, de számos driver probléma volt 7790-el, 6670-ek tönkre ment a ventije, 7870-átkellett szabályoznom a ventijét , mert hangos volt, duaiX bizonyos fordulaton furcsa hangot ad(7870-nél, 7850nél nem volt ilyen gondom, de az mintha jobb anyagból lett volna, nem is értem) 7870-nél izgulnom kellett nehogy BS változatot fogjak ki belőle, szóval ott is vannak gondok, 7790 driverproblémák ellenére jó volt, csak az 1GB miatt cseréltem le, ami kevés bf4 alá
-
kisza25
félisten
már mindegy rendeltem gigabytot, amúgy mindenki alapból fikázza, de még egy tulajról sem olvastam itt, tudom elmúlt időkben voltak gondok a Gigával, de azért ők sem hülyék 3év gart vállalni, ha nem bírnak annyit a kártyáik, van egy giga 6600s-em kb 8éve teljesít szolgálatot fater gépében passzívan hibátlanul, erről a Sapphireról meg több rosszat hallottam, mint jót, azért választottam a gigát, majd kiderül holnap, majd úgyis jelentkezem
-
kisza25
félisten
a sapphirenak pont nem lehet kapni a normális változatát
msi-nek másoktól hallottam, hogy a világ másik végébe küldik el,
sapphirenál ez elég gagyi szerintem -
kisza25
félisten
válasz
pendre54 #497 üzenetére
nálam a vga fog határt szabni a dolognak, mert 100% fon tekerni végig
Gainka: tisztában vagyok vele, hogy vannak/voltak gyengébb Gigák, de a Sapphirok sem tündökölnek 260x -ből, MSI-nek sz@r a gariztatása, akkor mi marad ? pl. ASUS annyiért már kapok 1-el erősebb VGA-t, 3év gari meg adott, beszarik visszaküldöm addig veszek apróról egy olcsóbb VGA-t.
Kaptam már döglött ASUS-t is ami 1 nap után ment vissza garba(HD6850) vagy olyat amin nem volt ventiszabályozás szintén ASUS, de sapphireon is halt meg ventim,
ha nem bírja az 1188Mhz-et akkor visszább veszem, vagy kap egy kis feszt, 7790-em az nem tudott ennyit szóval, nem tudom mi lett volna a jó választás 260x -ből -
kisza25
félisten
válasz
pendre54 #491 üzenetére
jó választás
ez volt a másik jelöltem, de aztán nagyon felment az ára, most 41, volt az 38-is a giga meg 35eFt pikpakkal meg 37-be megáll, kíváncsi leszek rá mit produkál,
majd mégnagyobb összhangban lehetünk a csat hevében, azonos FPS mellett
Speed(R): Az OC pedig esélyes, hogy sok lesz, kevés fesszel, de ne legyen igazam..
én annak örülnék ha igazad lennevagy ezt most nem értem
a 7770 az milyen FPS értékeket produkált milyen felbontás/részletesség mellett? -
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #482 üzenetére
ha neten vetted 8napon belül visszaküldheted indok nélkül, csak a postát bukod, ha gariztatod az akár 1hónap is, persze, ha visszaküldöd azt sajnos megkapja, majd más ugyanezzel a hibával
-
kisza25
félisten
holnap belépek én is a klubba egy giga 260x 2GB OC-val remélem nem fogok vele mellé, 1000Ft al volt drágább, mint sapphire, de +1év gar meg 1050/6000 vs. 1188/6500Mhz alap órajel, szóval remélem az elégedett gigahasználókat fogom erősíteni
meg az a sapphire is elég gagyinak tűnik(ez a giga is, de itt legalább+1év a gar
)
-
kisza25
félisten
na nekem visszatért a high ping kidobás, pedig a netem rendben van
-
kisza25
félisten
szia örülök, hogy egészséggel használod és, hogy a kártya is az
a sapphire 260x valamiért még a gyári ajánlott órajeleket sem használja az OC is csak 1050Mhz/6000Mhz, a Gigabyte 1188Mhz az MSI meg 1175Mhz és a memóriák is 6500Mhz-en ketyegnek a Sapphireon meg csak 6000Mhz-en, nem szeretek tuningolni ezért inkább ezeket venném gyárilag túlhajtva, + mindkettő 3év gari
1200Mhz-et gyári feszen viszi? én 1150Mhz felett nem is próbáltam
Amúgy 6850/7790/7850/7870-em mind Sapphire volt és ha nem lenne ez az órajel mizéria most is azt venném, de így már megfontolandó -
kisza25
félisten
ez jó hír, mert a Gigabyte a legolcsóbb 3év garival, de az MSI hűtése, jobbnak tűnik
régen a kedvenc márkám volt a Gigabyte a neve egyenlő volt a megbízhatósággal, édesapám gépében a mai napig ketyeg egy gigabyte 6600GS passzív hűtéssel és 5-6 évig minden nap azt a gépet használta(ASUS alaplap athlon xp 2600+ barton)de azóta többször bebizonyította az ellenkezőjét is, igaz egyik sem személyes tapasztalat volt, de ezért is kérdezem, hogy mi a helyzet ezzel a Gigabyteal
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #238 üzenetére
ha beszarik akkor 2hónap a gariztatás msi-nél állítólag elküldik a világ másik végére, de lehet csak haver járta meg vele
nemeladó, de a 7870 az lesz rövidesen, vagy egy 260x vagy egy 750ti lesz helyette, nem használom ki így meg csak feleslegesen fogyaszt, meg elvileg 10eFt meg is marad kb -
kisza25
félisten
azt megtudná nekem mondani valaki, hogy a Gigabyte 260x alatt sem ajánlott márka? mert elmúlt pár évben nem nagyon brillíroztak
-
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
elméletileg csak a 2GB-ost lehetne nevezni 260x-nek, az 1GB-osoknál tuti csak átnevezés van,
hiszen az amd ref 1100Mhz/6500Mhz 2Gb és ugye a true audio, de a jelenleg forgalomban lévő 260x-ek nagy része 1GB-os és egyik sem megy 1100Mhz/6500Mhz-en sőt van amelyikre azt írják hogy OC és 1050/6000Mhz-esegy példa ez azért már pofátlanság szerintem,
amik tényleg 260x-ek és 2GB-osak és tényleg OC-k:
GIGABYTE GV-R726XOC-2GD R7 260X 2GB GDDR5 PCIE 1188Mhz/6500Mhz
MSI R7 260X 2GD5 OC 2GB GDDR5 PCIE 1175Mhz/6500Mhz
én ezek közül fogok választani ráadásul mindkettő 3év garis és 37eFt
csak még azt kell kiderítenem melyiket érdemesebb, mert mostanában ez a 2 gyártó nem nagyon brillírozik
mondjuk ez már 2db ventis, de 38,5eFt akkor már lehet inkább gtx 750ti 40eFt-ért
az a baj, hogy a 2db venti sem biztosíték semmire, a mostani sapphirom 2db ventivel hangos(HD7870OC), az előtte lévő 1db ventis megoldások mind halkabbak voltak(Asus HD7850, Sapphire HD6850/7850, Sapphire HD7790) -
kisza25
félisten
hát ezt ránézésből nehéz eldönteni, láttam már hatékonyabb és halkabb 1 ventis megoldást, mint 2 ventist szóval ezért érdekelnének a tapasztalatok
Guri1885: valószínűleg a +100 Mhz-hez adtak egy kis + feszt és lehet ebben benne van már a 2GB RAM is, bár eddig amit néztem kártyát egyik sem ment 1100Mhz-en -
kisza25
félisten
válasz
koxos:8] #147 üzenetére
ugyanaz a 2db kártya szóval azonos órajelen ugyanolyan gyorsak
Grave444: én nem azt írtam, hogy alapon ugyanolyan gyorsak, hanem azonos órajelen
amúgy tervezem a visszatérést egy 260x személyében, mert csak bf4 multit nyomom és azon a beállításon ahol a legtöbb FPS-em van csak 75-80%-on megy a HD7870-em, akkor inkább 260x menjen 100%-on esetleg kis tuninggal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest