-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TcK-BOY*
tag
Szia,
Call of Duty 4, Counter-Strike: GO, Battlefield 3...
egyenlőre csak ezek, majd a jövőben úgyis gép generál lesz...
Nekem volt régen 7790-es sima 1gb-os Sapphire-om azzal nekem nem igazán volt bajom.
De akkor 260x-ből vehetem a Sapphire-t? nem nagyon lesz vele baj?(nem a hőcsöves hűtős, hanem a sima)
-
-
törölt tag
Bocsi , de nem az volt a kérdés !
Nem az érdekli , hogy mi más és stb ... hanem a lényeg és arra kértem választ !
HD5670 512MB UP HD7790 1GB - és neki az ár megfelelő ! de szavadból kiolvasható az is , hogy akkor : IGEN - elég hozzá a proci . És ennyi pénze van , nincs az hogy csak ennyit meg annyit mellé !
Nincs ha.. . -
sepsi0
őstag
Próbáltál csatlakozót váltani? DP-HDMI-DVI
Valamit olvastam külföldi fórumon, hogy csak valamelyik csatival hibázik.
Nekünk R9 270x DP kábelen van.
Gyerekek Egyik HDMI másik sima vga (soktűs nem ugrik be a neve, régi lcd monitos LG).
A lényeg egyikkel sincs hiba igaz a gyári biossal a sima vga csatival 46C volt a hőmérséklet, HDMI-vel pedig 60C alapjáraton......Vágom neked nem asus de hátha.....
-
sepsi0
őstag
Gyári asus driverrel használod? Azt hiszem 13.2. A gyerekeknél Bios csere és gyári driverrel jó, semmi hiba.
Raktam fel 14.4-et de akkor náluk is volt ez a nem felébredés hiba... -
Neró
őstag
Azt írták, hogy sajnálják, de se cserélni se javítani nem tudják és le lehet vásárolni. ( memória hibás volt már a kezdetektől- csak ugyan akkor ruháztam be monitorra is szóval nem voltam képbe hogy melyik szórakozik.)
Akkor ráfizetek még egy 10 -est és akkor legyen az 256 bites - azt hallottam ég és föld a különbség.
Akkor ilyen 40 körül mit ajánlanál, ami megbízható? Ha iponos linkkel megdobsz azt megköszönöm. -
törölt tag
"és van ott 132W is"
Ja meg ott vannak a jelölések is, hogy melyik "csíkra" mit kell érteni:
A 132W amikor a gép terhelve van - ez a 260X esetében 162W - tehát terhelésnél ugyanazon konfiggal a referencia 260X 30W-tal eszik többet és így tovább...
A 65W pedig teljesen normális érték idle fogyasztásban, procival, VGA-val mindennel együtt véve ha a teljes gépet nézzük ezt nem egy teszt bizonyítja.
Magyarázhatod ezt, hogy le van butítva, de a "butított" 750Ti jóval alacsonyabb fogyasztással (és hőtermeléssel) hozza a 260X szintjét és nincsenek driver gondok vele (legalábbis az alap dolgokkal nem).
Mantle+TrueAudio - hidegen hagy abban a pár játékban, főleg, hogy a Mantle 260X-szel nem sokat ér, hacsak nem 2 magos Pentiumod van."Zerocore-t is csak meg kéne csinálni normálisan."
Mondod ezt egy olyan technológiáról, ami lassan 3 éve rá van kényszerítve a vásárlókra és a kezdetektől nem működik tökéletesen...
-
kisza25
félisten
hogyan fogyasztana idle 75W-ot, mikor load fogyaszt 60W-ot
nekem volt 260x és 750ti is és kevesebbet fogyasztott, nem is fele annyit, de egy 30-40W-al, ez miatt még semmi értelme váltani, mert ha éjjel nappal full load menne akkor kb 1 ezrest lehetne spórolni naponta, de felraktam egy drivert és használtam, nem kellet semmit sem csinálnom utána, észre sem vettem, és eszembe sem jutott, hogy a gépben van, erről ennyit
-
törölt tag
"De állítólag 75W-ot fogyaszt idlebe is és az már nem igazán jó,260X meg 8W-ot.
Cuda,shadowplay-el mit érek ha Lara haja nem olyan részletes vagy pár effekt nem olyan és drágább 6 ronggyal."Én állítólag azt hallottam, hogy 120W-ot fogyaszt... viccet félretéve nem fogyaszt 75W-ot idle megnézheted a teszteket és nem is kell imádkozni hogy felébredjen ha épp kikapcsolna a monitor...
Lara haja egy játékban "szerepel" (ott is kb. 20-30 FPS-be kerül egy 260X.el) a PhysX meg legalább egy tucatban, kb. mindkettőnek ugyanannyi jelentősége van játékélmény szempontjából, de ha már a játékokat nézzük akkor mindenképp több PhysX-es van."Pár effekt nem olyan" Melyik ? Mi? Hol ? Teljesítmény szempontjából ebben a kategóriában jelentéktelen mennyi az UAV-k száma.
Értem én hogy AMD topic és erős AMD hátszél van a fórumozók részéről, de ennyire AMD fannek nem kéne lenni (mondom ezt egy AMD APU és egy R7 260X tulajaként), főleg hogy hétről hétre eleve azért kerül a zöld banda szóba mert 90%-ban csak a gond van a 7790/260X szériával...
ShadowPlay játékok streamelésére lett tervezve, van az AMD-nek is VCE-je csak egyrészt hivatalos applikáció továbbra sincs hozzá, nem hivatalosokkal meg gondok vannak.
Egyszóval ha jó áron betudja szerezni inkább egy 750 Ti a 260X helyett.
-
törölt tag
-
Neró
őstag
Azzal a driverrel is csinálta. Most azért raktam fel ezt amit adtak hozzá. És az a poén, hogy egyébként pl. Diablonál nem csinálja (játék közben) csak pl. TrackMania -nal és Battlefield -nél.
Jelenleg miután újra tettem a rendszert - ezek a bugok vagy mik - kockázódások eltűntek az asztalról, Chromeból és YouTube videókból. Előtte ott is voltak.
U.I : Most felraktam az ASUS oldalán található (a kártyához) legfrissebb drivert. De így sincs változás.
-
Tournament
aktív tag
asrock x79 extreme 4 lappal teszteli a karikat a Sapphire bios írói ahol írják a biost de csak hynix ramos karikat teszelik biosilag ezért volt anno felháborodásom hogy nekem elpida és baxnak biost adni
legalábis nekem a 7790 dual-x azzon tesztelték a 015 041 kodu hynix biosuk semmi BS nem tapasztaltak , de mondjuk én nem BS hülyeségek miatt irtam nekik hanem hogy nincs UEFI GOP support miután lebaxtam őket hogy nem lesz rendelve a márkábol másnapra jőtt is a bios ...
-
törölt tag
Az órajel ugrálással a PCI-e sebesség is változik, lehet hogy néhány alaplapnak gondja van ezzel és ez okozza a hibát - persze nem az a megoldás, hogy letiltják az energiagazdálkodást...
Elméletileg a Sapphire-tól elkért bios javítja a BS-t és az energiagazdálkodás is működik, olyannak kellene felraknia akinek rendszeresen van, mert nekem eddig sem volt így nem tudok mit mondani. -
törölt tag
Az ASUS DC2-OC 260X-e és a szintén ASUS 750Ti között jelenleg 2000 Ft különbség sincs az egyik boltban.
Az, hogy a GPU nem olyan "okos" nem olyan nagy gond, főleg nem ebben a kategóriában. Sőt összteljesítményben a Bonaire-t még így is beéri + ~5%-al. [link].
A Bonaire hiába jobb GPU, a 128 bites busz miatt igencsak vissza van fogva... -
törölt tag
ASUS R7 260X DC2-OC-2GD5
Eltekintve attól, hogy néha (eddig 3-4 alkalommal) nem ébred fel a monitor más gond nem volt vele, ez pedig 99% hogy driver hiba, mert biosztól függetlenül előjön ráadásul más típusoknál is.Az normális hogy ugrál (egyébként ha CCC-ben bekapcsolod az Overdrive-ot fixálni tudod 150 MHz-re).
Az XFX bioszában eleve 300 MHz az alsó limit. -
törölt tag
Állítólag azt nem bírja, hogy állandóan ugrálnia kell 150-ről 1600+ MHz-re, többek között lehetséges ezért is fixált mindent az ASUS...
Azt is olvasni, hogy a később gyártott modulok már jobbak, lehet nekem ezért nem volt még sosem.
Nekem blackscreen-t csak ezzel az alkalmazással sikerült előidézni, ha manuálisan próbálom vele kikapcsolni a monitort, de ez sem jelentkezik minden biosszal: PowerOFF -
Tournament
aktív tag
Hát igen
nekem anno a 3650 3x küldtem be és kiderült tényleg szar a kőltséget azt is vissza kaptam .. mert lese tesztelték csak bedugták igy ahogy mondod 10 perc
azt olyan 3szőg bugok voltak vele mint állat, de nem tesztelő progi alatt hanem game alatt hibás volt a biosa végül magam updateltem mert ők nem válalják . Azt mondták 24 orába tesztelték ... Már inkább az ember tesztelt karit előbb vesz itt ph-n mint a boltba ezzek a black screen bugok miatt. Nekem most r7 260x 2gb[link] ajánlotta egyik ph árús mert egyet se vittek vissza black screenel se azért mert melegedne
-
Tournament
aktív tag
Mit vársz nehogy már a vevőnek legyen igaza Ipon / Aqua nem 1x gariztatam náluk szar termékeik miatt
IPon 2010-be 1 gépbe 3 alkatrészt gariztatam a gépemből 1xe
Kifogás gyenge a táp "IPON".. MCP68 chipset hibárol az életbe nem hallotak hogy gyárilag hibás volt40 foknál a gép azzonal lekapcsolt és a VGA meg becsikozot .. KB a VGA / Alaplap 1 orát se birt ki csak 1 win7 telepitést . Azt kiderült ők hibáztak
Igen akkor a 1,5 honap garanciáztatás felejtsük el Pénz vissza teljes vásárlási árba és ide se jővők tőbbet. Azotta csak PH-n vásárolok aminek az ilyen boltokhoz nincs kőzze .
-
woodworm
veterán
Az amd referencia értékei r7 260x-nél: gpu 1100 MHz, ram 6500 MHz/2GB/128bit.
Az, hogy a kártyád ennél alacsonyabb órajelen működik és mégis oc jelzéssel adták ki, a gyártót minősíti, bármelyik is az. Gondolom a saját palettáján van még alacsonyabb órajelű is. Ettől függetlenül általában a gyári órajelnél magasabban működőeket szokták oc-zni. -
törölt tag
A lényeg: Ez egy frissített BIOS a Sapphire-tól, ami javítja a fekete képernyős hibákat és a PowerPlay (energiagazdálkodás) is megmarad. Tesztelve Sapphire, ASUS kártyákkal, de mással is működhet.
Csak "sima" bios, UEFI GOP partíció nincs rajta így a Windows 8-as gyorsindító módok ezzel a biosszal nem működnek. -
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
Hát szerintem az a kis teljesítmény veszteség megéri, hogy nem jár fullon a kártya... kevesebb fogyasztás, kisebb hő.
Amikor én vettem az oc-s olcsóbb volt mint a sima 260x... biztos van valami oka.
Nálunk Intel konfigok vannak és jól muzsikálnak az asusok. Bios-t meg lemented és ha gariztatod megy vissza a gyári.
Én nagy teljesítmény különbséget nem vettem észre, igaz a "csúcs" játék a Bf3... -
Powerplay az amikor a vga csökkenti az gpu és mem órajeleket több lépcsőben. Energiagazdálkodás más néven. Mostanában többször van róla szó hogy az gyárilag túlhúzott kártyáknál milyen gyakori probléma. Ha csak böngészővel van a probléma, könnyen lehet hogy tényleg a hardveres gyorsítás állítgatja az órajeleket.
Amit tehetsz, megpróbálni más drivert, más böngésző, vagy hw gyorsítás kikapcsolása, vagy vga órajeleket átírod pl. MSI Afterburnerrel. -
-
Habib[HUN]
senior tag
Hát a hétvégén lesz időm tesztelni. Azért bízom a Gigabyte-ban. Eddig rossz dolgot nem vettem tőlük. Most is a gépemben egy ezer éves Giga kártya csücsül tartalék gyanánt.
2 ventis kiszerelés, tehát a hűtéssel nem lehet gond. Az órajelek kicsit alatta vannak a 260x oc-nak, így az őrült túlhajtás se veszélyezteti. Ha problémás, akkor úgy is jelzem itt a fórumon is. -
Habib[HUN]
senior tag
Én azért egyeztem bele, mert sacc/kb azonos a két kártya, viszont régebbi modell, ezért talán kiforrottabb. A Gigabyte is azért jobb márka. 5. hete volt gariban a kártyám, már szinte bármibe belementem volna. Ha ez is rossz lesz, akkor kérem vissza a pénzem, eladom otthon az egész hóbelevancot és veszek egy APU-s rendszert. Wot-ozni az is elég lesz....
-
Tournament
aktív tag
-
törölt tag
A 750Ti kb. 10%-kal gyorsabb mint a 260X. Azért fogyaszt kevesebbet, mert egy új átdolgozott architektúra, nem pedig az előző széria agyonhúzott (újra)kiadása... 750Ti és 260X közül egyértelműen az nV kártya a győztes még ha valamennyivel drágább is (bár a DC2-es ASUS 260X is került ennyibe mint most a 750Ti).
-
woodworm
veterán
A 7790 ugyanaz, mint r7 260x, csak az utóbbi gyárilag magasabb órajelen fut. Nem is értem miért kellene váltani a másikra, hacsak nem garanciális cserébe adják. Egyébként a ram méretre és típusra odafigyelve lehet biost cserélgetni.
Szerintem a 260x magasabb hibaszázaléka adódhat az erősebb órajelekből is. -
tPedro_
őstag
Nekem Sapp 1GB 7790 OC-s kartyam van, video inditasnal szokott meglepni bsod-vel. Viszont a gyakorisag teljesen random. Van, hogy fel oran belul 2x-3x is, aztan jon tobb het szunet, aztan megint. Vagy nem. Teljesen random.
Ja es csak video inditaskor jon a bsod. Jatek kozben, bootolaskor, stb. semmi gond. Alapbol mphc-t hasznalok, mikor a lejatszo felvenne a film meretet, akkor jon a bsod. Multkor viszont meglepo modon egy FB-ra feltoltott video inditasakor dobta.
Most par napja legyalultam minden drivert. Felraktam a legujabbat, de csak a drivert. A tobbi sallangot lehagytam, ez allitolag volt akinek segitett.
Azota nem volt bsod, de sajnos a randomitas miatt nem merem egyelore kijelenteni, hogy megoldodott volna. -
MrBrook
aktív tag
win 7 után rendesen formáztad a c-t? szal mikor elindul a telepítő, törölted a c partíciót majd újra létre hoztad? ha nem simán lehet,h maradt valami szemét pl egy bad sector win7 ből[de lehet hülyeség, nemtom]. de ezzel nem kellene szarakodnod,ha kipróbálnád másnál is, akinek hasonló kártyája van ,hogy ne kelljen új drivert. nincs más ötletem. google-ztál gondolom eleget már,hogy mi lehet a para.
-
MrBrook
aktív tag
Szerintem egy próbát megérne, legalább megnyugodhatnál ,hogy tényleg rossz v. nálad van valami para, gondolok itt arra,hogy esetleg egy full format c + friss w8.1 (feltételezem legális op rendszer, ha meg nem próbálhatnál egy újabbat). egyébként olvastam most a neten, hogy valakinek -40mhz gpu/ram megoldotta teljesen a problémát.
de 4770 után volt rendes winreinstall meg minden, ugye?
hát lejebb veszed a frekvenciát a vga gpunak meg a memóriának, de nyílván nem azért vetted ezt meg blablabla,hogy kisebb órajelen menjen. de kipróbálhatnád,hogy mondjuk akár 100mhzel is lentebb veszed, csak hogy ne haljon be mindíg.
de még mindíg azt tartanám a legjobbnak,hogy ha haverod gépében is kipróbálnád, csak ,hogy 100% ig biztos legyél, hogy ne maradjon kétséged.
ha kicserélik biztosan, addig akkor bírd ki valahogy.
-
Tournament
aktív tag
Szerencsére nem . Ezt a bios használom a karimon ezzel black screent nem tapasztaltam ez a 1050 /1500 órajelü 1gb és 2gb is ez van . No problém
. Csak a karimhoz kellett igazitani mert ez a bios Hynix ramosra készült nem elpidára.
Szerintem azzal a karival nem tapasztalsz majd blackscreen-t. Amugy minél később veszel karit annál frisebb biosal van elátva nekem a 7790 utolsó bios amit kaptam rá 2013 oktober 20.ai volt -
woodworm
veterán
Nem, annak az állítgatása csak látszólagos és nem is mutatja a helyes értéket, legalábbis nálam. Egy profilon belül a 3d-nél visszavettem a power limitet 80%-ra (mivel csak itt lehet), a ventit egyedi grafikonra tettem, a 2d fülön pedig a gpu 310-re, a ram 610-re lett állítva. Ez utóbbiak értéke majdnem mindegy, mert nem pontosan hajtja végre, hanem a power state lépcsők közül a következőt állítja be. Így a gpu 550 MHz-en, a ram pedig 1600 MHz-en fut, mivel abból csak min. és max. állapot van.
-
partxxx
tag
szerintem pakolj rá r7 260x biost, de ne asus OC-t !!!!!!
ha a memória megegyezik akkor az egész (ebben a fórumban korábbi tapasztalat)
http://www.asus.com/Graphics_Cards/R7260XOC2GD5/
http://www.asus.com/Graphics_Cards/R7260XDC2OC2GD5/mi a kettő között a különbség ???
-
SparrowHUN
tag
Na jó, oké, régen volt már...
Még MX440 idejében...
Akkor ma több meglepetés is ért, mert AMD Athlon II x4 750k procit szerettem volna, de sokan az Intel Pentium G3420-at ajánlották. Megnéztem CPUBoss-on és biza tényleg jobbra hozta ki...
Na de ennyi kitérő után, ezzel szemezgetek: Gigabyte GTX650 Ti
Vélemény?
-
woodworm
veterán
- Fel lehet tenni a 260x biosát a 7790-re, mivel csak órajelekben térnek el egymástól, többen meg is tették. Egyedül amire biztosan ügyelni kell az a ram mennyisége és típusa, ez kinyomozható a techpowerup oldaláról.
- A random fekete képernyő is volt nálam ezelőtt, bár játékban talán ha egyszer.
- Még amiről tudok a Gigabyte-nál elérhető a kártyák biosa. -
-
bdlackoo
tag
"1.4-es hdmi van a 7790-en?" - Az.
"DVI-hdmi kábelen átmegy a 3D?" attol fugg ,hogy milyen 3d. a legegyszerubb ha hdmi 1.4es kabelen viszed at.Mas.
Epp sikerult eldontenem ,hogy veszek egy 260x-et. Olvasgattam a topicot es felmerult par kerdes.
A driver az most mennyire jo?
Asus dc2-es kartyak mennyire muzsikalnak jol? Esetleg van ajanlott?
Amd oldalan olvastam ,hogy el meg a Never Settle Forever. Be lehet ezt hajtani a boltokon? Vagy van kupon a dobozokban? -
NyuszyCaster
senior tag
dummytray nek csinálsz egy mappát bele teszed csinálsz neki egy parancsikont
megyitod a mappáját utánna inditópult megnyitás c
trl+v majd ctrl+c de lehet hogy forditva szoval bemásolod a prencsikont majd bezárod az inditópultot majd ujra megynyitod de már megyitás al users és oda is bemásolod a parancsikont resi és már indulnia is kellx64 alatt két ikont rak ki az értesitési részre bármenyiket zártam be jött a fekete halál viszont ha úgy hagyom hogy két ikon van megy rendesen direkt egész éjjel ment és nem kapcsolt le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest