- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
nah hi all, tegnap így-úgy lecseréltem a sapphire 7790 dual-x 1gb os kártyámat egy alap sapphire 260x 2gb-ra (1050/1500mhz). Sajna ezen elpida ramok vannak, amik ,ha jól tudom nem olyan faszák, mint a régiben lévő hynix-ek. ellenben 1190/1600mhz-re lazán feltudtam húzni a kártyát(többet nem próbáltam, eddigi max hőmérséklet 68°C, a dual-x kb 62-3nál megált), tehát hozza az előzőektől megszokott sebességet így. újra raktam az oprendszert, winfrissítés , majd 14.9whql fel, egyből tapasztaltam a zerocore-os hibát, amit a 7790-nél már megoldottak ennél a drivernél. nah de --->vezérlőpult,-- y energiagazdálkodásos menünél beállításoknál --> a pci-express energia szarját kikapcsoltam, azóta 10/10szer vissza jött a monitor, miután az kikapcsolt.
7790el a ryse , son of rome, minden maxon ment kb 45 fpsel átlagban(texture akármit nem engedte állítani az lowon volt)
260x-el a zárójelben említett beállítás immáron highon, és a többi is highon, kivéve a motion blurt, mert kell a francnak kb hasonló fpseket kapok.assetto corsa:
7790el majdnem minden maxon, kivéve ,hogy 4x élsimítás és a cube map quality low v. off ~ 60-70fps(cube map medium vagy felette ,játszhatatlan 10-15fps)
260x 8x élsimítás, minden felvéve +cube map highon ~ 50fps.
(mindkét kártyánál a motion blur offon)szó mi szó:
nekem egy 1440-900-as monitorom van. a két kártya sebessége gpgpu mérések szerint nagyjából azonos.
1gb vs 2gb a két kártyánál annyit jelent, hogy nagyobb élsimitást is elbírbf4-et még nem próbáltam, de megvan és ki fogom próbálni, ott jelentősebb javulást várok.
csak egy szimpla felhasználói tapasztalat akart ez lenni...
béke!
-
MrBrook
aktív tag
válasz
wings03 #1868 üzenetére
inkább erre nem mondok semmit, mert magamból tudok csak kiindulni, szal én nem cserélnék már régebbire(főleg a hatalmas fogyasztás miatt, mondjuk van teljesítmény is), hiába erősebb. de mások az igényeink lehet. engem nem zavar,ha nem minden ultra csak high és MSAA 8x helyett ,csak 2 van. ahoz meg elég a 7790.
próbáld ki far cry-ban is, hogy nem minden ultra, csak high, msaa 2x vagy mi van ott. sztem ugyanúgy szép lesz a grafika.
csak játék szempontból lehet érdemes váltani, bár, egy 7870 lenne szerény véleményem szerint a legjobb lépés ár/értékben.
de ha hozzád akarják vágni bagóért a 6950-est, az oké.azért hallgass meg másokat is, és google ,google
tesztek.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
wings03 #1866 üzenetére
Hali, a két kártyát nehéz lenne egy kalap alá venni, igaz újabb, de sztem ami számít itt:
7790 : 128 bit ; 896 ; 56/16
(memória sávszél); (shaderek); texture units/render units
5850 : 256 bit ; 1440!!! ; 72/32szóval a nyers erő dönt. mégújabb játékoknál talán már kisebb a különbség. igazából a 7790(alsó közép kategória) egész jó kártya, hisz majdnem olyan teljesítményt nyújt, mint egy jobban "felfegyverzett" kártya (5850 2009ben felsőkategória)
-
MrBrook
aktív tag
win 7 után rendesen formáztad a c-t? szal mikor elindul a telepítő, törölted a c partíciót majd újra létre hoztad? ha nem simán lehet,h maradt valami szemét pl egy bad sector win7 ből[de lehet hülyeség, nemtom]. de ezzel nem kellene szarakodnod,ha kipróbálnád másnál is, akinek hasonló kártyája van ,hogy ne kelljen új drivert. nincs más ötletem. google-ztál gondolom eleget már,hogy mi lehet a para.
-
MrBrook
aktív tag
Szerintem egy próbát megérne, legalább megnyugodhatnál ,hogy tényleg rossz v. nálad van valami para, gondolok itt arra,hogy esetleg egy full format c + friss w8.1 (feltételezem legális op rendszer, ha meg nem próbálhatnál egy újabbat). egyébként olvastam most a neten, hogy valakinek -40mhz gpu/ram megoldotta teljesen a problémát.
de 4770 után volt rendes winreinstall meg minden, ugye?
hát lejebb veszed a frekvenciát a vga gpunak meg a memóriának, de nyílván nem azért vetted ezt meg blablabla,hogy kisebb órajelen menjen. de kipróbálhatnád,hogy mondjuk akár 100mhzel is lentebb veszed, csak hogy ne haljon be mindíg.
de még mindíg azt tartanám a legjobbnak,hogy ha haverod gépében is kipróbálnád, csak ,hogy 100% ig biztos legyél, hogy ne maradjon kétséged.
ha kicserélik biztosan, addig akkor bírd ki valahogy.
-
MrBrook
aktív tag
hali srácok,
valaki megtudná magyarázni ,hogy gpu-zben a dedikált memory 0-án van mindíg és csak a dynamic "megy".
nálatok hogy van? -
MrBrook
aktív tag
akkor zsír
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest