- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Használ valaki közületek 7790-es kártyát Win10 alatt?
Az enyém (Sapphire Radeon HD7790 1GB, ASRock B450 Gaming, Ryzen 3 2200g, 16GB RAM, Enermay Liberty 400W, dual monitor) az alábbi tüneteket produkálja:
Ha futtatok egy játékot (World of Warcraft, mással mostanában nem szoktam játszani) és mellette indítok egy media playert vagy egy stream-et (twitch), akkor időközönként szétesik a kép.
A kép kb felső 10 centije esik szét, sok kis színes kocka jelenik meg, stb.
Ilyenkor jó esetben ha leállítom és újra elindítom az adott programot akkor működik tovább, de van, hogy csak az újraindítás segít.Ha csak az egyik fut, akkor sosincs gond.
Ami gyanús, hogy azóta tapasztalom ezt a problémát (vagy csak véletlen egybeesés), amióta win10-et használok. Előtte nem volt ilyen gondom.
Driverből többet is próbáltam már, mindnél előjött ez a hiba. Most 20.11.2-es van fent, ezzel is előjön a hiba.
Aki használ ilyen kártyát, meg tudná írni, hogy pontosan melyik drivert használja?
Köszi előre is.
Üdv.
-
tPedro_
őstag
Legutobbi bsod Sapphire 7790-nel (legujabb driver, ccc nincs fent): Youtube videot neztem, amibe beletekertem. Kep megfagyott egy pillanatra, hang is beakadt, bsod.
-
tPedro_
őstag
válasz
Tournament #1846 üzenetére
Ezert nem kerult most fel a CCC. Amugy se hasznaltam semmire.
Remelem bevalik. -
tPedro_
őstag
Nekem Sapp 1GB 7790 OC-s kartyam van, video inditasnal szokott meglepni bsod-vel. Viszont a gyakorisag teljesen random. Van, hogy fel oran belul 2x-3x is, aztan jon tobb het szunet, aztan megint. Vagy nem. Teljesen random.
Ja es csak video inditaskor jon a bsod. Jatek kozben, bootolaskor, stb. semmi gond. Alapbol mphc-t hasznalok, mikor a lejatszo felvenne a film meretet, akkor jon a bsod. Multkor viszont meglepo modon egy FB-ra feltoltott video inditasakor dobta.
Most par napja legyalultam minden drivert. Felraktam a legujabbat, de csak a drivert. A tobbi sallangot lehagytam, ez allitolag volt akinek segitett.
Azota nem volt bsod, de sajnos a randomitas miatt nem merem egyelore kijelenteni, hogy megoldodott volna. -
tPedro_
őstag
Persze, minden megvolt mar, 2 lehetoseg maradt csak. Az egyik a csupasz driver feltelepitese ccc nelkul, a masik pedig ez a leiras amibe most futottam bele es elvileg segit.
-
tPedro_
őstag
Rakerdeznek ujra, hatha. Futott bele valaki azota a 7790 kekhalalba?
Esetleg tudtok ra megoldast? Olvasgattam, keresgeltem kulfoldi forumokon is, de nem talltam ra biztosat.
Koszi elore is.
-
tPedro_
őstag
Na közben volt még két kékhalál, úgy, hogy a Graphics Overdrive ki volt kapcsolva.
Viszont most észrevettem, hogy videófájlok indításakor csinálja. A program amit használok az a Media Player Classic Home Cinema.
Használja még ezt valaki rajtam kívül Radeon 7790 kártyával (Sapphire)?
Eddig a 1.7.1-es verzió volt fenn (ha jóm emlékszem azt ezt megelőzővel is összeomlott), most frissítettem az 1.7.3-ra, kiváncsian várom, így is lesz-e halál.
-
tPedro_
őstag
Ezt a részt pedig megtaláltam, csak nem jöttem rá, hogy ez volt amit keresek. Egyébként konkrét órajel állításra számítottam, de itt csak a Graphics OverDrive kapcsolót tudom ki/be kapcsolni. (meg a CPU-t, de az nem érint, plusz nem is lehet bekapcsolni).
Van egy "Graphics OverDrive konfigurálása" link is, de hiába kattintok rá, nem csinál semmit.Ezek szerint elég ha kikapcsolom ezt és magától a referencia órajelre áll vissza?
-
tPedro_
őstag
Hatterben nem fut ilyesmi. Az egyik legfrisebb Aida van fent , de azt is csak akkor inditom, ha konkretan meg akarok nezni valamit.
Olyan is volt, mikor futott pl egy jatek, video is ment es alt+tab valtaskor dobta a kek halalt. Mikor megvettem a kartyat, akkor a 3d max hiba nelkul lefutott.
Egyebkent a dump logokbol is latszik, hogy nem fordult elo tul gyakran, de jo lenne a vegere jarni.
Szerk.:
Tortent meg korabban, hogy szinten random belefutottam egy „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” hibauzenetbe jatek kozben. Ekkor meg a 13.9-es drivert hasznaltam, jatekon belul pedig a DirectX 11-et. Most 13.12-es driverel es a jatekot DirectX 9-re belove ezt nem tapasztaltam, az egyik modositas segitett. Megprobalkozok a 13.12 es DX11 komboval, remelem mukodni fog.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Latom a 7790 atkerult ebbe a topikba, lenne is egy kerdesem:
Amiota a fent emlitett kartyam van, random idokozonkent kapok kek halalt Win7 64 bit alatt. A kartya tapellatasa rendben, cpu/ram letesztelve, a win dump file-ja pedig a kovetkezotket mutatja:
A szoban forgo kartya egy Sapphire AMD Radeon 7790 Dual-X 1GB. Jelenleg a 13.12-es driver van fent, elotte a 13.9-es volt, mindkettovel jott a kek halal. Eleg ritkan fordul elo egyebkent, van hogy video lejatszas inditasakor, jatek kozben, nem gyakori szerencsere de eleg idegesito.
Talalkozott valaki hasonloval?
Gondoltam, hogy visszaveszem a gyari OC-t referencia ertekre, de nem jottem ra, hogy ezt hol/hogy lehet megtenni. Olvastam egy olyan tippet is, hogy a Catalyst Software Suite helyett, eleg ha csak a driver van felrakva, az is segithet.
Van meg valami otlet/tanacs?Koszi elore is.
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest