- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
A topicban a jovoben csak egyetlen hsz lesz elfogadhato,a tobbi off.
Ezentul mindenki csak azt irhatja be,hogy:"Ne vagyen senki r7 260x-et semelyim gyartot,mert sz**."
-
laychi
veterán
válasz
colossal89 #1691 üzenetére
Egy kalappal,hogy sikeruljon neked is a csere.
-
laychi
veterán
válasz
freestailo #1689 üzenetére
Aida64,gputweak. Ezek mind megmutatják.Te is beválasztottál,ahogy én is. Szerencsére nekem is sikerült kicseréltetnem.Nekem garizás alatt kicserélték a biost a kàrtyán a 042-ről a 039-esre...rosszabb lett,jeleztem fotoval és print screennel is megörökítettem a hibàt. Közben volt pár random black screen is.
Mondtam hogy cserét kérek,mert ez még rosszabb mint volt.
Giga gtx750Ti oc 2gb van most helyette. Csúcsra húzva sem ment 56 fok fölé a kari,szépen pörög. Crysis 3 high beàllításon 60fpssel rohangál fullhd-ban. Megérte a cserét nagyon.
Nincs black screen,se textura hiba,nem meleg,minden ok és gyorsabb is.
Ez az asus volt a 2.amd-s karim,több nem lesz. Csak is nvidia. -
laychi
veterán
válasz
SgtRazoR #1680 üzenetére
Az nem ugyan az.
De egyébként nem is minden karinál lehet módosítani a feszültséget,van ahol biosban le van tiltva.Fiix feszek be vannak állítva és annyi.
esetleg ha nem lehet állítani gpu-z-vel nézd meg milyen feszt használ terhelés alatt,aztán,ha felvesz legalább 1,175V-ot,akkor még kb 1150Mhz körülire fel tudod húzni valószínűleg a gpu órajelet úgy,hogy stabil maradjon.
Próbálgasd,hátha jó lesz valahogy.(#1682) woodworm
Azt meg lehet nézni aidában is hogy mennyi a fesz,meg meg lehet nézni gpu-zvel is
A gputweakerben volt nekem opció a feszültség állításra,ne catalyst-on belül keresd.
Ha neked valóban ilyen fesz van gyárilag beállítva,akkor kb 1190-1200Mhz-et tudhat a kari ha húzodnekem asszem a gyári 1188Mhz mellé 1,2V volt megadva
-
laychi
veterán
válasz
SgtRazoR #1678 üzenetére
Nálam az asus r7260x-nél akkor jelentkezett ilyen probléma, hogy max 10-12 fps-re esett a játékban az fps,amikor nem volt stabil az oc és kidobott a játékból.
Vagyis játszottam a játékot,normális fps-sel futott,kidobott visszaléptem,aztán képregény lett abból is visszalépés után,és nekem is csak a restart segített.
Adj neki feszt,1,225-1,250V körül szerintem okés lesz.
Én szerencsére gariban kicseréltettem a karimat,mert az rengeteget hibázott gyári beállítással is.
Azóta egy giga gtx750Ti elégedett tulaja vagyok. -
laychi
veterán
válasz
bdlackoo #1638 üzenetére
Ne vegyél asust és semilyen r7 260x-et,vegyél nvidiát,most cseréltettem ki egy asus r7 260x dc2 oc 2gb--ot egy Gigabyte gtx750Ti 2gb-ra.
pörgős,gyors,halk,hűvös,hibátlan 1 nap után,hosszanti tapasztalat nincs ugyan,de az asussal se kellett sok,1-2 hónap és besokalltam a hibáival,szívem szerint nem is vittem volna vissza,hanem máglyán elégettem volna.
de mivel garis volt így legalább tudtam cseréltetni.csak úgy megelőlegezve elmondom,hogy terhelve is 25 fokkal jobb ez a giga kari. ahol az asus 75-76 fok volt,ott most ez 52 fok,és még húztam is egy picit rajta.
-
laychi
veterán
válasz
HopeckoR #1618 üzenetére
Ez egy olyan dolog,hogy akkor öntörvényűen minden bolt kitalál valamit és a garancia fogalma mint olyan értelmét veszíti.
Ez nem így működik,ahogy ők elképzelik.
70-75 fokon meg nem hinném,hogy le szabadna égnie egy ilyen kártyának járó ventik mellett.
Gyári hibás és ennyi.Megpiszkálva nem volt,kötelessége ilyen esetben a boltnak cserélnie,ezért nehogy már a tulajdonos károsuljon gari időnbelül.A hibás darabot visszaküldik a gyártónak és kész.Úgy sem a bolt fogja benyelni a kárt,hanem a gyártó. -
laychi
veterán
válasz
HopeckoR #1605 üzenetére
Ugyan ez volt nekem is meg játék alatt is. Meg black screen. Nem volt 2d órajel,meg egyebek.
Meg volt olyan,hogy pl itt a fórumot olvasva a hsz egy kódhalom katyvasszá vált,legörgetés és visszagórgetés segített.
Asus r7 260x dc2oc karinál volt ez.
Ki is vettem a fenébe és igpzek. -
laychi
veterán
válasz
HopeckoR #1603 üzenetére
Egy a lényeg. Amég garis annyit ér amennyi a számlán szerepel,amit kapott vásárláskor.
Ezt nem vétózhatja a bolt. Nem egyéni elbírálás van.a li ken ami küldtem fel is lehet venni a kapcsolatot a fogyasztó védelemmel.
Nekem is egyik bolt helytelenül járt el gariztatás során mindent terelt a nagykerre holott ő mint eladó vállalt garanciát a termékre. Nem adott új terméket a döglött helyett,hanem húzta az időt. Többször figyelmeztettem őket,hogy nem megfelelően jártak el. Aztán elküldtem nekik a fenti linket,hogy tisztában vagyok a jogaimmal. Vagy másnapra lesz termék vagy lóvé vissza.vagy fogyasztóvédelem és le is húzom a boltot,hogy csappanjon a vásárlók száma.
Másnap mehettem az új bontatlan cuccomért.
Még így is szabálytalanul jártak el,mert cseretermék esetén tudtommal újra kell indítaniuk a garit,csak javítás esetén nem,mert akkor ugyan az a termék van újra az ügyfél rendelkezésére bocsátva.
Új termék esetén a kézhezvételtől kell mindig érvényesnek lennie a bolti és gyári garinak egyaránt. -
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #1597 üzenetére
Számlán lévőt kötelesek,ne hagye magad becsapni.
Jó hogy nem már használtként akarják visszavenni a bolti ár feléért és arra dobjál rá.
Ha ilyen herék,akkor inkább adják vissza a vásárlás összegét és irány egy másik bolt.
A garanciális jogok törvényében egyébként sem szerepel a levásárlás,ezt csak te választhatod.
Ha nem felel meg a csere vagy nem akarsz más terméket helyette,akkor kötelesek vissza adni a pénzed. -
laychi
veterán
válasz
kalozhun100 #1533 üzenetére
Voltak akik vissza vitték ilyen olyan hibákkal,mindenkinél volt valami.
Csak nem tudom melyik boltokkal álltak kapcsolatbanHa vissza olvasol sokat,meg benézel gtx750Ti topicba,meg esetleg jobb teljesítményű kártyákéba,biztos,hogy ott lesznek valahol aktívan.
-
laychi
veterán
válasz
kalozhun100 #1531 üzenetére
ráfizetéssel cserélheted valószínűleg,vag ha van azonos áron,akkor arra,megpróbálhatod a pénzt is visszakérni,ugyanis a garanciális jogok-ban nem szerepel a levásárlás fogalma.
Vagy árleszállítást vagy pénzvisszafizetést lehet kérni,illetve,ha te akarod,akkor választhatod a levásárlást is.
[Garanciális jogok ] -
laychi
veterán
válasz
kalozhun100 #1529 üzenetére
hogy elküldik a nagykernek vagy a szervízbe,leellenőrzik,aztán 1-2 hét visszajön,hogy jó,aztán viszed megint vissza,hogy sajna nem ok a dolog.
cserét kérsz más fajtára,mert ez reménytelen.
kb ez. -
laychi
veterán
válasz
kalozhun100 #1526 üzenetére
Selejt ez a bonaire,ennyi...
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Másfél hete az asus r7 260x dc2 oc-mat elküldtem garztatni,most megyek érte.
Elméletileg most már működik a zero core és a powertune is és nem csinálja a textúra hibákat.
Kíváncsi vagyok mi változott,majd beszámolok róla itt.
Majd utána érdeklődök annak ia,hogy melyik amd driverrel lett tesztelve.
Az is benne lehet a pakliban hogy a hűvös idő miatt nem melegszik túl a kari és a textúra hiba csak ezért szűnt meg. -
laychi
veterán
válasz
HopeckoR #1184 üzenetére
igen,ez a bios volt gyárilag,aztán először lecseréltem a 039-esre,aztán meg a sima dc2-ére,meg próbáltam a sapphire-ét is meg a HIS-ét,xfx-et asszem,gigabyte,egyéb gyártókét nem.
biztos,hogy nem a programok írják rosszul,mert a fogyasztásmérő is 40W-ot többet ír idle a fogyasztásra,mint egy olyan biosnál,ami visszaveszi az órajelet.
az érdekes inkább az,amit tegnap vagy mikor írtam és képet is linkeltem,hogy biosban le van tiltva 2d üzemmód.
Illetve az,amit még kb 1 hónapja,hogy driver nélkül visszaveszi 300 mhz-re az órajelet,de amint bármelyik ati drivert felrakombeáll 1188-ra és onnan sehová nem mozdul(kivéve,ha alacsonyabbra vagy magasabbra állítom a tweakerrel,de akkor meg az a fix. -
laychi
veterán
válasz
HopeckoR #1177 üzenetére
Lehet biost cseréltek rajta.
Egyébként tegnap csak úgy visszatettem rá,nem is tudom milyen indíttatásból az original biost.
És amit eddig nem figyeltem meg az az,hogy a gputweaknél ahogy az jelenleg a képeken látszik(most a sima dc biosa van fent megint) a 3d gombnál itt lehet váltani a 2d-re és állítani. Az oc2dc 041-es biosánál meg azt írja,hogy Disable2D,vagy 2D Disabled,vagy valami ilyesmi,szóval annál nem is enged ráváltani,állítani.(most épp az új merevlemezt csesztetem,ezért nem tudom most felrakni és megmutatni. -
laychi
veterán
válasz
Dude666 #1043 üzenetére
Nem érdemes húzni a vramot,mert textúra hibák jelentkeznek a melegedés miatt.(hacsaknem feltekered manualban a ventit)
Ezzel küzdünk mi asus r7 260x dc2oc tulajok(pedig dupla venti van).
Az hogy a feszt tudod e állítani a biostól függ.
Kipróbáltam már több gyártó biosát a kártyán(asus,sapphire,his,xfx), nem mindnél volt állítható a fesz. -
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #963 üzenetére
Nekem se engedett semmi érdemlegeset. Nagyja ki van szürkítve.
Próbáltam úgy is,hogy a ccc-ben engedélyeztem az override-ot,hátha akkor engedi,de semmi. -
laychi
veterán
na szaby59 bejött a sima dc2 romja?
én azt vettem észre sajnos assassins creed alatt,hogy volt,hogy visszaesett az fps-em,beszaggatott a játék.
mondjuk most a 14.4-es driver van fent,nem a gyári 13.12 -
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #929 üzenetére
De mi ez a kártyasütés?
-
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #926 üzenetére
MI ez a sütős dolog,miről maradtam le?
-
laychi
veterán
Asszony játszik épp az assassins creed 4-gyel.
Sapphire biosàval összetört kép jött elő... -
laychi
veterán
válasz
#85552128 #905 üzenetére
csinálja bizony a proci is,meg a sapphire rom is,a his is,meg valószínűleg mind.
Sepsi0: Esetleg,ha előjönne ilyen hiba,akkor ennél jobban tudod csökkenteni a memória órajelet,6200-6300 körül már tuti nem lesz gond. gpu órajelet feltolhatod maxra is akár(1200mhz) gyári fesszel.
-
laychi
veterán
1. mentsd el a jelenlegi biosod gpu-zvel
2.csinálsz egy bootolható pendrive-ot fat32-ben[rufussal],felrakod rá az atiflash nevű programot,az egyszerűség kedvéért,ha mondjuk atiflash-417,akkor átnevezed atiflashra,vagy atira,ahogy tetszik.
felteszed a régi és az új bios romot is a pendrivera,és pl new-nak átnevezed az újat,oldnak az eredetit.
3.újraindítod a gépet,a pendrive-ról bootoltatod,ekkor dos üzemmódnak kell előjönnie.
4. beírod,hogy dir,akkor látod,hogy tartalmazza az atiflasht és a két romot.
5. beírod a következő parancsot:
atiflash -p -f 0 new.rom (és ütsz egy entert)
ezután pikk-pakk meg van a flashelés,újraindításhoz nyomsz egy ctrl+alt+del-t
Lehet hogy a win7 új hardvert fog észlelni,telepíti az összetevőket,majd újraindítást kér.kb ennyi lenne dióhéjban
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Hát tulajdonképpen az volt a szitu,hogy nagyon visszavettem a feszt és összeomlott a játék,miután újraindítottam a játljot nem izzította be a 3d órajeleket,újraindítás után jó volt.
ha gyári beállításonvolt a fesz és úgy ment,akkor nem volt omlás és nem volt ilyen problemugyan úgy mennek a ventik?
érdekes.
ugyan az a bios van mindkét kártyán?gpu z képeket tudnál berakni? -
-
laychi
veterán
Na megvolt firefox használat alatt az 1. black screen-em az dc2oc v2 oldalán található driverrel.nem tudom,hogy a driver okozta e,vagy az,hogy vissza volt véve a feszültségből 25mV
jelenleg a dc2oc driver van fent megint(amelyik vissza veszi az órajelet
.039...,nem a
.042-es)(#804) Szaby59
elég gáz az asus oldal,tegnap tegnapelőtt pl azt játszotta velem,hogy fehér oldalakat hozott be :S -
-
laychi
veterán
Ha jól látom,akkor ez a nem oc-s verziónak a biosa.
most ezt dobtam fel,nem volt pixelesedés egyenlőre,bf4 alatt 65-66 fokra ment fel a hőmérséklet 30-31%-on ment a venti.
ki kell próbálni mindet.
Most néztem az előbb,hogy a sapphire biosa is felmegy.Azt nem néztem játék alatt,de majd kipróbálom.
-
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #728 üzenetére
3 napon belül szépen visszavittem volna,hogy akkor téves vásárlás,és megvettem volna a másikat+2000 visszajár.
-
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #723 üzenetére
na ja csak ezzel valamit kezdeni kellene.
most is indítom a bf4-et,fraps megy mellette,nem vált fel 300 mhz-ről és szaggat mint egy disznó meg megy 10 fps-sel 35-40 helyett :S
inkább majd visszarakom a régi biost,mert ez sem normális -
laychi
veterán
Visszaveszi,de van,hogy 100% terhelést mutat a grafikus magra és ugyan úgy fut,holott nem terheled semmivel,de a memória órajelet visszaveszi. Nem tökéletes sajnos.
Meg ugye,ami a korábbi képen látszik,hogy ugrál a memória használat.Ma megpróbálom szerintem megint felrakni a videón látható módszerrel a nem OC verziót,kíváncsi leszek arra.
Az a baj,hogy elfelejtettem lementeni az eredeti biost,megbeszéltem HopeckoR-ral,hogy lementi és átküldi nekem,majd azt is megpróbálom újra rakni,hátha ezzel a felülírás/újrarakás után jó lesz,majd kiderül.
-
laychi
veterán
válasz
#85552128 #706 üzenetére
Most az OC-s biost raktam fel,de nem tökéletes. IGP van 4670K-m van,szóval nem lenne gond elméleti síkon,korrigálható lenne,ha hibádzik.(találtam egyébkénz most egy videót.[link]
Ez így gondolom kivitelezhető lenne.
Feltételezem,ha nem lenne jó a sima bios rá,akkor ugyanezzel a módszerrel fel tudom rakni az eredetit.Egyébként tegnap néztem pár ati catalystet(gyári,márciusi beta,legújabb 14.4 beta)
azt figyeltem meg,még az eredeti bios mellett,mert most a 039-es van fent,hogy amikor nem volt fent az ati driver,akkor szépen visszavette 300 mhz-re a vga-t,nem tudom driverrel miért csinálja ezt a maxon járatást. -
laychi
veterán
válasz
NyuszyCaster #670 üzenetére
-
laychi
veterán
De nekem nem csinál ilyeneket,hogy kikapcsol a monitor és úgy marad,működik rendesen,csak az órajelet nem veszi vissza :S ...telepítő DVD-ről tettem fel a drivert. Próbáltam a 14.4-et is de az kaki volt,lassabb volt tőle bf 4 alatt is, meg most wantedben is max 30 fps-em volt,de az tartósan,eredeti driverrel meg 55-60 fps.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest