- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Na a gyerekek gépei kaptak 1-1db Adata SP600 SSD-t....
Gondoltam feldobom nekik a Windows 10-et... hát nem bántam meg.
Minden játék tökéletesen megy!
Battlefield 3 Ultra fhd-be kellett kapcsolni a vsync-et..
PVZ garden... eddig időnként beakadt a játék, akármilyen grafikai beállítás volt... most fhd high (mantle)... gyönyörű és folyékony játékmenet ....
Még a monitorok képe is szebnek tűnikNa ami változott eddig:
- win 7 lecserélve win 10-re
- driver lecserélve 13,250-ről AMD Catalyst 15.x Download (14.502.1002) BETA-ra
- Adata SP600 SSDEredmény:
- minden "jobban" fut
- nincs semmi hiba a kártyákkal (Asus R7 260x 2GB OC)
- felébred mindig a kártya, nincs hibaKonfig:
G3420
Gigabyte GA-H81M-DS2V alaplap
8Gb DDR3 Kingston 1600Mhz
XFX450 és CTG500
Adata SP600 SSD
1TB WD EZEX
ASUS Radeon R7 260X OC 2GBEzek szerint NÁLAM nem hardverhiba ........
-
Joe.36
addikt
7000 Mhz az nagyon sok... Nekem Thermaltake V3 BlacX házam van sok piros ventivel mert AMD
.... Furmárkon is max 70 C a kártya.... AM3+ lapokkal van gond... Én ezért vettem FM2+ És a kártya is Rev 3.0 .
Nekem 1200/6700 Megy most.
Zéro Core hiba nem túlmelegedéskor jön elő, hanem alvó, tétlen állapotban, ez egy nem túl jó energia takarékos AMD megoldás mert közben behal a kártya, ezen segít a ram idle megemelése... -
Joe.36
addikt
Nekem Giga a lap FM2+ és a [kártya is, igen próbáltam és jó volt a gyári driver CD vel, de az új omega driver már nem, meg lett emelve a ram idle ami össze függ a zéro core vel. És azóta semmi gond, nekem film nézése közben jött elő a Black Screen... véletlenszerűen.
-
-
jbauer05
tag
Akkor leírom, hogy mi történt azóta. Konkrétan crtl c - ctrl v-ztem a leveledet, amire már azonnal válaszoltak, hogy legyek türelemmel beszélnek a beszállítóval. Másnap küldtek három kupon kódot egymásután, és mindhárom már lejárt volt. A harmadiknál én éreztem magam kínosan, hogy megint visszaírok nekik, hogy nem jó. Utána azt azt mondták, hogy ez van nem tudnak mit csinálni és felajánlottak helyette valami nvidia kupont, és valami online játékot. Erre nem válaszoltam, mert eldöntöttem, hogy biza visszaküldöm, mert fogok segget csinálni a számból, és erre megint küldtek levelet, hogy várjak már pár napot, míg lerendezik a beszállítóval.
Nos tegnap, kiküldték a kuponkódot, amit már betudtam váltani. Be is váltottam egy Sniper Elite 3 és Just Cause 2 steam kódra. Viszont ezek a steam kódok meddig érvényesek, mert inkább becserélném őket BF4-re, csak találni kéne valakit aki belemegy ebbe. -
TIT
veterán
Már az 1100/6500 is oc mert az én sapphire-om 1050/6000-es és az is oc-s de a leglassabb az r7260x-ek között.
ak26bago : Én se mernék asust venni,szénné van húzva és vannak gondok vele,mondjuk a leglassabb sapphire-al is volt blackscreen,kicseréltettem egy nv 750ti-re de a tmt nem vitte a 3d-t(+ fizetős a progi ami a 3d-t viszi játéknál)úgyhogy visszacseréltem sapphire 260x-re.
041-es bios van mind2 karin,úgyhogy nincs újabb.
Viszont az előző visszavette az órajeleket 14.7 driverrel de a mostani nem 14.4 driverrel,pedig kikapcsoltam a mozillába a gpu gyorsítást.
A 750ti-nél is a mozillába a jobb felső sarokba eltűntek az ikonok,úgyhogy ez mozi hiba. -
TIT
veterán
Csak ha a bios frissítést elszúrom még képem se lesz,vacakoljon vele a bolt..ha akar.
A 260x az mind oc-s nem?
Mondjuk van vagy 3 féle órajellel 260x,pl.amit néztem a sapphire 260x 32-33 körül auz csak 1050/6000 ami az alap 7790-nek felel meg.
Az is furcsa ha az oc-zás miatt black-ezik,hogy miért nem tesztelik vagy vonják vissza őket?Mert akkor nem lenne a kari,elég lenne a 260-as. -
CirrMee
addikt
>AIDA 64 azon belül Túlhajtás fül... az megizzaszt mindent
Az való igaz, hogy ad némi melót a GPU -nak, de az max hűtőt tesztelni jó. Ha grafikai hibát akarsz kihozni belőle, miért akarsz elindíttatni vele olyan programot, ami egy deka 3d képet (és vele együtt textura hibákat) sem fog eléd tenni...?
-
HopeckoR
aktív tag
Nekem ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem
Akkor mivan ha az újraindulás megtörténik de valamiért mégsem megy és nem ismeri fel a VGA-t és nem lesz kép?
Nincs integrált VGA-m és APU-m sem.
Ilyenkor majd mit lehetne tenni? Csak előre gondolkozom ha visszakapnám az Asus-t megint.. -
sepsi0
őstag
Ha most jól értem az alaplapon 4 tűs a vga-n pedig 6tűs tápcsati van? Ha igen akkor az alaplap a ludas 4 tűs csati miatt, nem elég a vga-nak szerintem.
Kártyád fogyasztása max 150 watt
PCI-e x16 2.0 150 watt 6 tűs csati kell -
Roli567
csendes tag
Sziasztok!
Lassan egy hónapja szívok, idegeskedik egy Gigabyte HD 7790 OC-zott kártyával.
Sokszor írtam fórumokra, mondták: frissíts driver-t vagy ha nem segít próbáld ki régiekkel.
Legalább 5-öt próbáltam ki, változatlan.
Biztos a táp a ludas, akkor volt 350-es Delta Electronicos, ha jól emlékszem, most egy Chieftec Smart Series 500W-os van benne.
Lehet túl melegedés! Hoppá, proci ( Intel Xeon X3220) terhelés alatt eléggé felmelegedett, vettem rá egy Thermaltake Contac 21 hűtőt. Probléma megmaradt.
Elküldtem kétszer garanciáztatni (a kettő együtt kb 6 hetet vett el), nem találtak semmit...
Ezalatt eltelt 5-6 hónap, mivel elég sokat kellett tanulnom, néha már hagytam a francba a géppel való foglalkozást, majd tél,a szünetek, nem igazán érdekelt.
Procira még nem gondoltam. A videókártya előtt vettem egy hónappal, használtan. Így betettem a régit, egy Intel Pentium Dual Core 1.6 GHz-s procimat. mily meglepetés, probléma még mindig megmaradt.
Most, hogy itt lesz a nyári szünet, valamivel elakarom tölteni az időt.
Kiszeretném deríteni mi a probléma a géppel, mert kékhalált kapok, driver leáll, kép összeomlik, fekete négyzet formák vagy mik5 perctől 1 óránkánti ciklusokban.Lassan másr sírok tőle, mert nem lehet semmit csinálni, az asztalon is összeomlik!4!!!4!
A videókártya rossz és nem akarják kicserélni?
Mégiscsak dirver?
Vagy a gépből más hardver?Gépem:
Alaplap: ECS G31T-M2
Proci: Intel(R) Xeon(R) G0, X3220 @ 2.40 GHz 2.40 GHz
VGA: Gigabyte HD 7790 1GDDR5 OC 128 bit
RAM: Kingston 2GB DDR2 800 MHz (talán ezt kellene a másik slotba tenni??)
Táp: Chieftec GPS-500A8
HDD: Seagate 250 GB
Ötletek? -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Beraktam az 5. ventiket a ház oldalába ami a vga-t fújja közvetlenül. Induláskor 30 fok helyett 25 fok, terhelve max. 50 fok Bf3 alatt.
Viszont ma én is tapasztaltam a "megfázott" kártyát, gép leállt (alvó 25C) és csak reset gombra indult, igaz úgy mintha felébresztettem volna (csak a bejelentkezés gombra kellet nyomni, nem indult újra a win7), eddig ilyen 30 foknál nem volt.
Nekem még így is megérte a + venti...
U.I.
Az R9 270x is így reagált, csak reset gombra indult. A mi gépeinkbe is raktam ugyan úgy ventiket. -
HopeckoR
aktív tag
A csere kártyával már nekem sem volt annyi gondom. ZeroCore is ment és simán vissza is kapcsolt a kártya, sosem volt fekete képernyős gondom. Jó sokat nem tudtam tesztelni mert össz-vissz 3 napot volt nálam a kártya.
Amúgy ha terhelve van a kártya és eléri a 76 fokot, mely hőmérsékleten tartósabb ideig üzemel akkor nem tapasztalható kisebb grafikai hiba? Gondolok itt a képernyőn itt-ott (nem a teljes képernyőn) széteső képre? De alkalmazása válogatja, volt hogy a kép egy része hófehér lett nálam...
Bár mivel nem OC-s BIOS-t használtok lehet nektek fel sem kúszik 76 fokra -
törölt tag
Még nem tudtam midnent tesztelni, de rosszabb nem lehet...
Nekem boot után 44°C-os volt a gyári BIOS-szal, ezzel 33°C-os windowsban.
A frekvencia "ugrálás" nekem is megvan, de csak akkor ha nő a terhelés (pl. elindítok egy videót, böngészés közben görgetek stb.) ez szerintem normális, a proci is csinálja. -
laychi
veterán
1. mentsd el a jelenlegi biosod gpu-zvel
2.csinálsz egy bootolható pendrive-ot fat32-ben[rufussal],felrakod rá az atiflash nevű programot,az egyszerűség kedvéért,ha mondjuk atiflash-417,akkor átnevezed atiflashra,vagy atira,ahogy tetszik.
felteszed a régi és az új bios romot is a pendrivera,és pl new-nak átnevezed az újat,oldnak az eredetit.
3.újraindítod a gépet,a pendrive-ról bootoltatod,ekkor dos üzemmódnak kell előjönnie.
4. beírod,hogy dir,akkor látod,hogy tartalmazza az atiflasht és a két romot.
5. beírod a következő parancsot:
atiflash -p -f 0 new.rom (és ütsz egy entert)
ezután pikk-pakk meg van a flashelés,újraindításhoz nyomsz egy ctrl+alt+del-t
Lehet hogy a win7 új hardvert fog észlelni,telepíti az összetevőket,majd újraindítást kér.kb ennyi lenne dióhéjban
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Hát tulajdonképpen az volt a szitu,hogy nagyon visszavettem a feszt és összeomlott a játék,miután újraindítottam a játljot nem izzította be a 3d órajeleket,újraindítás után jó volt.
ha gyári beállításonvolt a fesz és úgy ment,akkor nem volt omlás és nem volt ilyen problemugyan úgy mennek a ventik?
érdekes.
ugyan az a bios van mindkét kártyán?gpu z képeket tudnál berakni? -
HopeckoR
aktív tag
Én ma be próbálkozom az Asus-nál egy panasz levéllel, lesz ami lesz.
Esetleg akinek Asus R260X 2GB kártyája van ( NEM OC ) , meg tudná nekem mondani, hogy
Power Saving üzem módban mi az alábbi érték?
-GPU órajel
-Memória Órajel
-FeszültségMert amíg nincs semmi változás addig marad a manuális szabályozás...
-
laychi
veterán
Visszaveszi,de van,hogy 100% terhelést mutat a grafikus magra és ugyan úgy fut,holott nem terheled semmivel,de a memória órajelet visszaveszi. Nem tökéletes sajnos.
Meg ugye,ami a korábbi képen látszik,hogy ugrál a memória használat.Ma megpróbálom szerintem megint felrakni a videón látható módszerrel a nem OC verziót,kíváncsi leszek arra.
Az a baj,hogy elfelejtettem lementeni az eredeti biost,megbeszéltem HopeckoR-ral,hogy lementi és átküldi nekem,majd azt is megpróbálom újra rakni,hátha ezzel a felülírás/újrarakás után jó lesz,majd kiderül.
-
HopeckoR
aktív tag
Hát eddig 2/2 ilyen kártya volt itt a fórumon. Azon a fórumon is kérdezgettem ahol vettem de oda még nem érkezett válasz, hogy másnak is ilyen e.
Ha feljebb mész olvashatod, hogy felvettem a kapcsolatot az Asus-al hogy mizu az első levélre nem kaptam számomra elfogadható választ, most erre reagáltam de az első e-mail alapján kereken 48 óra alatt válaszolnak ahogy azt az automatikus e-mailben is írják szóval ha dolgoznak szombaton majd talán akkor lesz rá valami reakció azt amint megkapom beírom ide a fórumra.
Ha erre sem lesz semmi tényleges reakció akkor megyek tovább a központi e-mailjükre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- HP OMEN 3080Ti
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest