- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz
Martin97 #3983 üzenetére
Ertem. Viszont a plusz 60/85mV mihez kepest? Ha jol tudom 1200mV a 7790-nel az alap. 260X-nel nyilvan magasabb, azaz nalad szinte max kozeleben van. Ezenkivul az nem derult ki, hogy sima levegos hutes vagy volt meg extra venti, stb. 80°C az mar nekem sok, en csendben uzemeltetem, ez 7790-nel 55-60°C (max 65°C), 7870-nel 60-65°C (max 70°C). Alulfeszelve pedig mindketto 50°C. PowerLimit-t sem emeltem, mert a fogyasztast is nezem (fali mero). Egyszerubb, mint multimeterrel, bar az lehet pontosabb. Az ilyen 1600-1800 ln2-s eredmenyek inkabb mar hardcore kategoria. Az extreme nalam a vizhutest es a voltmodot jelenti es tartosan lehet igy uzemeltetni. En az optimalis tuning hive vagyok, ahol meg a hofokot, zajt es a fogyasztast kordaban lehet tartani gyari hutessel vagy esetleg megtamogatva plusz ventivel (12-14cm), de csak halkan.
Ui: Megneztem a screenshotot. Nos, +80PL meg is latszik 139,3A
es 170,9W. A gyari 7790 85W TDP, azaz pont a duplaja. Hivatalosan a 7870 175W-t
A +100mV-bol es az 1294mV-bol azt latom, hogy a 260x is 1200mV-t kap, csak gyarilag tuningolt., ezert is van hivatalosan 115W-t megadva. 100%-n gondolom dupla ventivel 57°C egesz jo, csak a porszivo effektust nem lehet sokaig birni
-
Z10N
veterán
válasz
Martin97 #3979 üzenetére
Akkor modositanek "otthoni allando extrem oc"-ra es nem "folyekony nitrogenes fel orara oc". Persze az utobbinal fel lehet menni meg 1450-ig. Levegovel otthon max 1250 ajanlott. Vizzel 1350 is lehetseges csendben.
Viszont ha ennyire benne vagy a temaban kozolhetnel eredmenyeket, hogy masok is hasznat vegyek.
-
PlayMax
nagyúr
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Martin97 #3570 üzenetére
SZIA
egész jól elvagyok
most épp sgv -t toltam azért nem irtama masina még ugyan úgy wáltottam win10 re és ssd vásárláson gondolkodom de nem tudom addig van e értelma még a win kb 2x annyit ir napközben a vinyóra mint a 8.1
viszontt arendszer stabilabb bár mely eddigi win nél úgy hogy az marad
és veled mizu? -
Askformore
senior tag
válasz
Martin97 #3567 üzenetére
Köszi, de minimum 500W tápigény?
-
NyuszyCaster
senior tag
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Martin97 #3397 üzenetére
sajnos ugyanaz a helyzet, tuningnál mindössze annyi változott, hogy ha ráeresztettem a furmarkot, akkor az emelt órajelre állt be. de pl STO alatt ugyanúgy 300-500MHz között ingadozott, grafikai beállításoktól függetlenül. még a CPU-t is megrántottam kicsit, de semmi változás.
-
bivalyolo
őstag
válasz
Martin97 #3393 üzenetére
Azért, mert az nem a 280-at váltja, hanem a 285-öt.
Én nagyon vártam a 360-as sorozatot, gondolkodtam a 370-en is még amikor nem lehetett biztosra venni, hogy átnevezés lesz, mert ez a szerencsétlen 260x-et mindenképp cserélni akartam. Hát nagyot csalódtam volna, ha eddig vártam volna kb a semmire, mert gyakorlatilag mindkét kinézett kártya egyel gyengébb "elődre" épül..
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Martin97 #3299 üzenetére
Martin
eszemben sincs gariztatni a lapot hiszen jó csak a koléga ir itten kompatibilitási gondokról
én csak arra akartam utalni hogy ahogy ő mondja ha húzunk valamit az káros és nem rendeltetés szerü...
de ha én az amugy is oc cuccoct oc használom az most szabályos é vagy sem kérdem én a kollégát és a boltos bácsit?
mindössze csak ennyi.
és ha figyelmesem el lett volna olvasva amit irtam le jött volna hogy csak annyit szerettem volna hogy a normális keretek közti tuning nem vágja haza hamarabb a cuccokat mintha nem lenne húzva
és hogy a bóltosok 95% azt sem tudja mit beszél és egyáltalán nem ért ahoz amit csinál
irtam is hogy pl itt a ph van szerintem jó pár kolléga akinek semmi papirja ilyesmiről és mégis meg fingatna jó pár bóltos bácsit... -
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3288 üzenetére
"Ahogyan előttem írják egy normál tuning során a hardver nem fog károsodni (legalábbis olyan mértékben biztosan nem, hogy az indokolja a tuning mellőzését. Ha meg mégis baja lenne a cuccnak, akkor megy vissza garanciába. A tuningot nehéz bizonyítani.)."
Ennyi! Ezt valaki vagy érti vagy nem.
Erről írtam előző HSZ ekben.
Nekem ez elég, 7 éves kártyát küldtem nyugdíjba. Mellesleg WOT 102 fps minden maxon. CS t meg még nem próbáltam de sztem alap hogy 700 fps felett, már lassul a modell annyi fps t küld a szerverre xDDDDD
Szóval ez az amiről te is írsz, ezzel öregíted vagy idő előtt nyugdíjazod a kártyát vagy hibára kényszeríted. Én tuning ellenes vagyok és ez védjegy, 7 éve vettem utoljára gépet és 7 év alatt max vinyó csere és semmi baja nem volt semminek. Ehhez az E8400 hoz teljesen korrekt gépállatot vettem
Majd mikor jön DCS WORLD re a directx 11 még beígérték hogy kevesebb dolga lesz a procinak mert a videokártya veszi át a munkát némileg szóval eléggé zsíros kenyér lett
Na de végszó, én ha ettől többet akartam volna akkor veszek egy 270X et 4 GB al vagy 265 öt (bár 265 ről meg kiderítettem GCN 1.0 260X meg GCN 1.1). Haver ezt erőltette, de akkor meg a proci lett volna még tuningal is kevés. ENNYI ez a rendszer ennyit tud és nekem megfelel.
Csumidázok mindenkit!
Köszi a sok tanácsot meg segítséget!
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Martin97 #3275 üzenetére
köszönöm kimeritő válaszát professzor úr!
Ami megoldotta nálam a deszkagondjait az a 0904 es bios volt onnantól atom stabil ... bár igaz hogy inditásnál általában le marad az asus logo de hogy miért passz ez igy volt már a 0404 biossal is
a vga ra vissza rérve nekem sincs vele komolyabb gondom netezésnél nagyon ritkán dob egy feketét és indulásnál csörög a venti de más nincs.
azért én váltok 270x re majd csak idő és pénz kérdése de hanarosan -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Martin97 #3263 üzenetére
Szia Martin
valóban igazad van a ram órajeles dologban bár én nem használom de hasznos!!
de szerintem ha egy kicsit vár jobban jár egy 265 el mert 256 bites....más
bocsi hogy nem jeletkeztem de a nasina még mindig csak 3/4 kész vannak benne még régi dolgok vinyó + vga
egyébkint atom stabil nem gondoltam volnaaz asus ról a 860k 4.4 ghz stabilan ha húzni akarom
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3265 üzenetére
450W os a tápom, a 260X +5 Watt, a 265 18 - 20 körül (itt a kártya később jó lenne gép cserénél) + nekiállok tuningolni félő hogy elfogy a táp ez meg megint plusz költség. Az igazi kártya az lenne ami 110 Wattot fogyaszt vagy kevesebbet, legalább mindenbe egy 20% ot minimum adna 4850 től és 4Gb ram lenne benne mert a szimulátor hipp hopp megeszik ennyit ha körbenézek 500 négyzetkilométeren + 4096x4096 os modellek vannak. Képzelj el egy mondjuk bázist ahol 20 gép mókol valamit a betonon. Így is odanézek egy ilyenre diavetítés van mert elfogy a ramom. 8Gb osról álmodni se merek.
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3263 üzenetére
Tuning kizárva, leírtam lentebb mindent. Kivan csukva ez a széria, a 265 pont ezért lett alternatíva mert nem 260/260x. Mellesleg a 360/360X is ugyan az a GPU lesz szóval az is kuka és olcsóbb se lesz. Még várok mert itt Kecskeméten olyan csórók az üzletek hogy rendelj alapon hoznak mindent, még 250X et se találtam nemhogy nagyobb kártyát.
-
killbull
aktív tag
válasz
Martin97 #3201 üzenetére
Nem játszok új játékokkal, kivéve egyet a DCS WORLD öt. Kártyát kb miatta kell venni mert átviszik dx11 re. Mostani kártyámmal 600 fps em van CS1.6 ba
Most lesz 999. WOT meg így is megy fix 50 - 90 fps el.
Ez sztem a legjobb döntés. Ha meg bővítek az elkövetkezendő 5 évben simán elég ez a kártya annyit játszok.
Köszönöm a tanácsot!
-
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Martin97 #2618 üzenetére
hát marad az AMD mint mindig...
csak FN2 lesz egy A10 6800k val de a gond nem ezzel van hanem a ram és az alap lap párositásával
ő lenne a deszka
no most jön a csavar
ő lenne a ram kit
no most a ram gyártója szerint vagyis az amd szerint eme ramokat eme lappal tesztelték ime:
DE! a deszka gyártójának listájában nincs benne ez a kit...
hát itt akadtam el
-
-
duduati
aktív tag
válasz
Martin97 #2509 üzenetére
33 fokról indul, majd 75 foknál halt meg pl most. Alapbeállításon megy minden, venti szépen ahogy melegszik pörög felfele, szóval az megy, majd utána kiakad, és dob olyat hogy "Képernyőillesztő nem válaszolt" vagy mi. Elmegy a kép 3x, fekete minden, majd visszajön. De álltalában újra is indul. Olyankor a post képernyő fekete és kék csíkos.
-
D@Ta
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Martin97 #2039 üzenetére
1750 a gyári beállítás azon megy is, feljebb nem húztam mert ezeknek ennyi a max elvileg, viszont mivel a hűtés a GPU-n kívül sem a VRM-re sem a memóriákra nem terjed ki így sokaknak grafikai hibák jönnek elő (amihez valószínűleg az is hozzájárul, hogy alap biosszal mindig full sebességen járnak), amit a VRAM lejjebb vétele, vagy a vetik feljebb vétele old meg.
Egyébként én biztos emiatt nem váltanék egy újabb 260X-re, mert annyit nem hoz, akkor már inkább egy 750Ti (feleannyit fogyaszt, erősebb) persze Te tudod...
A táplálást a PCI-e foglalattal együtt értettem, mindenképp 150W a maximum (75+75). Bár a PCI-e 3.0-ról nem találtam egyértelmű választ. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2036 üzenetére
60% ~ 2500 RPM, de volt 75% ~ 3000 RPM, igazából 40% ~ 1800 RPM után nem látok különbséget csak hangosabb, de nem hűt jobban (talán 1-2 fokot, de az meg nem ér annyit amivel hangosabb 75% olyan hangja van hogy azt hittem felszáll a PCI-e csatiból
).
A szokásos "alap" dolgokat: hőfokot, órajeleket venti sebességet mutat a GPU-Z. VDDC infó nincs, feszültséget mutatja az ASUS GPU Tweak.
1750MHz@7 GHz-es Hynix ramok vannak rajta.
1300MHz@1.45V teszteltem +50%os limiten OCCT-vel ott még nem volt hiba, utána már igen, de a GPU is 97(!) fokra ment fel úgyhogy nekem max. 1200 ami még elviselhető.Illetve most jut eszembe: hiába engedélyezünk nagyobb limitet nem használ semmit mert 6 pinen max 150W-ot tud felvenni ami 115W-os TDP-vel +30%-os limitnek felel meg, tehát a +50 bőven elég úgysem használja ki még azt sem...
-
törölt tag
válasz
Martin97 #2034 üzenetére
88 °C-ig ment fel, de szerintem ment volna még...
Eddig BF4, Tomb Raider, FC3-ban ment fel 70 fölé amúgy alatta szokott lenni Mass Effect 3-ban is max. 55 szóval nagyon melegszik így (bár legalább ebből is tudom, hogy tényleg állította a feszültséget).
A DC2-OC-vel vannak túlhúzás miatt hibák illetve ugye a 015.42-es bios kikapcsolja az energiagazdálkodást ami miatt nagyon melegszik még 2D-ben is.
Nekem kb. 5 percig volt fenn az a BIOS, rögtön raktam fel a sima DC2-ét, illetve most már az van fenn de engedélyeztem benne az energiagazdálkodást - ilyen használat mellett nem volt gond a kártyával. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2029 üzenetére
+200 mV-on már a DCII hűtéssel is nagyon meleg.
Azt még meg tudnád nézni, hogy a +20% és +50%-os TDP limitnél tényleg emelkedik e fogyasztás ?
Referencia kártyánál VDDC Current vagy Power-ként fog szerepelni a monitorozó programokban csak nálam az ASUS vezérlőt semmi nem látja...Én a -50%-et megnéztem az tuti működik tisztán látszik amikor 150-ről 50%-ra esik, bár szerintem a +50% is mert 1.45V-on nem lenne ilyen stabil: [link]
-
törölt tag
válasz
Martin97 #2018 üzenetére
Nem látja mivel az ASUS kártya nem referencia design (bár szerintem ugyanaz a feszültség szabályozó max. átnevezve...)
Több mint valószínű, hogy a BIOS-ban van a limit mert az ASUS GPU Tweak nálam +0.25 V-ot enged, amiből kb. +0.2-t sikeresen alkalmaz: [link]
Viszont a GPU tweak Sapphire biosszal nem engedi monitorozni/állítani sem a feszültséget szóval lehet, hogy nem is érsz semmit másik gyártó bioszával. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2016 üzenetére
Afterburner nálam nem is engedi állítani, azt csak az ASUS GPU Tweak látja
A feszültségértékeket sem tudtam még visszakeresni, lehet az csak bioszból módosítható...
A TDP limithez annyit, hogy lesz majd egy "custom" template is amivel saját értékeket is lehet majd megadni mindenhez, csak ez a verzió még eléggé kezdeti fázisban van: [link] -
törölt tag
válasz
Martin97 #2012 üzenetére
Ez egy wines bug ami néha előjön: [link]
Próbáld meg, hogy jobbkattintás az exe-n és Futtatást rendszergazdaként bár alapból kérnie kellene az admin jogot, de hátha...
A fel le ugrálgatást csak az szünteti meg ha minden PoweTune state-et fixálod, legalábbis ha 1-7-ig 300-at adtam meg ugyanúgy felment néha az 1700-asra. -
törölt tag
válasz
Martin97 #2006 üzenetére
Elméletileg minden R7 260X-el működnie kell bár főleg az ASUS DC2-OC kártyájához készült hogy más BIOS flashelése nélkül is legyen PowerPlay/Powertune. (ASUS, Sapphire és XFX bioszokkal teszteltem), az XFX-ekkel viszont be kell pipálni az "Increase Memory idle clock (300 MHz)" opciót is mert ott eleve ennyire van állítva az alsó limit ezen opció nélkül pedig a többi kártyánál használt 150 MHz kerül alkalmazásra ami az XFX kártyával blackscreen-t okozhat.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Martin97 #1791 üzenetére
Nem ajánlanám huzni igyis fűt, hát ha még huznád feljebb,
Főleg ha a memoria nem hynix akkor nem is megy feljebb mert elpida elégé rüheli az oc-t a gyári max érték felett és még megis nőne a fogyasztás meg a hőtermelés is anyira nem éri meg széthuzni. Sokat nem nyersz vele ha feljebb is huzzod a 128bit bus miatt . -
Tournament
aktív tag
válasz
Martin97 #1789 üzenetére
szia
Áram dolgot nem piszkálok egyáltalán se clockot nincs kedvem haza vágni se a sajátom se más kártyáját .
Ha 7790ről van szó akkor max azt tudom mondani hogy r7 biosal lehet nővelni teljesítményt ugy hogy a két bios egybe fésülőm Hex editoral ... A saját 7790 dual-x ocmat is r7 biosal boostoltam + beleirtam az uefi támogatást . -
Sanyi19
őstag
-
woodworm
veterán
válasz
Martin97 #1650 üzenetére
Pár napja beszéltük, hogy nem feltétlenül csak ébredéskor jelentkezik a fekete képernyő, menet közben is előjöhet. Utóbbi talán nem is ugyanabból a hibából adódik, csak a végkimenetele ugyanaz. Az altatásból jelentkezőt pl. könnyű reprodukálni, a másikat nehezen.
A böngésző kockásodása nálam szinte weboldalhoz köthető (már a böngészőn és a hardveres gyorsításon kívül), ha fel lenne jegyezve, hozzáértő talán azt is ki tudná silabizálni, hogy pontosan mire allergiás.
-
colossal89
tag
válasz
Martin97 #1581 üzenetére
Én mára végeztem az átalakítással, egész nap ezt csináltam és tegnap is nagyrészt. Még 3-4 nap rá fog menni festéssel együtt. De már nagyon várom új szűrő rendszert is kap a ház, a régiek amiket szintén én csináltam elhasználódtak. Ahogy haladok vele egyre több ötlet merül még fel bennem, még jó pár eszköz beszerelésre kerül, plusz usb-k esata még egy, meg pár hasznos elem még. Amiben van a tápegység, azt a modult is megbűvölöm még.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Martin97 #1577 üzenetére
Ezt érhető, nekem elég nagy probléma volt a 2*15 munkanapos gariztatás de megérte kivárni. Szerencsére nekem az első alkalommal volt egy sütött HD4850 addig az kihúzta (el is raktam tartalék kártyának, később még jól jöhet), a második alkalommal pedig ők maguk ajánlottak fel kölcsön kártyának egy HD7770-et.
De nagyon mást nem tudsz tenni, főleg hogy itt a nyár is még jobban melegedni fognak a kártyák.
(#1578) colossal89 Úgy érzem, hogy egy igazi mérnökkel van dolgunkVégül itt egy kép, nekem így van belőve a venti. Eddig 55 fok fölé nem nagyon mászott a VGA.
-
colossal89
tag
válasz
Martin97 #1571 üzenetére
Méréseim szerint nem a ramok tehetnek a túlmelegedésről közvetlen. Hanem a gyárilag túlhúzott GPU melegíti fel őket a hűtőjéről leáramló forró levegő okozza javarészt a ram hibákat közvetetten. A memória nem melegszik ennyire a kártyán még túlhúzva sem, ha a GPU-ról megfelelően el van vezetve a hő. Meg kell próbálni +levegőt juttatni a kártyára kívülről, én légkürtővel oldottam meg, amit egy 12cm venti támogat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- PlayStation 5
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest