- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
rf.kristof #4089 üzenetére
Szia!
Az én kártyám mindig válogatós volt driverben...
Rakd fel ezt 15.4.1-es driver, de előtte takaríts DDU-val.
Vagy ezt 15.201.1151.1005. -
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
Csak a 13.250-el jött vissza, az összes többivel (újabbakkal) voltak zero core hibák, nem mindig de volt...
Most nincs semmi hiba és nagyobb a teljesítmény, de lehet ez az újabb drivernek köszönhető...Sőt a gyári cd-n 13.251 volt és már azzal is hibázott, viszont az Asus oldalon is csak 13.250 volt fent...
Ja és a Windowsok eredetiek, nem törtek... mármint a win7
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Na a gyerekek gépei kaptak 1-1db Adata SP600 SSD-t....
Gondoltam feldobom nekik a Windows 10-et... hát nem bántam meg.
Minden játék tökéletesen megy!
Battlefield 3 Ultra fhd-be kellett kapcsolni a vsync-et..
PVZ garden... eddig időnként beakadt a játék, akármilyen grafikai beállítás volt... most fhd high (mantle)... gyönyörű és folyékony játékmenet ....
Még a monitorok képe is szebnek tűnikNa ami változott eddig:
- win 7 lecserélve win 10-re
- driver lecserélve 13,250-ről AMD Catalyst 15.x Download (14.502.1002) BETA-ra
- Adata SP600 SSDEredmény:
- minden "jobban" fut
- nincs semmi hiba a kártyákkal (Asus R7 260x 2GB OC)
- felébred mindig a kártya, nincs hibaKonfig:
G3420
Gigabyte GA-H81M-DS2V alaplap
8Gb DDR3 Kingston 1600Mhz
XFX450 és CTG500
Adata SP600 SSD
1TB WD EZEX
ASUS Radeon R7 260X OC 2GBEzek szerint NÁLAM nem hardverhiba ........
-
sepsi0
őstag
Szia!
Nekem alapból emelt volt mindennek az órajele, azt hiszem 1180Mhz és 7000Mhz, viszont bekapcsoláskor 60°C a kártya és fel is ugrott 80-90°C-ra.... OC.
Bios csere után 1100Mhz és 6500Mhz Bekapcsoláskor szobahőmérséklet (26-30°C) játék közben 60-65°C...
Nekem nem ér ennyit az OC és enélkül is stabil.
Mielőtt jönne... GZ-G1 Plus ház megtámogatva oldalventivel (össz 5db házventi), kábelek szépen elrendezve, úgyhogy ez nem lehet gond, mármint a szellőzés... proci gyári ventivel (G3420) 25-60°C..
Ja és a lényeg... Intel 1150 alap, erre írtam, hogy befolyásoló tényező lehet a hibáknál...... -
sepsi0
őstag
Szia!
Ezek szerint Te próbáltad és jó? Teszek majd holnap egy próbát vele, de az eddigiek alapján nem reménykedek. Legalább nincsenek a fórumban leírt hibák, igaz Intel platform (alaplap, cpu, ctg-500 és xfx-450 tápok) szerintem az is számít, ja és ajánlott Giga lapok egyike...
-
sepsi0
őstag
válasz
r3dsnake #3098 üzenetére
Nekünk 2db R7 260x 2GB OC van. Gyári bios lecserélve sima nem oc-s biosra. Asus driverrel semmi gond, nincs hiba. Próbáltam 14.4, 14.9 drivereket, azt az új hibajavításosat is (nem ugrik be a neve).
Na ilyenkor jönnek a hibák.... megy vissza a gyári asus 13.250. A telepítő cd-n 13.251 asus driver van, azzal is jönnek a hibák....
Viszont még nem éreztem hiányát az új drivereknek, elvileg semmilyen hátrány nem ért. Bár lehet, csak gondolom, hogy az újjabb driverrel talán elérhető egy kis teljesítmény növekedés, de ezt nem mértem. -
sepsi0
őstag
válasz
Beryshow #3053 üzenetére
Nekem Asus van OC-s. A venti alpból 20%-on pörög 70 C-ig, ezután megy feljebb.
Megoldás:
- gyári BIOS csere nem OC-s kártya BIOS-ra
- gyári venti profil felülbírálása saját beállítással
- ha van a házad oldalán hely rakj fel oda egy ventit hogy fujja be a procira és vga-ra a friss levegőtEredmény:
- BIOS csere= 30-35C alapjáraton...
- venti oldalra = max 60-65CEz a gyerekek gépén (2db) tökéletesen működik Asus dc2oc kártyával.
Vent profil 30-50C lépcsőzetesen 60%-ig, 70C-nál 80%.Még annyi... ehez kel az Asus progija.
GPU max 110C-ig mehet fel károsodás nélkül.... -
sepsi0
őstag
válasz
LiteCross91 #2421 üzenetére
Igen ez....
ATI Display Driver 13.20WHQL for Win7 32/64, Win8 32/64, Win8.1 32/64De azt hozzá teszem, hogy a kártyákon lecseréltem a BIOS-t simára, vagyis nem OC-s BIOS van rajtuk!
Alap (böngészés, youtube,...) 30-31C, játék emelt ventivel (70C 60%lépcsőzetesen) 60-65C.
Ház GIGABYTE GZ-G1 Plus 5db ventivel (4db gyári +1db az oldalán).Hidd el stabil! A telepítő CD-n lévő (13.251) driverrel már volt hiba.....
Még annyi, hogy szedd le teljesen a drivert DDU-val és utána rakd fel a 13.250
-
sepsi0
őstag
válasz
LiteCross91 #2419 üzenetére
OK akkor újra fogalmazok...
Melyik driver a leghasználhatóbb amiben van mantle
Amúgy hozzáteszem a gyári (Asus) 13.250 stabil driver, semmi hiba nincs a fiúk gépeiben.....
Igazából, ha nincs értelme a mantlenek akkor hagyom is a fenébe és marad a régi illesztő... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Asus R7 260x 2GB...
Melyik most nálatok a legstabilabb AMD driver, ha kell a Mantle?
Most 13.250 van fent és Battlefield 4-et akarom kipróbálni mantle-vel.... Intel G3420 8GB ram.
Most is megy high-on, de hátha dobna rajta az AMD csodafegyvere...
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
Próbáltál csatlakozót váltani? DP-HDMI-DVI
Valamit olvastam külföldi fórumon, hogy csak valamelyik csatival hibázik.
Nekünk R9 270x DP kábelen van.
Gyerekek Egyik HDMI másik sima vga (soktűs nem ugrik be a neve, régi lcd monitos LG).
A lényeg egyikkel sincs hiba igaz a gyári biossal a sima vga csatival 46C volt a hőmérséklet, HDMI-vel pedig 60C alapjáraton......Vágom neked nem asus de hátha.....
-
sepsi0
őstag
Gyári asus driverrel használod? Azt hiszem 13.2. A gyerekeknél Bios csere és gyári driverrel jó, semmi hiba.
Raktam fel 14.4-et de akkor náluk is volt ez a nem felébredés hiba... -
sepsi0
őstag
válasz
r.endruu #2245 üzenetére
Vedd meg az asust. Nagyon minőségi kártya, aztán feldobsz egy nem oc-s biost és jó lesz. Nekünk 2db van és eddig nem bántam meg, de ezt venném újra.
A 14.9 driver eddig tökéletes az r9 270x kariainkkal, lehet ma feldobom a fiaim r7 260x kártyáikra.....
Sőt jövőre ha lesz még ilyen kártya akkor a kisebbik fiam (3.) gépébe is az megy tutira, én elégedett vagyok, bár mindegyik konfig Intel lehet ez is számít... -
sepsi0
őstag
válasz
Sanyi19 #2208 üzenetére
Szia!
Hát pont most cseréltem le a drivert 14.9-re...
Új SSD új Win7 játék közben többször is kék halál. Ami volt BIOS frissítés, legújabb driverek mindenhez kivéve a vga az gyári asus.
Asszony gépe ugyanez azon nem volt BIOS frissítve és gyári a vga driver. Nála nincs kék halál...
Fasza... minden alapra állítva (driverek) kivéve a BIOS (nem engedi régivel felülírni), kék halál
Minden driver legújjabb és felraktam a 14.9-et és láss csodát 4 óra Bf3 alatt egyetlen kék halál sem voltEddigi tapasztalat: nagyon jó az új driver R9 270x-re, hiba eddig nincs (kb 8 óra) és megszünt a win7 kék halál
A naplóban többször pci hiba és memória hiba volt eddig driver csere megoldotta.
Szerintem ha nem lesz hiba a 14.9-el akkor felrakom a fiúk gépeire az R7 270x-hez is (asus)
Most nézem még az alapjárati VGA hőmérséklet is lement 36-ról 30 C-ra -
sepsi0
őstag
válasz
raiden1bak #2205 üzenetére
Én az Asus honlapján lévő legfrissebb drivert raktam fel mindegyik karihoz (R7, R9) AMD VGA Driver ver13.251 for Win7/8/8.1 32/64bit OS
Resolves intermittent flickering seen on some R9 270X graphics cards.
Ezzel stabilan megy a kártya és nem hibázik, igaz nem a legújabb.
R7 260x-hez azt hiszem a gyári a 13.250.... ez is stabil. Az újabbakkal hibázik a kártya! -
sepsi0
őstag
válasz
raiden1bak #2203 üzenetére
Hát lehet, hogy a VGA RAM kevés lesz full hd-ra, de nem tudom az ellenkezőjét sem megcáfolni.
Én pont ezért vettem 2GB-os verziót (gyerekeknek), hogy biztos elég legyen a RAM.
De egy R9 270X 2GB jobb lenne, nekem is ez van
Ezt tudom, hogy eddig semmi nem fogta meg: I5 4570 2*4Gb R9 270X 2GB -
sepsi0
őstag
Sajnos az a helyzet ma már, hogy ha hagyom magam lekoptatni, átverni én vagyok a hü.ye....
Sajnos ilyenek a cégek/szolgáltatók. Tudnék linkelni egy 6 oldalas word írást amit anno a Diginek küldtem, mert 2 év után követeltek rajtam 40000ft-ot elmaradt havidíj formájában. Én lemondtam rendesen, ki is kapcsolták a szolgáltatást. Egyedül a smart kártyát nem voltam "kedves" személyesen bevinni a 70km-re lévő irodájukba. Erre 2 év után küldtek egy levelet, hogy behajtóhoz/bíróságra adták az ügyem. Az említett levél után elnézést kértek és felajánlották, hogy visszakapcsolják a szolgáltatást kedvezményesen
Ha nem tudod a jogaid, vagy nem nézel/érdeklődsz utána a cégek úgy megvezetnek, hogy csak pislogsz
Sajnos ilyen világban élünk és a sarkunkra kell állni.
A legjobb ami nekem eddig mindig bejött... írsz levelet és az aljára odaírod pl.:"Ezt a levelet a következő címzetteknek továbbítom:
Digi Kft. ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@digi.tv
Avexo Kft. ügyfélszolgálat: iroda@avexo.hu
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság: info@nmhh.hu"Ez pl a digis levelem vége. Minden cégnek van felügyeleti szerve és ha oda is írsz egyből betojnak.
A szép az egészben, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság-tól meg is kerestek és felajánlották a közreműködésük, ha nem sikerül a PEREN kívüli egyezség.
Bocs az offért(#2161) TIT
Ezt mire érted? -
sepsi0
őstag
Amúgy csak azért vagyok pofátlan, mert az egyik (volt) ismerősömnek először 15 aztán 20% kedvezménye volt a PCX-nél. Nem volt viszonteladó sem vállalkozó... tehát van miből engedni.
Dolgoztam Madarastesoban (raktár) jöttek az akciós áruk én vételeztem be őket... bicikli beszerár: 5990ft akciós 16990ft, adidas poló 990 akció: 2990, ....
Na befejeztem az off-ot bocs -
sepsi0
őstag
válasz
Habib[HUN] #2119 üzenetére
Na persze egy 3000ft-os mikrofonnál nem fogok alkudozni. Én is akkor szoktam, ha valamiből többet veszek (4db pc) vagy nagyobb értékű. Esetleg drágább abban a boltban, de én nem akarom máshol venni. Ilyenkor linkelem a másik bolt árát és megkérdezem szépen, hogy ugyan már lehetne annyiért?
A tv-nél kaptam agybajt tavaj. Madaras tesoban vettem (Budaőrs) 279000ft-ért. Rá egy hétre bementük Törökbálintra a coraauchanba.... nézelődök ua. a tv 250000-ért. Kérdem kiállítási darab? Nem ennyi az ára......(#2121) TIT
Tavaly előtt routert vettem magamnak karácsonyra (WDR4300). Megrendelem, várom a WDR3600-at. Azt hiszem egyik 15000 másik 18000. Hívnak egy hét múlva, hogy sajnos nincs a WDR3600 de adják helyette a 4300-at. Mondom nem jó nekem 3600 kell, nincs az országban 2-3 hét... Karácsony van nincs több pénzem, meg amúgy sem az én hibám, legyen 15000 a router... ááááá nem elengedjük a kiszállítást (1500ft). Ok akkor legyen 16000 minusz szállítás... szerintem tele lett a ... -uk és odaadták cakli pakli 16000-ért szállítással
"Fizetendő: 16000 Ft (Csak egyszeri alkalom az ingyenes kiszállítás!)"
-
sepsi0
őstag
válasz
freestailo #2117 üzenetére
Szia!
Igen sajnos ma már muszáj ilyet. Az nem elég nekik, hogy addig év eleje óta ott hagytam 4db gépre vagy 700000ft-ot, még ilyen dolgokkal is nyitogatják a bicskát.
Előtte egy héttel dobozos tápot rendeltem tőlük... mit kaptam, hát oem-et. ugye kábel doboz és csavarok nélkül (kb. 500ft a különbség). Írtam nekik, kaptam 2db kupont....
Amúgy ci.ánykodni kell. Én alkudozni szoktam a boltokkal és 10-ből 8 bejön (szállítás ingyen, árengedmény, egyel nagyobb dolog ugyanazon áron,....), olyan mint a piac.
Na mindegy, ha tudod a jogaidat mint vásárló és azt meg is mutatod általában célt érsz. -
sepsi0
őstag
válasz
jbauer05 #2115 üzenetére
Szia!
Csak okulásképpen megosztom a leveleimet veled cenzúrázatlanúl.Tisztelt Címzett!
Érdeklődnék, mikor kapom meg Önöktől az AMD által ajándékba adott játékvásárlási kuponkódokat az általam vásárolt 2 db Asus R7 260x videokártyákhoz?
http://sites.amd.com/us/promo/never-settle/Pages/nsreloadedforever.aspx
Kérem juttassák el részemre a kuponkódokat mihamarabb.
Üdvözlettel!
Sepsi IstvánKedves István!
Sajnos nem minden esetben jár a kártyához kupon, ez a beszállítótól függ. Utána nézünk , hogy az Ön kártyájához tudunk-e pótoltatni a beszállítónknál játék kupont.
Üdvözlettel:
Csapó Ádám
PCX Webáruház
ügyfélszolgálat
pcx@pcx.hu
www.pcx.hu2014-04-30 11:30 keltezéssel, István Sepsi írta:
▶ Idézett szöveg megjelenítése
Tisztelt PCX!Nemrég az összes magyarországi nagykereskedés honlapját meglátogattam és szerepel aktuális akcióként az említett kupon. Gondolom Önök is az egyik nagykereskedésből rendelnek árút tehát részt vesznek az AMD akciójában. Tehát azt a magyarázatot nem tudom elfogadni, hogy a nagykereskedésük nem biztosította a kupont. Ha esetleg még is kérem közöljék a beszállítójuk nevét és felveszem velük a kapcsolatot.
Üdvözlettel!
Sepsi IstvánPl.:
http://www.chs.hu/2014.04.30. 15:38 ezt írta ("PCX@PCX" <pcx@pcx.hu>):
Amennyiben nem tudják részemre a kuponokat (2 db) biztosítan, úgy élnék a 8 napos lehetőséggel és visszajuttatom a vásárolt termékeket és beszerzem olyan forgalmazótól ahol ezt biztosítják. Ezt javasolni fogom fórumtársaimnak, nem leszek egyedűl, nem csak én hiányolom a kérdéses kupont.Üdvözlettel!
Sepsi István2014.04.30. 15:38 ezt írta ("PCX@PCX" <pcx@pcx.hu>):
Kedves István!
Kedves István!A jövő hét elejéig igyekszünk beszerezni a szükséges kódokat.
Üdvözlettel:
Csapó Ádám
PCX Webáruház
ügyfélszolgálat
pcx@pcx.hu
www.pcx.hu
2014-04-30 15:53 keltezéssel, István Sepsi írta:
Kedves István!Egyeztetünk a beszállítónkkal ez ügyben.
Üdvözlettel:
Csapó Ádám
PCX Webáruház
ügyfélszolgálat
pcx@pcx.hu
www.pcx.hu
2014-04-30 15:48 keltezéssel, István Sepsi írta:
Kedves István!A kuponkódok a következőek:
GHV-CU7-xxx-xxx
EVQ-ZCL-xxx-xxxÜdvözlettel:
Rádi Veronika
PCX Webáruház
ügyfélszolgálat
pcx@pcx.hu
www.pcx.hu2014-04-30 11:30 keltezéssel, István Sepsi írta:
Tisztelt Címzett!
▶ Idézett szöveg megjelenítéseKöszönöm a gyors közreműködést!
2014. április 30. 17:06 PCX Webáruház írta, <pcx@pcx.hu>:
▶ Idézett szöveg megjelenítése -
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
Hát szerintem az a kis teljesítmény veszteség megéri, hogy nem jár fullon a kártya... kevesebb fogyasztás, kisebb hő.
Amikor én vettem az oc-s olcsóbb volt mint a sima 260x... biztos van valami oka.
Nálunk Intel konfigok vannak és jól muzsikálnak az asusok. Bios-t meg lemented és ha gariztatod megy vissza a gyári.
Én nagy teljesítmény különbséget nem vettem észre, igaz a "csúcs" játék a Bf3... -
sepsi0
őstag
válasz
colossal89 #1731 üzenetére
Én rátok bíznám a tesztelést
A fiaimnál tökéletesen mennek a kártyák a nem OC-s BIOS-al.... -
sepsi0
őstag
Új bios van a black screen miatt!
R7260X-DC2OC-2GD5 -
sepsi0
őstag
válasz
CirrMee #1656 üzenetére
Szia!
Ha elindítod a programot ugye a monitorodon látni fogsz képet (ha más nem Win asztal), tehát van ahol megjelenjen a hibajelenség, esetünkben képhiba....
Sokan itt a memória túlmelegedéssel hozzátok kapcsolatba a képhibákat, ami igaz is lehet... jelzem nekem is van 4db Asus kártyám (2 r7 260x, 2db r9 270x) eggyikel sincs szerencsére gondom! Lehet még GPU hiba is...
AIDA megterheli 100%-an a VGA-t, tehát melegedni fog... ugye?Tehát kérdésedre a válasz:
AIDA-terhelés-melegedés-hibajelenség a monitoron (ha van hiba)
Remélem az ok okozat érthető...
-
sepsi0
őstag
válasz
Vinihun #1615 üzenetére
Nem előírás a sokventilátoros ház! Garancia igényed jogos! Küld vissza, úgy sem tudják milyen a házszellőzésed. Füstöt meg ne említsd meg! Ha mégis felhozzák a házad szellőzését, kérd, hogy mutassák meg, hol van leírva az ajánlott házak típusa, vagy ventik mennyisége...
Küld vissza nyugodtan! -
-
sepsi0
őstag
válasz
GGenius #1501 üzenetére
Szia nekem ez van (2db konfig), nagyon jó! A házat még 3db ventivel megtámogattam (össz 5db/ ház)
Asus DRW-24F1ST fekete DVD író 24 hó gar.
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5 videokártya 36 hó gar.
Chieftec CTG-500-80P dobozos táp 24 hó gar.
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 számítógép ház 36 hó gar.
Gigabyte B85M-D3H alaplap 36 hó gar.
Intel Core i5-4570 processzor 36 hó gar.
Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória 60 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar.
Gigabyte B85M-D3H alaplap 36 hó gar.Ez volt februárban 175eft/db most kicsit talán olcsóbb...
Bf4 ultrán full hd-n fut, de még nem volt játék amivel bajom lenne...(#1503) partxxx
Nagyon jó lett a G3420 procika, nagyon ajánlott hiába csak 2 magos (Bf2 ultra multi alatt) -
sepsi0
őstag
válasz
GGenius #1501 üzenetére
Ha semmid sincs akkor monitor és perifériák nélkül egy 150-170eft min.
Ezen a Bf4 fullon megy vagy az előző konfig egy i3-as procival, de linkeltem a topikot ahol segítenek Nekd ebben!
De szerintem hanyagold még a Bf4-et, én is arra vettem gépet és Bf3-azok... Bf4 drága és állítólag sok a bug -
sepsi0
őstag
válasz
GGenius #1495 üzenetére
H81M-DS2V alaplap vagy Asrock H81M HDS (van usb3 csatija a házhoz, de inkább az első)
Intel Pentium G3420 processzor
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G
Asus R7260X-DC2OC-2GD5
WD 1TB ezex (2e ft a külömbség)
Chieftec CTG-500-80P vagy xfx 450 ajánlott tápok
GIGABYTE GZ-G1 PlusBloody x7 (egér)
Trust GXT 280 LED (bill)Battlefield 3 ultra 2x élsimítás OK 50-60fps
Battlefield 4 kell az i3 (nem éri meg) vagy i5 prociMonitor, hát 23" alatt nem vennék inkább még gyüjtenék (Dell P2314H 50eft)
Konfig kipróbálva, jó.....
[link] -
sepsi0
őstag
válasz
kisza25 #1405 üzenetére
Battlefield 3 Ultra 2x élsimításon min. 50-60fps multiban, vsync be (monitor miatt):
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G
Asus R7260X-DC2OC-2GD5Tökéletesen muzsikál, 2db konfig van!
Elvileg még a Battlefield 4 is megy ugyanilyen beállításokkal (kell az I3-as proci)... nem lett próbálva.
Nekem a gépemben R9 270x van, tényleg jobb de a 260x-et sem kell leírni (szerintem). -
sepsi0
őstag
válasz
HopeckoR #1370 üzenetére
Háááát akkor csak másik gép marad....
Szóval kell egy másik gép amin újraírod a bios-t. De vannak itt nálam okosabb fórumozók Ők talán többet tudnak mondani. Szerintem nem lesz baj, max akkor ha áramszünet lesz. Nekem sikerült 2X egymás után hiba nélkül.... Nálad miért lenne baj? -
sepsi0
őstag
válasz
partxxx #1368 üzenetére
Szia!
Először lementettem a gyárit gpu-z-el (azt hiszem ez a neve), aztán atiwinflash-el dos parancssorral (win7 alatt) simán felment a bios.
Nem volt hibaüzenet meg semmi gond. Találtam leírást a neten. Ha sikerült kér újraindítást, felismeri újra a vga-t és kész is vagy. -
sepsi0
őstag
Ha webáruházban vásárosz visszaküldheted vagy viheted 8 napon belül és vissza kell hogy adják a pénzed.
Én ezt a kártyákhoz ajándékba adott kuponokkal játszottam el. Pcx azt mondta, hogy nem biztos hogy jár, beszállító nem adatt nekik.... mondtam semmi baj küldöm vissza a kártyákat és megveszem ott ahol adnak hozzá kódot. 5 percen belűl jött a 2db kód.....
Szóval megveszed, megterheled, kipróbálod és ha nem jó visszaviszed, vagy visszaküldöd.
Én akkor is azt mondom jó az Asus, mint írtam nekünk 2db van és csak a melegedés volt a bajom (Gigabyte GZ G1 plus házakban, ahól gyárilag 4db venti van és én még raktam bele 1db-ot), amit a Bios csere megoldott. Nincs képhiba, fagyás. Én nem bántam meg, pedig rendeléskor úgy volt lemondom, én is olvasgattam a neten.
De Neked kell tudni mit akarsz, de ezek szerint az összes R7 260 (hozzá szólások alapján) rosz...... -
sepsi0
őstag
Ha most jól értem az alaplapon 4 tűs a vga-n pedig 6tűs tápcsati van? Ha igen akkor az alaplap a ludas 4 tűs csati miatt, nem elég a vga-nak szerintem.
Kártyád fogyasztása max 150 watt
PCI-e x16 2.0 150 watt 6 tűs csati kell -
sepsi0
őstag
Szia!
Nálunk 2db van a családban. Bios csere után (ment rájuk a sima nem OC-s bios) nagyon jól teljesítenek!
Ma kis szellőzés tuningal és venti szabályzással 64-65 fokosak voltak (lakás 26 fok).
Fagyások nincsnek, illetve ha 30 fok alá megy a kártya, akkor nálam is jelentkezett az alvás utáni fagyás....
Gyári biossal nagyon melegszik! Amúgy játékok alatt (Bf3, Payday 2, Teamfortres 2, .....) stabíl, nincs hiba.Viszont, ha tudsz rá dobni és a procid is engedi, ajánlom az Asus R9 270x-et. Ebből is van 2db a családban..... nagyonprofi kártya csak jókat tudok mondani róla!
-
sepsi0
őstag
válasz
kedvesimre #1328 üzenetére
Nekem i5+r9 270x ctg500-al simán megy 2db gépben is. Semmi hiba és nagyon halk táp!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Beraktam az 5. ventiket a ház oldalába ami a vga-t fújja közvetlenül. Induláskor 30 fok helyett 25 fok, terhelve max. 50 fok Bf3 alatt.
Viszont ma én is tapasztaltam a "megfázott" kártyát, gép leállt (alvó 25C) és csak reset gombra indult, igaz úgy mintha felébresztettem volna (csak a bejelentkezés gombra kellet nyomni, nem indult újra a win7), eddig ilyen 30 foknál nem volt.
Nekem még így is megérte a + venti...
U.I.
Az R9 270x is így reagált, csak reset gombra indult. A mi gépeinkbe is raktam ugyan úgy ventiket. -
sepsi0
őstag
válasz
HopeckoR #1272 üzenetére
Hát eddig a melegebb kártya ment fel 70 fokra a másik megállt 60 fokon a monitor progi szerint. Nem voltam ott, de a gyerekeknek szoltam, hogy ha gond lenne szóljanak. Nem szóltak, gondolom nem volt gond... multkor a fiam egy javított egérrel játszott és néha hibázott az egér, egyből szólt, hogy laggol a gép
gondolom szolt volna ha hibázik a kártya....
Ezt úgy oldottam meg, hogy saját venti konfigot állítottam be, 70 fokon már 80%-on kéne pörögnie, de így új bios-al és venti konfiggal BF3 alatt max 60 fok volt mind a kettő. Most kap mindegyik gép egy 5. ventit oldalra ami a vga-ra nyomja majd a levegőt, remélem még jobb lesz a helyzet...
Viszont ezt a hőmérséklet különbséget gyári bios-al még most sem értem.... sima bios-al ugyanaz a hőmérséklet BF3 alatt.... ez hogyan?
Amúgy a monitor progiban nem lehet beállítani, hogy induláskor a saját konfigon menjen a venti? Ne a gyári 20%-on. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nekünk kettő db van a családba az Asus R7 260x oc 2gb-ból. Elsòre az egyik kari 12C-al hűvösebb volt a másiknál, ezt a sima, nem oc-s bios megoldotta.... pedig a tápon kívűl minden komponensben megegyezik a két gép.... nem is értem a hòmérséklet külömbséget.
Viszont nekem ezen kívül semmi baj nincs velük. Van hogy reggel bekapcsolják és megy egész nap, alvó mód is játszik és nincs fagyás.
Nem lehet, hogy az alaplapokkal van a probléma? Mármint Nálatok. Fiúknak 1150-es intel csipes h81-es (Gigabyte GA-H81M-DS2V) lapjuk van és túlméretezett táp (ctg550 és xfx450).
Nem lehet, hogy az Amd-s csipes lapokat nem bírja?
A lényeg nekm csak a hővel és a bios-al volt a bajom. Ja és Battlefield 3-at tolják rajta maxon fullhd és semmi hiba, akadás. Ja 14.4 driver van fent. -
sepsi0
őstag
Sziasztok! Ha a gpu tweak-ben beállítom a saját venti fordulatokat és el is mentem, akkor miért nem azzal indul a gép bekapcsolásakor? A gyári értéket hozza és manuálisan kell a mentést belőnöm. Két ugyanolyan kártyánál is ezt csinálja, már letőltőttem a legujjabb gpu tweak-ot is de ugyan az.
Az a baj, hogy a gyerekek gépei és ők nem igazán fogják tudni beállítani, na meg nem is akarom, hogy piszkálják. Gyári értékekkel meg felmegy a kártya 70-80 C közé és félek BF3-mal még rosszabb lesz. Tervezek berakni a gépházak oldalába egy 5. ventit de addig kéne hogy induláskor emelt értéken menjen a vga venti.
Ha valaki tudja mit rontok el kérem igazítson ki......Ilyen házuk van még is melegszik alapon a kártya.
R9 270x-el nincs ilyen melegedés alapon50-60 C-nál megáll. -
sepsi0
őstag
válasz
#85552128 #898 üzenetére
Ha a kódot mondod én is....
Megírtam ha nem lesz küldök vissza mindent és a forumozó kolégák is.....
Először azt mondták hogy nem minden kártyához jár, két emailt írtam aztán már kaptam is a kodokat....Na mostmár mondjátok meg mivel tudom felrakni a másik biost! Én is cserélni akarom. Nem lett lassabb a kártya, esetleg instabilabb?
"Amennyiben nem tudják részemre a kuponokat (2 db) biztosítan, úgy élnék a 8 napos lehetőséggel és visszajuttatom a vásárolt termékeket és beszerzem olyan forgalmazótól ahol ezt biztosítják. Ezt javasolni fogom fórumtársaimnak, nem leszek egyedűl, nem csak én hiányolom a kérdéses kupont.
Üdvözlettel!
Sepsi István" -
sepsi0
őstag
Na aki a PCX-töl rendelt küldjön nekik email-t elvileg én egy órán belül megkapom, ha mégsem adnak egy ugyan olyan kaliberű kupont ígéretük szerint!
-
sepsi0
őstag
Minden ugyan az a ventik is 20%-on mentek....
Majd holnap tudok képet, ma már bezárt a bazár a gyerekeknél...Akkor most nem cseréltél bios-t? Ha igen a simát raktad fel nem az OC-t? Mivel tetted fel, mivel tudok a gyáriról mentést csinálni?
Az a helyzet, hogy a gyerekek sok youtub-ot néznek és nem kéne olyankor fullon menni a vga-nak. -
sepsi0
őstag
Most rakom be a gépekbe a karikat...
Láttátok, hogy van új driver? Érdekes a kiadás dátuma... -
sepsi0
őstag
Nekem holnap jön meg a 2db.
Majd írok...
Azóta olvasgattam kicsit és nekem az jött le hogy pci-e 16x 2.0 alaplapnál jön elő sokaknál a hiba. Még jó hogy a fiaimnak 2.0-ás lapokat vettem.... gondoltam minek úgy sem fejlesztem.
Majd kiderűl, ha rosszak lesznek van 8 munkanapom visszavinni..... -
sepsi0
őstag
Van új driver az AMD oldalán....
-
sepsi0
őstag
Itt olvasgatom, hogy külföldön is sok a hiba... de itt legalább magától "válaszolgat" az Asus emberkéje..
Ja meg kérdezni akartam, hogy is van ez a két ingyenes játék az AMD-től? Tegnap olvasgattam és az vagyon írva, hogy Apr. 15-től van a promóció és lenni kell a dobozban egy kódnak. Na ha az nekem nem lesz kitől kérjem? Még jó, hogy februárban vettem a két R9 270X-et....
-
sepsi0
őstag
Csak egy kérdés....
Miért nem próbáljátok meg a V2 driverét? Nagy baj nem lehet max nem engedi felrakni... újabb mint a sima OC verzióé.
Én kíváncsi leszek a kártyákra, ha gond lesz van 8 napom visszaküldeni, de lehet még meggondolom magam. Az a baj, hogy nem tudom mit vegyek helyettük... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Most akkor minden asus r7 260x tulajnál előjön ez a hiba?
Írhatna valaki akinek jól működök, ha van ilyen....
Én ma rendeltem meg a PCX-nél 34e-ért (2db-ot), ma emelték 38e-re nekem még 34-ért számolták, de csak 2 év garit adnak....
Na szóval ha mindenkié hibás, én inkább lemondom a megrendelést!
Várnék megnyugtató hozzászólást......Asus R7 260X 2GB DDR5 R7260X-DC2OC-2GD5 videokártya 24 hó gar. érkezik 34,163 Ft 2 68,326 Ft
-
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
ASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC 2GB
Na most akkor ez nem ajánlott? Most akarok kettőt is venni....
-
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Következő géphez veszek videokártyát:
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memóriaASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC 1GB ez van tervben, kérdés kell ebből a 2GB-os verzió, vagy elég az 1GB?
A gépösszerakó topikban azt írják, hogy hamarabb fogy el a kártya ereje, mint a memória...
Tehát kérdés, hogy megér 5-6e ft felárat a +1GB?
Cél Battlefield 3 lenne fullhd-ban.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robogó, kismotor
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: a HDR az új hívószó a tévéken
- További aktív témák...
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest