- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
rf.kristof #4087 üzenetére
Enyém is ilyen, kockamintában.
Néha pedig elrontja 3D-ben a háromszögeket, ilyenkor berak egy csomó felesleges síkidomot, ahol nem lenne.
Sajnos nem tudom szándékosan reprodukálni, így nem is tudom szervizeltetni emiatt. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
CirrMee #2808 üzenetére
Jahogyja! Olvastam ilyesmiket, hogy HDMI-n keresztül esetleg nem működik a képernyő lekapcsolása, szóval ezekszerint mindenféle anomália lehetséges. Mondjuk a HDMI eleve érdekes, a menetközbeni rá- vagy lecsatlakoztatást kifejezetten nem szereti, szemben a többi monitorcsatolóval.
Viszont most volt örülés, a 13.20-szal nem ment jól a Call of Juarez Gunslinger, az Omegával meg hibátlan (eltekintve a glitchektől, természetesen, de az mindenhol jöhet)
-
GhanBuri Ghan
őstag
Tettem egy próbát az Omega driverrel, csak most már HDMI-DVI konverzión keresztül.
Van képe, viszont DVI kimeneten keresztül még mindig örökfeketével indul, szóval ugyanaz jellemző rá, mint a korábbiakra.
Van egy Kabinis HTPC, az meg valamiért folyamatosan újraindította a desktopot, rákötöttem DVI-s monitorra, ettől rendbejött (?!)
Tényleg gatyába lehetne már rázni a drivereket. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
szacsee #2741 üzenetére
Fehér fagyás vagy merevedés nem igazán jellemző.
Ami előfordulhat, az a fekete képernyő és a textúrahiba. Esetleg drivertől függőan akár kékhalál is.
Driverből azt, amelyiket a gyártó ajánl (pl Asus még mindig a 13.20-nál tart), vagy esetleg az Omega - de akkor lehet, hogy fixen fekete képet fogsz kapni.
Tesztprogramot nem igazán tudok, én is futtattam memória tesztert a textúrahibáknál, de nem dobott semmit - ez inkább túlmelegedési és driverhiba. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Ger_man #2198 üzenetére
Nem, direkt próbálgattam, hogy melyik összetevő okozza a jelenséget, az AMD Display Driver után mindig elment a kép, ha azon kívül az összes többit beixeltem, semmi gond nem volt. (természetesen full driver uninstall után)
Mivel ez úgy tűnik, egyedi probléma, ezért van egy olyan érzésem, hogy a monitor is ludas valahol a dologban. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
kalozhun100 #2187 üzenetére
Tettem vele egy próbát, az "AMD Display Driver" felrakása után nem ad ki jelet a monitor felé. (Asus R7260x, W8.1x64) Maradok továbbra is a 13.20-nál.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#85552128 #2135 üzenetére
Na ja, én is úgy vagyok vele, hogy támogassuk a kisebb piaci szereplőt, meg voltak nagyon csúnya húzásai az nVidiának (láthatatlan tenger és társai), de amellett én se tudok elmenni, hogy egy majdnem egy éve piacon levő kártya még mindig fekete képernyővel fogad, ha nem egy tavalyi drivert rakok fel - nagyon nincsenek a helyzet magaslatán a sw támogatást nyújtóik.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Asus 260X OC 2GB tulajdonosoktól kérdezem, hogy melyik Catalystet használják?
Nekem csak a 13.20-assal van kép, az utolsó ajánlott és az RC3-nál is elmegy. Ilyenkor csak egy odacipelt régi D-Sub-os monitoron látom a képet, a "rendesen" nem.
Ez most vajon a monitor vagy a kártya hibája?
Illetve az is érdekes, hogy amikor teljesen újrahúztam a rendszert, akkor egy ideig jó volt az RC3 is, aztán egy idő után fixen hozza, hogy csak a 13.20 a jó neki. -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #2010 üzenetére
Hibas SSD miatt az újrahúzás elnapolva, úgy tűnik, működik, viszont pl. a The Bureau egyáltalán nem indul (az szinte mindig glitches volt), szóval időszerű a teljes reinstall.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#85552128 #1992 üzenetére
Príma, akkor mehet a következő garanciázós kör
Van valami jó tool a ramhiba megállapítására? Direkt módon nem tudom hozni a hibát (gondolom, attól függ, hogy épp a hibás modult lapozta-e be), kerestem rá programot, de nem igazán találtam; egy volt, de az meg pont nem talált semmit. -
GhanBuri Ghan
őstag
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Tournament #1892 üzenetére
Köszönöm a választ, ez nekem egyelőre kínai, de majd rákeresek.
Van egy olyan érzésem, hogy mivel ezeken a kártyákon ez típushiba, ezért a kérdés már ezerszer előjött ebben a topikban, bár az utolsó pár oldalt visszaolvasva nem láttam említve a glitcheket. Lehet, hogy kellene egy témaösszefoglaló a 7790/260x vásárlóknak.
Ha jól sejtem, a 260x magas fogyasztása (és ventizaja) is a gyári húzásnak köszönhető, kis órajelcsökkentéssel le lehetne vinni a 7790 szintjére. -
GhanBuri Ghan
őstag
Attól tartok, hogy nem vagyok ezen a topikon egyedül a problémámmal:
tavaly novemberben vettem egy Asus R7 260X dc2oc-t
Elég sokat bsod-ozott, aztán egyszer "szerencsére" úgy maradt, garanciálisan cserélték.
Amit kaptam helyette, az már egyszer sem dobott fekete képernyőt, helyette néha vannak glitchek, kis téglalapokban fekete kockamintában vibrálás. (illetve 3D-ben poligonhibák is)
Van tapasztalat, hogy ezzel mit lehet tenni? Ha jól sejtem, memóriaprobléma, de nem tudom szándékosan előidézni (leszedtem valamilyen gpu memória tesztert, az gond nélkül lefutott), így egy esetleges újabb garanciális ügyintézésnek lehetne az a vége, hogy egy hónap után visszakapom azzal, miszerint náluk jó.
A másik gondom az, hogy a gyári oldalon a Catalyst 13.2-et ajánlják, és valóban, újabb driverekkel csakis fekete képet hajlandó adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest