- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
marquuard #47026 üzenetére
Nekem ilyen a kevés fesz miatt volt 7850-en+ a mostani 7950-en, esetleg még írtsd le jól a drivert, meg rakd vissza a 14.1-2-őt. A 14.3 nekem nagyon fagyott amúgy kaki lett. Nézd meg azért a tuning progikat, esetleg szépen takarítsd le azokat is a gépről, majd proci alapon, és úgy teszteld.
>>Ezzel<< takaríts egy jót.
szerk.: Egyébként ilyen piros képernyős fagyást csak béta driverrel tapasztaltam, szóval még ez is egy lehetőség hogy felrakod a 13.12 WHQL drivert.
-
joysefke
veterán
válasz
marquuard #46951 üzenetére
Az én feltételezésem az, hogy nem csak arról van szó, hogy mekkora a max hőmérséklet, hanem a hőmérsékletingadozásról, meg annak a sebességéről. Még ha úgy is csinálnád meg a ventiprofilt, hogy például 75 fokig engedje fel a GPU-hőmérsékletet és kerül amibe kerül, tartsa a 75-öt, nagyobb disszipációval hamarabb kerül a GPU az említett 75 fokra.
Amikor én ránézek a GPU-Z logra, akkor bizony ugrál a hőmérsékelt (játékmenűbe kerülök, vagy lerakom a játékot 5 percre és elolvasok egy emailt stb). Nyilván az ugrálás mennyisége és sebessége is fontos.
De leszarom a kártya van értem és kész.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
marquuard #46948 üzenetére
A Tiedre 3 év gari van. A kérdés az, hogy 2017 után is egy 270X-et akarsz-e hajtani?
A feszemeléssel gondolom növekedni fog a kártya által disszipált energia, ergó gyorsabban tud melegedni, tehát a hőingadozás sebessége megnő. Ez nyilván jobban igénybe veszi a nyákot...
Én még nem néztem meg, hogy tunningban mit tud az enyém, de csak akkor fogom tunningolni, ha minimális feszemeléssel viszi az 1200-1250-et. Ha nem, akkor ugysem nyerhetek annyit, hogy megérje bohóckodni stabilitástesztekkel, ventiprofilokkal, feszültségekkel. Aztán ha már minden szép és jó, akkor minden fagyás után bennem van a kisördög, hogy talán nem a túlhúzott kártya miatt történt...
A gyári OC-s kari előnye, hogy nem nekem/nekünk kell bohóckodni a túlhajtással...
J.
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #46828 üzenetére
Tudtommal csak így. Kell egy indítható kártya, meg egy olyan alaplap, amin van minimum 2db x16 -os szélességű csati...
Anno az 5770 -esemet reparáltam így egy 8600GT segítségével. Az ominózus eseménynél ráadásul nem is az órajeleket babráltam, hanem a hűtőprofilt lőttem át egyedül, mert a gyári elégtelen volt.
-
DanielLong
senior tag
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #46505 üzenetére
Nálam a R9270-DC2OC-2GD5 ment 1100/1500 -al is. Vissza is inkább azért vettem, mert ahhoz kicsit komolyabb hűtő kellene, hogy tartósan ne legyen olyan meleg, mint amilyen volt...
Feljebb meg azért nem ment, mert az volt a program esetében a max.Apropó:
valaki írta, hogy videók lejátszásánál fagyott. Én belebotlottam hasonlóba, a szitu a következő: fagyni akkor fagy, ha előzőleg játszottam valami D3D -s játékkal. Kilépés után bármikor indítok egy videólejátszást, eleinte tuning okézásnál tapasztalható képremegés, majd nem sokkal később valamelyik lejátszó indításkor/kilépéskor összezavarodik a kép (...és a gép/vinborz ettől függetlenül megy a háttérben). Amennyiben a játszás előtt próbálkozok, soha nem okoz balhét.A hiba megszűnik, ha a CCC -ban kikapcsolom az Overdrive -t. Igaz akkor meg oda a tuning, de így meg az Afterburner rá sem bagózik, akárhova állíthatom.
Vicces módon az Asus saját GPU Tweak cuccával megy az Overdrive bekapcsolása nélkül a tuning, és videó lejátszásnál sem fagy be a kép.Szóval ha valaki belefut valami hasonló problémába, akkor egy megoldási javaslat...
-
joysefke
veterán
válasz
marquuard #46485 üzenetére
Steve-nek is:
Köszi! Ez jól hangzik, de nem adtál még választ arra, hogy Gigabyte 270X-ről beszélünk-e?
Nekem volt egy Gigabyte GTX 660OC Windforce hűtővel és ott SEMMILYEN-SEMMILYEN vezérlőprogrammal nem lehetett 40% alá vinni a ventisebességet. MSI AB-vel sem. Akkor sem ment 40% alá a tényleges sebesség, ha a vezérlőprogramban kevesebbet állítottam be.
Az eggyetlen megoldás a VGA BIOS mod lett volna. Na abba már nem mentem bele.És pontossanzt a szitut akarom most elkerülni. Hang terén még egyszer semmilyen bettlibe nem megyek bele.
És igen pontossan azt szeretném, ami leírtál:
Idle gyakorlatilag álló ventik, amelyek csak 70fok, vagy túl meleg VRM esetén kapcsolnak be utánna meg megpróbálják mondjuk 85-90 fok alatt tartani a VGA-t. Ennyi.A gigabyte hűtése takarja a VRM-eket és a membordákat?
A Vapor-X hűtése takarja a VRM-eket és a membordákat?
Az Asus hűtése takarja a VRM-eket és a membordákat?
J. -
joysefke
veterán
válasz
marquuard #46474 üzenetére
ez ugye a gigabyte 270X-re vonatkozik? Engem elsődlegesen a Vapor-X re illetve az Asus DC2-re vonatkozó válasz érdekelne, de azért köszi!!
Ez a 66RPM elég hihetetlen, azt hittem, hogy 700-1000 körül lehet ezeknek a kis ventiknek a legalacsonyabb fordulata és alatta megállnak... Belenéztél már a hátba, hogy tényleg ennyire lassan teker-e a venti? (kb 1/sec)
J.
-
válasz
marquuard #46325 üzenetére
Egyenesen alacsonynak tünik
Nincs huzva, ugye?Mas:
visszaraktam a gepbe a rendes kartyat nemreg es bekapcsoltam az (ujra) felrakott Virtu-t, immar a 2.0 legfrissebb verziojat. Jatszani nem jatszottam meg vele, de a Tomb Raider benchet lefuttattam rajta (minden max, ssao 2X Tess off) es erdekes modon meg kellett allapitanom, hogy gyorsult:Lehet, hogy gyakoroltak a fiuk?
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #45873 üzenetére
>TDP-t csökkenti.
Ja, kb olyan módszerrel, mint ha kiszerelném a negyedik sebességet az autómból, mert sokat fogyaszt. Nesze semmi fogd meg jól...
Ezzel két dolog történhet:
1.: amennyiben a (z új) keretet nem éri el, semmivel sem fogyaszt kevesebbet
2.: amennyiben a (z új) keretet eléri, abban az esetben a kártya teljesítményét fogja megvágni. Annak meg marha sok értelme van... -
tomeek1
csendes tag
válasz
marquuard #45873 üzenetére
Sziasztok!
Durván 3 hete vettem egy Asus r9 270x top2 videókártyát.
Teljes mértékben megvagyok vele elégedve egy
Asus M5 A97 R2.0 alaplapban van bár ez sajnos csak PCI-Express 2.0.
egy FX-6300-ás 6 magos proci segíti az ideális működésben
500w táppal
8gb 1330MHZ ram
max 1 hónapos a gépem és közel 200.000be állt meg
Viszont nagy a baj.....Felfoghatatlanul zavar , hogy a gép teljes mértékben jól mükődik minden király csak éppenséggel kb 10 percenként ugrik egyet a kép.
Játéknál illetve filmnél még nem nagyon vettem észre de ha kinn vagyok az asztalon vagy netezek , akkor folyton ugrik egyet a kép kb 10 percenként.
Az elején az első 1 hétben semmi ilyesmit nem vettem észre azért írok ide , hogy hátha ti már tapasztaltatok ilyet.
Esetleg valaki tudna megoldást a problémámra?A pontos hiba jelenség , hirtelen ugrik egyet a kép kb egy másodperc tört részéig
nem tűnik el nem lesz rosszabb semmi se csak ugrik egyet...... -
Apollo_21
addikt
válasz
marquuard #45856 üzenetére
Red Sreen of death (rSOD) a jelenség neve ahogy már korábban írtam.."vörös hiba" 7es szériát is érintette....
Tessék beírni szépen googliba..280x nél is előfordul...
pár embernek megoldotta driver cserélgetés..párnak nem.motown5l:
Nagyon ne éld bele magad...paszta ilyen 3-4fogot jelent..esetleg extrém esetbe ha kiszáradt a gyári paszta akkor többet is hozhat...házra mondjuk kiváncsi vagyok mennyit hoz
-
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #45822 üzenetére
Állítsad vissza a GPU órajelet mert most feküdt meg. Látod látod. Nincs ezekben már semekkora tuning potenciál ki vannak hegyezve mint a tököm. Szinte koppon vannak. Ez viszont nekem sem jön be. Igaz elvagyok a gyárival is nem kell huzogassam semmihez. Ez olyan vissza térünk a kezdők szintjére. No tuning. Hiába értünk a nagy tuningok eléréséhez nem megy. A 270 eket lehez tuningolni de az x már sehova. Akkor lenne értelme ha 1100 ról 1350-1400Mhz re menne a GPU. De ez sosem fog annyit menni
-
Grave_444
nagyúr
-
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #45553 üzenetére
A gigával nekem még a 7950-el voltak problémáim dögivel. Először is a gyári tuningot nem bírta, csere után ez végülis megoldódott és azt még most meg is jegyezném, hogy nagyon gyors és zavartalan menet volt. A következő gondot a hűtő konstrukciója okozta, nincs még egy olyan kártya ami ennyire képes befűteni a házat és ez tuning hatására csak még jobban felerősödik. Kártya hűvös, de mit ér ez, ha körülötte lévő összes komponenst izzasztja... Akkor még a rev1-es kártyák VRM része nem kapott bordát!
Végső soron, pedig a NYÁK annyira flexibilis volt, hogy ki kellett támasztanom a kártyát. Az nap mikor ez a kártya lekerült a tervezőasztalról, sarokba voltak a állítva az agysejtek... Szóval ez alapján részemről én egy ideig kerülöm a Gigabyte márkát, de az árai és az átlagon felüli garanciális ügyintézésük végett lehet...
-
válasz
marquuard #45467 üzenetére
közben feltettem az asus gpu tweak-et. Abban lehet állítani a feszültséget. Most tesztelem, aztán ha stabilnak néz ki akkor lehet biost is módosítok. De ha beválik ez a kis program akkor inkább nem nyúlok a bioshoz.
Azt nem tudom, melyik program írja helyesen a gpu feszültséget. Gpu observer: 1,22, Gpu-Z 1,215, Asus gpu tweak szerint meg levettem 1,170-re. Mondjuk a hőfok most lejjebb ment 5 fokkal, szerintem sikerült kicsit alulfeszelni. Órajelek a gyáriak 975/1400. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
marquuard #45442 üzenetére
azok a csovek nekem 8milisnek neznek ki, az kb 75W/cso optimalis esetben. ez kiegeszitve a bordazattal szvsz boven elegnek kell, hogy legyen.
a borda nekem picit vekonynak tunik (ventik viszik el a terfogatot), ellenben elso blikkre nagyon szepen es masszivan van megmunkalva, bar nem csucskategorias (nincs nikkelezve a cso).
a twin frozer es a haromventis megoldasuk nem igazan egy kategoria, a ledobja a ventit meg a venti OEMen mulik, ami megint elegge sokat szamit.
megint mas kerdes, hogy sleeve bearing + full nikkelezett borda inkabb csucskategoriaban szokott megjelenni az ara miatt.
-
bundaska
aktív tag
válasz
marquuard #45439 üzenetére
Szia!
Köszönöm a megnyugtató hozzászólásodat
Még nem tudom, melyiket vegyem, az igazat megvallva Sapphire párti vagyok, de nagyon tetszik a 3 cooleres Gigabyte is (Bf4-el ha lehet kapni). Csak azt nem tudom, miért olyan kicsi a Sapphirenak a nyák hossza a Gigabyte és az Asushoz képest?
-
kaszas19
senior tag
válasz
marquuard #45412 üzenetére
akkor èn is becsatlakoznék ha jòl tudom de meg fogom nézni gpu-z-ben de tàn az alap fesz az én kàrtyàmnàl 1,160 talân mintha ezt làttam volna,és gyàri 955-1150 re tudtam hùzni.
Egy gyors kérdés is lenne,az msi r9 270 gaming kàrtyànàl szabad feszt emelni a nagyobb tuning miatt? -
Algotis
addikt
-
Picturemaker
őstag
válasz
marquuard #45326 üzenetére
"UEFI BIOS-ok...: nos, ők nincsenek támogatva és valószínűleg később sem lesznek a digitális aláírás és a tömörítés miatt. Ezért a módosítások csak a hagyományos BIOS-t érintik, és egy módosított UEFI-s BIOS-t használva a rendszer azt hiszi majd hogy nincs UEFI, mert a legacy BIOS azt fogja mondani, hogy csak ő van. "
A fenti sorok ebből a cikkből: [link]
Az én olvasatomban kellene, hogy működjön a kártya visszaírás után is, csak nem lesz UEFI-s (amit amúgy sem tudom mire lehetne használni igazából).
-
Nuada herceg
őstag
válasz
marquuard #45253 üzenetére
Most nem kötekedés, de nekem tényleg mintha kevesebb fps-em lenne a Mantle-val.
Bár lehet, mikor először felraktam, állítottam a grafikát, és rögtön játszottam, nem indítottam újra.
Szóval lehet nem is azokkal a beállításokkal játszottam, amit állítottam, hanem a régebbiekkel.És miután beállítottam a Mantle-t, újraindítottam, és utána játszottam, kevesebb lett az fps-em. Szóval lehet azért, mert akkor volt igazából 4x élsimításon meg ilyenek.
Na mindegy, ma próbálgatom kicsit többet a beállításokat, tegnap leragadtam magánál a játéknál.Egyébként köszi a segítséged, az fps számlálót és a többit!
-
Nuada herceg
őstag
válasz
marquuard #45213 üzenetére
Na, megvan, csak béna voltam.
Dirext x-el mentem 20 percet, mindent feltolva maxra, de tényleg mindent.
Élsimítás MSAA 4x, meg Ultra mindenen.Így volt 30 fps-em a minimum. De olyan 34-38 között ugrált.
Egyébként észrevehető a különbség 30 és 60 fps között, akárki akármit mond.De viszont már így is élvezetesebb a játék, meg folyamatosabb, mint a 7770-el.
Most kipróbálom a Mantle-val
-
aginor
veterán
válasz
marquuard #45030 üzenetére
Pedig ezt legalább részben én is alá tudom támasztani a saját kártyámmal. Sima 270 (nem X), a hűtő kialakítása logikátlan, ezért nem annyira hatékony, mint elvben lenne (nem ez a baj, ez csak egy észrevétel). A ventik hangosak rajta, ráadásul 74-75 fokig felengedik a kártyát, de még ez sem akkora tragédia, az igazi baj az, hogy közben zörög. Olyan mintha egy felszállni készülő AN-72-esben ülnél. Hallom hogy már süvít a hajtómű, mellette egy olyan zörgés is van, mintha Iván bent felejtette volna a csavarkulcsot a turbina lapátok között.
Ugyan mostanra kezd "bejáratódni", de ez akkor sem normális szerintem. Ha lenne türelmem, gariztatnám, de mivel úgyis csak 1-2 hétig marad rajta a gyári megoldás -utána rábízom a kérdést Heidire- így nem foglalkoztat komolyabban, bár azért elég bosszantó dolog.
-
Daffchy
őstag
válasz
marquuard #45036 üzenetére
Örvendetes... hasonlóképp vélekedek eddig róla.
Képen annyira nem is, de élőben nagyon minőségi hatása van, jóval testesebb és nehezebb is mint a többiek.
Igaz világít mindenfélét, de annyi baj legyen...
Tényleg, a végén lévő LED-ek azok hőmérsékletet jeleznek vagy GPU kihasználtságot?
-
horvathkrisz
addikt
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #44874 üzenetére
Lényegében tekintve a tuningpotenciál a különbség. Az Elpida-val 1550+Mhz már egy jó értéknek számít, Hynix-xel szerencsés esetekben a 1700+Mhz is elérhető feszültségemelés nélkül. Ráadásnak egy kis érdekesség, a 270X kártyákon többségben használt Elpida memóriák 1500Mhz-re vannak hitelesítve, de 1400Mhz-en járnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest