Új hozzászólás Aktív témák
-
Picturemaker
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Biztos sok értelme lenne ekkora hűtő alatt a GPU-ra kis hűtőt tenni.
EnterR: Az a (piros) borda a VRM-en van, a kis kocka a tekercsek.
Az, hogy nem tudod megfog normális. Átlagos ember kezét a 60 fok már égeti. Anno egyik lapomnál az hittem, hogy baja van, mert nagyon forrónak érezte a VRM hűtőjét. Szereztem műszert és 60 fokos volt. VGA-nal még a 80 fok sem gázos. -
katt777
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Már a 6800K-val gyengébbek az eredmények, mint 4670K-val (MÉRTEM!
), mert nincs elég kapacitása a procinak, hogy ellássa a VGA-t adattal, gyengébb processzorokkal még kevesebb lenne a grafikus pontszám. Ez így működik. Persze, minél gyengébb egy VGA, annál kisebb/régebbi proci elég alá, annál később bukik ki a CPU-limit. Szerintem kicsit félrevezetted magad. 
EnterR: Volt pár GB karim, és mindnek remek volt a hűtése, halk és hatékony.
-
Steve198310
őstag
-
Ramses07
Modder
válasz
Grave_444
üzenetére
Igen használtan vettem és kb egy hét múlva vettem észre a hibát, mert akkor tudtam csak leülni gép elé hosszabb ideig. Kb olyan 1,5-2 óra Bf3 játék után tapasztalom a hibát. Újraindítom a gépet és utána megnit tudok játszani hosszabb ideig...
R3laX: Már kitiltották mást miatt...de lehet pont ilyenekért.
kaszas19: Tudsz vele valamit csinálni?

-
Alister71
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Akkor ezek az állítások ismételten csak szavak maradnak. Gondoltam egyébként, hogy ez lesz.

kaszas19: nálad valahogy rá kellene jönni, hogy miért teljesít a kártyád ilyen gyengén. Esetleg neked van kedved megnézni 1-2 ilyen játékba épített vagy magában letölthető benchmarkot? Hátha rájövünk, hogy mi fogja vissza úgy a kártyádat?!
A vga csere után raktál fel új windowst, illetve milyen vga volt előtte? -
mexel
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Én is írtam hogy kevés a 960. De azért nem kell mindenhez negatívan hozzáállni. Nem a menőzés a lényeg, hanem az hogy ez a topik ezekről a kártyákról szól. Ha vannak ilyen eredmények és adatok akkor az jó infó lehet a leendő vásárlóknak. (már aki visszaolvas)
Én pl vásárlás előtt minél több infót begyűjtök egy adott hardverről hogy tudjam mire számíthatok. Ezért például nem rossza ha látom hogy ugyanolyan terhelésen melyik kártya hogy melegszik, és milyen halk, stb.
Akkor lenne menőzés ha 11 éves szinten mindenki dicsekedne hogy az enyém jobb, stb.Szerintem aki tesz be ilyen képet, az csinálja nagyobb felbontáson a tesztet ne 960-on és írja be a kártya típusát a hsz-be is, mert a képről nem találja meg a kereső. Én hasznosnak tartom. Ha valakinek hiba van a kártyával, akkor azt is jól ki lehet szűrni ha pl 3-4 ugyanolyan kártya elmegy 70 fokon, de az illetőé csak 9ö0-en akkor valószínűleg valami hiba van.
Szerintem inkább nem kellene minden építő vagy hasznos dolgot azonnal leszólni-lehúzni, ahogy az mostanában divat szinte minden magyar fórumban és topikban.Akit pedig nem érdekel a hang az legfeljebb továbblép, de annak is hasznos lehet pl a hőmérséklet. Engem érdekel a hang is, de van haverom akinek olyan hangja van a gépének mint a porszívó és nem zavarja, méga ventiszabályzást sem kapcsolja be. ( pedig a zaj alapból stresszforrás ha érdekel valakit ha nem és aventik élettartamának sem rossz ha nem fullon mennek mindig - ellentétben a többi alkatrésszel amiknek meg nem árt a hűtés
)Közben ahogy látom, senki sem olvas vissza semmit, csak nyomja mindenki 960-as felbontásban, teljesen feleslegesen

-
R3laX
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Hát, azért vannak tartalékok a 7950-ben, kicsit bánhatja
. -
Zsohi
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
160$-t nyertem végül is az üzleten(nagyon jó áron -400$- tudtam megválni a 7950-től a bányászoknak hála), de igazából a 9800GT-t le se akartam már cserélni.
A GTX 770-t, pedig talán csak a "mindig a legjobb" iránti elkötelezettségem vette volna meg, de már 22 évesen különélve a családtól kezd benőni a fejem lágya.
(#42698) tailor74: Még nincsen itt, jövőhéten érkezik.
-
Imperius
csendes tag
válasz
Grave_444
üzenetére
nem hiszem, hogy a giga hűtésével probléma lenne, max ha a ventijei nem tartósak... ráadásul 1100Mhz es core ja van a többivel ellentétben...
azóta már ki is találtam hogy oldom meg a problémám, egy L alakú dvi adapter keretében
Picturemaker még egyszer köszi a mérést, sokat segített

-
mexel
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Én azt írom, hogy sokan úgy értelmezik hogy a feszt állítja. Éppen azt mondtam, hogy nem így van. Egyébként itt az idézet a ph cikkből: "Amennyiben valakinek nem fontos a fogyasztás választhatja a +20%-os opciót, ami gyakorlatilag garantálja, hogy a GPU magórajele állandóan a referenciaértéken lesz."
Egyébként igen sokat olvasgatok, ha valami érdekel akkor mélyen utánaolvasok, és azért szeretek kérdezni is mert mindig hall az ember újat ha olyan segít aki tudja is mit mond. Régebben ez mindig így volt a szakmai fórumokon.kovsol: először egy külső progival (pl trixx, AB, vagy akármivel) beállítom ahogy a legjobb, majd szerkesztem a biost olyanra, és akkor onnan működik. Nem szeretem a pluszban futó programokat. Sokkal jobb a biosban beállítani pl a fan profilt szvsz.
(mondjuk a ccc-t is megcsinálhatnák már kicsit komolyabbra, hogy legalább egy fan profilt kezeljen) -
mexel
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Csak sokan úgy értelmezik hogy ezzel adnak plusz feszt a gpu-nak, pedig ez nem igaz. Ezt ha 20%ra tolja valaki akkor a ref értéken lesz, nem lesz ingadozás.
Én annak akarok utánanézni, hogy ha feszt is emelek pl biosban akkor a boost hogyan viselkedik, hová állítsam stb. Nem szeretném elfüstölni még a kártyám. (más kérdés az egy tápcsati mit enged)Vagy inkább a kérdésedet annak vegyem hogy jó lenne megint belém kötni?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Na az meg a másik fele. Amúgy sztem a hardveraprót most hegesztik mert még elküldés gomb sincs, nem tudok privátot írni és társai
vagy nem töltött be a CSS nemtudom, majd biztos lesz valami. Új szervert kapott elvileg, lehet ezzel jön valami új design is, csak félkészen sztem eléggé csunya dolog valamit feltenni éles működésbe. -
mexel
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Hmm. Ki mondta hogy 7870-ről váltottam.
Azt írtam volt 7870-em is, több is. Elsősorban sok kártyát teszteltem, van amit nem saját részre kellett vennem stb. Most kellett egy kártya amit a saját gépembe meg is tartanék egy ideig. Lehet hogy ez lesz a 270-es, mert halk, hozza azt a teljesítményt amit minimum kitűztem magamnak (az a 7870 Oc amiről írtam) és nem drága.
Nem azt mondtam hogy azért eladtam a 7870-emet hogy vegyek egy 270-est. Az nyilván baromság lenne. Mondjuk lehet hogy 1 hónap múlva el kell adnom ezt is mert vennem kell valami új darabot, akkor még nem tudom mi lesz. tesztelni biztosan fogok még ezen kívül is, és ha valami jobban megtetszik pl hűtésben, hangban, stb akkor veszek olyat. Úgy látszik eléggé félreérthető amit írtam(-ok)
Másrészt gondolom nem nagy probléma hogy leírom a tapasztalataimat a vga-ról, mert ha valaki venni akar annak esetleg segítség lehet a döntésben.
Az a helyzet szeretek mindet tüzetesen megnézni-tesztelni, és a dolgok mögé is nézni, pl hogy miben lehet más (ha bármiben is az) egy R9 70(x) és egy 7870(oc) például azon kívül amit a marketingesek leírnak.Úgy néz ki, alapfeszen a 270-es egy 7870 OC szintjét hozza, most idáig Tombraider ment, nem fagyott semmi.
A logok alapján viszont úgy látom hogy mind a Tombraider mind a BF4 majdnem végig 97-100%-on hajtja a vga-t. A proci a bf4-nél kb átlag 80% a Tombraidernél kevesebb, 50-60%.
A proci i3 3225Ez azt jelenti hogy a vga eddig bírja és a határain mocorog? Mert ha így van akkor viszont számít tuningnál kb 50-100Mhz is bőven.
-
-
Dany007
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Köszönöm! Fc3-on már a videokon is átjött az amire gondolsz.
A metro-t is szívesen kipróbálnám, de szvsz azon félnék!
Főleg, hogy nemrég újítottam be Dolby Headphone-ra... FC2-ben próbáltam és elég komoly térhangzást generál... Szvsz ott fosnám össze magam a monitor előtt. 
A Sniper is fel van írva a listámra, de nem gondoltam volna, hogy Cry3-as! : o -
mexel
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Én nem nagyon látom sehol hogy 2 tápcsati lenne rajta, még a sapphire oldalán is csak 1 van.
Nagyon OFF:
Közben megnéztem az iponon a kártyát, hihetetlen hogy sikerült ott is elb@&ni az oldalt
Buzis kinézetű ratyi lett az egész, sokkal rosszabbul használhatóan. Hogy ez mire jó?

Miért kell minden oldalt idióta módon elszúrni? -
Dany007
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Hát nekem gyakorlatban nincs sok tapasztalatom ezzel a márkával. De már anno 2007-ben, mikor az MSI 8800-at vettem, már akkor sem volt az a kifejezetten ajánlott kategória.
Az a gond szerintem, hogy egyénenként egyikőnknek sincs akkora gyakorlati tapasztalata hogy megtudja mondani melyik mennyit ér. Talán egy nagyobb(!) szervizben dolgozó ember tudna valami statisztikát mondani erről ami releváns lenne.
Tehát az, hogy van / volt pár kártyánk adott típusból adott gyártótól az sajnos semmit nem jelent.Az XFX-ben kicsit csalódtam a tesztek alapján. 7870 és 270x-es kártyáik is a legmelegedősebbek és leghangosabbak. Pedig a márkáról sok rosszat még nem hallottam. Sőt táp kategóriában ajánlottak közé is szokták sorolni.
A gigáról én eddig csak itt hallottam rosszat. Az alaplapjaikat isteníteni szokták... (bár manapság az Asrock-ot is, szóval kitudja, akkor már bármi megtörténhet)
No VTX helyett akkor már én is inkább Sapphire-t vennék, igen. : )
Egyébként még MSI gaminget vettem volna az Asus helyett ha lett volna... De nem volt, így maradt az Asus. Az sem rossz igazából, így most Asus alaplap, Asus hangkártya, Asus vga. Ennyi reklám után meg már adhatnának valamit ingyen.

-
Pancsermeste
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Amit írtam, a töltéskor a video és hang akadozás. Állítólag menüben is előfordul, meg főleg multiban...
Nálam csak a töltéskor akadozik egy-egy pillanatra, ami nem lenne gáz, de előfordult, hogy befagy. Ha megnézel egy-két youtube-os videót, azokon is látszik, meg tele van a net a Ghost freezing témával. De ennek mondjuk nem hinném, hogy sok köze lenne a VGA-hoz vagy a driver-éhez... a játék lett elcseszve... bár lehet azóta már javították is.(#42198) rígel : Nem duma... éppen ma beszélgettünk munkahelyen, hogy kinek mit tojt a nyuszi karácsonyra, és kiderült, hogy 2 kollégám is ugyan olyan Sapphire Dual-X kártyát vett, mint én, ami nem véletlen... azért az ár elég lényeges szempont a döntésben.
Mondjuk egyik se panaszkodott rá, azt mondják remekül működnek. -
Dany007
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Egy tökéletes világban, igen.
Pár éve vettem egy 40 ezres telefont, hogy hűdejó, okos meg fényképezek meg netezek meg minden. Egy rakás használhatatlan szar volt az egész. Tavaly vettem egy 120 ezres telefont. Azóta is tökéletes és hibátlan. (persze kártyafüggetlen árakat írtam, én előfizetéssel vettem) Szal érted mire gondolok... -
Dark KillerX
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Nem tudom őszintén nem mértem FPS-t,de sztem a minimum bőven 50-60FPS volt,szal tökéletes játszható.Egyébként ultrán is bőven jó volt,de kellett a + FPS,ezért vettem néhány dolog.
Érdekes, hogy csak azoknak van gondjuk vele meg szopnak a driverekkel állandóan akiknek NVIDIA fele húzott a szíve...
Ezzel teljes mértékben egyet értek,nekem veled.Pancsermeste Nálam pl tök jó a Ghost ( nem bugzik),és tetszik is,lehet igénytelen vagyok.

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nem vagytok hozzászokva a minőséghez
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De tényleg érdekes, hogy nvidiával 1 bug sem volt, ez meg roskadozik a hibát súlya alatt, hogy költői legyek
Tényleg megvárom a mantle-t, meg pár drivert, ha nem változik, akkor go backHogy lehet user error egyébként? Mit lehet elrontani egy kártyabeszerelésen?

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Azt én értem, hogy nem lesz több FPS-em, de a 3350p nem hajtja ki rendesen a 270X-et
Pont annyival fogja jobban kihajtani, (az a 10-15%), hogy ahol leesik 50 alá az FPS BF4-ben, meg ahol AC4-ben 100%-on dolgozik az 1.mag, ott megnöveli a min. FPS-t, és akkor nem fog zavarni, hogy laggol. Legalábbis reményeim szerint(#41472) belinho
Pedig annyit használ. Itt írtam, megnéztem PlayClaw-val -
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
én használtam 1170/1400Mhz meg néha 1200/1400Mhz
a hd 7850 1200/1400Mhz mellet az 1050/1400 járó 270x et
la az elég zavaró lehet melletted süvít a szerkezet. én át irtam a bios venti profilt is.
A trixx et használtam mert nem szoktam monitorozni a cuccot. max fraps
igaz ebben van hely a hőnek
még a régi táp meg a 7850 kombi -
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
most cseréltem le a HD7850 et egy 270X re
igaz az én 7850 egyedi alkotott bios volt egy 7870 é. ezzel azért lehetett tépni igaz akkor megjön a hangja.
de az az 2200-2500 simán jó egy nagyobb kéróban több a friss levegő és mingyááá nem melegszik és nem lesz hangja sem.
de asszem neked van mini kuckód -
kovsol
titán
válasz
Grave_444
üzenetére
Alacsony hőfokon pontatlanok a szenzorok, na meg tényleg leszarós kategória az idle hőfok, de azok után, hogy az r9 290 karik target hőfoka gyárilag 95 így a terheléses hőfokokon való lovagolást is fölöslegesnek tartom. Halk legyen a kártya, nekem ez számít leginkább,
-
diegho
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
MSI fanok? XFX-et vettem volna, ha nem lenne szar a hűtése. Abszolút nem vagyok MSI fan, viszont ahogy látom te sapphire fan vagy és emiatt állsz szemben a tényekkel. Le kéne venni a szemvédőt és racionálisan gondolkodni.
Egyik oldalon ott van a
Sapphire dual-x: 50k boltban
- 2 év garancia
- 1020-as órajel
- hangos hűtés
- ismeretlen kondik és vrmMásik oldalon
MSI Gaming: 51k boltban
- 3 év garancia
- 1080-as órajel (1120 OC módban)
- a kategória legjobb hűtése
- japán minőségi kondik és vrmEzer forint a különbség.
Itt egy szép kis teszt. Van benne sapphire és msi 270, vapor 270x, 270x gaming és hawk is: [link]
-
diegho
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem eddig több ezer kártyám volt lévén ebből éltem évekig... a sapphire abszolút nem éri meg az MSI-hez képest, hiszen van köztük 1k különbség (boltban, nem apróhirdetésben), de 1 évvel kevesebb garancia és lényegesen hangosabb hűtés. Az MSI 3 év garanciával, japán szilárd elektrolitos kondikkal, minőségi vrm-el, a kategória legjobb hűtésével és venti szabályozásával adja a gyárilag húzott kártyáját. Ugyan mi szól a sapphire mellett? Netán az, hogy tudsz mellé enni egy pizzát? Hagyjuk már! Legalább 50 tesztet olvastam el, minimum 4 nyelven, mire meghoztam a döntésemet, hogy MSI-t veszek. Ha lenne jobb vétel az MSI-nél, azt vettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Amúgy tényleg kevés nekik?

köszönöm a segítséget 

), mert nincs elég kapacitása a procinak, hogy ellássa a VGA-t adattal, gyengébb processzorokkal még kevesebb lenne a grafikus pontszám. Ez így működik. Persze, minél gyengébb egy VGA, annál kisebb/régebbi proci elég alá, annál később bukik ki a CPU-limit. Szerintem kicsit félrevezetted magad.

Ezzel teljes mértékben egyet értek,nekem veled.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)