- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
No igen lehetséges hogy az Elpida nem komázza hosszú távon az ~1400.MHz -et!
Bár mondjuk én a hynix -et is kíméltem, 1350.en járt java részt csak pár teszt alatt ment 1400-1450-1500-1550.en!
Sajnos holnap már útba indul az új gazdájához, remélhetőleg nála is jó szolgálatot tesz!
-
Nekem se olyan értelemben volt gond a 3870.CF -el hanem volt jó pár játék ahol nem működött a CF sőtt olyan is volt ahol ha be volt kapcsolva a CF még lassabban ment mint mikor kikapcsoltam és csak 1 kártyával ment! Skálázódás nálam is tökéletes volt. Olyan is volt ahol érthetetlenül több mint 100.% -ot gyorsult a játék a második VGA -tól
no kotortam elő néhány régebbi CF -tesztemet!
5850.CF -et le sem cseréltem volna ha nem fogyna el az 1G vRam már 1680.ba is!
-
Manitou
veterán
Tudom, a mag többet számít. De nem is megy . 1520-nál már elhasal.
Gpunak szerintem 1250 a vége , mindegy mennyi feszt adok
De megnézem még.
Mondom én, hogy ez a vége.
Az a baj, ha adok neki 1,225V -t vag 1,205V-t, ,amint belépek a Trixx-be egyből kifagy.
Mert úgy tudom csak mókolni, hogy asussal emelem a feszt. aztán trixben emelem az órajelet.
-
odorgg
addikt
Nemtudom miért olyat tettek rá.
Biztos-nak nem mondanám, eddigi tapasztalatok viszont erre utalnak.
Mérhető eltérés 1300-1450 közt sincs nagy,szóval időzítések miatt kb mérhetetlen lehet az eltérés.Power edititon egyedi nyákot kapott, valószínüleg az indokolta az újab Bios verziót.
(#8350) Nekrofil
Elméletileg Hynix, amennyiben 7850-röl van szó.
-
kovsol
titán
látszik, hogy a 7870 66fps -t tudott 1920x1200 ban, míg maga a proci teszteknél látszik, hogy csak egy elég izmos proci tudja hozni
-
soultrapp
senior tag
4.ghz-en ment régebben csak vissza vettem,mert csak jobban melegedett.
Alpenföhn nordwand hűtő van rajta az elég neki elvileg.mondjuk 4.ghzen 30perc prime után volt 64fok is.:-(De most akkor is az a nagy helyzet nem tudom megérné-e,mert ha nem hajtaná ki a procim teljesen,akkor feleslegesen adtam ki a plusz 20e-ft-t,mert proci csere most nem lesz egy darabig.
valakinek nincs fx6100+7870e?
-
gyuromoj
veterán
Ennek nem örülök, mert nem rég vettem egy i5-2300-at. Giannitól pedig rendelek egy Sapphire HD7870 GHz Edition-t 56.5k-ért. Multizni nem szoktam, csak single, oda is kevés lesz a CPU?
Cseréljem inkább 2500k-ra, esetleg 3570k-ra?(#7919) asdxv
Akkor rendben. Majd esetleg pár hónap múlva váltok lapot és akkor dobok bele egy K-s CPU-t. Köszönöm a segítséget. -
V.Dave
senior tag
Igen ha 100.000Ft fölött fizetsz utalással akkor a legtöbb webshopban nincs kiszállítási díj...
De itt 50ezer környékéről van szó ráadásul mellette még röpke 10ezerrel olcsóbb is mint a konkurencia! Hol éri ez meg a DPDnek?(#7838) sakal83
Arra én is emlékszem
Volt egy fórumozó aki komáromban lakott és kiment a címre és nem volt más mint búzamező meg egy elhagyatott raktárépület..
-
mrhitoshi
veterán
Semmi, csak nekem furcsa, de erről szól a fórum nem ?
ha tuningolod és közben 60% on van használva akkor nulla értelme.
Ez meg elég extrém eset, úgy gondolom. 1440x900-as felbontáson, a B55 mellett (3,8GHz-en), a 7850 tuningolva, simán ment 90-98%-on. FHD-ban meg ezek után elég VGA limites a játék.
Szerk.: A jövőről nem szeretnék vitatkozni.
-
Alpachino
veterán
"senki nem a single miatt vette meg a bf3"
Ez sem igaz, mert én pont fordítva, csak a single miatt vettem meg, multizni egyáltalán nem szoktam
De, ismerőseim között is akad egy pár, aki így van ezzel.....persze tisztábban vagyok azzal, hogy a többség gémer, inkább BF3=multi felfogás szerint vásárolja.
-
lowzor
veterán
Sajnos az AMD oldaláról leszedett 12.11-essel la 12.10-esel is ugyanezt csinálja
Nem tudom mi lehet a baja.
Most leszedtem és visszaraktam a 12.8-ast, mert így nem akarom használni.
Elég dühítő
A guru3d fórumán is sokaknak ez a problémájuk.
A Catalyst-ban esetleg lehet valami profilt csinálni, hogy 2D-ben 300/150-en pörgesse?Mindenesetre egy 3Dmark:
BF 3-ban nagyon durva FPS növekedést hoz. 15-20FPS-el több, mint a régi driverrel. Ezért nagyon szar visszarakni a 12.8-ast.
-
lowzor
veterán
Az a baj, hogy 2D-ben visszakéne mennie 600mhz-re a memória órajelnek. És nem 40, hanem 25 fokosnak kéne lennie. Ez az új driver bugja lehet?
Amúgy nem fut semmi a háttérben, mégis maxon pörgeti a memót.(#7169) Steven88:
GPU Z-vel megtudod nézni úgy, hogy nem fut közben semmi?
-
Malibutomi
nagyúr
Mondok durvát: a 6870 alap és a 7870 alap tesztem között 78% van így az új driverrel.
Az is kemény, hogy gyakorlatilag minden 7xxx kártya most alapon hozza szinte azt amit eddig max OC-vel.Szerk.: tesztegettem, és tuning vs alap 1fps különbség van a combined tesztben, és az is kevesebb mint a régi driverrel alapon (ahol amúgy OC-ra 4 fps-el ment fel). Nem csodálkoznék ha emiatt vonták volna vissza, mert ez igy AMD procisoknál öngól ugye.
-
Alpachino
veterán
-
soultrapp
senior tag
Nekem elég ez is.
Én még 40ért vettem és ezért nem adnám el,mert semmit nem kapnék már érte szóval még ki kell bírja egy darabig.
De most,hogy mondtad ki próbálom a starcraft2.
Nekem 4.0ghz-nél már emelni kellett a feszt és melegedett is rendesen így maradtam 3.6nál.
De lehet a melegedés a lap miatt van,mert olvastam,hogy másoknak volt ilyen baj a extreme3 lappal tuningnál. -
-
Alpachino
veterán
Ezt a kérdést azoknak is fel lehetne tenni, akik pl. nem tuningolva szeretnék használni a 7850-et
vagy úgy egyáltalán a VGA-jukat sem szokták tuningolni, hidd el nagyon sokan vannak így ezzel
De ha mégis bekerül a képbe a tuning, akkor sincs probléma, mivel a 7870-et is lehet, e téren sincs neki szégyelni valója a 7850-el szemben
Árban sem olyan vészes, közöttük a difi, kb. annyi, amennyi a seb. különbség......
De ennyi erővel, mint az már korábban is írtam, nem hogy 7870-et, de 7950-et sem érdemes venni mert azt a 7850 szénnétuningolva "ezerkétszázonhozza"
Ezt ugye te sem gondolod komolyan, hogy ebből kellene kiindulni ?
Pl. ha már itt tartunk, pl. az FI 2012-nél is lehet mérni....vagy Sniper elite V2
-
Alpachino
veterán
"nem dobom el az agyam amúgy ezektől a 7870 eredményektől."
Azt nem is kell...
Egyébként meg valós játékokkal kellene tesztelni, ill. összehasonlítani
Akkor ennyi erővel megnézhetjük a 3Dmark 11 pontszámait is, és ott is kijönne az a különbség amiről beszélek....vagy mit vársz egy 7870-től ? Nem értem
1125MHz-en hozza az alap 7870-et, mi itt a probléma ?
-
Malibutomi
nagyúr
-
lowzor
veterán
Nálam is öröm és bódottá' van, mert mindenre elég ez a kártya tuningolva. Ezért nem értem ezeket az értelmetlen cseréket, hogy valaki +10-15k-t kifizet 10% növekedésért. És már sok ilyen 7850-7870 csere volt (az ismerősi körömben is előfordult). Utána meg meglepődik mindenki, hogy hasonló teljesítményt ad a 7870 és jön a bőgés.
-
fury71
aktív tag
OK. rendben tényleg nincs HDMI, most néztem a az oldalán. Mondjuk én a YT videókból láttam a HDMI kábelt. Akkor ezek szerint itt nem adnak. Mindenesetre köszi a felvilágosítást.
-
fury71
aktív tag
A HD hangokhoz sajnos kell egy HD képes házimozi erősítő is (nekem ilyen van), de legalább egy ehhez hasonló vagy egy kompakt házimozi szett ami tudja a HD hangokat lekeverni.
-
Winne
nagyúr
Most értem végig és körvonalazódott már, hogy honnan is ered ez, már ha Abu commentjei fedik a valóságot (gondolom igen), így érdekes kérdéskör ez. Azt is írta valaki, talán subaru, hogy ATi oldalról jött a 12.9-es csomag, ami rápakolt egy lapáttal a teljesítményre. Ezt csak én nem látom a gyári oldalon? Csak a beta látszik, azt meg még sosem használtam, nem tudom mennyire megbízható. Lassan november és augusztusi drivert használok, amivel a 12.4-hez képest a tuningpotenciálom valamennyit csökkent.
-
Attix82
addikt
Érdekesen jelzi a MHZeket, mert alap 1033 mhz, erre ráemel úgy , hogy 1175 MHz lesz a végén. (nem vágom, hogy mert) a GPU z meg alap 1033, Boost meg 1108 Mhz. De effektive meg jóval magasabbra megy
fel.Neten néztem, és az 1033 MHz fel kell húzni 1125 MHzre, hogy +75 el kijöjjön az 1200 MHz. De nekem már MSI afterburnerrel húzva +25 mhzel eléri azt.
VRAM 6700 mhz.
Tehát összességébe 1200 /6700 a vége alap feszen.
-
Gippo
senior tag
-
ADAM1337
nagyúr
Hát igen ahogy látom neked i5-3570K-d van húzva is neki meg amd A8-3870K multiba azért nem mindegy.
Én i7 920-al tolom a multit igaz én low beállításokkal textura high-on van fullhd 16x af 0xaa-val így nagyon pörgös soha nincs fps bajom de ugyanígy játszottam hd5850-el is.
Gta4 eflc-t próbáltam és 1gb vram használat felett stutter jelentkezett amit nem értek mert csak az eflc-nél van a sima gta4 vaj sima, de 5850-nél is volt problémám ezzel szal a játék a rossz. (eredeti) -
Tomix24
addikt
A mért Benchmarkok, Fraps-ok alapján nem volt hátrányom még, sőt Dirt3 Dirt Show-nál is HD7950-es közeli eredmények születtek.
Illetve nálam nem tellik meg a BF3-on kívül a Vram ha nem muszály. Szerintem ez csak egy tárolási mód, amúgy a sima Ramba tartja, de hogy van 2GB így beleteszi a VRAMbaDe BF3-hoz tényleg kevés, vagy leljebb kell venni kicsit az extra dolgokból, mert FPS-ben lassulunk. Inkább jobban zavar engem a CPU limit sok helyen
-
-
BalaNce87
addikt
BF3 Singleben nekem is megette a 1.4 gigát. Ahol 900 körül van ott már menne az feljebb is ez biztos!
Ez mondjuk egy érdekes dolog, mert amíg 4 giga rendszer memóriám volt, addig a win7 64bit 2 giga alatt evett. Most, hogy 8 a rendszermem. így a win7 2.5 gigát is megeszik. Természetesen minden program maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest