- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
válasz
->Raizen<- #9633 üzenetére
Majdnem kimaxolva. Kicsit még pofozni kellene ezt az eredményt.
-
pityeszka
őstag
válasz
->Raizen<- #9527 üzenetére
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<- #9519 üzenetére
hynix ramos van neked is? Hétfőn Asus magyarországi képviseletét felhívom, hogy mit tudnak erről a gondról.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #9492 üzenetére
Vedd le az órajeleket 300/300-ra és akkor szép is lesz és akadni is fog.
-
Chapel
addikt
válasz
->Raizen<- #9492 üzenetére
Azért ez kicsit off itt, nem?
Tisztázzuk, azt szeretnéd hogy akadjon vagy hogy szebb legyen...?(#9490) seederking: Próbáltad akiket írtam?
-
Baxo89
tag
válasz
->Raizen<- #9427 üzenetére
van egy freezer 7 pro hozzá, az jól lehűti, csak 3,5n nem, viszont aramok miatt nem tudom 3,3ra állítani, mert ahoz picit a 800as ramokon húznom kellene a szorzók miatt, csak 3,6tól tudok lejönni, de akkor már 600as ramjaim lennének.. így is 750en mennek, már nem tom pontosan mennyin.. :S
-
Pocok77
tag
válasz
->Raizen<- #9420 üzenetére
Inkább linkeltem. Nekem egyszerűbb
-
SleepyDraugr
csendes tag
válasz
->Raizen<- #9411 üzenetére
Aw, az összes fajta 7850-es kártyánál?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #9411 üzenetére
Ez honnan jott? O 7850-rol beszel.
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<- #9403 üzenetére
Nem, nem tuningoltam egyátalán. Illetve ugye ezen a kártyán 2 dvi csati van.
Van 1 DVI-D meg egy VGA DVI-I csati. Namost mivel DVI-D csatim van, abba dugtam be a monitort. De gondolom ez lényegtelen.
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<- #9394 üzenetére
Okés, köszi, akkor gondolom a gpu a ventinek a fordulatát 55-60-70 fok környékén emeli fel inkább
Amúgy próbálgattam és 10%-on 1000rpm-en megy, 30%-on 1100rpm, 50%-on viszont már 2000rpm-en forog a venti. Szóval nem egyenesen arányosan növeli.
Viszont tapasztaltam egy elég szomorú hibát épp most, amikor indítottam el a gpu-z-t meg az asus gpu tweak-et.
Ugyanazt tapasztaltam amit ismerősömnél amikor szar volt neki a sapphire 7870-es kártyája. Tehát hogy black screen jött be, majd a monitor villogott hogy no signal. Namost ez vagy a béta miatt van? Netán mert csak simán uninstalláltam az előző drivert és nem rendesen szedtem le progival őket, illetve ezek után simán az Ati mappát töröltem.
Szóval ehhez mit szóltok? Asus-nál elvileg ez a Black Screen nem jött elő nem? Csak inkább Sapphire-nál.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #9307 üzenetére
Akkor írd be mondjuk ennek a topiknak a keresőjébe, hogy Gigabyte és olvasd el a hsz-eket. De szvsz nem magadból kell kiindulni, hogy eddig nem hibásodott meg 1 sem és ezáltal félrevezetni másokat az istenítésével.
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #9303 üzenetére
Akkor nézd meg a Gigabyte gariztatási adatait
A Sapphire-t még ettől függetlenül is mindenhol ajánlják, de a gigát sehol.
-
jozsi252
veterán
válasz
->Raizen<- #9303 üzenetére
Ismerősöm is most viszi vissza a sapphire 7870-et, mert black screen-t ad neki is. Ezért válaszotottam énis inkább Asus-t.
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #9148 üzenetére
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #9086 üzenetére
De hát ki sem volt hajtva a proci...
Csak 1 mag volt 80% közelében, a többi csak 40-70%-on ment.
Metro 2033 kihasználja kb. 80-90%-on az összes magot. -
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9069 üzenetére
"Elég sokat számít többek közt az i5 procim."
Lefuttattam mégegyszer az oc-s teszteket és csináltam képet a gpu/cpu kihasználtságról."A" teszt, ami valós gameplay helyzeteket szimulál. Itt láthatólag nincs különösebb gond a kártya kihajtásával.
"B" teszt, ami egy fix jelenet és durvábban megizzasztja a gépet. Itt már sajnos vannak problémák. -
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9073 üzenetére
Igen, írtam is, hogy MINDEN high
-
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9069 üzenetére
"Beállítások: Full alap ahogy bejött a program."
Ha az alap az 1920x1080, 4xAA, minden high, akkor jó. Ellenőrzid le, hogy neked is így legyen, mert ha nem, akkor nem sokat ér az összehasonlítás. -
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #9048 üzenetére
Valami ilyesmi válaszra számítottam
Szívem szerint váltanék Corei5 2500k-ra+ lap, csak nem tudom mennyiből jönne ki...? Meg ugye el kell adnom a procit és az alaplap kombót és így is elég sokba van már ez a gépfejlesztés nekem.. Egyáltalán megéri e kicserélni? Nem hiszem, hogy annyival több lenne az fps egy i5 2500k - val FULL HD alatt ahol főleg a VGA számít hogy hasra essek tőle..?
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #9012 üzenetére
Így van, szerintem se kellene ennyire leírni a gigát. Nekem ezelőtt több mint 1 évig Giga 6950 OC-m volt. Hűvös volt és hangtalan, szerettem nagyon. Előtte is volt 1-2 giga kártyám. Azokkal sem volt gond. Most is majdnem egy giga 7870-et rendeltem, de kíváncsiságból és a nagyon jó vélemények miatt egy 7870 V2-es Asus lett a befutó (holnap érkezik meg).
Más: Megéri lecserélni egy Phenom II x4 955-őt egy 6 magos Phenom II-re? (ugyan az a architektúra) Jobban kihajtaná a kártyát? Vagy inkább maradjak a 4 magnál és az mennyen 4 ghz-en?
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #9029 üzenetére
Toltam egy Heavent. Szerintem marad ez, esetleg RAM-nak adok majd még 50MHz-et.
GPU:1200
RAM:1350
CV:1237mV
Ez pedig az alap eredmény.
Lehet holnap 1300mV mellett megnézem mit megy a kártya. -
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #9012 üzenetére
1,262-t adtam neki. GPU-t 1250-re raktam és a vége fele kékhalált kaptam. Ez mitől lehet?
Lehet a RAM-ot 1350-re teszem ha bírja annyin akkor hagyom is majd.
Új MSI AB-t ajánl, felteszem és utána tolok még pár tesztet. Először GPU:1200 MEM:1350, utána pedig a GPU-t fogom húzni.(#9027) darky@
1,3-on 24/7-ben nem érdemes járatni? -
pr05p3c
tag
válasz
->Raizen<- #9018 üzenetére
Akkor itt az ideje
-
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #8982 üzenetére
Power Limit-et hol tudom állítani? Vagy azzal nem kell babrálni?
MSI AB szerint most 1218mV a Core Voltage. Ezt akkor egyelőre nem kell piszkálnom. -
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #8830 üzenetére
Vga-t tesztelnék vele mielőtt megveszem az eladótól(nem bolt).Miért kell nekem a gameplay videó? -
válasz
->Raizen<- #8811 üzenetére
~70eFt a kukában, ha vége lesz
-
akela91
addikt
válasz
->Raizen<- #8671 üzenetére
Ez nem NFS video hanem BF3
-
csoty
aktív tag
válasz
->Raizen<- #8645 üzenetére
Úgyse használná ki a 3.0 x16ot
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #8616 üzenetére
Hát szvsz azért a Sapphire-t a Gigával szemben gagyinak kikiáltani nem gyenge
A tiéd még egy jó darab a Gigák között, hogy 1,3V-on megy 1250-et. Egy Sapphire, vagy Asus azért az 1300-at elvből kihozza ilyen feszen. -
válasz
->Raizen<- #8599 üzenetére
És megéri neked az a +2-3.FPS hogy kínozod a GPU -t és a VRM -et! Mert az egy dolog hogy a GPU -t lehűtőd egy kicsit nagyobb venti fordulattal de a VRM és a fesz szabályzó chip TOTÁL hűtés nélkül van a gagyibájt kártyádon
Legalább a zafír kártyákon van egy hűtő lemez(mondjuk nem sokat ér de akkor is)
De te tudod, sz.tem használd annyin amennyit ALAPFESZEN megy
-
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #8599 üzenetére
Nem lesz baja, max melegebb lesz terheléskor. Ezeket a kártyákat tudtommal nem lehet túlfeszelni, tehát nem veszélyes.
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #8602 üzenetére
Nekem 7/24-re 1260-on megy a GPU 1.260mV mellett....1.3mv-ot, 7/24-re azért nem szívesen adnék neki...
-
válasz
->Raizen<- #8535 üzenetére
Ezen most nem akarok vitatkozni veled, de addig örülj még nincs gond a gagyibájtoddal mert másik több 10 000. embernek nem is kevés gondja van a giga cuccokkal(nem csak VGA és nem csak HD7xxx széria) PL: a kistesó(7850.OC) ből én 7.db ból 5.öt vittem vissza gariba akkor sz.ted????????
szóval örülj hogy (még)jó működik
**************************************************************************************
Dealer95 igen 12.11b4 el*************************************************************************************
tasakos mind 2 nek ugyan olyan jó a hűtése(mint a Dual-X nek) MSi -nek azért picit megjön a hangja terhelés alatt!************************************************************************************
kovsol Teljesen jó a VTX3D ha nem tudnád a PowerColor készíti a vtx -eket isUgyan van bennük 1-2.széria ami nem olyan jó, de azokkal sem a HW -vel van gond hanem a szarul megírt BIOS -al, bár sajnos HD7xxx bios -ába nem lehet már bele nyúlni és ki javítani házilag mint ahogy lehetett pl a HD5-6xxx szériánál
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #8531 üzenetére
Köszi! Akkor egy ilyen lesz a befutó!
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #8528 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
-
tasakos
tag
válasz
->Raizen<- #8501 üzenetére
Szia!
Látom neked Gigabyte AMD Radeon 7870 OC karid van. Tudnál mesélni, hogy a hőfokok hogy alakulnak, illetve milyen hangja van a gyári venti profillal? Tuning jól megy rajta? feszt emelni tudsz a kártyán?
Köszi!
-
Dealer95
őstag
válasz
->Raizen<- #8501 üzenetére
Sapphire 7850 2GB @1100/1450 (Phenom II X4-el hajtva)
HD5870 alapon: 36FPS
HD7850 alapon:37FPS -
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #8200 üzenetére
Akkor nem aggódok tovább. Eddig semmi baj nem volt, de majd csak jövőhéten tudom tesztelni mert akkor lesz új tápom. Idővel ha lesz pénzem akkor szerintem váltok Z77+K-s procira, de egyelőre szerintem elég lesz ez is.(G620+HD4670-ről váltottam)
(#8202) =HG=
Nem hiszem, mivel a kártya hűtűje nagy és közel vannak a sata portok, amúgy is 4-ből 2-t simán eltakar, de lehet kipróbálom majd. Köszi. -
gyuromoj
veterán
válasz
->Raizen<- #8175 üzenetére
Nekem egyelőre így néz ki egyelőre, de majd költözés lesz hamarosan.
Viszont olyan szarul van elhelyezve a sata port hogy a kártya csak nagyon nehezen ment be a helyére és csak a HDD van bedugva. Magyarul nincs 100%-osan a pce foglalatban, 1-2mm kilóg. Vegyek olyan lapot ahol jobban el vannak osztva a sata portok?
Itt van pár kép amin látszik a dolog:
alulról
fentről
felülről -
Tomix24
addikt
válasz
->Raizen<- #8147 üzenetére
Alt+enter + printscreen gomb- ez is jó
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #8144 üzenetére
Legfrissebb build? Esetleg systeminfo frissítés..bár fentebbi paraméterrel (parancsikon jobbklikk cél mögé szóköz után kell beírni kötőjellel), mennie kell anélkül is..esetleg próbáld kompatibilitással..vagy..DX9 fel van telepítve?
-
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #8111 üzenetére
-nosysteminfo paraméterrel indítsd.
-
lowzor
veterán
válasz
És ezzel szvsz 0 előrelépést értél el
-
miresz
veterán
válasz
3dmark 2001? Mit akarsz azzal?
Nem hiszem,hogy tükrözi fogja ez a régi program a teljesítményt.
-
=HG=
addikt
válasz
->Raizen<- #8086 üzenetére
Hidd el, ha benne van a 8 GB, akkor azt használja is a gép! Ha csak 4, akkor sokkal többet ír lapozófájlba, ami ugye nem gyorsabb mint a DDR. ....És most tényleg nem drága a memó, úgyhogy ha teheted vegyél még bele.
A mai rendszereknél az hogy duálban megy, már max 3-4%-ot hoz csak a konyhára. Sokkal többet számít a mennyiség..(Mint a fiataloknál! Idősebbeknél a minőség !)
-
kisza25
félisten
válasz
->Raizen<- #8088 üzenetére
BF3 alatt pl 4GB+ a RAM használat nálam, mivel nincs csak 4GB ezért persze nem használ annyit a rendszer kiírja a vinyóra/SSD-re ami már nem fér el
most fillérekért lehet kapni 8GB-ot
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #8086 üzenetére
pedig van amikor ki tud fogyni az a 4GB, rendszer meg jó hogy gyors SSD vel, nálam is hasít a rendszer elhiheted
De van amikor benyelnek 5-6GB ramot az alkalmazások akkor a 4GB ran hiába az ssd azért lassabb lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #8084 üzenetére
Nemtudom milyen az oprendszered, de pl. Win7 összehasonlíthatatlanul gyorsabb 8Gb-al.
-
=HG=
addikt
válasz
->Raizen<- #8081 üzenetére
Friss beszerzés ? Jó kis cucc, csak a memóriát eg.y kicsit keveslem...szerintem kéne a 8 GB oda!
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #8042 üzenetére
12.11b
meg fogsz lepődni, ha előtte pl. felteszed a 12.8-at és lesz mihez viszonyítanod....
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6021 üzenetére
szerintem is....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #6017 üzenetére
Igen ez a tessellation OFF eredménye.
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #6017 üzenetére
Test off-al van....
on-nal is szép, de igy "csak" ennyi : [link]
-
Gippo
senior tag
válasz
->Raizen<- #5672 üzenetére
Igen... remélem ott próbálnak jobban optimalizálni is, de ha nem akkor marad a medium grafika
Bár nem feltétlen fogok vele játszani, inkább a COD játékmenete felé hajaz (szerintem a cod-nak ezzel annyi is lesz)
-
válasz
->Raizen<- #5512 üzenetére
anand is jó oldal, hozzáértő srácok csinálják. a jelenlegi játékcsomagjuk kissé nVidia-párti - de ha a náluk látott különbségeket átlagolod a pH!-n látottakkal, akkor abból kb. kijön a jelenbeli reális erősorrend. a kérdés az, hogy tényleg az lesz-e a jövő, amit a pH!-s csomag mutat.
mindent egybevéve, én is 7870-et vennék inkább.
-
Tomix24
addikt
válasz
->Raizen<- #5512 üzenetére
Igen, és ezt a Compute számítást sok játék ki is használja.
Ez a progi is Compute számítást használ: Jó benchmark, leverem a 70-80K-s GTX-eket -
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #5507 üzenetére
és ez?
-
akela91
addikt
válasz
->Raizen<- #5507 üzenetére
Te 7870-et linkeltél, itt a jó: [link]
Bár anand nem a legjobb oldal szvsz. -
lowzor
veterán
válasz
->Raizen<- #5500 üzenetére
A sima GTX 660 nem a 7850 szintjén van?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
->Raizen<- #5500 üzenetére
Én a 7870-re voksolok!Indok fix 2GB-ram,jó tuning potenciál,illetve a GCN technológia előnye,ami később jól jöhet a technológiát támogató játékoknál!Ugye a GTX 660 is 2GB,de ebből csak 1,5GB a gyors elérésű,ill kevésbé tuningolható,talán egyedül a physix szól az Nv mellett,de más nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest