- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
V.Dave #23236 üzenetére
Sikerült ugy gondolom.
Trixx: "force constant voltage" opcio kipipalva, különben gyari feszültsegen megy függetlenül attol, mit piszkaltal.Jelenleg 1,031V, mely terhelve leesik picivel 1V ala (GpuZ szerint), jatekot meg nem neztem (majd mingya); az Unigine benchmark max. beallitasssal legalabb is nem fagyott ki es nem ment 55fok föle.
-
válasz
V.Dave #23215 üzenetére
A legujabb Trixx enged feszt allitani, ha hiszünk neki.
Az az erdekes, hogy a trixxben (fixalva a feszt, különben nem veszi vissza a tetü terheleskor, hanem tolja az 1,256V-ot) 1,037V, gpuz szerint (terhelve ) kerek 1,0V; a HW monitor szerint viszont marad minden eredetiben, tehat 1,256V. Viszont a höfok lejjebb ment 8-10 fokkal (58). Tehat ugy erzem a gpuz-nek van igaza...
beallitasok; 6870@1000/1200; 7870 xt alap.
annyat valamiert nem megy egy posztban
-
-
sharm
tag
válasz
V.Dave #21887 üzenetére
Hat 6savos ut+2villamos sinre nez a szoba, szoval a forgalomtol nem hiszem hogy egyaltalan hallanam barmelyik kartya hangjat. Egy csapagy hiba nyilvan mas teszta, bar volt egy csunya csapagyas hddm, viszont az csak akkor zavart amikor csak letoltes ment es nem gepeztem. Ha jatszom akkor nyilvan nincs lenemitva a hang, igy a kerregest olyankor nem hallottam/nem vettem eszre. (foleg zart fejhallgatoval)
Szoval inkabb a megbizhatosagra gondoltam. -
Gtaati
őstag
válasz
V.Dave #21887 üzenetére
Alapból, nem halk h a hagyom h a driver állandóan pörgesse 40%-on, de pl Giga oc guru 2-ben állítottam egy manuális profilt, ami következő 50 fokig állnak aventik és utána 10 fokonként 10%-al megy fentebb, így a kártya padló terhelésnél max 70fok környékén megy a venti meg 30%-on vagy annyin sem és abszolult csendes! Ha odatekered neki akkor persze h hangos d emelyik nem aminek meg gyakorlatban semmi értelme, de hang meg a zaj mindenkinek más! Nekem ezzel a beállításokkal tökéletes!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
V.Dave #21873 üzenetére
Rendesen vezérelve van a venti nem fix fordulatszámos, halk, szóval köszönjük emese a hozzászólást de nem nyert.
Egy újabb Gigabyte hatert olvashattunk akire nem szabad hallgatni.(#21867) SetCHOO. Platform váltást előbbre helyezném azzal kevesebb a kockázat mint egy használt Sapphire 7850-el. Amivel ha baj van van rá nem kicsit esély hogy le se gariztatnak, visszakapod "de hát ez hibátlan 3dmarkban" címszóval.
-
RVR400
veterán
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
V.Dave #20615 üzenetére
Semmi pánik, egy vadiúj, garanciális kártyának a hibamentességéről talán ezzel lehet leghamarabb meggyőződni: 1920x1080-on, 8xMSAA-val, 15 perc BURN-IN benchmark. A venti ugyan hangos volt (ez a dolga), viszont az egész teszt alatt végig 55 fokos volt a GPU, egy, a legelején tapasztalt 59 fokos csúcstól eltekintve. Ez vagy 15 fokkal kevesebb, mint előzőleg a szintén MSI 5850-emnél volt, és majdnem csak a fele a hajdani Sapphire 4830 110 fokjának. Nem rossz, szerintem.
-
Jhonny06
veterán
válasz
V.Dave #20615 üzenetére
Normális hűtővel egyébként semmi extra, pár fokkal jobban megizzasztja, mint a többi tesztprogram, de nálam ez ilyen 4-5 fok volt, az semmi (persze ha alapból szar a hűtőd és 80 fokon jár, akkor már én se kapcsolnám be).
Alapvetően az a baj vele, hogy a VRAM-ot nem is izzasztja meg annyira, amennyire kéne, tehát simán lefuthat hiba nélkül a teszt, még ha instabil a beállítás, akkor is.
A hűtőt tesztelni mondjuk jó, de rendes tesztelésnél tényleg nincs értelme, azóta én is rákerestem és vannak jobb programok erre, vagy játék.
-
-
-
Jhonny06
veterán
válasz
V.Dave #19069 üzenetére
Ennyit kaptam performance módban. Semmi nincs húzva (proci, ram, vga). A Crysis 3-al rendesen elbánt, ugye a fraps alapértelmezetten 60 fps-nél maxol, lejjebb se ment erről az értékről. Persze csak 1680-ba játszom, de nem nagy a különbség az 1080p-hez képest. Minden high, full aniso, AA kilőve. Majd kipróbálom very high-on is, bár semmit nem szoktam maxon játszani, egy bizonyos beállítás fölött már nem szebb látványosan és csak zabálja az erőforrást.
-
-
zserbox
őstag
válasz
V.Dave #16937 üzenetére
nekem dell u2311h-m van
az mit takar hogy "display port csatlakozót"?
van rajta diplayport igen, de minek akarnál egy monitorra hangot kivezetni?nincs is rajta hangszóró se jack(hacsak nem vettél hozzá gyári hangfalkiegészítést)
tudtommal csak a hdmi visz át hangot a displayport nem. -
MZsoltee
veterán
válasz
V.Dave #16373 üzenetére
A 6790-es se volt már jó elnevezés, hiszen a 6870/50-el azonos gpu volt benne, így ahhoz a "család"-hoz tartozik, annak is 6830-asként kellett volna megjelenni, mint anno az 5830-as. Ezen logika alapján a 7870 LE-nek is 7930-asként kellene futnia. Csak így a más a mögöttes tartalom:
7870 LE vagy XT: Kiadtunk egy 7870 est ami gyorsabb vegyétek best buy.
7930: Kiadtuk a maradék tahitit, amelyek nem voltak jók már 7950-nek.Az ereje nem változik és az ára/teljesítmény aránya sem. Sőt a fogyasztása sem. Csak hát a marketing. Meg kell vezetni a hozzá nem értőket.
Tomix24: Szerintem azért nem hagyták 384biten, mert akkor lehet meg tudták volna oldani az élelmesebb felhasználók a 7870 LE @ 7950-et.
Bár kérdés hol van a szűk keresztmetszet a GPU-n vagy a memórián, jó lenne egy jóféle gbors cikk. Ő szokta ezt kivesézni más kariknál. -
Tomix24
addikt
válasz
V.Dave #16373 üzenetére
Pont annyival amennyivel több számoló egysége/stb van rajta mint egy 7870-en: [link]
+7870 Transistors: 2800M
7870 T-Le Transistors: 4310MMemory Bus Width : 256 bit Mindkettőnél
Ezt is 384 bit-en kellett volna hagyni, bár akkor nagyon rámászott volna a 80K feletti 7950-re
-
Tomix24
addikt
válasz
V.Dave #16370 üzenetére
Az alap úgy látom ugyanaz, mint a PowerColor Myst-nél, csak a venti/hűtés más. 7870 és 7950 közti a tudása
660ti-nél hűvősebb, kevesebbet is eszik: [link]
kovsol: Az oroszok 7930 néven árusítják néhol
Far Cry 3 kupon lehet lesz a dobozban, azt nem is néztem(Myst) - majd ellenőrizd. -
-
-
kockaharcos
senior tag
Ha a második olyan,hogy a meleg levegő 80%-át kifújja a házból,akkor érdemes. Ha nem akkor a kinézet miatt az első.
-
-
Sondi1986
addikt
Az én alapfeszem 1.168mV és 1180MHZ-et bír!
De a kártyák többsége 1.218mV, azon a feszültségen 1200 talán 1210-is viszi.
Azért + 200MHz nem kevés és nem kevés teljesítmény hoz +-ban a konyhára!1150MHz-en járó HD7870-es behozza a 800MHz-en járó HD7950-es kártyát teljesítménybe!
[link] -
noby
aktív tag
ááá gondolhatod nem mentem ilyenbe bele csak simán rendeltem de ha holnap sem tudom elérni őket akkor stornó
máshonnét veszek nekem is gyanús de ha utánvéttel megkapom akkor jöhet.egyébként kaptam smst e mailt a visszaigazolásról de majd meglátjuk.majd megírom mire jutottam velük.
-
Speed®
titán
Előbbi jobb tuningban. 7850 mellett annyira nem lényeg, mert az Elpidák is bírnak 1300/5200at, ami már elég 1200 körüli GPU mellé is. Viszont 7870 mellett nem árt, ha többet kap GB/s szinten..ehhez pedig kell a jó tuning..
A buzulás picit sértő lehet azok számára, akik nem hiába hangoztatják ezt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged