- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33601 üzenetére
Na jó, úgy persze. De én meg arról írtam, hogy nekem nem érné meg a 84-88% hatásfokú tápom ([link]) goldra cserélni, mert ott marhára nem lenne ekkora a nyereség. Nem mindegy, hogy 70--->90% a váltás, vagy mondjuk 86%--->90%.
Egyébként én is a mért értékeimből (pontos, minőségi konnektoros mérő) számoltam vissza, mennyit nyernék a magasabb hatásfokkal. Mérni én is jobban szeretek, de jelen esetben gazdaságosabb számolni, mint hatalmas anyagi bukóval tápot cserélni pár watt várható nyereségért és utána méregetni, és a fejem a falba verni. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33543 üzenetére
Kiszámolgattam, mondjuk egy átlagos játék közben fogyaszt a gépem 220-300W között, ezért 300W-al számoltam, ugye akkor van a legnagyobb nyereség a hatékonyabb tápon, amúgy itt épp a leghatékonyabb mindegyik, erről vannak hivatalos adatok is. 300W-nál a 86%-os hatásfokkal számolva a gépem 258W-ot vesz fel a táptól. Ha Gold lenne a tápom, az mondjuk jó esetben 91% hasonló 258W-os terhelésnél, akkor az lenne 283,5W a konnektor felől. Ezért a maximum 16,5W-ért váltani szerintem tök felesleges, pláne, amilyen árban adják ezeket a gold csodákat.
Mondjuk az enyém se volt olcsó, majdnem 40 000-et hagytam ott érte a boltban 3 éve....
Idleben se lenne meg a 10W, mivel hiába csak bronz a tápom, 20%-on magas a hatásfoka, 84,5% [link].(#33544) katt777: Túl régóta vagyok a szakmában ahhoz, hogy ilyeneknek bedőljek. Ha simán driveres optimalizálással el lehetne érni +50% sebességet, akkor hülye lenne a grafikus kártya gyártója ezt nem kihasználni.
De a Virtu-sok ezt zseniálisan megoldották, aha.
Bocs, nincs kedvem azért új windózt telepíteni, hogy egy már papíron is halott technológiát teszteljek, nem ér annyit. -
katt777
félisten
válasz
KAMELOT #33531 üzenetére
Virtuval, mint írtam, és látható is a képen.
HSM: Attól, hogy hülyeséget ismételgetsz, nem lesz igaz. Nincs eldobott képkocka, csak jobb hardverkihasználás, legalább olvasd már el a Hyperformance leírását, és ne keverd a VVSync-kel!
Érdekes, hogy aki szidja a Virtut, egy sem használja, csak valakitől hallotta, hogy rossz. -
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33522 üzenetére
Na ja, abszolút így van... Gold tápot nem akarok, elég jó a kis Bronz Enermax modu 82+-om, és nagyon halk. 84-86%-os hatásfoka van az én felhasználási körülméyneim között, teljesen jó.
Most üresben akkor nem 70W-ot, hanem 82W-ot eszik a gépem, nem halok bele.Töbet nyerek, hogy green üzemmódban hajtom általában a procit is meg a VGA-t is.
(#33527) katt777: Érdemes alulfeszelni, egy ilyen 4milliárd tranzisztoros csipnél nagyon nem mindegy, hogy 1V vagy 1,1V.
Én már mondtam neked a jó megoldást, ne használj Virtu-t. A virtualizálás mellett kevéssé meglepő, hogy nem férsz hozzá az alacsonyabb szintű működéseihez a kártyának.
Nem is erre vannak felkészítve a tuning-programok... Ők ugyanis Radeont tudnak tekergetni, ehelyett meg Virtu virtual device drivert látnak.
(Ezért nem is rakom fel kipróbálni se, jobban féltem annál a windózom hardweres rétegének épségét...)
Valóban, nagyon szép teljesítmény eldobott képkockák mellett.
A 7950-em félkézzel csinál neked 9100 pontot, féléves driverrel, de valódi munkával, minden egyes képkockát elejétől a végéig kiszámolva.
[link] De ha hozzáveszem, hogy 1200/1575-ön stabil a 7950-em, ami barátok közt is +20%, az már 11000 graphics pont, valódi munkával.
És akkor ez még nem is a 7970-em, ami 1150/1700-at tud...
Őszinte leszek. Szerintem a Virtu amúgy semmi másra nem jó jelenlegi formájában, mint erre, hogy hű de király vagyok, 60 000-es kártyával fogom meg a 100 000-eset. Közben meg a fenéket, csak át vagy verve.
-
peu407
senior tag
válasz
KAMELOT #33531 üzenetére
De azért csak elérted a 7970-et!!Én csak tavaly december óta követem azeseményeket itt a fórumon,de akkor még nem ez a kártyád volt,ha jól emlékszem.
Igen tényleg megbízható lec kolléga,én már vásároltam tőle.Gondolkodom az asus 7870-en cseréjén egy ilyen xfx tahiti-s verzióra,de lehet kipróbálom a zöld oldalt.Nehéz döntés,mert az Asus-sal nagyon meg vagyok elégedve,igaz nem sokat hajtom,hetente max 1x ülök a "nagy"gép elé.A másik meg,hogy eddig csak AMD kártyám volt.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #33515 üzenetére
Hát az persze, hogy megy.
Szerencsére. Arról beszélgettünk, hogy viszont ha IGP-n van a monitor, akkor arra az időre nem kapcsolja le magát a dGPU se zero módba.
Nekem van Virtu a lapomhoz, de eszem ágában sincs elrontani vele a windózom, így inkább ki se próbálom, semmi előnyét nem látom.Az ötlet nagyon jó, de megvalósítás a gyakorlatban sok-sok sebből vérzik.
Persze, aki akarja használja, csak mondjuk ez egy előny lehetett volna, ha mégis megy a zero mód vele IGP-s moncsival, de úgy tudom, nem sajnos.
-
-
Alpachino
veterán
válasz
KAMELOT #12586 üzenetére
Korábban linkeltem saját tesztet a 12.11b11 vs' 12.11b8-al....pl. Hitman AB, Sniper Ellite V2 szintén gyorsult...olvass vissza egy kicsit és meglátod
seederking : Nagyon megoszlanak a vélemények erről az FC3-ról úgy látom....szerintem ezért sem lesz az év játéka. Nálam a Hitman AB, Max Payne 3 az esélyes erre a címre....
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged