- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz
hackeeeee #48820 üzenetére
nem tekeri ki a phenom a r9 270x-et???
nekem volt phenom 965 de a hd 7870-et kitekerte...
fx-et mondjuk tudod húzni,hűtésed van hozzá,nekem fx 8120-volt de nem éreztem stabilnak,váltottam i5 3470-re és no problem,én is idegenkedtem az inteltől,mindig amd-m volt de jó hogy hagytam magam rábeszélni,drágább de jobbmost nézem a konfigod,nem rossz ,de egy ssd nagyon hiányzik belőle...
-
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee #48775 üzenetére
Nekem is volt lehetőségem még 7770 CF-et kipróbálni, de akkor még nem volt ez a frame pacing a driverben és nagyon érződött is a hiánya. Hiába hozott néha nem kevés fps-t a második kártya, mégis olyan érzésem volt a legtöbb játék is benchmark esetében mintha 30fps alatt teljesítene, pedig nem.
Lehet kipróbálom megint, ha eltudom kérni valamikor öcsémtől a 270-et. Na meg hogy bírja-e majd a tápom.Azt próbálta már valaki hatással van-e a tuningra hogy éppen UEFI vagy Legacy bios módban van a kártya?
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee #48769 üzenetére
Én ezért nem szimpatizálok még mindig a többkártyás rendszerekkel legyen az CF vagy SLI, bizonytalan működés. Inkább veszek egy erősebb kártyát ha úgy van.
A 2. gpu-s bugra meg megoldás a ULPS letiltása, mondjuk ez sem új keletű probléma CF esetén. Egy kártyával a D3 is jó nálam, nincsenek villogó textúrák a 14.4 WHQL catával. -
DokiBaxxi
őstag
válasz
hackeeeee #48745 üzenetére
"Semmivel sem különbek Ők sem driver terén. De Te tudod. "
Szerintem de
Elég megnézni, milyen csodadriver van náluk készülőben. +Ott a ShadowPlay, illetve érdekes módon a játékok 99%-a jobban fut zöld karikon mint pirosakon
(1%=BF4)
AMD-s mikrolaggokról ne is beszéljünk, meg random akadásokról. Van aki szerint nincs, de nekem nvidia után nagy csalódás,
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #48226 üzenetére
Igen. A "0" az x16-os, az "1" az x8/x4-es.
Tehát ugye Winflash-ban:
"atiwinflash.exe -unlockrom 0" ---> ez az x16-os kártyára vonatkozik.
"atiwinflash -f -p 1 BIOSNEVE.rom" ----> ez meg az x8/x4-es kártyára vonatkozik.BIOS kapcsoló azon álljon, amilyen BIOS-t telepítesz. Tehát ha .rom kiterjesztésű, akkor legacy BIOS-ra legyen állítva. Ha más a kiterjesztés, akkor UEFI-n legyen.
-
Raidon
őstag
válasz
hackeeeee #48096 üzenetére
A monitor kulso tapja cicereg a minitor hatuljanal es egesz halhato ha a monitor mellett a fejem az nem tudom egeszseges e....
Hardver nem hiszem integralt vga-val is neztem... proci nem volt huzva hofokok rendbe vannak nem igen ment nalam ilyesmi tonkre az elmult tizen x ev alatt....
Most pl este ota nem csinalta ....
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47691 üzenetére
Kitartás!
Most már 2 fohászt is lehet ismételgetni AMD-istenhez: legyen egy jó meghajtó, és hogy a mantle-nek legyen valami hasznossága.
Dark KillerX: Volt jó pár Giga kártyám, eggyel sem volt semmi baj, még BS error sem. Igaz, mind nV volt, de a Windf. hűtésnek mindegy, milyen kártyára teszik, halk és hatékony. Ellentétvben az ASUS-szal, amely hangos, és a hatékonysággal is akadtak gondok, a (hűtő) megbízhatóságáról nem is beszélve, ráadásul drága.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47627 üzenetére
Én b18-at használtam asszem már akkor (de ez részletkérdés, mert már nem működnek), még anno volt itt éles vita kihajtásról. Úgy emléxem, grafikonokat is linkeltem be, mert a 6800K-m kihajtotta a VGA-t, és ott volt az FPS graf is. Mantle-lel nem néztem még, anno nem volt patch, majd felteszem vmelyik nap.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47624 üzenetére
Ja, DX10 és DX11 van.
Viszont monitorozásnak mennie kéne akkor is, ha OSD nincs, mert az nem szokott DX10-ben működni. Kicsit megkeveredtem a kapkodásban.
Ha mégsem menne, FPS-re Fraps, többire meg HwInfo, utóbbi sokkal jobb, mint az AB, elég csak a feszültség grafikonokat megnézni. AB mutatja a fixre beállított értéket, HI meg a valóst, és nálam pl. AB a RAM sebességét sem képes még csak megbecsülni sem, HI viszont simán.
-
Norbika88
senior tag
válasz
hackeeeee #47606 üzenetére
Az igen CF-et!
Én is 965 el hajtom, 270x et. De néha kevésnek érzem a procit, bár ez lehet, hogy a gyengébb chipsetnek tudható be, 870ud3.4ghz en járatom 1,5250V!! Kompakt vízhűtéssel.
Lehet megérné nekem is benevezni arra a 990es Giga lapra, nem pedig procit cserélni? -
DEV_NULL
őstag
válasz
hackeeeee #47531 üzenetére
HWInfoban lehet állítani; elég ha csak a "Sensors-only" fut. Ott Configure -> Riva Tuner OSD pipa Show, Label és a Line/Column-nal tudod állítani hogy írja ki. Aztán pedig az értesítlsi területen megbújó MSI OSD serverrel tudod állítani, hogy az egész hol helyezkedjen el a képernyőn, miylen színe - betűtípusa legyen.
Ja, persze kell mellé az Afterburner is.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #47039 üzenetére
Hiba kiderült tegnap este: Amikor feltelepítettem a drivert, vigyori halállal újraindult a gép (már a normál restart után), utána teszteltem. Tegnap, kikapcsolásból újraindítva már működött, és a 100.000x-es feldolgozó kapacitásnak hála már csak 4FPS-szel volt lassabb a DirectX-nél: 27,8/54,5/36,5.
Viszont Manle-lel valamivel élénkebb a kép, DX-ben meg ehhez képest mintha egy halvány homályréteg lenne rajta. C topicban már kérdeztem, hogy effekt v. bug v. mi, várom a választ rá. -
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #47036 üzenetére
Kalap szar, de szorozd be kettővel. BF4 állandóan kidobál (something went wrong), ha Mantle-ra kapcsolok játék közben, elállítja a felbontást. Meg nekem itt ez a vörös halál dolog, elvileg az összes 14.x-el csinálja. Ráadásul olyan anomáliák vannak BF4 multiba, hogy hihetetlen. Én visszamentem 13.12 WHQL-re, eddig okés.
Mantle-val egyenesen szaggat a BF4.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46614 üzenetére
Alkalmazásonként változik (a grafikai igényesség függvényében), hogy mennyire lassul egy játék. Thief-ben -2FPS lett, Borderlands 2-ben -30. Kipróbálhatod az alkalmazás tesszelációját, és a kényszerített x64-et is, biztosan szebb lesz, a cucc meg bírja.
CPU limited volt, ezért sanszos, hogy nem látsz FPS-csökkenést, viszont nem hiszem, hogy ne lenne magasabb a GPU-k kihasználtsága.Erre mondtam, hogy nyugodtan terheld azt a CF-t. A minőség jobb, lassulás meg nincs (amíg nem mész át VGA-limitbe).
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46443 üzenetére
Ne aggódj! Simán tedd az élsimítást alkalmazás-vezérelt helyett bővítettre, állítsd át Edge-detectre, AF-nél válaszd a kiváló minőséget, tesszelációnál a felülvezérelt 64x-t (stb), és szerintem lazán átmész VGA-limitbe.
Szebb lesz a kép, és nem veszítesz teljesítményt. Az persze előfordulhat, hogy kiderül valami csalás, és bugzani fog a driver (CF-nél főleg), de én 1 kártyával még semmi hasonlóba nem futottam bele.
Egyébként AB-t is próbálhatod, kisebb power limittel sem ugrálnak az órajelek, inkább a feszt veszi vissza.
Sur1G: A power limitet.
joysefke: Milyen tuningot tervezel, hogy már az eladáson gondolkodsz?
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46440 üzenetére
Akkor adott esetben CPU-limittel kell élni. +20%-ra egyébként érdemes feltolni a Power limitet. nV-nál is van egyébként ilyen.
-Gabesz-: A nem ref. kártyákat sok progi rosszul méri, az AB pl. a VRAM órajeleimnek a közelében sem jár (vagy sokkal többet, vagy sokkal kevesebbet mutat), hwinfo viszont abban is OK.
-
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #46250 üzenetére
Hol látod?
Csak mert nekem is az van.
Bakker, ott van a nyákon! Miért nem láttam én ezt a burkolattól?
Kicsit érdekesen lehet rárakni, a műanyag burkolat felett, talán át sem ér a kábel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED TV topic
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest