- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Sondi1986 #30271 üzenetére
Az az alsó venti szvsz nagyon sokat számít. Amúgy ezt nem kifejezetten neked, de miért olyan fontos ilyen hűvös hőfokokon tartani? Nekem a 7950 saját ventiprofillal alulfeszelve tuning nélkül 70-72 fok néma csendben, de amíg nem nagyon megy 75-80 fölé, addig inkább spórolok a hangján... Semmi hasznát nem látom 70 foknál hűvösebbre visszahűteni. Szerintem sokkal fontosabb a környezetét megfelelően hűteni.
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #30254 üzenetére
Mivel hűtöd azt a jószágot?
Valami ott nem OK, vagy amivel tesztelted, az nem terhelte meg rendesen a GPU-t!
Nálam alulfeszelve 1v-ra is simán felmegy 72fok-ra terhelés alatt, pedig át van kenve MX4-el, jól szellőző házban, vagy levett oldallap mellett is.
Az meg csalás ha beteszed a gépet a hűtőbe -
Algotis
addikt
válasz
Sondi1986 #30183 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy ilyen tápot, és egyelőre jó
Az a kérdésem, hogy itt az iPon hozzászólások között, miért írja azt a toci87 nevű felhasználó, a legfelső, hogy: Egy kicsit gyenge ez a kiosztás, a vga 6 pin csatlakozó hiánya is nehezen pótolható ha már foglalt az egyik molex csatlakozó.
Később használnám a molexot, de akkor nem tudom a vga-t rádugni? Nem vágom most
Eléggé off, de bocsi -
-
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #29439 üzenetére
Miért szólnám el magam?
Már akkor mondtam, hogy ez lesz, mikor te azt írtad, hogy szerinted jobban fog futni AMD-n!
A physx-et nyilván az NV pénzelte, mint a TR-ben a TFX-et az AMD, elég sok physx effekt van benne, és látványosabb is, mint Lara hajmozgása, de valamivel szemléltetni is kell, ha már NV kártyák mellé adják a játékot.
Valamennyit gyorsulni fog nyílván, de arra ne számíts, hogy felhozzák NV szintre. -
do3om
addikt
válasz
Sondi1986 #29417 üzenetére
Vannak AMD játékok is csak az NV valahogy mégsem marad el. (ne hozzátok a tréefix példát mert ha jól tudom már ott is elég jól mennek)
Kicsit keményebbnek kéne lenni az AMD-nek a játékok optimalizálása terén ha már támogatnak valamit. Hiába a szuper fejlett GCN technika úgy néz ki nem sok haszna lesz.
És ez most nem csak ez az egy játék miatt ott saját támogatott játékaik ahol előnynek kéne lenni de semmi.
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #28729 üzenetére
De ez nem valós így, ha feltekerem 100%-ra, akkor tényleg hangos, mint minden hűtő, de játék alatt 50%-ot se lépte túl, és nagyon csendes volt!
Itt van furmark alatt max 67% és nem hangos! -
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #28719 üzenetére
Most ez is olyan, hogy relatív, kinek mi a hangos!
Nálam az auto venti vezérlés tökéletesen ment, és nem volt hangos!
Itt egy kis youtube video, szerintem egyáltalán nem hangos!
A 7870 Myst sem olyan vészes 65 fokig, utánna már hallom rendesen, pedig most 1.013v 1000/1500-on használom.A 7950-ek között is van azért szórás rendesen, alapfesztől függően!
Amióta bejöttek ezek az 1.25v-os boost-os feszek, amik adják a kakaót rendesen a tuning is sokkal jobb lett, de hallani voltage lock-os verziókról is.
De sok ember van, aki szintén alaulfeszelve használja a 7950-et 1000mhz-en, mert így kevesebbet fogyaszt és csendesebb is. -
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #28724 üzenetére
Ahogy írtam is a hsz-ben amire válaszoltál, AMD oldalon sokkal nagyobb a valószínűsége a jó tuningpotenciálnak, amire reagáltam asdxv-től, hogy minden 7950-ben van 40-45% tuning, az nem igaz. Nagyon sokban megvan amiről olvastam, de nem mindben, ezt nem lehet garantálni.
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #28599 üzenetére
Ez már szinte semmit nem jelent, hogy AMD orientált, lásd Bioshock Infinite, Farcry 3, Crysis 3!
A Grid2 az a Dirt Showdown-hoz hasonló lesz, viszont az új Metro az nem nagyon fog ízleni az AMD-nek, mert teljesen Keplerre lesz optimalizálva, csupán egy GTX Titan 3way sli-vel volt demózva! -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sondi1986 #28548 üzenetére
Én is olvastam teszteket az FHD-ra váltás előtt, hogy vajon bírni fogja-e a 7850-em. Jelenleg úgy néz ki, hogy Skyrim, Dishonored, Borderlands 2 esetében gyakorlatilag folyamatos a 60 FPS, Skyrimnál a High Quality Texture Pack-kal együtt és magas beállításokon.
Úgy, hogy 1 gigás a kártyám.
Gondolkodtam, hogy ha nem elég, veszek egy 7950-et, de egyelőre jegelem, jó eséllyel kihúzom a következő szériáig. A beállításokból meg bármikor lehet lejjebb venni úgy, hogy nagy különbséget a szemem úgysem lát.
Egy szó, mint száz: valóban sokat erősödtek a driverekkel.
-
kovsol
titán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Sondi1986 #28288 üzenetére
"Zajlik az élet Hevesen."
(#28289) Zso2: Mert belekötöttél a már nem létező kártyájába?
Ha jól látom 7950 figyel a házikójában már.
(#28292) asdxv Akkor ma nem alszom!
(#28294) Zso2 Így van az enyém is alulfeszelhető ilyen erővel 1,219mv-->1,150 mv akkor még halkabb lesz automata venti szabályozással is és még hűvösebb olyan 3 fokkal.
-
marcusa
addikt
válasz
Sondi1986 #28224 üzenetére
Ez meg milyen megnyílvánulás megint?
Egyedül én írtam hogy várom szeretettel a tesztet, amit egyébként asdxv-től hallottam először a 660 topicban...
Én nem vagyok Nvidia fan, egyszerűen megszólalok, ha a hozzád hasonló elvakult AMD fanok valótlanságot állítanak, ennyi... -
aleister
veterán
válasz
Sondi1986 #28113 üzenetére
A CCC-ben a teljesítmény/teljesítmény vezérlő beállításara gondolsz, ugye? Ez mit csinál egész pontosan?
Egyébként megoldotta.
Eddig pl, ha beállítottam 1100/1600 MHz-t, akkor pár másodperc terhelés után visszavette 925/1500-re. Ezt a +20% power beállítása után eltűnt.(#28128) aero2zero:
Igazán "korrekt" eladó. Remélem ment neki a fekete a "Kivel érdemes üzletelni totyikban". Egyébként kiről van szó? Jöhet privátban is akár. -
lowzor
veterán
válasz
Sondi1986 #28042 üzenetére
Persze, boost-olja, 1033-ról 1100-ra.
Első látásra olyan, mintha a 7850 1050-en tudná kb ugyanezt, de még csak BF3-aztam vele.
Feszt nem tudom meddig lehet/ biztonságos emelni, mert ennél teljesen más a tuning.Így néz ki:
100 mhz tuningtól azonnal megdöglött, amint terhelést kapott. Tehát gondolom egy 50mhz-et jó, ha lehet neki adni alapfeszen.
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #27924 üzenetére
Megnéztem, annyi van benne, hogy a 650TI boost az már újabb driver-el van tesztelve, de ez fel is van tüntetve.
A grafikonokon meg azt is nézd, hogy a kiválasztott kártyát tekintik 100%-nak, és ahhoz mérten mutatják a többi kártya teljesítményét!
Nézd meg a guru3d-s PC 7790 tesztet, de szerintem arra is azt fogod mondani, hogy rossz!
-
belinho
senior tag
válasz
Sondi1986 #27869 üzenetére
Hát ez jó, ha nem a Radeon nyer, akkor egyből a teszt a rossz!
-Először is ez nem a ph-s teszt, teljesen más beállításokkal tesztelnek!
-Sokkal több játék kerül bele a tesztbe, mint máshol, és van pár NV-s játék is benne(COD,BAC,AC3,SC2)
-Csak átlag fps-t néznek
-Sok játéknál még élsímítást sem tesznek!
-5 felbontáson elemzik a kártyák teljesítményét, és ez is benne van a végeredményben!Ezekkel a beállításokkal, és ezzel a játékmix-el ez az eredmény születik!
Tudom, hogy AMD tulajdonosként ez bántja a szemedet, de az NV-s tulajokat is, amikor a ph-s tesztben szinte játszhatatlan beállítások mellett, lehúzzák az NV-t, hogy milyen gyenge, pedig nem!
S mielőtt még azzal jönnél, hogy elfogult vagyok, hamarosan egy 7870 Myst tulaja leszek! -
Looserke
őstag
válasz
Sondi1986 #27700 üzenetére
pontosan így, a teljesítménye bőven elég lesz szerintem így is és nem akarom hogy izzon a kártya meg zúgjon a venti...
2000-2200 körül pörög a venti jól látom?
Szerintem lehetne még lejjebb is engedni mert ha jól látom a max hőfok 51 fok volt, bár nem látszik túl jól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest