Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz djsiegfried #68004 üzenetére
van bizony.
-
subaruwrc
félisten
válasz Askformore #67915 üzenetére
csirke az a lap,nem a cpu nem birja.
-
subaruwrc
félisten
válasz Jakuskacsa #67885 üzenetére
hm.okos lap
azt jól tetted hogy megakadályoztad a meleg beszorulását oda,jobbat nem nagyon lehet. -
subaruwrc
félisten
válasz Jakuskacsa #67880 üzenetére
valami mobo tempet vissza jelez a lap,de a konkrét vrm alkatrészek környékén szerintem nincsen szenzor.
azért fűtötte be az nb-t mert a heatpipe össze van kötve a vrm bordával plusz alulról befűti a vga terhelés közben és kész is a kohó.
csak hűtött,összekötött heatpipeos lapban lehet ezeket járatni hosszabbtávon,de még ott is elbukhat azon ha nincs rendesen lecsavarozva a borda és egyébként középtájon szinte hozzá se ér a gap padhoz a fet.
olyankor majdnem langyosnak vagy hidegnek érződik a borda,a lap mégis ég alatta. -
subaruwrc
félisten
válasz Balathruin #67852 üzenetére
relatív mi a sűrű
nekem az a tapasztalatom hogy a 8 magos fx-ek alatt semmi nem húzza túl sokáig. -
subaruwrc
félisten
válasz Balathruin #67850 üzenetére
könnyen lehet hogy a házba építve,toronyhűtés alatt sült meg. kevés légáramlattal lehet akármilyen jól megtervezett,a hőség egy idő után megöli.
-
subaruwrc
félisten
válasz Balathruin #67844 üzenetére
igen
volt egy gép szervizben amiből 2 garnitúra lap meg cpu ment el pedig hűtve volt a vrm is.. -
subaruwrc
félisten
miért ne használjunk csupasz vrm + torony hűtés kombinációt 8 magos FX alá part 1:
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz Pancsermeste #64409 üzenetére
hm,lehet hogy az amd-nek a small fft okoz nagyobb terhelést,vagyis az fűti jobban.
-
subaruwrc
félisten
válasz Pancsermeste #64403 üzenetére
ez erős chipnek tűnik így,prime in place meddig küldi fel hőfokban? vigyázat,az kemény terhelés.
a 9370-esemnek nem is tudom mi a VID-je
ui:itt kivételesen rögtön barátságos társaságba fut az ember
-
subaruwrc
félisten
válasz Pancsermeste #64374 üzenetére
igen,csak az 4ghz ez meg 4.7.ahhozképest szerintem nem "sok" más kérdés h kb nem lehet hűteni.
-
subaruwrc
félisten
a túl sok sem jó de két cpu ritkán egyforma,az eltérés adódhat a cpu-tól magától,vagy a használt paszta és venti kombinációjából vagy simán csak hűvösebb a környezeti hőmérséklet.
Na megpróbálom megfogni a vadállatot egy deepcool neptwin borda + 2*1300rpm venti kombóval ..
-
subaruwrc
félisten
fx 8320-hoz képest az 1.296v VID jónak számít ?
-
subaruwrc
félisten
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
vállalkozó szellemű emberkék kihasználhatnák a bulldozer cpu jó memória tuningos tulajdonságait, mert még kellene két eredmény ide
ha nem tiszták a feltételek, elmagyarázom.
segítsetek előrébb taszigálni a magyar zászlót a ranglistán -
subaruwrc
félisten
válasz szente80 #2082 üzenetére
Próbáltam reset-et csinálni,hogy ki húzom a tápcsatlakozót és 10másodpercre és 1-2 jumper-ról rátettem 2-3ra.De semmi, (mondjuk ezt lehet nem is így kell)
ez a legjobb rész
vedd ki az elemet, áramtalanítsd le a gépet
bios resetelj ( helyes módszerrel .. ) 30-40mp-ig.
elem vissza, gép bekapcs. szerintem a ram feszültsége alacsony -
subaruwrc
félisten
válasz Ricsiii1992 #1887 üzenetére
4500mhz 8c/8t 6970cf és éppen 20k+ 3d06 hát az nemsemmi
-
subaruwrc
félisten
válasz ricshard444 #1687 üzenetére
én tisztában vagyok vele.
-
subaruwrc
félisten
válasz Don't Panic #1685 üzenetére
az nagyon jó lenne, sőt még gyújtson is rá mellette, és panorámából nézhetjük a gombafelhőt ..
-
-
subaruwrc
félisten
válasz VaniliásRönk #1151 üzenetére
ja hogy % tuningossal van dolgom, már mindent értek ezekszerint nem nézted meg a hwbot.org nevű listán a magyar tuningosokat. megtalálsz itthon a 4. helyen és láthatod, hogy 3d rekordom egy picivel több van mind mondjuk superpi, úgyhogy örülnék ha végre leakadnál erről a témáról, és nem próbálnál meg olyannak beállítani aki a superpire rejszol, köszi.
-
subaruwrc
félisten
válasz Crossfit007 #1140 üzenetére
go to deneb topik...
-
subaruwrc
félisten
válasz VaniliásRönk #1093 üzenetére
látom sikerült megfogni a lényeget.
a tuningot viszont ne alacsonyitsd le SuperPI-rekord hajkuraszasra, koszi.mondja ezt ?
kicsit körülnézel a magyar tuning ranglisták környékén ( 2d - 3d ) akkor majd neked is leesik mekkora baromságot sikerült írni.
dezz
oké tehát kibúvó mindig is lesz, és ez így teljesen normális hogy speciel superpiben ( és egy rakat másik programban, 3d vantage ami mondjuk többszálas, cinebench ami mondjuk többszálas ) is egy rakat fos. ja de tudom, ki használja azokat a mindennapokban.
Már megbocsáss a poénkodásért... Remélem, nem gázol nagyon a lelkedbe!
a poénkodás nem, a kötekedés annál inkább bár nem értem az indokot úgyhogy inkább nem veszem magamra
-
subaruwrc
félisten
Bazz, ki a fenét érdekel a SuperPI?
speciel engem, meg még pár hozzám hasonló barmot aki a tuninggal foglalkozik, és miután az intel generációról generációra gyorsul, elvárom hogy az AMD is ezt tegye.Bocs ha ez a te lelkivilágodat zavarja. Úgy gondolom a 7200mhz-en nem tud megverni egy 3400mhz-es procit, nem a " kétszer lassabb nála " kategória ...
Egyébként most valami tűzfal mögött vagy és nem jönnek be a külföldi oldalak, vagy mi van?
Ezt a részt így hétfő reggel nem értem, a stílusod meg különösen...
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
akkor kevésbé lenne siralmas az eredmény
oké hogy nem lehet 8 natív magnak értelmezni dehát akkor ne az legyen a cpu-z ben ..
4 maggal még el is menne vagy a 8 magnál dupla ilyen teljesítménnyel, de ez így harmatgyenge
ja max oc-ra jó lehet csak az pont nem ér semmit ..egészen odáig bíztató volt ez a bulldozer dolog ameddig csak azt tudtuk hogy megy 8ghz+-t
aztán már úgy voltam hogy na majd 7.2-n bealáz egy 5.8as sb-t.. aztán a nagy f...
7.2-n egy alap sb-t nem fog meg mondjuk superpibe .. ami azért igencsak felveti a WTF ?
kérdést hatékonyság terén ..[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz ->Raizen<- #1048 üzenetére
mindegy hát idáig tartott a játszótér, mostmár talán a lényegi infoknak marad meg a topik.
én már igencsak kiváncsi vagyok wprime vagy 3d vantage cpu tesztekre -
subaruwrc
félisten
válasz Konfigos #1046 üzenetére
jó alkalom az ilyen balhé a hsz gyűjtögetésre
sokat nem tudok hozzátenni, csak tényleg feltettem egy kérdést a lehető legilletékesebbnek itt a topikba, és akkor fél napig semmi aztán 15 új hsz, na mondom akár eredmények vagy legalább indok hogy miért nem, de némi új info, aztán 12 csillámfaszláma. hát ezt tényleg lehet takaríttatni kéne mert távolról nincs köze ehhez a témához. -
subaruwrc
félisten
dejó, azt hittem értelmes hozzászólásokból van 15 új
-
subaruwrc
félisten
válasz Oliverda #912 üzenetére
a csövön kiférrel is egyetértek meghát igen engem inkább ez a része érdekel, csak hogy azt miért nem lehet megmutatni, vagy miért nem szempont egy tesztnél, hogy azonos órajelű cpu, imc, és ram órajelekkel hogy teljesít a rendszer, nem ez mutatná meg a tényleges erejét?
-
subaruwrc
félisten
válasz Oliverda #895 üzenetére
ezt is aláírom csak érted, winrarba nem versenyeznek a hwboton
aláírom azt is hogy hát ki nem szarja le a hwbotot, csak azért savanyú a szőlő mert egyszer valamikor régen azzal lettek hitegetve azok akiknek mondjuk a phenom 2 rendszer vége szimpatikus volt ( c3 stepp,thuban, 990fx stb ) hogy nyugi, majd jön a bulldozer és az intel mehet sírni a sarokba, ehelyett egyértelműen kb egyiket se veri meg, ( az eddig napvilágot látott eredmények alapján ) hanem vadászni kell a programokat ahol domborít, és az meg olyan hogy winrar, meg audió dekódolás, meg zabszem számolás. értem én, hogy de ez azé power csak könyörgöm nem lehetne egyértelműen rámondani? mint pl kijött a gulftown, az is sok mag sok L3 aztán tarolt is mindent. ez meg sok mag sok L3 meg sok sunnyogás meg hümmögés, csak ezzel van a bajom -
subaruwrc
félisten
válasz Oliverda #892 üzenetére
cinebenchet aláírom hogy pusztán cpu power kell neki nade akkor kilyukadunk oda hogy az meg nincs, pedig 8 magról beszélünk..
mondjuk egy sub 10 superpi is fel tudna dobni vagy egy szép 3d11 vagy 3d06 cpu score
vantageról már nem is beszélek, azt még sehol nem láttam a neten de gondolom nem azért mert a WR még NDA alatt van -
subaruwrc
félisten
nemtudom mit művelnek de én amióta ebben a pc cuccban bennevagyok és úgyahogy ismerem az amd procikat, egyiknek se volt ütős memvezérlője ha csak most az órajeleket nézem. én valahol a phenom 1 nél kezdtem el bekapcsolódni szóval a régi megoldásokat nem tudom, de vagy elfelejtettek tervezni vagy ők nem érzik gáznak már leírni is a 2200mhz-et amikor lassan a standard RAM órajel magasabb .. arról már nem is álmodom hogy egyszer core órajelen járó memvezérlője lesz..
-
subaruwrc
félisten
Lehet, hogy a 2-2,2 Ghz-es "uncore" órajel a ludas?
ezt ugatom már mióta. olyan tünete van hogy valami visszafogja, hiába a cpu órajel növelés.
szerintem inkább a memvezérlővel kéne foglalkozni meg egyszer végre már megnézni azonos órajelen valamivel ..
ilyenre gondolok hogy 2600k 3400mhz 1600 ram
bull 3400mhz 3400mhz uncore ( mivel a sandy-é is azonos órajelen fut ) és 1600 ram ..Jack@l
ez azért idáig is nyilvánvaló volt.
csak a bibi ott van hogy az amdnek 2200 on megy a memvezérlője a sandynak meg 5ghz-en. nem mondanám h a cinebench sokat profitál a memvezérlő tuningjából,de majd 3ghz különbség csak meglátszik, mégha nem is hozná be azt a 3 pont hátránytCybertrone
hát őszinte legyek szerintem olyan látványosat az se segít rajta
a legmagasabb órajel eddig amit egyáltalán hallottam hogy futott az uncore az 4ghz volt ln2 alatt[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz Motion_Blur #678 üzenetére
ha lesz olyan teszt is benne ahol azonos órajelen vetik össze mondjuk sandyval vagy gulftownnal akkor már megéri elolvasni
Oliverda
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest