- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hahakocka
őstag
válasz
#16729600 #6648 üzenetére
Nem is akartam tuningolni. Sosem tartom jónak főleg procinál. Mivel lecsökkenti az amúgy is csekély élet és minőségbeli élettartamát a procinak szerintem tapasztalatok alapján számteches ismerőseim véleménye alapján. Annak jó, aki úgyis gyakran cserél procit/VGA-t és meg van, a hozzá való pénztárcája.
6000-es vagy 8120-as FX-re milyen proci hűtőt ajánlotok? Akkor oda nem jó már a Cooler master Hypertx 2-3, alapra s nem tuningra?
-
Zsocó
aktív tag
válasz
#16729600 #6316 üzenetére
Nekem Dual-BIOS van és volt már rá példa, hogy F3-ra volt frissítve és szarakodott a tápom, csak sokadik bekapcsolásra indult el a gép, a készenléti köre volt szar és nehezen indult el. E miatt meg 1x előfordult, hogy visszatöltötte az F2-őt, gondolom azért, mert akadozva indult el. Na most mi van akkor ha Bull van a lapban és előfordul egy ilyen eset, de nincs csere procim ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#16729600 #6198 üzenetére
Nekem 2 db huto volt a 6100-on (a gyari kivetelevel) Cooler Master TX3-evo, nem rossz 4,2 ghz-ig elboldogul vele. Aztan raktam ra egy Gelid GX-7, ez k_rva jo huto, 4,6 ghz-en teljes terheles mellet nem megy 58 fole, 1600 fordulatszamon ! 2200-on visit, de 4 ora prime95-utan a proci 52-fokos 4.6 ghz-en !
-
kovsol
titán
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
#16729600 #5878 üzenetére
Hát igen, jó volna a 8xxx széria, csak a piszkos anyagiak... 75K-t szánok rá nagyon max 80.
Alaplap+proci + 8gb ram.
Amit vált egy e84 anus p5q-e 4gb ram.Szerintem náluk bőven erősebb és ha mázlim van és megtalálom a blokkhoz az amd-s lefogatót akkor új blokkot sem kell vennem.
Megvenném én nagyon szívesen a 8150-et is, de csak vízzel együtt.Meg vennék én 990 chipsetes lapot, 8 sata port kellene nekem így hirtelen. De így nem jönnének ki a keretből...
De ha van ötleted szívesen veszem -
synthattik
aktív tag
válasz
#16729600 #5878 üzenetére
Azért ez nem így van,mert azért elég sok dolog nem használja ki a 8 szálat,és én mondjuk phll x4 ről váltottam 6100 ra,és baromi jó vétel volt szntem ,gyorsult a rendszer , játékok is eléggé bivalyabbul mentek ,ugyhogy szntem x4 ről simán lehet 6100 ra váltani.
Aztán lecseréltem a 6100 at,8120 ra és kb tesztekben láttam proci terén eltérést,de játékokban szinte semmi,max1-2 fps.
Ugyhogy ha arra van keret simán 6100 ,árában már elég jó és tudásban is megfelelő -
jozsef m.
tag
válasz
#16729600 #5319 üzenetére
Nem az enyém, csak besegítek távolról.
Asbee
Jól viseli, a tuningot is , és stabil a feszültségek tekintetében is. Öt ismerősnek ajánlottam és vette meg, mindannyian megelégedéssel használjuk 4-en 8150-el illetve van egy 8120-as is amit szintén a 8150 körülre tornázott a tulajdonosa ebben a lapban. Bátran ajánlom, a többi tulajdonsága okán is, jól kezeli a háttértárakat is. Az öt év garancia inkább csak lelki béke, addigra nyilván nem lesz meg, de ez is jelent valamit egy termék minőségével , megbízhatóságával tartósságával kapcsolatban. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #4526 üzenetére
Szép is lenen,mert akkor nekem is 2gb vram-om lenne amitől most nagyon derűs lennék
Én már csak arra a tápra lennék kíváncsi ami ezt az egészet elviszi,mert egy Quad 9650 alapfeszen+ a 4870x2 úgy laza 410v-t kajált 12vs ágon ami alap hangon egy 550-es Chifit kér,de a tuning miatt inkább 600-as kéne neki,mert az 12v-n lead 500w-t.
-
Hopo82
tag
válasz
#16729600 #4526 üzenetére
jó de én úgy gondoltam hogy azért a mostani gépemnél az már jobb lesz. nem azt mondtam hogy a NASA majd ezt akarja kölcsönkérni tőlem
de full hd-ban sztem high grafikán elmennek azok a gamek amikkel én játtszok
pl a Battlefield 3-at néztem videon és 4870X2-vel Ultra grafon játtszotta az illető. nekem most erre van keres sajna majd ha nyerek a lottón akkor veszek hyper-super gépet
addig meg jó lesz ez faluhelyre
am meg csak NFS Run meg WOW, meg Grid meg f1 2011-et tolok szval ezekre elég lesz sztem bőven én úgy vélem -
stratova
veterán
válasz
#16729600 #4517 üzenetére
Nem 1-2 GB (2x512,2x1024 MB) az az 512MB-1GB?
Hopo82: A mostani procid alapon AMD oldalon egy Athlon II X4 620-nak felel meg kb. (jelen állapotában talán egy 3.2 GHz-re húzottnak).
Nem túl koros az a kártya mostani vételre? (itt nem a teljesítményre, inkább az élettartamra gondolok). -
Whysperer
addikt
válasz
#16729600 #4349 üzenetére
Pénzem megvan rá csak várom ,hogy jöjjön az új FX De még jó ,hog ynem vettem mert látod vettem volna egy olyan házat amibe bele se fért volna a noctua pl. és nem is éri meg a noctua! Szóval itt a cash a kártyámon csak és megvettem volan már csak mondták sokan ,hogy várjak kicsit a új FX-re.
-
Borokafa
őstag
-
siriq
őstag
válasz
#16729600 #3824 üzenetére
Ha mar 3.7 korul megy a PHII, akkor nem sok ertelmet latom a cserenek 6100-re. Tok felesleges. Kidobott penz az ablakon.
miresz: masban meg lassabb a 6100, lehet itt keresgelni miben jobb a masik. En szemely szerint senkinek nem javasolnam a cseret. Max egy 8120-ra minimum. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #3482 üzenetére
Mondod te akit úgy kellett győzködni,hogy ki ne vágja az ablakon az FX-ét!
Különben tény,hogy öregszem és nyugalomra vágyom amit ez a platform meg is adott(mert igaz ami igaz egy AMD-s gép sokkal izgibb
).A pénzemért azt kaptam amit vártam,nincs mellébeszéld,nincs kifogás,csalódás nuku,működik hiba nélkül és ez itt a lényeg,ráadásul anyagilag is jó húzás volt
.
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz
#16729600 #3424 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe eme] hozzászólásomat. Az Aero probléma azóta meg is szűnt teljesen. A win task manager frissítése megoldja majd a problémát,ill amit vissza vontak már az is megoldotta.A Turbo Core helyes kezelésének hiánya pedíg rengeteget fűt a procin. Kimonitoroztam a proci Mhz,ill fesz értékeit,úgy,hogy 0.5mp frissítsen és a program,és szinte folyamatosan 1.4-4Ghz-között ugrált az órajel úgy,hogy nem futott semmi,és őrületes voltokat tett mellé. Amióta úgy használom a procit,hogy a Turbo core és az APM kikapcsolva van,de emelve az órajel "megnyugodott" a proci,és nagyon hűs lett. 4Ghz-n játék alatt (pl
F3) max 48C'.Ugyanez bekapcsolt APM,és Turbo Corral 65C'. Ja és ami durva,hogy,így,ha ki van kapcsolva az APM,és a Turbo 3.6-ra húzva alulfeszelve erősebb mint,ha Turbo,és APM be van kapcsolva,és most jöm az
Kevesebbet eszik,és nem melegszik.
-
Borokafa
őstag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #3407 üzenetére
Na ez gáz!Nincs rosszabb amikor egy halom pénz kidobása után csalódik az ember.Az Aero dologban lövésem sincs,hogy mi lenen a megoldás,de tuning terén még adnék egy esélyt neki.Másold be próbaképen miszter 8120 űber burzsi kollégának(na ezt nem bírtam kihagyni
) a beállításait.Hátha az segít.Neki sem ment az elején és látod,hogy beindult.Hozzáteszem az én procim is egy lusta dög és "csak" 4.9ghz-ig stabil,de ez max parasztvakításra jó,mert alapon vagy 4.5ghz-n használom.NB-s tuningal a 8xxx egálban van az i5-el és ezen a frekin hülyére hajt egy 6970 cf-et is.A kuckódon meg vagyok lepődve,mert nekem is nagyon tetszett.Majd lőhetnél egy képet
Borokafa: Nem lehet,hogy instabilitási probléma az aero galiba?Mivel neked beton stabil a beállításod,lehet ezért okés minden.Ez esetben viszont jól elhelyezett +fesszel lehet kompenálni a hibát(bár most csak vaktában tippelgetek).Nálam a víruskereső csinált vakriasztásokat az X3-on,holott minden tesztben-alkalmazásban-játékban stabil volt.Franc se érti ezt
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #3157 üzenetére
És akkor begyorsulna?
Azt azért nem mondanám,mert ugye panaszra nincsen okom,de az élet úgy szép ha a gyertyát mindkét végéről égeted!Legalább objektíven tudok nyilatkozni mindkét félről
Ui.Nem véletlenül puhatolózóm egy E-s Dózerről,hogy lesz e.Valami energiatakarékos 6-ost bevállalnék a mostani E--s X3 helyett
-
miresz
veterán
válasz
#16729600 #2862 üzenetére
Nah tessék! Üdv a klubban.
A táp elég,szerintem.Egy ágon van hagyva a 12V-os ág?És az mennyi A-t tud?De mindenképp kösd be a 4+4 pint,ha tuningolni akarsz. Kíváncsi vagyok,hogy neked alul fog-e droppolni a lapod(de szerintem igen,mert a 990FX extr3-as is alul droppolt)Na meg arra is kíváncsi leszek,hogy megy e 5Ghz-t a lapban,nekem 4.9Ghz 4modul(8szállal) Viszont 2modul(4szál)-on 5.1Ghz-t megy. +Szereti,hogy ha minél magasabb órajelen megy a memóriád,+Nb húzás rengeteget dob rajt.Milka78 kollégával a minap teszteltünk,ill vetettük össze a 2500K-ját,és az én FX8120-amat és partiba van a két proci.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#16729600 #2730 üzenetére
De van köze hozzá a 4 fázis gyenge egy 8150nek 5 ghz oc közelébe.
Volt giga ga970a d3 alaplapom 4+2 fázisos. Csak 3,8 ghz-ig volt stabil az x6-os thuban de az is csak azután lett jó hogy a fetekre vettem bordát mer az se volt rajta. Amúgy nem mertem hosszasan azon az órajelen használni mert érinthetetlenül forró volt a fetborda. De kitesztelt beállításokról van szó. Borda nélkül 3,7 ghz volt a vége az x6 1055t-nek. Jó alaplapban nagyon sok 1055t ibt stabil 4 ghz-n. -
miresz
veterán
válasz
#16729600 #2067 üzenetére
Tudom már írtam nekik ide is de basznak rá. Az az érdekes,hogy adnak ki egy csomó új UEFI-t ezekhez a lapokhoz amiket te is felsoroltál,de nem tünt fel senkinek sem,hogy egyikbe sem teszik bele az APM on/off opciót. Lehet,hogy azért mert fizikailag is gyengék lennének a lapok tápellátásai hozzá? 4 + 1 Power Phase Design esetemben,és elvileg egy felső kategóriás lapról beszélünk. Akkor most,hogy is van ez? A 880G Ext.3-as lapomon komolyabb volt a tápellátás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Total Commander
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest