Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
Nem volt minden eddigi procinál az, inkább csak az inkrementális fejlesztéseknél, amik ugyanazt az alapgondolatot vitték tovább.
De nem volt az a Pentium1 -> Pentium Pro váltáskor: akkoriban pl. a PC World főcikkben hozta, hogy a Pentium Pro (idézem) "kisiklás a Pentium-vonalon", annyival lassabb volt azonos órajeleken az akkor megszokott 16 bites programokban. Az egyenesági P2-P3 leszármazottai pedig hoztak majdnem 1 nagyságrendnyi órajelnövekedést. Aztán nagyon nagy vonalakban arra épül még még ma a Sandy Bridge is.
És nem volt az a Pentium 3 -> Pentium 4 váltáskor sem: azonos órajelen bűn lassú volt a Willamette a P3-hoz képest, ezt a Northwood nagyjából helyretette 2x-es órajelen. Csak aztán a Prescott túl korán ugyanezt eljátszotta a Northwood-dal (azonos órajelen nem volt gyorsabb), és ennek az órajelnövelése már nem kapott esélyt a Core2 miatt.
De a Power5 -> Power6 váltáskor se volt ez igény, bár aztán mégiscsak visszatértek alacsonyabb órajelekre a Power7-tel. -
stratova
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Azért jogos elvárás, hogy a c2c teljesítmény is fejlődjön nem? De legalább az, hogy ne legyenek olyan területek, ahol az előd képes teljesítményben megverni az utódot.
Ez az összehasonlítás nem mond ellent az enyémnek
(csak az c2c)
Órajeltől függetlenül igazat adok neki, ha a Piledriver majd mindenben megveri az X6-ot gyári órajelén (nem c2c); vagy a rendszereket sikerül úgy optimalizálni, hogy ez már Bulldozerrel megvalósul.
Addig viszont nem kell csodálkozni azon, ha valaki egy Phenom II X4 után csalódik egy FX-6100-ban mint mezei felhasználó. -
stratova
veterán
válasz
joysefke
üzenetére
Azt nem állítottam, hogy FX-8150 nem lenne több helyen jobb az X6 1100T-nél, de nem közvetlen utódja szerintem és azonos órajelen gyengébb 1, 2, 3
(nem egy Intellel hanem a saját előző generációs zászlóshajójával szemben).C2C
Ph II X2 < FX-4XXX =< Athlon II X3 < Ph II X3
Ph II X3 < FX-6XXX =< Athlon II X4 < Ph II X4
Ph II X4 < FX-8XXX < Ph II X6Persze magasabb órajelen képesek üzemelni, így verheti több helyen FX-8150 (3.6) a Phenom II X6 1100T-t (3.3). A FLOAT egységek csökkentése az INT javára annyiban viszont érthető, hogy idővel egyre szorosabba fűzi a kapcsolatot a AMD a CPU és a GPU között. Lásd CRAY.
De ezt az elképzelést továbbra is fenntartom. -
Kriss 78
csendes tag
Már lehet itthon is kapni!!!
Csak kár hogy ennyi az ára
http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&option=com_virtuemart&Itemid=6&vmcchk=1&Itemid=6&flypage=flypage.tpl&category_id=495&product_id=10417
-
Kriss 78
csendes tag
Sziasztok!!!
Szerdán megérkezik számomra a FX-8150 proci.

Bél után 4 közöl csinálom is a teszteket

-
miresz
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Az FX6100-at elindítottam 4 maggal,(FX4110) és lás csodát nem hozta az Athlon X3 szintjét,one core per unit-ba három maggal ami fizikailag bent van még rosszabb lett,2 maggal meg pontosan az Athlon X2 4000+ alatt volt. Siralmas! Be kell sajnos látnom,hogy bár én AMD párti vagyok és nem szaladok Intelt venni,de ezeknek a prociknak a teljesítménye igen csak rossz lett. Az FX6100 4500Mhz-n sem muzsikált úgy mint a PHII 965-öm 3600Mhz-n.Pedíg ki volt kapcsolva az UEFI-ben a TDP Limiter.
-
stratova
veterán
-
Jack@l
veterán
-
stratova
veterán
válasz
frescho
üzenetére
Ezek szerint lesz Windows + Linux teszt is, várjuk!

(Nem baj ha később kerül ki, szvsz ez a fesz/órajelcsökkentés pár notebookra ácsingózó fórumtársat is érdekelhet rajtam kívül. Trinity a Llano-hoz képest + 20%-ot ígér (csak ugye több INT kevesebb FLOAT erőforrással)
A mostani mobil Llano finomhangolva 2.2-2.4 GHz-es Athlon II X4 és 2.5-2.8 GHz-es Athlon II X2 szintjét tudja) -
stratova
veterán
Csak Cinebench 11.5-öt nézve:
C2C max. párban lehet vele (teszted alapján is :] ) az Athlon II X3 455 (3.3 GHz) alapon valamivel kevesebbet kap.Azonos órajelen nem éri el a Phenom II X3 720@3.6 szintjét.
Anand: Athlon II X3 455, Phenom II X2 565 , Phenom II X3 720
FX-4100 = Phenom II + "HT" (CMT)
-
TXT
őstag
Van vkinek 8magos Bull???
-
joker1220
őstag
Maximálisan egyetértek, én is intel ről váltottam amd re pont az olcsóbb, jobb ár érték arány miatt

Sajnos van egy rossz hírem is; Rekordmélységekbe zuhanhat a forint
-
Yutani
nagyúr
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Az a kemény, hogy az én ASUS M5A99X EVO lapomnak az augusztusi BIOS-a már támogatja az összes várható FX-et (4100, 4170, 6100, 8100, 8120, 8150), de létezik már egy októberi béta is, amire azt írják, update-elt microcode-os. Abban vajon mit javítottak?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Most mar csak a 870 Extreme 3-hoz kene kijonnie egy BIOS update-nek.
-
Ricsiii1992
tag

Kaptak Bulldozer BIOS updatet az alábbi ASRock lapok!:890FX Deluxe4
770 Extreme3...igen-igen, nem kell majd lapot cserélnem
770iCafe
770DE3LHúú, mármár kezdtem lemondani a dologról....erre meg...köszönjük ASRock...terméktámogatás terén egy szavunk se lehet. beta bios-okról van szó, de ha már kiadták, kell vinnie a zambeziket
-
stratova
veterán
Ha valaki Bulldozer vételén töri a fejét lehet, hogy jó a így tekintenie az AMD modellekre:
Athlon II X2 -> A4XXX
Athlon II X3 -> A6XXX
Athlon II X4 -> A8XXXPhenom II X2 -> FX-4XXX
Phenom II X3 -> FX-6XXX
Phenom II X4 -> FX-8XXX
Phenom II X6 -> (nincsen utód, Opteron 6234-6238 leszármazott lehetne magasabb órajelekkel) -
Dabsol5
tag
Jól fut a bf3 minden maxon 1920*1200-on phenom x4-gyel, nem kell ide még bull

-
Borokafa
őstag
Most akkor egy 41xx mire is lesz képes...

-
stratova
veterán
Ha azt nézed, hogy "egyedfejlődést" tekintve ez a Phenom II X3 utódja, akkor sok meglepetés talán nem ért, egyébként köszönjük a gyorstesztet

A marketing sara, hogy 6 magosnak lett beállítva; sajnos ezt a lépés érthető a hosszúra nyúlt fejlesztési/gyártási idő függvényében (persze utólag könnyű okosnak lenni, nagyon felkapott sokat említett téma volt itt is a Bulldozer, szinte minden kis információ kapott egy-egy hírt).
Ha majd időd engedi megnézhetnéd, hogyan reagál a feszültségcsökkentésre FX-8150-nél 1.2 V-on még vitte az alap órajelét egy példány. -
miresz
veterán
Azon gondolkodom mit is mondhatnék?

-
Prof
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
letiltás, nem unlock

-
Prof
addikt
válasz
joker1220
üzenetére
Persze, hogy nem lesznek rossz áron, ha nem esik béka segge alá a forint és beindulnak gyártósorok.
Azért szídják a jelenlegi AMD tulajok is a Bull-t, mert eddig megszokták a jó ár/teljesítmény arányt (a kicsit nagyobb fogyasztást meg lenyelték)
A Bull viszont sok alkalmazásban nem hozza még az előző generáció teljesítményét se, és mindezt a mostani megjelenéskori árat nézve drágán teszi és ehhez jelentősen nagyobb fogyasztást párosít.Tehát az ár/teljesítmény/fogyasztás triumvirátusban mindenkitől kikap jelenleg.
"Ha" mondjuk a 4170 jön új steppingel és kevesebbet fog fogyasztani és simán viszi 5ghzet olcsó léggel akkor értelemszerűen nem lesz rossz az általános/játszós gépnek.
Én részemről kiváncsi leszek rá milyen lesz az új stepping és mit tud majd felmutatni fogyasztás és tuning terén a fx4xxx széria.
A 4-8 szálat hatékonyan kihasználó mezei user érintő programok pedig ugyanúgy kis számban lesznek 3 év múlva is. (hacsak nem történik valami csoda fejlesztőeszközök terén)Persze amíg core2duoval minden high average 60-70fps a BF3-ban, és nem renderelek semmit, addig tuti nem adok ki pénzt új alaplap+procira.
A legnagyobb baja a Bull-nak jelenleg szerintem a load alatti nagy fogyasztás, ami akkor is elrettenti az embereket ha amúgy a használat 95%-ában pihen a procija. Na meg persze az a tény hogy van a piacon Intel és nagyobb teljesítményű Phenom 2 ugyanannyi pénzért.
-
Ricsiii1992
tag
na végre egy bulldozeres.
Kiváncsian várok, várunk minden infót, tapasztalatot a prociról.
esetleg nézhetnél tuningot is...pl alapfeszen meddig megy...vagy egy max oc-t. A "csak" 6 mag jó hatással lehet a tuningra, hiszen a 8 magosoknál is általában az irtónagy fogyasztás, melegedés vetett gátat a tuningnak, nem a kritikus magfesz. -
miresz
veterán
Most tesztelem az FX6100-at később infókat írok!

-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Most néztem az FX6100 már 47k ért lehet kapni, a vicc az hogy
ahol néztem ott olcsóbb jelenleg mint az X6 1100T
Ismerős most szólt hogy tud előrendelni FX4100-át 29k ért.
Tudtommal jelenleg az X4955 jár 28-29k körül.
Nekem eléggé úgy tűnik hogy nem is lessznek ezek olyan rossz áron,
bár ha tovább erősödik a dolcsi meg az euro a forintal szemben
akkor aki akar venni annak lehet hogy szerencsésebb lenne
mostanság benevezni rá.Ezek szerint hajszál híjján ugyanannyiba kerülnek mint a Phenomok,
kivéve a 8120-50 mert ugye 8 magos phenom még nincs
Nekem is az a véleményem hogy ezekre a mindenféle tesztekre én
inkább nem alapoznék, úgyis gyakorlatban fog kiderülni hogy mire
mennyire használható.Szerény személyem egyenlőre marad az X4 B55 nél egy jó darabig,
bőven sok arra amire használom
-
ricshard444
veterán
Van már valakinek Bulldozere?
-
dezz
nagyúr
válasz
Don't Panic
üzenetére
Max. néhány alkalmazásban (ahol a 8150 2600K szinten van).
Az újdonság varázsa adó is benne van... -
Prof
addikt
válasz
Don't Panic
üzenetére
sajnos egyedül árban ér fel 2500k-hoz, illetve valószínűleg fogyasztásban is túlhaladja
-
joshua7
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
Kint van 1000 teszt, mire föl a kérdés?
Ennyi pénzért biztosan nem jó választás, a 2500K meg más szint.
Ár/érték, ár/teljesítményben jelenleg felejtős. -
stratova
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
Az eddigi teszteket elnézve általánosságban szerintem egy FX8120-8150 lehetne a párja, így az FX-6100 nem igazán vagy csak bizonyos, kifejezetten AMD-nek kedvező alkalmazásokban.
-
Don't Panic
senior tag
szerintetek felér egy 2500K val?
-
Prof
addikt
Ha nem játékra kellene mondanám, hogy bizony linux alatt látszik, hogy a winben és a programjaiban vmi nagyon nem kóser. (WINtel Trademark)
Nézd meg 7zip és encoding eredményeket és vesd össze a PH tesztesekkel óriási különbségek vannak.A 13. oldalon a Nasa-s applikációnál látható, hogy a bull azért nem szarral gurigázik ha multithreadingről van szó.
Játékra meg a best buy i5 2500k 5ghz-en, a bull ezen nem változtat az egyértelmű

Más kérdés hogy full hdban játékokban masszív vga limit van ahogy a tesztekből is látszik és ott nem fogsz látni sok különbséget egy bullhoz képest csak a jobb fogyasztást.Vegyél egy FX4100-ast és húzd fel, aztán jöhetnek a tesztek tőled

-
-
apollo12
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
mit gyászoltok, annyira nem lett rossz teszt pont erre számítottam per pill semmi nem tudja kihasználni a 8magos verziót madj még lesz jobb is csak ki kell várni
-
miresz
veterán
Én fel tudnék robbani!

-
ricshard444
veterán
válasz
Don't Panic
üzenetére
Jogos

-
Don't Panic
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
gyászolunk

-
ricshard444
veterán
Hogyhogy nem pörög a topik,hiszen kijött a ph-s teszt

-
yohnsee
tag
Hadd szálljak be én is a beszélgetésbe. Azt azért ne feledjük, hogy mint minden számítástechnikai terméket, így a processzorokat is addig kell futtatni, amíg minden egyes centet ki nem préseltek belőle. Értem ezalatt, hogy valószínűleg nem vettek még elég Phenom-ot, sőt, még lehet, hogy az Athlon-ok sem hozták még meg a várt profitot. Addig meg minek legyen nekünk jó világ?
Szerk.: Persze jogos a sorrend [szerverek-APU-otthoni (l)userek]
-
lee56
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mondjuk igaz a Llano IGP-je okozza a legtöbb gondot, mert olyat még nem gyártottak SOI gyártástechnológiával. De szerintem a bulldozer kihozatala sem olyan jó mint várták, mintha valami ilyesmit olvastam volna, de lehet azóta javult a helyzet.
De ettől függetlenül világosan látszik a fontossági sorrend, hogy a legjövedelmezőbb szegmensekre koncentrálnak, mint tenné azt minden rendes vállalat, ami nem szeretetszolgálatként működik
És így szerverCPU>APU>asztaliCPU a képlet.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Robotporszívók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Videószerkesztés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(csak az c2c)
Áprilisi tréfa után fél évvel Októberi tréfa

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(ha lehet, majd az alulfeszelést is megnézhetnéd 2-2,75 GHz-re. Kíváncsi vagyok kb. mi várható Trinitytől)

esetleg nézhetnél tuningot is...pl alapfeszen meddig megy...vagy egy max oc-t. A "csak" 6 mag jó hatással lehet a tuningra, hiszen a 8 magosoknál is általában az irtónagy fogyasztás, melegedés vetett gátat a tuningnak, nem a kritikus magfesz.