- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Te nem figyelmeztetsz, hanem generálod a flamet, és ez már a sokadig eset. Ráadásul baromira rosszul tájékozott vagy, mert már régen kiderült, hogy 8 magos asztali SB nem lesz, és a virtualizációs bug sem az Ivy Bridge-t érinti, hanem az SB-E-t. Legalább utánanéznél a dolgoknak, mielőtt ilyeneket összehordasz. Legközelebb akkor írj, ha a topik témájához hozzá tudsz szólni. Köszi
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #189 üzenetére
Bocs hogy előre figyelmeztettem a nagyérdeműt, még mindig nekem van esve pár ember, ha jól mérem fel a helyzetet, egy rossz szót sem szóltam senkihez. Nem vagyok intel fan mielőtt bárki is pistikének nézne... Bocs hogy átlátom valamennyire a helyzetet és ezt le merem írni.
-
Cybertrone
veterán
válasz
atti_2010 #193 üzenetére
Én nem dícsértem.... messze áll tőlem... viszont nem is szidtam mint te! Köztes vonalat érdemes képviselni, és nem fennhangon kommunikállni a másikkal... Ez amolyan Fórum etikett
Amennyiben nem tetszik a véleményem írsz ellenvéleményt, mindezt normális formában... ha érzed hogy nem megy akkor kérlek ugord át, és nincs gond!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cybertrone #190 üzenetére
Hagyjuk ezt a pénzdominancia dumát mert irritál, lehet másokat is, ha annyira tetszik az Intel akkor a megfelelő topikban dicsérheted.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért nagyon el kell különíteni a szervert és az asztali vonalat. Szerverben nem nehéz kihasználni még 16 szálat sem, vagyis oda lehet rakni 8-16 magos procit 2-2,5 GHz-es órajel körül. Asztalba ez nem jó, mert kevés az órajel. Kevesebb maggal többet érsz. Ezért nem lesz 8 magos Sandy Bridge-E processzor, mert bár a lapka fizikailag 8 magos, de kettőt érdemes letiltani, hogy 3 GHz fölött legyen az órajel.
Ez a dark silicon jelenség. A gyártástechnológia fejlődik, és egyre több tranyót tudsz ugyanakkora területre zsúfolni, de ezeket a tranyókat be kell kapcsolni, és az az energia, ami ehhez szükséges a csíkszélesség csökkenésénél nem csökken olyan mértékben, mint amekkora mértékben a tranyó mérete csökken. Ez egy régóta létező szabály, vagy jelenség. Az Intel tudja a legjobban, hiszen ebbe belefutottak a Pentium 4-gyel, amikor 10 GHz-et ígértek, de nem lett belőle 4 sem. A dark silicon gátolta meg ezt a vonalat. A homogén többmagos processzorok ezért fejlődtek ki, mert azoknak a tranyóknak nem kell állandóan aktívnak lenni, így a fogyasztás kordában tartható. Most az a probléma, hogy ez a jelenség már a többmagos termékeknél is nagyon kezd korlátozóvá válni, és ezért mennek a cégek a heterogén éra felé. Ha ez a fizikai jelenség nem lenne még mindig egymagos procikkal nyomulnánk kb. 20 GHz-es órajelen.Az Ivy az leghamarabb tavasszal jön. Ha bugos a virtualizáció, akkor a startig belefér egy respin. Az, hogy az ES példányoknál bugos valami, hát istenem ... ezért vannak tesztek. Van idő javítani. Szerintem az Intel biztosan tervezett még egy steppinget, hiszen ha nem kellene, akkor jönne februárban. Ezzel tök mindegy, hogy most mi bugos rajta, mert a bugos Ivy verzió kereskedelmi forgalomba úgy sem kerül.
-
Cybertrone
veterán
-
Oliverda
titán
Itt sincs semmi szükség a kedély borzolásra. Amennyiben nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, akkor ne írj ide, mert továbbra sem hiányzik innen a felesleges hangulatkeltés. Nyugi, szólni fogunk, ha netán erre vágynánk. Ennek tudatában ne lepődj meg, ha legközelebb már elmarad a figyelmeztetés.
-
Jack@l
veterán
válasz
Cybertrone #179 üzenetére
Nem flame-nek szántam, csak egy kicsit belegondoltam hogyha abszolut ki szeretné ütni intel bácsi a targoncásokat(de nyugodjatok meg a több haszon miatt nem teszi) akkor ez lenne egy elég erős húzás. Márcsak azért is, mert a pletykák azt beszélik az első generációs ivy-knél hogy bugos a virtualizáció. (így valamit csak be kéne dobni helyette)
@Abu: kicsit rágugliztam, akkor ez már füstbe is ment: [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #181 üzenetére
Értelmezés kérdése. Én sem merem rá modani, hogy 8 mag vagy sem. Annyit mondok, hogy négy modul. Ha kritikus vagy, akkor 4 mag, ha nem, akkor 8 mag. Valójában egyre nehezebb lesz ezt eldönteni. Ami biztos, hogy az AMD 8 magnak mondja, mert a lebegőpontos egységet ketté lehet osztani. Mindkét megközelítésben van igazság.
Úgy készül, hogy 1,8 GHz az órajele. Manapság 3 GHz-es magok, vagy modulok minimum kellenek asztalra. 3 GHz alá mehet most is a 8 mag, csak asztalon ennek nincs értelme. Manapság a programok többsége nincs 8 szálra írva. Egy részük igen, de kevés, és azok is főleg az új játékok (Dirt 3, Orc Must Die!, Rage, BattleField 3). -
Jack@l
veterán
Csak hogy borzoljam egy kicsit a kedélyeket, arra azért kíváncsi lennék mit szólnának a vérfanatikusok, ha pár hét múlva bejelentene az intel egy true 8 magos sandy-t?
(mondjuk 60 ropi környékén)
-
-
Jack@l
veterán
Az volt a "problémám", hogy hivatalosan 1333-at támogat a mem vezérlő, nem hivatalosan meg úgy 1650-1700-at max, de van akinél már irtó instabil volt 1600-on is. (gondolom gyengébb procit fogott ki) De nem probléma, phenomot már nem akarok, ha kéne is, de egyelőre nem hajt a tatár. (birok várni holnapig
)
-
kely1988
aktív tag
válasz
atti_2010 #173 üzenetére
Megmondom őszintén mire számítok: jó ár/érték arányú processzorokra!
Remélem bejön a számításom!Csak azt nem értem mire ez a nagy titkolózás, miért nem lehetett előzetes teszteket csinálni... Attól nem fognak több procit eladni, hogy sajtózárlatot rendelnek el, sőt! Ha már lennének tesztek akkor mindenki tudná mire számítson és már eladhatta volna a saját alaplapját/prociját és venné a bullt... na mind1...
-
Cybertrone
veterán
Jelenleg akkor úgy áll a dolog hogy talán a 2600k-t tudja megfogni... viszont annál szerintem drágább lesz mert az árfolyamok az egekben vannak, és új termékről beszélünk
-
Viktor77
titán
válasz
KillerKollar #169 üzenetére
De, holnap. És így az összes teszt is akkor jelenik meg. Olvashatsz majd milliót, biztos lesz erről is infó.
-
kop8
őstag
válasz
NereusLaceee #162 üzenetére
Én is ugyanígy tettem a memóriával, még 1700Mhz felett is megy egy phenom II X2 555 mellett, nem tudom Jack@l-nak mi a probléma az 1333-al??
Amúgy is csak parasztvakitás az a Mhz mizéria a ramoknál.....
KillerKollar
Ezt szerintem senki sem tudja még pontossan, várj még!
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #158 üzenetére
Valaki válaszolna? :/ Most akarnék venni egy 8150-et de csak ha tutira belemegy az én alaplapomba és elvileg a Crosshair IV Formula rajta van a támogatott AM3-as procik listáján de tudni szeretném lesz-e külömbség...Lassabb lesz-e AM3-ban vagy veszélyes belerakni tönkremehet tőle a proci vagy az alaplap,esetleg így nem lehet húzni vagy lesz-e valami következmény?
-
dipeti
senior tag
Én olyat is hallottam, hogy a turbo core csak 9*0-es lapokban fog normálisan működni. Ez kamu?
-
Oliverda
titán
válasz
tranceplanet #163 üzenetére
A lábai nem vastagabbak, és belemegy. Fizikailag legalábbis biztosan.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Ricsiii1992 #113 üzenetére
Emberek, hagyjuk már az AM3-at.
Nem fog belemeni, csak a fekete foglalat játszik!!!
Bullnak vastagabb a lába és több is van neki.
Majd, ha lecsíped a plussz lábakat és vékonyabbra reszeled, akkor belerakhatod a fehér foglalatba. -
Oliverda
titán
A Bulldozerben elvileg van 12x-es RAM szorzó is, amivel alap ref. clk mellett lehet 2400 MHz-en hajtani a RAMokat. Persze ehhez megfelelő modulok is kellenek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát igen, a PCI Express 3-at 2011-re ígérte az Intel, de nem jött össze. Igazából a PCI-SIG listájában még nem találtam Gen3 hitelesített terméket. Az Ivy és a Trinity is Gen2-re van eddig tesztelve és hitelesítve. Egyelőre nem tudni, hogy mi van, lehet, hogy Gen2 lesz, de lehet, hogy csak később lesz a Gen3 hitelesítés.
Hivatalosan a Phenom II és a Sandy IMC is ugyanazokat a speckókat teljesíti. 1333 MHz a hivatalos max. Minden ami efölött van tuning. Az új rendszereknél már jöbb memóriavezérlők jönnek. 1866 és 2133 MHz-es hivatalos maxszal. -
Jack@l
veterán
PciExpr3-at is nagyon igérgették, mindkét oldalon, de még egyik fél se lépett igazán előre, megjegyzem videokártyák terén se hallottam semmi konkrétat, mikor merre...
Phenomoknál meg ismerősnek összerakott gépben jól ment 1600-on a ram, de máshonnan meg hallottam hogy instabil volt annyin(bár lehet ott user error volt). Úgy alapjábavéve a sandy-khez képest jócskán lassabb ramsebesség a bajom, nem is feltétlenül a megahercek hajszolása. (reméljük holnap erre is kapunk valami biztatót) -
KillerKollar
őstag
Lehet már tudni hogy azok akik AM 3 lapba tesznek bulldozert bármiféle hátrányt fognak szenvedni vagy az én Crosshair IV Formulám ugyanolyan jól elfog vinni egy FX 8150-et mint egy AM3+os lapka?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DDR3-1333 MHz annyira nem gáz. Ez csak hivatalos támogatás, de elég jó aránnyal mennek a megfelelő modulok magasabb órajelen, ahogy a Sandy-n is. Nekem inkább az a bajom, hogy nincs idén PCI Express 3.0 egy platformon sem. Jövőre a Trinity opció nálam, de csak akkor, ha lesz benne IOMMU támogatás és PCI Express 3.0. Ha nem, akkor várni kő.
-
kely1988
aktív tag
válasz
atti_2010 #147 üzenetére
A vízhűtéses csodára valszeg nem lesz keret... gondolom vagy +20k lesz a vízhűtéssel mint a léghűtéssel...
Amúgy egy 8 magos 95W-osat szeretnék venni, remélem nem kellesz hónapokat várni rá, összevissza irkálnak mindenhol, hogy kezdésnek meg fog jelenni a 95W-os, máshol meg azt hogy most csak a 125W-os jön...
Valaki tud pontos infót erről? Mert akkor lehet veszek egy am3+ lapot meg valami olcsó x2 procit és kivárom amíg jön a 95w-os... -
DonDennis
senior tag
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
Minek adjam el a core2-t ha eddig teljesen kiszolgált? Ettől várom a Bull-t mert már le akarom cserélni de eddig fölösleges lett volna!!! Játékoknál csak Bf3mal van probléma de low beállításban ott is akadás menetesen fut, 3ds max renderelést bírja AF renderelés gyors HD vágás megy... nem éreztem eddig szükségét lecserélni szerintem ez nem baj!
-
-
kely1988
aktív tag
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
Komolyabb már nem is lehetne!
Annyi jót írtak mindenfelé, hogy a Bulldozer majd így meg úgy megalázza az Intel SB procijait, de az utóbbi napokban csak a fikázás megy és kezdek elkeseredni...
Pedig nem szívesen vennék megint Intelt mivel egy undorító, kizárólag profitorientált vállalatról beszélünk aki pofátlan árakat képes elkérni a termékeiért...
Konkrétan akkor lett elegem amikor kidobták az 1156-os platformot aztán fél évre rá már kukázták is, nehogy már tudja a kedves vásárló a jövőben is használni a megvett alaplapot, ha fejleszteni akar akkor tessék szépen megvenni az új foglalatos alaplapot is... számomra ez felháborító! -
-
kely1988
aktív tag
Megöl ez a várakozás, eladtam a P7P55D Deluxe lapomat meg az i5 750-es procimat hogy bulldozert vegyek helyette, remélem nem kellesz csalódnom mert akkor maradok intel SB-nél...
-
atti_2010
nagyúr
Mindjárt infarktust kapok, már 2x kellett hívni a mentőt, tudja az AMD miért titkolódzik így.
-
válasz
csatahajós #139 üzenetére
Ez a hátralévő 29 óra telik a leglassabban...
-
csatahajós
senior tag
Közép európai idő szerint 19.00 órakor jár le az NDA, de a tesztoldalak ilyenkor általában időzítve teszik fel a teszteket, szóval holnap este a teljesítményről már lesz képünk az árral együtt, a bolti elérhetőség azért még kérdéses...
-
Gerisz
addikt
Akkor holnap lejár az NDA is és Oli lerántja a leplet az új konfigjáról.
-
Taragas
aktív tag
válasz
->Raizen<- #134 üzenetére
De jó, hogy ateista vagyok. Fogalmazzunk úgy, hogy majd akkor hiszem el, hogy megjelent, ha vagy egy nagyobb internetes webbolt készletében megjelenik, vagy egy PH-s tesztet nem olvasok róla!
-
ÚÚ jó topic. Akor idetódulok a Nagy AMD K10[.5], Bulldozer, Bobcat, Trinity topic-ból.
-
bognar110
őstag
Hellosztok mi lesz a buldozerekkel nem jönnek ki ?
Vagy ennyit csúsznak ? Jöévő hónapba lehet nem várom meg őket veszek egy Phenom II X6 1090T-t legalább akkor új lapot nem kell venni.
-
válasz
Oliverda #120 üzenetére
Ezt az installert kell leszedni:
http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=284Ez egy unified installer, tartalmaz intelre, amd-re optimalizált alkalmazást. Szerintem csak a multibeam-re érdemes lőni, majd meg fogod látni az installerben hogy mire gondolok.
(értelemszerűen ki kell választani hogy multibeam/astropulse; amd sse3 optimalizált/intel optimalizált sse_x stb)
Fontos, hogy már a GPU-t is használná az app, azt nyilván nem kell kiválasztani.
Miután meg volt az install, le fog szedni workunitokat, ezek ~300k-s file-ok, ezeket abban a könyvtárban találod majd meg, ahová az alkalmazás települt, azon belül is a Boinc/data/projects/setiathome.../ foldreben, *.vlar kiterjesztéssel. A vlar file-ok a feldolgozatlan workunitok.
Itt meghagysz 8db workunitot, ez lesz a teszt.Ezt a 8 wu-t lehet teríteni a különöző platformokra, így konzekvens lesz a teszt.
(akár 1db wu-t is lehet futtatni, ez megmutatná clock-to-clock az erőviszonyokat, de ilyenkor ugyanazt a konkrét wu-t kell használni, mert a wu-k is különböznek egymástól)Illetve, találtam itt http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=18
direkt teszt WU-kat, benchmarkingra.
(a downloads szekcióban még van pár ilyen)Amikor a teszt fut, érdemes letiltani netet, hogy a kész WU-kat ne küldje vissza, mert ilyenkor törli azokat és másokat szed helyette.
Remélem nagyjából érthető, de kutyafuttában írok, rohannom kell.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
->Raizen<- #116 üzenetére
A lapom, 140W cpu ready-s, 4+1fázisos, alapból thubanokat támogató biossal jött ki. Hátha asrock-ék kiadnak egy "saját felelőségre használd" biost az fx-hez. Elvégre hány lap megkapta az x6 támogatást is. Meg ha jól értelmezem a híreket, nem azt mondták, hogy nem megy AM3-ban...csak azt, hogy az AMD nem vállal ezért felelőséget / hivatalosan nem támogatja a dolgot...na mindegy, pár nap múlva úgyis minden kiderül
-
válasz
Oliverda #114 üzenetére
Seti@home teszt esélytelen lenne?
Ez aztán masszívan párhuzamos alkalmazás (SSE2-re vagy SSE3-ra optimalizált alkalmazással), kíváncsi lennék az akosf által is emlegetett FlexFP-re, ha valahol, akkor ebben az alkalmazásban kijöhetne ennek a feature-nek az áldásos hatása és direktben össze lehetne hasonlítani a vetélytárs procikkal.
Csak 8db workunit kell hozzá. -
->Raizen<-
veterán
válasz
"Lehet még bios update nélkül is viszi a leggagyibb AM3-as lap."
Abban egészen biztos vagyok hogy abban a lapban nem fog megmozdulni se egy ilyen processzor. Pláne ha a tápellátó áramkör maximum 95w-ra van tervezve egy gagyi am3-as alaplapnál 3 fázissal és 125w-os fx-et raknál bele. Cpu mikrokód frissítés még az én alaplapomnál is kell ami eleve am3+ ready! (Bios frissítés kell!) -
Oliverda
titán
válasz
Amennyiben jut rá idő akkor megnézzük ezt is.
Időpontot egyelőre nem tudok.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Oliverda #103 üzenetére
esetleg kipróbáljátok majd a procikat pár AM3-as lapban is?
Biztos sokan kiváncsiak lennének rá, menne-e... Ha nincs pl. energiagazdálkodás, vagy van, de nem olyan gyors (vrm-proci adatbuszról volt szó korábban, hogy az am3+-osok gyorsabb kapcsolatot igényelnek), szerintem soka feláldoznák ezt a pár dolgot (beleértve engem is), hogy ne keljen új lapot venniük.
ha már belemegy a sima AM3-ba, igazán beröffenhetne .Lehet még bios update nélkül is viszi a leggagyibb AM3-as lap. Meg jönnek ezerrel a 7xx/8xx-es AM3+-os lapok is, szóval a chipset se lehet akadály...csak ez a vrm-es dolog...majd kiderül.
Egy próbát mindenképp megérne... itt azokra a lapokra gondolok, amik nem kaptak AM3+ ready-t, amik megkapták, illene vinniük rendesenPH-teszt kb. mikorra várható? (gondolom ti is kaptok procit valamikor)
-
atti_2010
nagyúr
Pedig milyen jól állna a télapónak egy ilyen piros logós FX doboz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Don't Panic #105 üzenetére
Pláne ha a télapó fogja hozni a procit is
-
Jack@l
veterán
Viszont a linkedben van valami 7900-as hűtés is, assszem AMD-éknél egyre jobban elgurult a bogyó, feltesznek egy zárt réz blokkot, benne vízzel???
Most akkor a kártya tetején lesz a proci, és úgy fogja hűteni, mert ha mégse, akkor elég nehezen fog a tetejéről visszacsöpögni a hideg víz(márpedig a meleg felfele megy) -
miresz
veterán
válasz
Don't Panic #105 üzenetére
Már én is így vagyok.Húzták a megjelenést mint a rétestésztát
most már nagyon kíváncsi vagyok rá,hogy mit villant.Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet.
-
miresz
veterán
válasz
Don't Panic #101 üzenetére
Ezért kérdeztem én is mert most akarok venni én is egy H80-at.
(#102) Jack@l?: Láttam én is ezért kérdeztem.
-
Oliverda
titán
válasz
->Raizen<- #100 üzenetére
Most én is erre tippelek. Pontosat egyelőre nem tudok az ügyben.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
->Raizen<- #100 üzenetére
meglátjuk mennyivel lesz drágább a kompakt vizes verzió ha mondjuk 60 ezerben benne lenne az nagyon adná.
megúsznám a Corsair H80 as vételét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Crucial 240GB SSD eladó
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest