Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tutti Georg
üzenetére
De rég láttam igazi "megmondó lámát", ritka állatfaj vagy, de én nagyon szeretlek téged és kedves fajtársaidat is, fájdalmasakat lehet rajtatok visítani
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cash van... pofa van... minimális hozzáértés? Az meg minek!

-
Ez a Tutti gyerek nem hozott boldogságot a lelkembe.Remélem csak hüe volt hozzá :/
Nem H az a V a procihűtőn? -
dezz
nagyúr
válasz
Tutti Georg
üzenetére
Valami tuti nem stimmelt ott! Szerinted nem lenne világbotrány, ha mindenkinél ez lenne? Lehet, a régi BIOS nem jól állította be a feszültségeket vagy hibás volt az alaplap. (Vagy esetleg a proci, de azokat sokkal jobban letesztelik.)
-
miresz
veterán
válasz
Tutti Georg
üzenetére
User error.......
Segítenék de nem tudom milyen cuccaid vannak,mivel gondolom az adatlap kitöltése már lemaradt a nagy kapkodásban...... 
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Tutti Georg
üzenetére
az egybevízhűtésektől nem szabad sokat várni.
BIOS-t frissítetted mielőtt betetted az FX-et? -
Tutti Georg
csendes tag
Sziasztok!
Megmondom őszintén nagyot csalódtam az AMD FX procikban. a 8150-est hozattam meg.
Egy ámokfutás az egész. Először szembesültem egy ilyen komoly project hibáival.
Kb 3 hónapja lecseréltem az alaplapom, természetesen FX990-re. Megérkezett az áhított cpu.
Első csalódás, a fémdoboz az áll, de egy sima hőcsöves hűtő, hmm gondoltam ez nem lehet gond, beépítem (előtte egy 4 magos E jelű Phenomot használtam nagyon sajnálom hogy eladtam) a hűtő ventilátor már a betöltéskor hajszárító hangot ad (OMFG) és innentől csak rosszat mondhatok.
Következő, elolvasom a nemzetközi teszteket: ohh Corsair V70 vízhűtő meghozatom 22 000 Ft. Ezzel is dupla profi 12cm es ventikkel 65C-fok, ja turbót felejtsd el a biosban. Halál 10 perc múlva. Ezt eljátszottuk kb 10-szer azóta nem indul a proci. Ennyi.
Sajnálom de mindig AMD-és voltam de ez nagyon kiakasztott!Üdv: Georg
-
kop8
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Phenom II-őn le birom tíltani mindet egyesével

lapom ugyan az
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
lehet, hogy későbbi bios-ban orvosolják (mondjuk a giga újabban pont nem arról híres, hogy hűde gyorsan írnak új biosokat).
illetve azt hiszem egyes esetekben a feladatkezelőben az affinitásokkal is lehet játszani, de ezt a bull tulajok biztos jobban tudják. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az jó, mert a lapom nem tud FX-nél magokat tiltatni (970A-UD3).
Vagy csak én vagyok a béna. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
igen.
-
dezz
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Hány szálas ez a BF3? Mert ha nem több 4-nél, erősen ajánlott 4M/4C módban futtatni, 10-15%-ot is gyorsulhat tőle, CPU limites helyzetben. (Más kevésszálas programok meg közel 20-at.)
-
bozont
veterán
-
-
frájdéj
tag
Gondolkozok egy ilyen processzoron,de hogy áll most az alaplap kérdés?
Jó hozzá a 15000ft-os Gigabytom vagy le kell cserélnem? -
Én is meg fogom venni,mert ezek szerint hüe vagyok,de igy boldog.
Ez olyan,hogy hiába mérnöki csoda a Ferrari/intel/, én akkor is csak Nissan GTR-t/AMD/vennék. 
-
RI/OS
addikt
válasz
antikomcsi
üzenetére
Én is így vagyok vele.
Simán megvettem a 8120-at.
De én is tök szeretem

-
antikomcsi
veterán
Na, legalább valaki megért......

(#2262) joshua7
Nehéz ezt eldönteni, hogy ki mi alapján veszi a dolgait, inkább az lenne a fontos, hogy mindenki objektív tudjon maradni. Nekem ez jó, belátom egy i7 jobb szinte minden téren, nincs is ezen vita, viszont a boldogság faktor is számít. A mai napig szeretem a kis 486-os amd-met kézbe venni néha, vagy a K6-ot. Egy mmx pentium nem hoz annyira lázba.

Nevezz amd buzinak, nem sértődök meg, tudom, hogy igazad van!
-
joshua7
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
20, ja persze.
. 30 alatt itt sem árulják még, erősen kizárható a 20.Milka 78: igen, értetlen férfiből...

antikomcsi: amit olvasgattam itt... az alapján nem úgy tűnik, hogy érzelmi alapon venne cuccot, hogy az alapján megvenné a sza... gyengébbet is. Na mindegy, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.
miresz: ez azért elég fura, amit írsz... Szóval idáig cpulimites beállításokat használtál, hogy a procicserétől nőttek a Bf3 értékek? Meg milyen felbontásban? 1280? Illetve mennyin ment az FX, ha 3800 volt az X4?
-
miresz
veterán
Épp most beszélgettünk,ill.futtatunk játék teszteket a AMD Radeon™ HD 6790 / 6850 / 6870 [Barts] topicba. A régebbi játékok alatt kb a PHII X4 szintjét hozza az FX6100,viszont pl a DIRT3 alatt már azért elég nagy volt az eltérés az FX javára. Ezt a két játékot néztük. Ami személyes tapasztalat az az,hogy Pl a BF3 alatt az előző PHII 965-ömhöz(3800/2400Mhz) képest látványos a javulás.+ 10-15Fps a PHII-höz képest. Ez valószínű betudható annak,hogy a Frostbite2 motor az első olyan game motor ami támogatja az FX-eket. Alapfeszes tuning nálam 4Ghz-ig stabil,és akkor még max45-50C'-on tartja a procit a H60. Alapórajelen nem ment még,ha lehet hinni az AIDA64-nek 41C' fölé. Az Nb tuningnál valamiért megszűnik az Aero win alatt(nem csak nekem) erre még nem jöttünk rá,hogy miért,de valószínűleg a kiforratlan UEFI-k miatt. A szín tiszta tények azok,hogy jelen pillanatban szerintem nem éri meg a plusz összeget az FX6100,viszont a jövőben szerintem, biztosan jobb lesz mint egy akármilyen Phenom. Ha nem égető akkor én kivárnám a helyedben a Februárt.
(#2259) antikomcsi: Nekem is ez a fétisem.

-
antikomcsi
veterán
Na ez az, amit nem lehet megmagyarázni.
Csak magamat hozom példának. Néztem a teszteket, olvastam Oli írását is, tisztában voltam hogy mit tud az új AMD, és mégis megvettem. Valami olyan lehet ez, mint az egyik autó reklám a tévéből. Nem használom ki, nincs szükségem rá, de kell nekem.Egyébként nem nagyon tesztelgettem, csak pár dolgot futtattam a stabilitás végett, de az tény, hogy az én rendszeremnél pl. 3dmark06, amit fejből tudok, hogy majd 4000 ponttal kevesebb. A BF3 úgy megy 8150-el 4150MHz-el, mint eddig ment 1090T-vel 3600MHz-en.
Szóval még itt sem érzem a sokak által mondott javulást. Egyszerűen tény, a tesztek nem hazudtak, ez a család nem váltotta meg a világot. Én mégsem bántam meg, hogy megvettem, egyszerűen ez a fétisem!

Gondolom páran hülyének tartanak emiatt, de az vesse rám az első követ, akinek nincs semmilyen beütése.

-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Ha eladom az X4-et,már nem is tűnik olyan drágának.

-
bozont
veterán
Nem kellene ezt a topicot olvasgatnom mert mindig sikerül elbizonytalanodni.

Az eddigi terv az volt a Bull tesztek után, hogy a jelenlegi Athlon II X2 procimat egy Phenom II X4 955-re cserélem és a következő generációs Bulldozerrel teszek majd egy próbát. Viszont a tapasztalatok szerint, játékban nem olyan rossz az új FX széria (a 41xx-at leszámítva), a különböző benchmark progik meg nem túlzottan érdekelnek, max érdekességnek jók részemről. Játékra kellene egy a jelenleginél erősebb min 4 magos AMD proci az a lényeg.
Szóval mit gondoltok, maradjon az eddigi elképzelés, vagy érdemes lenne beruházni egy FX6100-ra? Megér-e +10eFt-t a 955-hözt képest? Mondjuk az utóbbinak is felment kicsit az ára, de úgy is valamikor karácsony után venném, remélve hogy csökkennek az árak. Bulldozerből meg mindenképpen megvárnám a következő steppinget, ha másért nem is, de a várható alacsonyabb fogyasztás miatt mindenképpen (IDLE a fontosabb). Tuning is csak alapfeszes lenne. -
miresz
veterán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Mivel a régebbiek nincsenek optimalizálva az FX-re. pl. A BF3 alatt a leg észrevehetőbb a változás nálam a PHII 965-höz képest. Az FX6100-al ha lehet hinni a fraps-nak 10-15Fps-el jobban fut a BF3. A Frostbite2 motor az első tudtommal ami támogatja az FX-eket.
(#2248) cowboy_bebop: Nb piszkáltad? Nálam is meg a többségnek,ha emelem az Nb Mhz-t akkor az Aero kikapcsol. Ha komolyabban tuningolsz kapcsold ki az APM-et,ha támogatja a lapod.
-
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Skyrim alatt nálam érezhetően jobb.
-
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Szia!Játék alatt próbáltad?Én is őrlődök ,hogy mit is vegyek,de eddig lebeszéltek az X4 965 BE cseréléséről egy 8150 re.Légyszi írj a tapasztalataidról.Köszi
) -
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
No bepattintottam a gépbe. Egyelőre csak annyit csináltam, hogy Overdrive-ban felhúztam a turbo-t 3.8 ghz-re. Így is érezhető a különbség egy PhII X4-hez képest.
-
lizRRR
őstag
Na gyerekek !
Megrendeltem egy FX-4100-ast kiváncsi vagyok...
-
miresz
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
APM=Off

-
antikomcsi
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
TC ugrik az biztos. Én letiltottam, hogy ne zavarjon be.
-
polonic
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Tuning lesz? Gondolom, igen.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Templomegere
üzenetére
Egyszeri megoldás volt.

-
Crytek
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Ezek szerint te nem ismered a híremet!Képes vagyok éveket várni valamire

-
Templomegere
senior tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
van még ennyiért? -
cowboy_bebop
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
47-ért best buy volt, hidd el.

-
antikomcsi
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Egyelőre maradjunk annyiba, hogy "tulajdonosa vagy"!
-
cowboy_bebop
őstag
Csatlakoznék a klubhoz. Boldog tulajdonosa lettem egy FX-8120-nak.

Délután be is tudom szerelni a gépbe.

-
stratova
veterán
válasz
juventus85
üzenetére
-
juventus85
tag
nèztem teszteket de nem nyerte el a tetszèsemet
majd talàn az FX II ha lesz olyan :\ -
Crytek
nagyúr
Ha jövő év közepéig lesz még olyan game ami kihasználja a sokszálas cumot és az fx 8150 már 50 k alatt lesz ilyet veszek!
-
-
frescho
addikt
"nem egy 6 magos proci,hanem 3mag(ill. modul) és 3 végrehajtó egység.)"
Ez netto butasag. Az FX-6100 3 modulos, modulonkent 2 integer maggal es egy osszefogott FPU-val, ami kete bonthato. Tehat 3x2=6 magos. Oliverda tisztan es erthetoen magyarul leirta: [link] [link]
Honnan tudod, hogy 24e lesz a C0-as Bull? A jovoheti lotto szmokat nem tudod?
-
miresz
veterán
ÉL is a 956 (c3)-at cseréltem le FX6100-ra. Az FX sokkal hűvösebb mint a PHII. Alapfeszen az enyém 4Ghz-t megy és ekkor is max 52C' max terhelésen (prime95). Játék alatt (BF3,NFS Run,) Max 40C' 4Ghz-n. A memóriáknál viszont nem számít neki,hogy mennyin megy,legalábbis én a memóimat 1600Mhz-n futtatom,mert kipróbáltam 1866-on is de semmi ill. minimális különbség volt. Játékok alatt sokkal jobban teljesít az FX,viszont benchmarkokban gyengébb. (ja és,hogy tisztában legyél vele ez nem egy 6 magos proci,hanem 3mag(ill. modul) és 3 végrehajtó egység.) Én a 8xxx szériát ajánlom, árban,sajnos viszont elég drága mulatság az FX.
-
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Mennyire elvetemült ötlet lecserélni a 965 C3-at (3800-at megy 0,025V fesz emeléssel) egy FX6100-ra?
Az alábbi feltételezések mellett:
- Nem akarok tuningolni (max alapfeszen vagy csak minimális fesz emeléssel)
- Számít, a kisebb TDP és hűvösebb (halkabb) működés.
- Ki tudnám hajtani a 2000-es ramjaimat.Ja most látom kettővel lentebb pont ez a téma

-
miresz
veterán
Nem olyan egyszerű ez a Bull téma. Nekem is van egy FX6100-am ami játékok alatt nagyon jól teljesít,ami azt jelenti,hogy pl. BF3-ban +15Fps emelkedés van az elöző PHII X4 965-ömhöz képest. Benchmarkokban már nem ilyen rózsás a helyzet. Ahová a nyers proci erő kell ott már nem olyan jó az FX,ami szerintem köszönhető annak,hogy nincs semmilyen szoftver optimalizálva az FX-hez. Kivéve néhány új játék mit pl a BF3 vagy az NFS Run. De azokhoz is minél több szálon tud dolgozni a procid annál jobb. Én a helyedben olyan procit vennék ami minél több szálon tud dolgozni,mert ez a jövő. Ezért is ajánlottam az előbb az FX 6 ill8-as szériát.
Ui: Én vennék a helyedben egy 970-es lapot+ Fx8120-at.
-
lizRRR
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Szóval.. readásul nagyon nem akarok így maradni mert akkor nagyon le maradok bf3-ba a többiektől...
-
lizRRR
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Na igen... na most h így mondod... körbe nézek.

(#2214) miresz : Hát nem tudom... addig maradjak gépnékül? már így is 1 hónapja PC nékül vagyok...
Ja... ha játékok alatt jól teljesít akkor hol a gond?
-
lizRRR
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
igen , de az alaplap cserébe is fájna + azzal ugyanitt lennék mint ezzel.
+ 40 ropi a prociért. -
lizRRR
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az lesz...

-
lizRRR
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
Ja , nem úgy látszik , hogy félre értetted.
Most egy 2 magos i3 540 van.
És BF3-hoz kevésnek bizonyult , viszont egy 4 magos proci 40 felett van.Azért gondolkodtam rajta el h buldózert veszek , mert a mostani alaplapot jó pénzért el tudnám adni + 26 + 32 k -ba fájna a buldózer + alaplap kombo , és így maradna pénzem is.
Az biztos h meg rángatnám kb... 4.0-4.2-re a buldózert. -
Milka 78
nagyúr
A mostani procid nagyjából a FX8xxx-as széria teljesítményét hozza(játékok alatt egyértelműen).A 6-os és főleg a 4-es neked visszalépés lenne.Viszonyítás képen...ha jól megrángatod a procit akkor nem sokban marad el egy 2500k-mögött(persze ebben több a tuning potenciál),ami ugye erősebb mint egy 8150.Igazság szerint a mostani procid mindenre elég,de ha előre lépést akarnál akkor 2600k ami viszont pont nem 40-rop,így én nem nagyon feszegetném ezt a váltás kérdést
-
Med1on
tag
Innen indult el az egész történet. "The Interlagos chip has a total of 2.4 billion transitions, which means the Valencia chip has 1.2 billion."
Az Opteron 4200-as chipek ("Valencia") gyakorlatilag megegyeznek a desktopokra szánt Zambezikkel, Két Valencia egybetokozásával készült az Interlagos. Ha a fenti oldal értesülései helytállóak, akkor szerintem ez a helyzet. Egyébként annyi, amennyi. Csak érdekességképpen szúrtam be, ettől se erősebb se gyengébb nem lesz már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tesla topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy csak én vagyok a béna.
Mondjuk ha az euró árfolyama nem nőne tovább, akkor nem zárkózom el a külföldi rendeléstől sem és akkor nincs probléma.

)

Szóval.. readásul nagyon nem akarok így maradni mert akkor nagyon le maradok bf3-ba a többiektől...