- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokobe
őstag
Sziasztok olyan promblèmám lenne hogy össze raktam egy konfigurációt AMD fx 8320-as procival,msi 970a-g45 alap lappal és se kép se hang más procival próbáltam de nem bulldozerrel azzal minden pöpecül ment,sanszos hogy totál szar a proci amit vettem vagy lehet esetleg valami más problem vagy az alaplap nem tetszik neki,pedig elviekben kompatibilis vele?A procit amugy bontatlanul vettem ùjonnan.
-
Gabezjee
csendes tag
Üdv emberek.
Két hete beújítottam egy jó kis gépet de játék közben lefagy az egész.
Konfig:
Alaplap: ASRock 970 Extreme 4
Proci: FX-8150
Videókártya: Sapphire HD7870 2gb oc ghz edition
táp: FSP Raider 750w
A ramok régiek.. 2 x 2gb 1333 mhz kingmaxAlap órajel videókártyán és a procin is. Egyedül a Turbo Technology van kikapcsolva a biosban.
A túlmelegedés kizárt.
Este csináltam egy videót hogy mit csinál. (http://www.youtube.com/watch?v=u0-ZRrRhyjI&feature=plcp)
De azért itt is leírom. A monitor kikapcsol, a ventillátorok felzúgnak és a hang beakad.Olvastam olyat hogy esetleg a biost kellene frissíteni.. Hát a mai napon felfrissítettem 1.4-ről 1.7ig de még így is szarakodik.
Remélem hogy valakinek volt hasonló problémája és sikerült megoldania.
-
válasz
Oliverda #14196 üzenetére
Nem rossz az elorelepes, csak az orajel skalazodas kicsit kevesebb, mint kellene. Szerinted nem fognak belefutni egy a P4-hez hasonlo fogyasztasi falba?
Alap feszultsegen probaltad tuningolni? Kivancsi lennek, hogy ugy mennyivel megy jobban az uj FX, mint a regi. Fesz emeles nelkul a fogyasztas sem szall el durvan.
Az vicces amugy, hogy az Intel oldalon meg sokan pont az ilyen kis elorelepes miatt nem valtanak Sandy-rol Ivy-re.
-
válasz
Oliverda #13981 üzenetére
Igaz, akkor kb az AM2+-os Phenom II 940 gyosulasat hozhatja az uj proci. Mondjuk van abban valami, amit az AMD hangoztat: "eleg jo CPU" Egy FX-6100-at nyuztam most eleg sokat es nem professzionalis felhasznalasra tokeletes. En jobban orulnek, ha a terhelt fogyasztassal csinalnanak valamit, mint a gyorsabb moduloknak.
-
Eddie141
senior tag
válasz
Oliverda #13981 üzenetére
Nem várható esetleg, hogy a K10 tuning kezdőknek c. művedhez hasonlatos cikket írj, csak bullhoz?
Nagyon nagy segítségemre van a mai napig. Le is mentettem, és feltettem a telefonomra. Nagyon sokan örülnének neki biztos vagyok benne!
Akár a gépem is felajánlom a cikk megírásához, ha szükséged van ráMost olvastam el az aláírásod
-
-
O_L_I
őstag
válasz
Oliverda #8771 üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam. Valójában érthető a progi csak amit bozont linkelt kicsit felhasználó barátabb
BTW: Azt ugye jól tudom hogy FX cpu-val 8-as sorozatú lapnál 2400 a HT link alapból.
Az mitől lehet, hogy BIOS-ban a HT linkre széles tartományban van szorzó Overdriveban viszont max 11-es szorzót enged ami ugye 2200.
Ez nem is lenne baj mert amúgy eszem ágában sincs a HT-t mozgatni, viszont az Overdrive erővel leveszi 2200-ra amint bármit állítok. Ezzel az a gond hogy a HT link menet közbeni változását nem igazán kedveli a VGA, ugyanis az Aero azonnali lefagyásával jár ez a móka. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Oliverda #6416 üzenetére
Ha már itt vagy te meg mondod a frankót
Corsair Vengeance 1600 CL9 2x4 Gb Sabertooth deszka FX 6100 Cpu
ha 1,65 V teszem a ramokat, úgy se hajlandó 1866-on futni, pedig többen is 2 Ghz körül használják az adott típust.
Ha a RAS to CAS 9 helyett 11, akkor elindult a Win, de kb mindentől kékhalál volt.
Van valami tipped, hogyan hajtsam 1866-on, vagy hagyjam a fenébe inkább?
-
kovsol
titán
válasz
Oliverda #6413 üzenetére
Ezt a programot még nem ismertem.
NBP0 és NBP1 az micsoda amúgy? csak, mert látom a te általad linkelt képen 2200Mhz az gondolom az NB órajele, de a másik miért 800 ?
Nálam most így fest a dolog.
1,188V 2000Mhz az van nekem állítva CPU NB fesznek, de nálam valamiért tök instabil lesz a rendszer már 2200Mhz től is és hiába adok neki feszt, de ahogy nézem nem azt zöldíti be, szóval nem is azt használja ? -
Atlantis
veterán
válasz
Oliverda #6387 üzenetére
Megnéztem: csak 1-esben simán működik minden, csak 3-asban szintúgy. Jelenleg a kettő együtt is működik hiba nélkül...ha mind a 4 bent van, akkor viszont továbbra sem ismeri meg mindet....tegnap pedig az 1-3 kombó sem működött.... én ezt most jelentem alássan nem értem.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Oliverda #4705 üzenetére
Gyorsabb FX processzorok az AMD-től
ez mar ujabb stepping lenne?
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Oliverda #4705 üzenetére
Csak egy, vagyis két gond van ezzel:
Nem tudom a béta bios-os AM3-as lapom mit szólna egy új steppinges fx-hez. Örülök, hogy a B2 8120 elindult benne... lehet a 8100-at már nem is támogatja.A lapomon a béta bios van, amivel nem indul el AM3-as proci
.
Jólesz ez a 8120, így legalább a lapom is megmaradhat. Azért 4GHz-en igencsak erős, és itt még a fogyasztása se vészes. Le is tudom így a proci cserét jó sok évre.
-
kop8
őstag
válasz
Oliverda #4095 üzenetére
Hát szerintem nem cserélem le, most teszteltem 3dmark vantageval 4700-on 1,39volton és szépen, jöttek is a cpu pontok
synthattik
Nekem az fx 8120 nagyon melegedett mikor rányomtam a prime95-öt, 4500-on képes volt felmelegedni 70c fölé is, de nem eröltettem, kikapcsoltam....
Tesztek alatt jobb volt azért, de fesz emelésre fűtött szépen!
Ez a 2600k szerintem nem csak 4700-ra képes, fogom még tovább is húzni....
-
-
lee56
őstag
válasz
Oliverda #2661 üzenetére
Igaz, ott CMT-nek kéne lenni, kérdés hogy ezt a cikk írója nézte/gépelte el, vagy a picipuha hibázott ekkorát
Persze icipicit fontosabb kérdés hogy valós használat mellett mennyivel javul ezzel a helyzet ténylegesen.
Várjuk a teszteket tisztelt FX tulajokNa jó nem sürgetek senkit, biztos lesz csomó külföldi mérés is, pesze aki ráér mérhet nyugodtan
-
-
DemonDani
addikt
válasz
Oliverda #2457 üzenetére
ennyi erővel majdnem hogy lehúzhatja a rolót a ph szakértői brigádja, a tesztek meg 0 szövegből is állhatnak, elég a kép hogy mennyi az FPS meg talán ne adj isten még a W is belefér, mert a többit 90% tuti hogy nem olvassa el
nameg a gyártónak se kéne sok techdoksival szarakodni, inkább fejlesszenek, mert az eladott procik tulajdnosainak kb 1%-a tudja hogy mi van a gépben
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #2355 üzenetére
Már vágom, csak a felette lévő monológot nem dobta be a link, szóval igazat kell adjak a srácnak, nekem nem is a hosszúsága tűnt és érdekelt, hanem amit irkáltatok hogy centi és mili, abból inkább a keresztmetszetére asszociáltam. Szóval lehet hhogy csak a fotó és a fényviszonyok miatt, de a linken a két foglalat között a lyukak szélessége ami feltűnő. Szélesebb lyuk->szélesebb láb > jobb vezetőképesség.
(ezt méricskélje valaki tolómérővel)
UI: valóban nem érint még a téma, majd két generációval ezután
Viszont a betömött cucc még mindig rejtély marad számomra. -
-
joshua7
veterán
válasz
Oliverda #2256 üzenetére
20, ja persze.
. 30 alatt itt sem árulják még, erősen kizárható a 20.
Milka 78: igen, értetlen férfiből...
antikomcsi: amit olvasgattam itt... az alapján nem úgy tűnik, hogy érzelmi alapon venne cuccot, hogy az alapján megvenné a sza... gyengébbet is. Na mindegy, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.
miresz: ez azért elég fura, amit írsz... Szóval idáig cpulimites beállításokat használtál, hogy a procicserétől nőttek a Bf3 értékek? Meg milyen felbontásban? 1280? Illetve mennyin ment az FX, ha 3800 volt az X4?
-
KillerKollar
őstag
válasz
Oliverda #1877 üzenetére
Értem szóval bevan nyomva a turbo,csak én nem tudtam róla
Nemis baj,nemakartam az egekbe húzni mivel csak a BIOS miatt támogatja a procit,mondtak itt mindenfélét hogy ha túlságosan felhúznám AM3-as lapban akkor megsülhet a dolog úgyhogy hagyom ahogy van,4.2őt még bírnia kell
-
válasz
Oliverda #1864 üzenetére
Termeszetesen lenyomtam, kulonben felemeli a feszt. Bar teljes terhelesnel nincs TC, tehat az sem szamitana elvileg. Kicsit az az erzesem, hogy kiforratlan az egesz, kell meg neki egy valtas, hogy meglassuk mire kepes.
dezz: Alulfeszelesnel valoszinuleg nem kell annyira agressziven lekapcsolgatni bizonyos CPU reszeket. Vagy a franc se tudja. De az biztos, hogy FM2-ig erdemes kivarni.
-
siriq
őstag
válasz
Oliverda #1794 üzenetére
Nekem C3-as van. Thubannal nem probalkoztam, igazabol azt akartam ha nem lesz fx bios tamogatas. Mivel megjott az uj bios, igy mar fx is visszakerult a valasztasi lehetosegek koze.
12 gigaval meg pont jo de 16 mar nagyon nem fekszik neki. Vissza is raktam addig a 12-t amig nem lesz kedvem meg idom szenvedni a beallitasokkal. Mivel egesz heten szinte beteg voltam, igy biztos halasztva lesz a vasarlas. Azert nem akarok vga-t procit meg 3d-s ips panellel ellatott monitort venni egyszerre.
Mennyire lehet a 8120-t alaulfeszelni? Valakinek van tapasztalata vele?
cashback: tobb op rendszert futtatsz. Halozati beallitasokat varialsz(nekem a lenyeg). Vagy csak siman cache-t hasznalod ha nem megy mas eppen(olcso volt igy megvettem). -
Lacc88
senior tag
válasz
Oliverda #1698 üzenetére
lehet én nem értek valamit jól !
ezen mit álmodtam volna ?! és itt amit te linkeltél eredményeket az nem számít hogy az fx 4.6-on verte éppen meg a 3.4-es 2600k-t ?
értem atti_2010 ! Tehát akkor ez a videó is kamu amit megosztottam .
Kérdeztem valamit , és ez lett belőle , jönnek az oltások .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest