Hirdetés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kop8
őstag
-
kop8
őstag
válasz Borokafa #3291 üzenetére
2000-et megy az 1600-as??
Milyen feszen megy alapból és milyen feszen megy 2000-et?
Időzítés?3288 miresz
Fekete kell hogy legyen vagy átlátszó?[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Ricsiii1992
tag
Valaki megnézné nekem, hogy tényleg hatásos-e az AMD Overdrive-ból az APM Master kilövése.?
AMD Overdriveban kellene a Turbo Core-t letiltani, és ez állítólag az APM-et is letiltja.
Sokat segítene, ha megnéznétek. Ha tényleg megy, akkor mehetne a tuning az én lapomban is.
-
Borokafa
őstag
Megjöttek a Corsair ramok, mennek szépen
-
kop8
őstag
Bakker!
Ez nekem is gond jelenleg, de nem tudom mitől van!
Újratelepítés előtt még ha nagyon húztam a procit az internet is lefagyott.
De most már semmi gond nincs, kivéve a tálca, néha fekete, néha átlátszó
Cpu NB 2600 nekem is
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
SSJmeszes
senior tag
Nálam csak akkor jelent probléma az aeroval. Ha a CPU NB -t húztam...
[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
kop8
őstag
Mi az az aero??
Fingom nincs miről van szó de érdekel!!antikomcsi
Milyen tápod van?
Kitölthetnéd az adatlapodat, sokat segíten[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz antikomcsi #3279 üzenetére
Az nagyon jó lap.
Azt javasolnám, hogy vedd vissza a memória órajelét (1333), és ha emelted az NB (memóriavezérlő) órajelét is (2000). A CPU NB feszültségét tedd min 1,25V-ra vagy magasabbra. Akár 1,3V-ra is teheted. Proci legyen alapon. Ezután nézd meg, hogy fagy-e.
Ha nem fagy már, lehet egyenként visszaemelni a memóriát majd a memóriavezérlőt és ellenőrizni melyik hozza a hibát.
Nálam ezekkel kellett játszani ahhoz, hogy stabil legyen[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz Milka 78 #3276 üzenetére
Egy ilyen alaplapot használok hozzá. És mugen 2B hűtőt. Szerintem ezekkel nem lehetne gond egy kis tuning.
Próbáltam már 2 külön pár memóriával, két vga-val, mégis mindig előjön a hiba. Egyszerűen fel nem foghatom, mitől fagy bele egy farmeramaba?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz antikomcsi #3275 üzenetére
Újévi gonoszkodás OFF.
antikomcsi: Az aero nálam is kikapcsolt egy rongyá moddolt/hókolt Win7 alatt (két proci, és három alaplapcserét vészelt át; igaz, mind AMD-s volt), egy újratelepítés megoldotta a problémámat.
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
válasz antikomcsi #3275 üzenetére
Nekem a legkisebb van. Szerencsére nincs vele sem aero, sem stabilitási probléma, pedig a lapom nem mondható éppen tuning lapnak.
Úgy tűnik akkor, hogy a kevés szerencsés közé tartozhatom, mert nagyon jól viseli a tuningot is -
Milka 78
nagyúr
válasz cowboy_bebop #3274 üzenetére
Bocsesz,elírtam,de a lényeg érthető
antikomcsi.Lehet igazad van e téren.Külföldi fórumokon is említik,hogy igen nagy a szórás a procik terén,már ami a tuningot illeti.Pl. miresz 8120-asa még a jobbik kategóriába tartozik és neki is gondja van az 5ghz-val(4.8 prime stabil). Ugyanakkor ha kapcsolgatja le a modulokat/magokat(kinek mi tetszik )úgy tud feljebb lépni órajel terén.Lehet tényleg valami izmosabb deszka kell a csúcs FX-ek alá(bár azt nem tudom,hogy miet használsz).
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz Borokafa #3273 üzenetére
Nyilván a saját processzoromról beszélek.
Az meg, hogy tudok csinálni egy hitelesítést a cpu-ról xy-GHz-en nem vigasztal, ha utána egy böngészőbe belefagy.
Sajnos ezek a procik nem sikerültek valami jól, és én ezek közül is egy gyengébbet fogtam ki úgy tűnik.
(#3274) cowboy_bebop
Szerintem Te is tudod, hogy 4 modul / 8 magról beszél, csak véletlenül elírta. Ettől még érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Borokafa #3270 üzenetére
Mondjuk ez erős túlzás 8150-esről beszélünk és a stabil(prime blend 3 óra+Linx 20 kör) 5ghz-8 modullal igen melós dolog,már ha egyáltalán összejön.Az Aero is visszatérő probléma és igen sok embernél előjön...Az már bizonyított tény,hogy eléggé bele kell nyúlni a jó prociba,hogy stabil 4.8ghz fölött legyél 8 modullal értelmes feszen.
[ Szerkesztve ]
-
Roland.a
tag
válasz antikomcsi #3269 üzenetére
Azt viszont én sem értem h bizonyos beálításná kikapcsolja az aerot! miért lehet ez?
-
Borokafa
őstag
válasz antikomcsi #3269 üzenetére
Pedig megy simán az 5GHz
Meg az aeroval sincs már gond[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Nekem már megint kikapcsolgatja az aero-t, meg egyéb módon szivat.
Példának okáért futtatom fél órát a prime-ot, semmi gond, lelövöm, indítok egy böngészőt, mondjuk egy hatalmas megterhelő farmerámát, és lefagy.
Tuning az érdekes dolog, kizártnak tartom, hogy ezzel a steppinggel valamelyikünk elérjen levegővel 5GHz-et. Pedig elég sokat hallottam ezt anno.
Komolyan megfordult a fejemben, hogy visszaváltok 1100T-re.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Ricsiii1992 #3256 üzenetére
Természetesen szorzót emeltem.
Na de a BIOS ban! 1.565V al stabil! A 4.5ghz.
Viszont ezt a feszt már nagyon soknak mondják, hogy nem ajánlatos még az 1.5V sem.
De viszont amit itt fentebb beszéltetek, CPU-z ben sokkal kevesebbet mutat. Amit mutat az max. 1.532V. Szóval nem tudom mi az igazi. Ez amúgy valóban nagyon soknak számít egy ASrock 970 Ex. 4 lapnál?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Whysperer
addikt
válasz Ricsiii1992 #3261 üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálja igaz a e7300-amnál ,hogy belövöm Biosba 1.395 aidba 1.360 everestbe 1.372
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Templomegere
senior tag
BUÉK!
Lehet tudni mikor jön kb a következő stepping fx prociból ?
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Ricsiii1992 #3263 üzenetére
Bár nem árt vmi minőségi műszert venni,itt azért nem mindegy +- mennyi a pontosság
-
Ricsiii1992
tag
válasz Sanyaaa26 #3262 üzenetére
Végülis igen.
Meg is néztem, elég hosszúra hagyták meg a kondi lábait a forrasztási oldalon, akár még kis csipesz is mehet rá, de forrasztani is simán lehet, persze nem hosszabító kábel kell rá, elég oda vmi hajszálvékony vezeték. Athlonomhoz egyelőre felesleges, de ha egyszer meglesz az FX-em, nem árt majd tudni, mennyi is az annyi. azért kicsit se mindegy, hogy (szintén a lapomnál) 1,435V bios-on valóban az AIDA-s 1,512-t adja-e... -
Sanyaaa26
senior tag
válasz Ricsiii1992 #3261 üzenetére
.Szerintem valahogy kettő mérőtűvel is meg lehetne oldani,és akkor nem kell forrasztani
[ Szerkesztve ]
-
Ricsiii1992
tag
Proci magfeszültség mérése hardveresen (digit. feszültség mérővel/multiméterrel.../):
Ezt nézzétek mit találltam: SB-E oc guide. Inteles, de nem az a lényeg, hanem az, hogy a 3. hsz-ben le van írva, hol lehet a lapon lemérni a proci magfeszt feszültségmérővel(kép is van). Tehát nem feltétlen az everest, hw monitor esetlegesen fals értékeire kell hagyatkozni tuningnál. Elektrós lévén (vagy révén? gondolkodtam már ezen, logikus is, hogy a fetek, tekercsek utáni feszt szűrik, pufferelik a kondik, tehát a kondi lábain egy az egyben ott a stabilizált Vcore, amit egy tescos 700ft-os multival is tökéletesen meg lehet mérni. Aki egy kicsit is tud forrasztani, meg tudja oldani, hogy gariztatásnál leforrasztja úgy a műszerhez menő drótot, hogy az alaplapi forrasztáson ne látszódjon, hogy ott mókolt már valaki.
ASRock lapokhoz nem kicsit hasznos, nekem is pl bios 1,425V-nál AIDA 1,472-t mutat, na akkor most melyik a valós?...lehet egyik sem.
Már ki is találltam, hogyan fogom kivitelezni: egy ilyen panelműszert teszek majd a gépházra, vékony vezetékekkel bekötöm a VRM egyik pufferkondijához, és tök jól fogja mutatni a valós magfeszt 100-ad voltos felbontásban (azért mégis szakszerűbb, mint a multiméter mérőfejeit dugdosni az alaplap alá... egysze legyen ott rövidzár...volt már szerencsém lerobbant IC tokhoz)Elnézést, hogy off, de gondoltam hasznos lehet pár embernek. (Pl. megálltok a tuningal, mert a cpu-z már 1,5V-ot mutat, de lehet az csak 1,45 a valóságban. AMD meg nem a szoftveresen félremért 1,5V-ot írja légre, hanem a valósat.)
-
SSJmeszes
senior tag
Én is úgy tudom, függ a hő termelés, hogy mennyi mag van használatban.
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz Borokafa #3253 üzenetére
Lenne egy kezdő kérdésem,proci tuningban vannak hiányosságaim
Olvasgatom hogy 4 maggal,ill 2 maggal van felhúzva az fx elég brutális órajelre.
Az hogy hány mag van aktiválva,miben befolyásolja a tuningolhatóságot?
Nekem biosban 8 van aktiválva,4,4 fölé nem igen mentem vele. -
kop8
őstag
Itt stabilizálódott a hőfok:
A feszt nem tudom hogy a minimum-e, csak beállítottam és néztem a hőfokot!Kell tápot venni mert ez szerintem nem tudja a proci étvágyát kielégíteni
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
-
kop8
őstag
55C az igazi szerintem, mindjárt rakok fel majd új képet!
Amit felraktam ott minimumon ment a venti, és az a kérdés hogy a 2program közül melyik mutathat jó hőfokot!??
-
miresz
veterán
válasz Borokafa #3242 üzenetére
Az jó kis hűtő. A táp nekem is volt,nem egy könnyű darab,van benn anyag az tuti. Én azt tervezem,hogy a 4100-at passzívan szeretném hűteni,a VGA is silent lesz benn. De persze 4Ghz körülre felhúzva alap,vagy alulfeszelve.
(#3241) kop8: Tuti,hogy van köze az aktív magok számának a tuningolhatósághoz.Most nézem vazze ennyire melegszik a tied? 4Ghz-n simán feszeld alul a gyári érték alá,jó pár C'-ot nyersz. Egyébbként a CPU,és a CPU mag hőmérséklete közt nálam kb 20C' eltérés van. A kupak hő ha mondjuk 55C' akkor a mag 32C'. Akkor most melyiknek higgyek?
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Szerinten a tuningolhatóságnak köze van a műküdő magokhoz, 8mag már nagyon fűt, és ha megy mind a 8 akkor kevésbé tuningolható a melegedés miatt szerintem.
Az asrock 870 extreme3 csak 4+1 tápellátásos?
De nem hiszem hogy az a baj, mivel elég szépen megy így is, vagyis semmi baj nincs nálad[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Mondjuk én azt vettem észre,hogy a 6100-hoz viszonyítva ez a proci rosszabbul megy,vagyis így nem is igaz,hanem az sokkal kisebb feszen és sokkal hűvösebben ment így mint kb ez.Bár azért nem panaszkodom,mert elég jól alul tudtam feszelni mindennapi használatra. Turbo 4500/3400Mhz alapórajel 3200Mhz (1.208V-on) Így prime alatt 45-49C' között van. Megrántva 4800Mhz-ra 1.52V-on megy. 2modullal(4magon) 5.1Ghz a vége 1.58V-on. Ami még érdekes,hogy a 6100 az 3 modullal is ment 5Ghz-t,jobban mondva tök mindegy,hogy hány modul volt ki,ill bekapcsolva ugyan annyit ment. Szerintem kevés a 4+1 Power Phase.
-
kop8
őstag
Én már nem mondok semmit
De az intelnél is amiben van HT az kb annyival gyorsabb proci mint itt egy phenom 4 magos egy 8magos fx-hez képest, vagy fordítva
Kár ezen gondolkodnom mert már úgy is vettem procit!
Megcsinálom vízhűtésesre és álati lessz remélem, mert most nem győzöm hűteni!
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
válasz SSJmeszes #3234 üzenetére
Igen 8 maggal és az adataimnál szereplő hűtővel.
(Thermaltake Big Typhoon 14cm, de iszonyatossan melegszik!)De szerintem kell ennek jobban is mennie, és a tiédnek is!
Mindent jól csináltál?Nem hiszem hogy ha turbón 4000 megy a proci gyárilag, és uttána csak egy icipicit lehetne már csak rajta húzni....
-
SSJmeszes
senior tag
Akkor ezt vehetem úgy is, hogy ismét "100x" is sikerült egy rossz, procit kifognom? És elfelejthetem a 4ghz+ t?! Hát sajnos ezen már csak röhögni tudok.. (mindig mindenbe belenyúlok:-/)
u.i.: De ezt a 4600 at 8 maggal érted el?
És milyen hűtővel?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
Hát nekem 1.45V on @4000mhz tudtam elérni, úgy, hogy stabil is maradt.
És kb 60-63°c... Pedig igen jó huzatos házban van szóval azzal nem lehet gond.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
sziasztok.
Van egy 970 extreme 4 lapom.
Azon egy fx8120 proc.
És azon meg egy freezer 13 PRo.Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti mit tudtatok kihúzni belőle? Persze akinek van hasonló felszerelése.
PL: a max CPU Voltage meddig szabad mennem?
köszi a választ.
-
kop8
őstag
Most eszembe jutott valami ami lehet érdekes!!
Amikor phenom proci volt a gépemben akkor lehetett 1 magot is használni!
Az fx procimnál meg 2 a minimum, vagyis nem 8 magos csak 4 és ezért nem lehet egy magot használni mert az már csak fél mag lenne ha be lehetne állítani
Vagy valaki 1 magot is tud beállítani biosban??
-
Borokafa
őstag
válasz Ricsiii1992 #3223 üzenetére
Sajnos nem, mi a cégnél használjuk napi szinten, igaz nem procituninghoz
-
toyone
őstag
válasz Ricsiii1992 #3223 üzenetére
Ez a széria is eléggé vegyes tuning potenciált tekintve. Volt egy 8120 is többet mentem 4100 el mint azzal. Szóval attól hogy feljebb áll a listában tuningban még lehet rosszabb.
Nincs garancia arra hogy az új stepping majd annyival jobb OC-t hozz.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
Ricsiii1992
tag
válasz Borokafa #3220 üzenetére
Ha tudsz esetleg Bp. körül szárazjéglelőhelyet, megírhatnád.
toyone: grat, nem sajnáltad tőle a feszt sem. Nem is kell ide 8150, a legkisebb bullal is hogy el lehet szórakozni. Én pl. nem feltétlen azért vennék FX-et, mert kevés az x4, inkább a tuning miatt. Lehet a legjobb út az FX4100, és ha végre kijön az új stepping, vagy a piledrive, akkor nincs akkora bukás a váltásnál. Álmom egy 24/7-re stabil 5GHz-es gép lenne, amit a B2-vel még elég nehéz elérni.
a másik út a 6100, vagy 8120, de azt tuti nem adnám el vagy 2-3évig, viszont akkor nyálcsorgatva nézhetném a C0, és piledrive 5+GHz-s eredményeketBUÉK minden AMD-s, Inteles, Via-s, IBM-es, ARM-os... fórumtársnak.
-
Whysperer
addikt
Sz.tem ,ha kitalálja valaki ,hogy az északi sark jege hűt legjobban tönkre tennék a tunnigosok pillantok alatt 8). Az egész jégtömb teli lenne alaplapokkal meg CPUkkal 8)
AMD power [link]
Llano APU tuning: CPU 5,87 GHz-en 8))))
Radeon HD 6550D-s grafikus processzor sem úszta meg: a GPU a gyári 600 MHz-es magórajel helyett 1327 MHz 8))[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
BUÉK MINDEN egyes AMDsnek FX-esnek és leendő AMDsnek!
-
kop8
őstag
-
miresz
veterán
-
kop8
őstag
válasz Ricsiii1992 #3209 üzenetére
Bírják a feszt, de hűtés az kell hozzá bőven!
-
Ricsiii1992
tag
válasz Borokafa #3207 üzenetére
Nézegetem ezt, meg ezt az FX-es fórumot. Durva, hogy egy-két ember milyen sz@r procit fogott ki.
Pl.: FX4100 4,27GHz/1,524V, FX6100 4,3GHz/1,39V se túl jó.Viszont az furcsa, hogy AMD szerint is mehet nekik az 1,5V léggel, bár ez nem csak a 45nm-es SOI 32-re ültetése, hanem SOI (szilícium a szigetelőn)+ HKMG (magas k együtthatós fémkapu tranzisztor) Lehet emiatt bírják jobban a feszt.
-
Whysperer
addikt
Ezek lesznek az új FX-ek? amik fekete nevűek?
Vagy a eddigiekből is jön valami újítás februárban?
-
Borokafa
őstag
válasz Ricsiii1992 #3206 üzenetére
Bios frissítés után is tudod majd használni az athlont
APM, nekem is egy beta bios van fenn, ebben már ki tudom kapcsolni -
Ricsiii1992
tag
válasz Borokafa #3202 üzenetére
Szépen megy, pedig nem valami übertuning lapban hajtod.
Tekintve, hogy ilyen jól megy a te lapodban is a tuning, lehet, hogy nekem is megmarad majd a 770 Extreme 3 a bullhoz. Enyém 140W TDP-s, már vágtam is rá VRM bordákat.
Viszont egy gondom lesz csak, még nem néztem az új AM3+-os biost, de szvsz. nem lesz benne APM kikapcsolás.Jut eszembe, ha frissítek az új AM3+-os biosra, attól még tudom használni az athlonomat?
-
kop8
őstag
válasz Borokafa #3202 üzenetére
Hogy kaphattál 5000 cpu pontot mikor én 8 magon csak 6700-at kaptam 4600-on
Ez a 3dmark06 nem valami jó
Vantageban mennyit kapsz úgyanezen a mhz-en?
-
Borokafa
őstag
válasz gainwardgs #3199 üzenetére
3dmark06:[link]
int. vga alapon volt. -
kop8
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest