Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
-
Whysperer
addikt
Bocsi hülye kérdés de mért írják a 8120-hoz ezt? 3.10GHz Clock Speed
- 4.00GHz Turbo Clock Speedmármitn mi az ,hogy 3.1 alap 3.4 turbo és 4 max turbo? Mi a kül a sima turbno és a max turbo között?
-
miresz
veterán
-
ftc
nagyúr
A végén MSI lap lesz

-
miresz
veterán
válasz
Whysperer
üzenetére
Na ez jó!
XFX Pro Series 750W Power SupplyA 650-es is jó:XFX Pro Series650
Ezt Corsair CMPSU-650HXEU 650W HX Series ajánlom még,vagy ennek a nagyobb testvéreit 7év gari van rájuk.

-
Whysperer
addikt
Szerintetek egy 8150-ehz 2 db 6850hez mekkora táp kell? 480-as Xilebnce kevéske. 600-700 kell mi?
-
válasz
Whysperer
üzenetére
Amikor összeraktam megnéztem beférne-e maga mellé, és úgy tűnt felakad a PCI-on.
Egzotikus lenne lekaparni a PCI slotot egy CF miatt mindenesetre (új alaplapon), a hűtésen sem látok nagy lehetőséget, mert a műanyag burkolat felett megy a hőcső, szóval pár milliméternél több nem nyerhető a műanyag burkolat megbontásával. Bár olyan sok hely nem kellett volna neki már
-
miresz
veterán
válasz
Borokafa
üzenetére
Ez még lemaradt: G.Skill review
-
-
válasz
Whysperer
üzenetére
Angliában sok dolog olcsóbb, RC autót keresgélek, valami belépő modellt, még postával is olcsóbb onnan, meg a tengeren túlról is....

Szerintem elhajtja, bár akkor vigyázz, milyen lapot veszel, mert nekem az Asrock 970 Extreme 3-ba ugyan olyan vtx3d 6870 az alsó PCI-E slotba nem fér bele, fennakad a sima PCI sloton ami alatta van.........
De lehet a vtx tervezte bénára a hűtést, passz. -
Whysperer
addikt
Egyet modnaék egyet krédeznék
Vicc ,hogy Angliában 5-10 ezerrel olcsóbb az FX még 350-es fontnál is
2 db 6850-et elhajt egy 8120?
-
synthattik
aktív tag
-
kop8
őstag
válasz
Borokafa
üzenetére
Holnap még azért tesztelgetek.
Kinyitom majd az ablakot
Engem főleg a 3dmarkokban érdekel a tudása, hogy mennyire hajtja ki a vga-t.
A mostani videókarimmal hiába kapok 3dmark vantagépen 21500 cpu pontot 4300-on mégsem lessz több az eredményem mint mikor a phenommal 15000cpu pontot kaptam.
Már a videókarit kellene tovább húzni hogy javulás legyen.....Pedig azt hittem fog még javulni a jobb procitól az eredmény....
Hiába olyan öreg a videókari hogy még a phenom II X4 is sok volt hozzá
-
kop8
őstag
válasz
Borokafa
üzenetére
Neked vagy nekem?
Én már meguntam a tesztelést, csináltam vagy 4-5 órát

Kicsit csalódott is vagyok, de még nem teljes a rendszer, tápot kell cserélnem mert nem merek nagyon 4300 fölé menni 8magon, de 2 magon használtam már 5000 felett is kicsivel, sőt 4magon is

A cpu feszültség álítgatás kicsit ki kell még ismerni mert elég érdekes!
Az is lehet szerintem hogy csak a winben a cpu-z hibássan mutatja és igazából a biosban beálított feszt kapja, de én mégis emelem mert kevésnek tartom és ezért melegszik mint az álat

Lehet nem támogatják még rendessen a a procit a programok, pl. cpu-z??
-
kop8
őstag
Neked vízhűtésel mennyire melegszik fel 4300 köről 8 maggal prime95 alatt?
Levegővel fesz emelés hatására iszonyatosan melegszik, vagy rossz a hűtőm, kevés lenne?
Az a jó hogy mindenem meg van szinte a vízhűtéshez, kivéve a pumpa, mert az megmurdelt régen.....
Érdemes lehet vízzel használni, gondolom jóval tovább lehetne húzni nem?
-
subaruwrc
félisten
vállalkozó szellemű emberkék kihasználhatnák a bulldozer cpu jó memória tuningos tulajdonságait, mert még kellene két eredmény ide
ha nem tiszták a feltételek, elmagyarázom.
segítsetek előrébb taszigálni a magyar zászlót a ranglistán
-
kop8
őstag
lefutattam a vantaget és közben a tv-n néztem a cpu-z-t meg a hőfokot is

A tapasztalatom:
4000-en ritkán megy pár másodpercig
3400-on megy a legtöbbször
3100-on is sokszor
1400-on is sokszor -
miresz
veterán
Phenomnál nekem sem droppolt,de azFX-el már igen. Driver nem kell hozzá viszont nem áert egy új rendszer.Turbo core úgy működik,hogy ha úgy érzi a win,hogy egy szálon fut az adott program,akkor a maximum turbó órajelet használja,ha 2,3,4,szálon akkor a közép (3.6Ghz) ha pedig több szálon akkor az aap órajelet használja. De a win7 task managere nem igazán tudja még kezelni a 8xxx szériát.
-
kop8
őstag
Nekem volt már 66fok is de leálítottam a prime95-öt

Tuti nem a lap a hibás mikor rossz feszeket ír ki mivel a phenom procival ilyen nem volt!
Elég sok beálítás van még sokat kell próbálkozni, és tapasztalni!
Ha alapon lefutom a 3dmark vantagét akkor menyin megy a proci, turbon vagy nem ??
Mikor van az hogy úgy érzi a proci hogy szükség van a turbú órajelre??
-
miresz
veterán
Alul droppol a te lapod is. Nekem 4.5Ghz-t 1.45V-on megy. Turbo core-t is lödd ki. Hőfok 61C'-ig megengedett gyári adat szerint.
( #3050 ) apollo12: Még le. Tartóssan nem használom így mert felesleges. Csak bench-ek erejéig húzom meg. Jelenleg alapórajel 3.2-re turbo core 4.2-re van belőve és alul van feszelve,így prime alatt max 48C'-ig melegszik.
-
Whysperer
addikt
Gondolom a 480 Xilence tápomat dobhatom ki a kukába. Nem tudom a e7300-am 3.6Ghz-re húzva 9800gtx+ al ment siman ezzeal táppal most egy 6850 van benne ami nem eszik sokat. akkro egy FX 8-ast elbír ez a táp vagy kénytelen vagyok akkor 700watt körül nézelődni? Vagy i5 2500k mert az keveset eszik 4.5 4.6ot mennek azok is ! Csak a táp igánye mekkrao ezeknek pontosan? FX-re értem
-
kop8
őstag
4400 körül milyen feszen kellene mennie ezeknek a prociknak??
Alapfeszen mit kellene hogy menjen?
Mennyi nektek az alapfesz?Én 1,46-ra beálítom és a cpz-z csak 1,4-et ír!
Hőfok meddig mehet el???
-
miresz
veterán
A lap az jó.
Memóriákban én ezt ajánlom,ha nincs már meg a HyperX G.Skill DDR3 1600MHz 8GB RipJaws Kit Árban ugyan ott van mint a Kingston,de ezek 1,65V-on simán mennek 1866Mhz-t amit nagyon meghálál a proci. De ha mégis HyperX akkor csak a G-s végűt,és nem aGX-est mert a G-s nek nincs előre beállított profilja,és enged kisebb időzítéseket is,nem úgy mint a GX. Kingston HyperX DDR3 1600MHz 8GB Kit CL9 KHX1600C9D3K2/8G(#3039) kop8: Na azért így már más átqurtak volna bazze.
1.65V-ot adhatsz a memónak simán. Cinebench11.5-öt tolsz? Kíváncsi vagyok alapon mi a különbség a 8150,és a 81201 között. -
miresz
veterán
AMD FX-4100 X4 Black Edition Box Én őket ajánlom,korrektek,és szerintem elég jó árban van náluk.
Milyen memók,és milyen lap pontosan? -
ftc
nagyúr
S egy utolsó kérdés
Hátha gyorsabban tudok csatlakozni a kklubhoz:hol a legolcsóbb az FX4100.. jöhet privibe is
Asrock alaplap lesz alatta 2*4GB 1600/CL9-es rammal
-
miresz
veterán
Nálam 16209 cpu pontszámot dob alapon a Vantage. Szerintem 3Dmark11-el tesztelj sokkal reálisabb eredményeket produkál mint a Vantage,vagy a 06.
Tuning: APM=off,+ minden power save funkciót löjj ki a bios-ba . Nem nagyon ismerem a Giga biosát. A memóid valószínüleg mennek 1866-ot szereti,ha minnél magassabb a memória órajelCrucial Ballistix + Nb 2600Mhz-ig stabil nálam 1.3V-on,na ez rengeteget dob a cpu pontszámon.
-
kop8
őstag
Mindenkinek 1 év gari van a procira vagy boltja válogatja hogy mennyit adnak rá?
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
apollo12
üzenetére
Szia,köszi a választ,monitorozva van a hőmérséklet, 71 fok volt a maximum amíg felkúszott a vga hőmérséklete.Három ventis brutál hűtés van raja,nem hinném hogy a hőfok a gond.lényegében jobbra,balra ment a kép.Mint egy futószalag..Hol beállt,hol elindult.Remélem hogy csak driver gond,az ilyen hibát a legjobb garanciában elintézni,tuti hogy az eladónál épp működni fog..

-
Jester01
veterán
Te mit néztél vajon? Az A30 abszolút összemérhető a Freezer 13 Pro-val és a gyártó saját bevallása szerint elég izmosak. Elhiszem, hogy van jobb léghűtés is, de "nagyon gyengének" nem nevezném ezeket.
-
törölt tag
válasz
addamka
üzenetére
Érdemes itt a Ph-n is körülnézni Merlinclub kollégánál,aki nagyon jó cuccokat árul és mellesleg nagyon korrekt tag is.Alpenföhn Matterhorn sorozat
-
miresz
veterán
-
-
törölt tag
-
Whysperer
addikt
Mondjuk egy [link] ??
vagy Corsair H 40 70 80? melyik kell rá? 40-es is elég vagy nem vágom -
válasz
Whysperer
üzenetére
Nem bántásból írtam a benchmark dolgot, és nem is rád céloztam, csak a saját álláspontom, mindenki arra használja, amire jól esik.
Az élettartam jó kérdés. Ha a jövőben elkezdik durván a többszállúsítást alkalmazni a programozók, még az is lehet, húzás nélkül is értékállóbb lesz. Nyilván ha kevésnek érzem, akkor kap némi kakaót, de amire és amennyit használom, még tuti nem lesz az.
A fullhd felbontás sem az életem értelme, mondjuk mivel 12 év után még mindig a Counter-Strike (1.6) a kedvenc játékom, ez valószínűsíti, hogy annyira nem érdekel a grafika, meg hogy hülye is vagyok
A fogyasztásban az intel jobb, ez nem tudom mennyire szempont, tuning miatt nyilván nagyobb táp kell emiatt. 2500k 5GHz környékén elmegy ismerős szerint, de mivel nem láttam, megesküdni nem tudok rá.
Gyártó szimpátia alapján nem döntök, megnézem melyik termék kelti fel az érdeklődésemet, aztán ész nélkül azt veszem meg, így lett egy remek Citroenem pl., amire ráköltöttem az árát már, de még mindig el nem adnám semmi pénzért :]
Szóval ezzel csak annyit akarok mondani, jó döntés mindenkinek csak a saját szemszögéből létezik, de nem is kell másnak megfelelni. Ha kíváncsi vagy az AMD-re vedd azt, ha a tuti kell, ami elterjedtebb és népszerűbb, ne vedd, szerintem 2500k-hoz képest lényegesen rosszabbul nem fogsz járni egy 8120szal sem.
Hűtés: ha messze alszol a géptől, akkor megteszi a gyári egy ideig, amíg meg nem süketülsz
hangos, mint egy hajszárító, hatásfoka elég karcsú, 4GHz-ig még éppen bírta nálam, de ez lesz az első, amit tuti cserélek nemsokára. -
Whysperer
addikt
válasz
addamka
üzenetére
Értem és nekem is volt athlon 64-em az jelen pillanatban apukám gépe! az első gépem p90-es volt! Én szintén nem pontokra az izgulok egyetlen dologra izgulok csak! mint a mostani gépemnél! E7300-as alapból 2.6-on használtam viszont most 3.6-on megy egy pár ezer Ft-os venti cserével. A lényeg ,hogy kitoltam az élet tartalmát így nyugodtan használhatom tovább. Nekem ez számít ,hogy 3-4 évig menyjen rendesen rajta minden. VGA-t tudom cserélni nyugodt szívvel. Ezért kérdeztem ,hogy FX8120 vagy egy i5 2500k. Mert Én nem azért fogom meghúzni 2.5 év múlva mert az újság címoldalán akarok lenni hanem ,hogy akkor is menyjen rajta rendesen minden! Így kérdezem és nem oldal pártiságból vagy ilyesmi! Csak Intel annyira ellenszenves manapság nekem! Vagyunk a királyok azt jól van kb. az AMD meg próbálkozik nekem úgy tűnik! Továbbá Ati VGA mellé gondoltam egy AMD CPU jobban passzolna! Hja a másik meg ,hogy az AMD alaplapok jobban bejönnek AM3+ ba lehet bele rakhatom a következő AMD CPU-t is talán nem úgy mint az Intelnél ,hogy szinten midnent mindig csereberélni kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha tudok segítek,bár nem hiszem,hogy neked olyan sokat kellene. 
.Holnaptól én is állandóan csesztetni foglak a kérdéseimmel....

Pontosan?
szntem nem bánnád meg 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, és kezdem unni