- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
-
Fex
tag
válasz
dabadab #4517 üzenetére
Igen, ez feltűnt nekem is. Ezután megróbáltam telepíteni safe módban, ugyanaz lett az eredmény. Lehúztam mindent az alaplapról, letiltottam az integrált eszközöket a biosban (hangkártya, hálókártya, usb, raid vezérlő), nem volt más csak egy videokártya, a dvd olvasó, meg 1 vincseszter ami működött. A vinyo pri.master, a dvd sec. master. két külön kábelen. A dvd lemezt windows alatt simán tudom olvasni, és elég gyorsan, gondolom akkor kinux alatt is ugyanúgy kell mennie. (Alaplap asus P4P800-E Deluxe)
Linux alatt is elképzelehető valami IRQ ütközés, vagy valami ilyesmi hiba? -
Fex
tag
válasz
dabadab #4515 üzenetére
Onnantól lassult le a dolog, hogy kiírta ''Suse Linux AG....'' (vagy valami hasonlót) És elkezdte a rendszervizsgálatot és a hardvert ''detektálni''. Na innentől kezdve kibírtam egészen addig míg bejött a garfikus felület, ott kiválasztottam a nyelvet, beállítottam egeret billentyűzetet, és felajánlotta a partícionálást. Na ez kb volt vagy 45 perc...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
dabadab #4475 üzenetére
tkp igazad van, bár egyre inkább színesedik. nameg, magyar. annyira jó nem vagyok ángliusból, hogy ne olvassak magyar sajtót.
amúgy egész sok külföldi jár a hupra, mert igencsak friss szokott lenni.
például a distrowatch karbantartója külön megemlítette egy interjúban, hogy milyen jó. -
-
Sipi
addikt
válasz
dabadab #3854 üzenetére
Annyi változás van, hogy 2.4 alatt még SCSI-emulációban kellett hajtani az IDE-s DVD/CD-írót is.
2.6 alatt viszont szépen megy ATAPI módban, vagy éppen, hogy kevesebbet (egészen pontosan semmit) sem kell állítani, hogy menjen.
2.6.10-et használok, ír az mindent. Csak telepíteni kellett a cuccokat, meg egy k3b-t, hogy csillogjon is, és azóta megy.
Sipi -
duo
addikt
válasz
dabadab #3377 üzenetére
nos, nem is vagyok ''igazi'' linuxos
(ez meg miJen már?
''az igazi kávés üresen issza a kávéját...'' de ha eccer sz@r az íze...)az lennék, biztos hogy debian figyelne fönt, vagy gentoo. én csak egy jószándékú user vagyok. taníccsatok
akkor értsem úgy, hogy mondjuk az xorg.conf-ot kell piszkálni? hogyan?
köszi:duo -
escie
őstag
válasz
dabadab #3384 üzenetére
nem rak fel semmit, ezért live...
(persze fel lehet tudom, de ezesetben nem kell)
knoppix beboot, partíciók létrehozása, stage kitömörítése, chroot, aztán mehet a móka...
a gentoo telepítőcd is csak ennyit csinál...
akár uhu alól is lehet gentoot telpíteni, vagy bármi más alól... -
operator10
senior tag
válasz
dabadab #3370 üzenetére
Nagyszerű
köszi! De sajna még mindíg nem felhőtlen az örörmöm
Most pl:az Mplayert szerettem volna telepíteni, rpm-ből.Megy is minden kafán, csak épp nem telepedik föl, ugyanis hiányol ilyeneket hogy:Libdv.so.0, Libmp3lame.so.0, és hasonlók.Namár most a telepítő dvd-n nekem ezek a ''csomagok'' nincsenek meg.Legalább is nem talaálja rajtuk sajna. Honnan tudnám ezeket, letölteni?ja meg a W32 kódekkekért is síkít szegénykém
Halottam már hogy forrásból kellene esetleg telepítenem/ahhoz még totál kezdő vagyok/ bár szerintem ezek a problémák akkor is fenn álnának nemdebár????
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest