- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
CsY
aktív tag
válasz
wedlock #4599 üzenetére
isten ovjon a magyar linuxoktol... ez alol a frugalware a kivétel....
suse, mandrake, uhu, blackPanther mind egy kaptafa... szép felhasználói felület, ami vetekszik a windows csillogásával, mig a mögöttes tartalom 0. Miért van az, hogy a suse tüzfala (ami iptables alapú) külön leirónyelvet használ az iptables vezérlésére? mig egy eccerü parancs is bonyolult benne. Miert van az, hogy a mandrake, suse is használ olyan függvényeket, amik a winfos alapjai. Használjatok gentoo-t, ubuntu-t, debian-t, knoppix-ot, kanotix-ot, frugalware-t , slackware-t. Mindegy...ezek megbizhatóak. A lényeg a frissités, a kezelhetöség (habár én a mai napig minden fontosabb dolgot konzolon csinálok, vagy manuálisan modositom a konfig file-t). Ennyi az egész linuxos ''nagy varázslat''.
Elmondok egy történetet... Egy albérletben lakom haverral és a bnöjével. Nekem van egy privát és egy céges laptopom... Mig a priváton is windows volt, használták ők is...igaz néha kékhalál-fagyás... Eccer csak hazamentem, kezemben egy kanotix cd vel és felraktam a másik winyora...mondván mátol ez van...szépen megcsináltam nekik usereket, stb.használták, teccett nekik, észrevették h nem fagy, gyorsabb a net, söööt. szebb a felület...Majd jött egy költözés, és akkor mar uj oprencer is kellfelraktam az ubuntut, sok jot hallottam rola. vegeredmenyben debian alapu, rossz nem lehet
elsöre felismerte wifi, BT, infra, touchpad stb... home directorykat atmasoltam...es ment nekik elsöre... Mostmar nem hajlandoak a windowst hasznalni, mert megismertek egy masik alternativat, ami jobban tetszik nekik...és ök sima userek... Ha nekem valami dolgom van a saját gépemen, nem szivesen ülnek le a céges-microsoft os géphez... ennyi... mki döntsön belátása szerint... -
Nimrod
addikt
válasz
wedlock #4574 üzenetére
Bővebben: link
Azért javaslom ezt, mert Live, de lehet telepíteni is és UHU-n kívül ez az egyetlen, ahol be tudtam lőni az ADSL netem.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest