Aktív témák
-
nofene
aktív tag
Hi!
Tudja valaki, hogy X alá hogyan lehetne normális fontokat telepíteni, mert egyrészt a Firefoxból hiányzik a hosszú űő illetve ha xmms-ben meg akarok nyitni egy könyvtárat kifolyik a szemem olyan pici betűket rak ki. -
nofene
aktív tag
Hi!
Noh egy elég érdekes problémával állok szemben, végre felraktam egy Debian Sarge-ot a gépemre, majd egy x-window-system-core csomagot is (nem akarok semmilyen KDE-t vagy Gnome-ot inkább egyszerű kis ablakkezelőket (Enlightenment, IceWM, FluxBox)), nameg pár -dev csomagot is az mplayer miatt.
Leszedtem szépen az ATi drivert, az rpm-et debbé alakátottam (alien powa!) aztán mindent bemásolgattam a helyére kézzel újra fordítottam az fglrx-et. Ezután fglrxconfig, startx. Megy is szépen minden nade:
-amint elindítom a glxgears-et megfagy az egész. Ennek több változata is van: van amikor leküldi a monitort (azaz lemegy standby-ba), van amikor egyszerűen megfagy azaz látszik a kép de csak a reset segíthet.
Ezt nem tudom mire vélni mivel ha nem indítom el a glxgears-et tökéletesen megy, nem fagy stb. Ez elég zavaró mivel pont, hogy OpenGL-t szeretnék programozni Linux alatt. Hasonló hibáról írnak az ATi support oldalán is: Bővebben: link de ez csak régebbi 64 bites driverekre vonatkozik, arról nem is beszélve, hogy az én kártyám Radeon9550. Ami viszont vicces, hogy az mplayer gl2-es kimenetét használva (mplayer -vo gl2 ..) semmi probléma nincs szépen fut a dolog nem fagy órákig.
Glxinfo szerint az ATi driver van betöltve.
Találkozott már valaki ilyesmivel, hogyan lehetséges ez? Esetleg megoldások?
Ui.: Konfigom adataimnál, a monitort a natív 1280x768-ban használom. A kernel 2.6.8-2-k7.
BIOS-ban is szórakoztam már, (Fast Write ON/OFF, Aperature Size), illetve nem az fglrx agpgartját, hanem a kernelét használom (próbáltam az fglrx-ét is de akkor egy szimpla firefox alatt fagyott). -
nofene
aktív tag
Noh postfix+courier megy, de az ssl-t még nem tudtam belőni apache2 alá. Namind1 azt majd egy másik topikban.
-
nofene
aktív tag
No időközben utánna olvastam egy pár dolognak de továbbra sem megy esetleg vki nem tudna segíteni postfix konfigolásában?
-
nofene
aktív tag
No senki nem tud semmit a kulcsok újragenerálásáról?
Illetve sajnos nem megy sem a courier sem a postfix nem megy. Esetleg vki nem tud egy linket, howto-t ,hogy hogyan kéne beállítani (ezeket a dokumentumokat megtagadta tőlem a google) Vagy esetleg mailben jöhetne egy jól működő konfig fájl.
-
nofene
aktív tag
válasz
steveetm #3905 üzenetére
Köszi szépen, most konfigurálgatom őket. Ja még 1 nagyon-nagyon láma kérdés: milyen paranccsal/progival tudnám újragenerálni a dsa illetve rsa kulcsokat, mert ssl-t is be akarom állítani phpmyadminhoz, és a régi kulcsok nincsenek meg. OpennSSL-ben hiába próbálkoztam gendsa genrsa-val vmiért nem ment.
Köszi előre is. -
nofene
aktív tag
Hi All!
Némi segítségre volna szükségem: Debian Sarge alá kéne bállítanom egy smtp és pop3 szervert, és gye létrehozni azonosito@domain.hu e-mail címeket. Namost erre milyen programot ajánlotok? Szerintetek mit érdemes haszánlni? (Azt, hogy érdemes bekonfigolni ?) .
Amit eddig nézegettem az a dovecot nevű progi együttműxik MySql-el is (ez van a gépen) és egész jónak néz ki (igaz még nem sikerült bekonfigolni).
Szóval 5leteket és tanácsokat várnék. Köszi! -
nofene
aktív tag
Hi!
Debian alól tasksellel grafikus felületet töltöttem le viszont nem tudom a verziószámát és így azt sem, hogy melyik drivert töltsem le hozzá, valami parancsra volna szükségem, hogy megtudjam milyen XFree86 van a gépemen.
ATi 9550-es kareszom van de az ATi oldalán csak XFree86 4.3.0-ig van hozzá driver. Ha viszont XFree86 4.4.0-át rakott fel a gépre a debian akkor milyen drivert használjak???
Köszi! -
nofene
aktív tag
Hi!
Van fen egy alap Debian-rendszerem, a kérdés: mivel sem mc sem x semmi nincs fenn csak a kernel meg egy pár modul, mondjatok légyszíves valami olyan parancsot amivel meg tudom nézni, hogy a hálókártyám felismerte-e! (Fontos lenne az apt miatt). PPPoE-t hála az égnek nem kell konfigurálnom, mivel routeren keresztül jön a net. Ami viszont érdekes az install alatt nem tudta DHCP-n keresztül beállítani a hálózatot (később kézzel konfiguráltam), pedig a DHCP megy! Router mindent okosan kioszt! Szóval ez mi miatt lehetett?
Sürgős volna köszi előre is!
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
A monitorom 16:9-es képarányú és a natív felbontása 1280x768 mivel a nem szabványos ezért nem tudom beállítani! 5letek? A gyártó honlapján nincs hozzá driver sajnos.
-
nofene
aktív tag
Na basszus most komolyabb hibával találkoztam amivel eddig sosem! Ugyanis letöltöttem a z Afterstep legújabb verzióját kicsomagolom. configure majd beírom make és erre mit kapok bash: make: command not found
namost akkor mivan akkor, hogy telepítsek akármit is??? Se hangkártya se videókártya se semmilyen drivert nem tudok felrakni, meg egyáltalán nem tudok mit csinálni!!! Most végre tényleg szükségem lenne a segítségetekre!!!
-
nofene
aktív tag
Nah ez a problémám megolddódott de azért még jócskán akad... van suse 9.1-em alatta van net. szuper. De nemtok windowsos (ntfs) partíciókat mountolni mivel fstype not supported by kernel! Na akkó mit kéne installálni? 2 hang sincs de nemsoká szórakozom az alsa-val ha elakadok szólok! Vmi normális ablakkezelőt is felrakok lassan, nagyon rég icewm-etés aftersteppet használtam Ti mit javasoltok?
-
nofene
aktív tag
Helló!
Nah eluntam a tökölést Mandrake-el, úgyhogy felküldtem a Suse 9.1-et neten keresztül (ftp). Namost mindez szép és jó csakhogy az én hibámból nem rakta fel a lilot (Azt választottam a GRUB helyett mivel a lilot jobban ismerem!). Csakhogy most, hogy bootoljak be linux alá mivel az nem készített bootfloppyt! (Ha jól emléxem van erre valami parancs csak már nem tudom pontosan mi /talán telepítőnél parancssorba /dev/hda2/vmlinuz?/). Plíz help! -
nofene
aktív tag
Újra üdv mindenkinek!
Ugyan még mindig nem sikerült eljutnom a particinálásig a linux telepítőben de mostmár jóval tovább jutok! (A legutolsó állapotot az #1982-es postom mutatja) Nos mostmár eljutottam oda, hogy 2.4.x kernelel indítom a telepítést és így is felismeri a vt8237-es déli hidat és mostmár a vinyót is /dev/sda-nak látja és kezeli nem hdx-nek. Viszont miután a merevlemezt felismerte a rendszer megpróbálja betölteni az sd_mod modult:
running: /usr /bin/insmod_/tmp/sd_mod.o
Ám itt megfagy a rendszer és nem lép tovább! Vki nem tudja mi ez az sd_mod.o? Vagy esetleg valami megoldás??? (Lassan ott tartok, hogy inkább suset telepítek ftp-n keresztül...) Plíz help!
-
nofene
aktív tag
Üdv!
Segítségre volna szüklségem: Letöltöttem a Mandrakelinux 10.0 Official 3 cd-jét majd gondoltam itt egy esős 7vége hát essünk neki... Persze ahogy én azt gondoltam szóval a telepítést elindítom text módban (tft-m van és alapból nyivákol, hogy 85 Hz-en akarom meghajtani.) Szóval elindítom text módban. Elindítja a kernelt felismeri a dolgokat majd amikor a hdd felismeréséhez jutunk ezt írja:
hda: max request size: 1024 KiB
hda: lost interrupt
hda: 160836480 sectors (82348MB) w/7938 KiB Cache, CHS=16383/255/63
hda: <4> hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x24
Nah azután elindul a telepítő rész kiválasztom a nyelvet (angol) aztán jön az USB és egyéb cuccok felismerése majd a jobb felső sarokban hard drive detection. Itt aztán átváltok a kernel messages-re ahol a következő megy:
<4>hda: dma_timer_expiry: dma status == 0x24
<4>hda: DMA interrupt recovery:
<4>hda: lost interrupt
Na és ez a 3 sor folyamatosan jön kb. 30(!) percet vártam és nem történt semmi csak ez a 3 sor jelenik meg folyton...Segítsetek mit csináljak, hogy egyáltalán telepíteni tudjam a linuxot
A hardver Hitachi 7k250 Sata 80GB a Via vt8237-re csatlakoztatva az 1-es csatornára. a Dvd-író először Primary master volt most űtraktam secondary masternek. Szóval plíz help me!!!
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Sziasztok!
Bár rengeteg topikot átolvastam de még mindig nem tisztázódott bennem egy kérdés! Milyen linuxot? Szóval régebben kb. 1 éve használtam 1-2 hónapig egy mini debian-woodyt (icewm x-felülettel) és már akkor is érdekelt a dolog de egy idő után föladtam, (lehet azért mert akkor még dial-up volt otthon és állandóan tlötögetni kellett volna arra meg nem volt lóvém...), de most újra felújult bennem a vágy a linux meismerése iránt.
Szóval a gép: AMD Duron 1600, kt600-as lap, 512ddr, sata a déli hídon keresztül (tehát vt8237-en keresztül) stb. pontosan az adataimnál. Namost erre kéne nekem valami megbízható használható és jó linux. Főleg filmnézés, zene, netezés (dc++ is) illetve később programozás (php és c++). A linux terén baromi kezdő vagyok mire rendesen bekonfolom valszeg az agyatokra megyek és ezért előre is türelmet és segítséget kérek de bízom bennetekJah és egy 5g-s partíció van félretéve a linuxnak ebből nemtom kb 256mega lesz a swap. Szóval ki mit ajánl mit töltsek le mint kezdő mibe vágjak bele? (Esetleg milyen könyvet ajánlanűtok?)
-
nofene
aktív tag
Na akkor aszondja HEELLPP! Vettem egy 80g-s MAXTOR SATA vinyót DE egyik linux disztribem se látja (SUSE 8.1 ezek közül a legújabb ami nekem megvan) Szal hogyan tudok SATAra linux rakni mert így egy fos winxpm van
Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest