- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vadcoca
tag
válasz
dash17291 #12787 üzenetére
Ha nvidia driver-t is a testing-ből akarsz, akkor ellenőrizd, hogy támogatja-e a kártyádat. "Régebbi" cucchoz most csak a squeeze repo-ban van driver. (illetve a http://snapshot.debian.org/-on )
Ha eleve a testinget raknám fel akkor...?
Ha együtt tudsz élni a fent említettekkel, miért ne. De azért meggondolandó, lásd CPT.Pirk. Habár szerintem ott inkább az volt a lassulás oka, hogy egy "alap" squeeze-re húzta rá a wheezy-s repo-kat. Elvileg ezzel nem lehetne gond, de ez volt a leggyanúsabb
különbség közöttünk (én ugyanis testing netinst-ről raktam fel).
-
bambano
titán
válasz
body007 #12788 üzenetére
kifogtál egy softmodemet, ha jól látom. olvasnivaló.
szerintem linuxhoz külső modemet keress, amit soros porton kell bedugni a gépbe.
-
bambano
titán
válasz
dash17291 #12787 üzenetére
de nem nyomsz.
vagy:
- átírod a sources.list-et testingre, apt-get update, és csak a kernelt meg az nvidia drivert rakod fel és utána visszaírod a sources.list-et stabilra és update
- kézzel letöltöd azt a pár csomagot, ami kernel update-hez kell és felrakod dpkg-val. (ez a kernel image, valami linux base csomag (nem emlékszem fejből pontosan a nevére) meg az nvidia driverek -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Fax szervert szeretnék összehozni de meg is akadtam egy Conexant hsf pci modem beüzemelésénél...
Tudtok olyan modemet amit nem kell "ennyire" mókolni? Örülnék ha kernelből menne a dolog
-
vadcoca
tag
válasz
dash17291 #12782 üzenetére
+1
"Régi" kernelt is meghagyja kernel frissítésnél, max azzal indulsz legközelebb.
Hogy el sem indul azt még nem sikerült produkálnia nálam, max. csak az nvidia driver miatt nem indult az X.
De mióta nvidia-glx(-legacy)-t használok azóta ez sincs. Kernel frissítésnél szépen újrafordítja magának (dkms)Az viszont igaz, hogy a frissítésnél "vigyázni" kell.
Synaptic-ot hanyagolom is emiatt, inkább aptitude. Itt ha látom hogy nagyon garázdálkodni akar, azt mondom "következő megoldás". Jelenleg is ez van (pont az nvidia-glx-legacy miatt). Így visszatartok 33 csomagot a többi mehet. De lehet synaptic is tudja ezt, és csak a megszokás....
Vmware-t régebben próbáltam, de inkább Virtualbox. Legalábbis az én igényeimre megfelel. Főleg, hogy debian repo-ban benne is van. Így nem kell ezt sem innen-onnan feltúrni
-
dash17291
tag
-
bambano
titán
válasz
dash17291 #12782 üzenetére
használ
a kernellel nem volt semmi gondom, szerintem mindegy, mit raksz fel és honnan.
a gondom a 2-es gnome-ról a 3-asra való átállással van, ocsmány hulladék a 3-as gnome.
nekem nem volt olyan bajom, hogy frissítéstől nem indult újra, igaz, én alapvetően nem frissítek, csak ha nagyon muszáj. ha kifogtam egy olyan állapotot, ami megy, akkor békén hagyom.ha repóból rakod fel a kernelt, akkor van mellette nvidia driver is. a driver kernelfüggő, azt is mindig újra kell rakni.
nem próbálkoztam vmware-rel.
-
dash17291
tag
Debian Wheezy -t használ valaki desktopnak?
Jobban járok-e ha a stable+backported kernel helyett az unstable-t teszem fel?
A tesztingben tudom hogy káosz van, mert az arra való
Wheezy-ben mi a helyzet?
Frissítéseknél milyen gyakran fordul elő, hogy valami katyvasz miatt esetleg el sem indul a rendszer?
Kernelfrissítés után itt is újra kell rakni a bináris Nvidia drivert?
Vmware 8 felmegy rá?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #12773 üzenetére
"Valahogy úgy érzem azt hiszed én a debianra akarlak visszakényszeríteni."
Hihetetlen, hogy vannak még emberek akik nem tudják, hogy debiant kell használni
Miből gondolnék ilyet?
Nah de lényeg, van még Debian a lakásban, oda feltettem a Squeeze-s deb csomagot. Működik, de nem tudja megnyitni a /dev/dsp eszközt, mikor kiválasztom forrásnak a hangkártyát. (audigy1 van a gépben, nem is valami modern cucc)
A laptopon nem próbálkoztam, valszeg ott is ment volna így, de mivel heteken át nem javult meg a rendszer és nem is kaptam semmi tippet, hogy mitől lehet perces delay a programok megnyílására ami még terminálban is jelentkezett, töröltem.
Aztán feltettem pendrivera egy Live Ubuntu 10.04 lts-t, ott egyből tudtam telepíteni a szkópot, viszont nem vagyok vele elégedett, mert nem tudja megtalálni a jelet a bemeneten, gondok vannak a triggereléssel.Az utolsó ok, ami miatt nem erőlködtem, az az, hogy bár a Xilinx ISE minden verziója gyárilag támogatott Linuxra is, viszont a programot az eszközre letöltéshez kellő USB drivert valamikor a 2.16-os kernel idején csinálták és semmi mai Linuxon nem települ.
Van ugyan alternatív, frissített usb driver, de az meg nem látja az én Digilentes starter kártyámat, a Xilinx saját cuccaihoz készítették.
Ehhez a Digilent cég ugyan csinált külön letöltő progit Adept néven mind Windowsra, mind Linuxra, de a Linuxosnál csak egy telepítési leírás van, használati nulla, majd lehet írok a cégnek ez ügyben, mert más is leakad itt, hogy felrakta, de csak ennyi.*szerk: a 64 bites binárisoddal nem tudok mit csinálni, ahová kellene, ott a laptop procija csak 32 bites, így a Linux is.
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #12776 üzenetére
Jó ezt csak végső próbálkozásként küldtem, ha egyszer nem akar magának fordítani. Audio bemenetet én se tudok állítani, de nem is tudom hogy kellene. A soundcard beállítással indul és azzal szépen működik is (az snd_pcm_oss modulon keresztül szerintem, mert /dev/dsp-t emleget a doksi). Ennyit tudok róla.
-
-
Jester01
veterán
válasz
CPT.Pirk #12752 üzenetére
Valahogy úgy érzem azt hiszed én a debianra akarlak visszakényszeríteni. Én csak azt mondtam, a debianos xoscope-t fordítsd le magadnak. Nem értem milyen "más gond" volt. Utolsó próbálkozásként itt az általam fordított bináris, 64 bites, vagy megy nálad vagy nem (a függőségek miatt). Ennyit tudtam tenni az érdekedben mivel látszólag nem is akarod megoldani ezt a problémát. Na mindegy.
-
-
-
-
-
bambano
titán
válasz
BTom1970 #12754 üzenetére
az attól függ, mikori raid. a régebbi raidokat csont nélkül kell lássa egy win ext2fs driverrel, az újakat nem biztos. magát a partíciókat kell látnod mindenféle gépen, nem kell a két diszk együtt. elvileg a tartalmát is látni kell linuxon szóló diszk esetén is, de itt bekavarhat, hogy a raid szuperblokk kezelésén változtattak nem túl rég.
ha magát a diszket meg a partícióstáblát sem látod, akkor péke poraira.
-
BTom1970
aktív tag
Hello!
Van egy 2db RAID1-es Linux rendszerű winchester nálam.
A rajta lévő adatokat kellene lementeni, mert az eredeti helyén vagy nem indult már el
az operációs rendszer, vagy ha mégis elindult 10 perc után lefagyott.Itthon csak windows7-es gépem van. Innen el tudom érni valahogy a Linux partíciót.
Egy mobil rack-be helyeztem a RAD1-es egyik tagját, de nem látszik.
eSATA - val kapcsolódik a gépemre.
Egyedül kellene, hogy látszódjon, vagy csak a 2db fog menni együtt?Knoppix live cd-vel is néztem, de nem ismerte fel a Linux-os winchestert.
Ha windows-ból nem tudom elérni, akkor Linux-ból is megfelelne.Milyen lehetőségek vannak az adatok lementésére?
Köszi!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #12751 üzenetére
Mivel más gond is volt, így nem erőltettem. Nem is igazán fontos, csak annyi lett volna a cél, hogy az asztali gépen csináljam a vhdl írogatást meg szintetizálást, addig a laptop mint szkóp ment volna, de igazából ezek elférnek egy gépen is. Aztán majd csak frissíti valaki a scope forrását.
bambano: Zamek a Pollackról, ha ez mond valamit. Persze h. ős Linuxos-e, azt nem tudom, de lelkes MS ellenes amióta csak ismerem és észérvekkel is alátámasztja az érveit.
-
Tommy7
tag
Üdv, nemrég raktam fel a PCLINUXOS 2011es verzióját, és azt szeretném tudni, hogy hogy lehet rá programokat rakni. Sok helyen utánna olvastam, de nem nagyon értem, vagy nem működik...
Köszi a segítséget
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #12746 üzenetére
Nálam gtk2 csomag 2.24.5-3 van. Ha jól értettem a googleben a dolgokat, a 2.2-es főverzió óta vannak gondok.
És Bambano:
Egy ős Linuxos tanította nekünk a Linuxozást, azt mondta, van rá valami shell script, ami bent tartja a funkció gombokat az mc ablakában Gnome alatt, de valszeg nem foglalkozott vele, mert KDE-t használt mindig is és ott nem volt ilyen gondja.
Én meg rászoktam KDE-re és megszerettem.
Semmi gondom nincs a Gnome-al (csak mindig elveszek a beállítások és az adminisztráció menüben a sok ikon között mire megtalálom amit keresek), de amerre haladnak ott a dolgok kinézet ügyileg, az nekem nem tetszik. Maradok KDE-s. -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #12743 üzenetére
A túl új GTK2 csomaghoz kellene valami patch, vagy frissíteni a készítőnek a forrást, mert így a make kiakad tőle. Írtam a problémát ebben a topicban is pár hsz-el lejjebb. Fedórás patch nem oldotta meg, más meg nincs.
Én meg KDE-t fogok használni, mert nekem az tetszik, valamint pl. alapból ha megnyomom a funkció gombok valamelyikét a billentyűzeten a terminálban futó MC-hez, akkor az végre is hajtódik, nem a terminál ablakot basztatja, mint Gnome alatt...
-
-
rt06
veterán
válasz
Jester01 #12736 üzenetére
nalad min?
nalam 3.0.4-hardened-r4mondjuk nalam koze lehet ehhez is
RELRO STACK CANARY NX PIE RPATH RUNPATH FILE
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/attr
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/basename
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/bash
Partial RELRO No canary found NX enabled No PIE No RPATH No RUNPATH /bin/bb
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/busybox
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/bzip2
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/cat
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/chgrp
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/chmod
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/chown
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/chroot
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/cp
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/cpio
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/cut
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/date
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/dd
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/df
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/dir
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/dirname
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/dmesg
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/du
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/echo
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/egrep
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/env
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/expr
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/false
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/fgrep
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/findmnt
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/fuser
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/gawk
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/getfattr
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/grep
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/groups
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/gzip
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/head
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/hostname
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/kill
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/ln
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/login
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/ls
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/lsblk
Full RELRO No canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/lsmod
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/mkdir
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/mkfifo
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/mknod
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/mktemp
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/more
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /binmount
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/mountpoint
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/mv
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/nano
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/netstat
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /binpasswd
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /binping
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /binping6
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/ps
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/pwd
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/readlink
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/rm
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/rmdir
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/run-parts
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/sed
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/seq
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/setfattr
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/sleep
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/sort
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/stty
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /binsu
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/sync
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/tail
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/tar
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/tempfile
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/touch
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/tr
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/true
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/tty
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /binumount
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/uname
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/vdir
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/wc
Full RELRO Canary found NX enabled PIE enabled No RPATH No RUNPATH /bin/yes -
Epic79
tag
Ha ilyen kilátások vannak, akkor marad a win2k.
Most Freespire-t próbáltam rajta, de nem ismerte fel rendesen a vga-t. Pedig tűrhetően futott.
-
-
-
Epic79
tag
Üdv urak!
Egy IBM Thinkpad 600x-re mit érdemes tenni? Persze, hogy használhatóan menjen... (p3 500mhz, 320mb ram, 20gb, 4mb vga, hang stb.)
-
rt06
veterán
nalam gentoo-n nem akar futni (nem mintha sajnalkoznek)
amit elsore talaltam, az elhasalt azon, hogy a su nem volt olvashato, igy nem tudta razavarni a readelf-et es/vagy az objdump-ot, viszont ez mar meg lett kerulve
az expoit futtasasa utan viszont azt a shell-t akpom vissza, amit kell, nem tortent jogosultsag emeles -
-
bambano
titán
-
Tud valaki olyan boot floppyt, ami felbootol egy tftp szerveren levő cuccot?
Nem létfontosságú, csak kíváncsiság.
Van egy PXE nélküli gépem, Linuxot akarok rajta próbálgatni, de nem akarom lemezre írogatni.@bambano : Na ez a nem mindegy.
Remélem ku* gyorsan jön a frissítés -
bambano
titán
-
-
bambano
titán
ugye mindenki downgradelt 2.6.39 alá, akinek publikusan hozzáférhető linuxos gépe van?
-
vadcoca
tag
válasz
siebener #12713 üzenetére
256 megához max. Debian-t javallanék. De azt is inkább csak LXDE vagy Xfce-vel, ne az alap Gnome-mal. Még csak mókolni sem kellene, eleve benne van az usb-modeswitch. Alcatel x200-zal tuti megy, pont ez van nekem is.
Vagy ezen a nyomon indulva még jó lehet a Lubuntu v. Xubuntu, de ezekkel nincs személyes tapasztalatom. -
Rickazoid
addikt
Üdv!
Van egy olyan problémám, hogy létrehoztam egy titkosított eszközt Truecrypttel, eddig semmi gond, de felcsatolás után csak a root látja, viszont képtelen vagyok a jogosultságok módosítására, a rootnak sem engedi se a tulajdonosváltást, se az olvasás/írás beállítását mások számára. Magyarul nem felhasználóként akarom futtatni a Truecryptet, hanem csak módosítani akarom a már felcsatolt titkosított eszköz tulajdonosát, hogy normál felhasználóként kezelhessem teljes jogosultsággal, elérjem Nautilusból, tudjak írni rá, stb.
Egyszer már megoldottam ezt a problémát fájlokra, de fogalmam sincs hogy (azt hiszem ott magának a fájlnak a tulajdonosát kellett módosítani, de teljes háttértárnál ugye ezt nem lehet), most viszont egyszerűen nem találok semmi használhatót, a Google mindent kidob, csak pont az erre jó megoldást nem.Valakinek tipp?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
siebener #12711 üzenetére
Alcatel x220 a modem?
Ha igen, akkor kell egy kicsit mókolni vele, hogy mass storage eszközből átváltson modem módba. Itt részletezik a dolgot [link], mivel gondolom ez nélkül nem lesz net, olyan disztró kell neked, ami legalább 2.6.31-es kernelt használ, és kell egy csomag, usb-modeswitch néven (majd keresned kell letöltési linekt, mert az disztró függő lesz), ezt előtte le kell töltened és mondjuk pendriveról telepíteni.
A gépben meg próbáld meg kicserélni egymással a két ramot, ha akkor sem látja az 512-t, és nincs valami elállítva a biosban, akkor keresd meg melyik a rossz, és szedd ki a gépből. Itt van pár disztró amiből tudsz válogatni kevés ramra: [link], de ha netán meglesz az 512, oda már kvázi bármelyiket fel lehet tenni a rendesek közül.
-
siebener
aktív tag
Sziasztok.
Tudom, a kezdő topikba való, feltettem, de utána láttam, hogy nem volt mostanában mozgás.
Az itt írt gondomra kellene megoldás...
prohardver.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_11968-11968.html
Előre is köszönöm, és sorry még egyszer, hogy ide írtam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Forrásból szeretném telepíteni az Xoscope progit [link] Chakra projectre.
A menete a szokásos, ./configure, majd make és make install. A configure megvan, nem hiányol semmit. A make-nál viszont tucat implicit deklarációt kapok. Googli szerint az a gond, hogy régi gtk2 csomaghoz készült a progi, a mostani 2.2-vel nem lehet fordítani, ez van a Chakrában is.
Találtam egy patchet hozzá erre a problémára a fedórásoknál, de nem változtatott semmit.Mondjak le erről a progiról?
Btw valaki tud valami hasonló progit, ami képes használni a hangkártya line-in bemenetét mint oszcilloszkópot? -
Ufraw-ot használ valaki újabb Canon géppel? Én 1100D raw-jaival akarnám, de nem ismeri a színprofilját. Az 1000D-t ismeri, de nem tudom vele elhitetni, hogy ez 1000D lenne.
Sajnos a Darktable nem konvertál túl szépen (meg hányok tőle), a Rawstuido meg kiakad, ha megnyitok vele valamit.
Megpatcheltem az Ufraw-ot, egy oldalon volt olyan patch, amivel viszi az 1100D-t is, le is fordul szépn, de úgy sem megy :S -
-
-
MacCaine
őstag
A manual szerint "smbstatus is a very simple program to list the current Samba connections." ez egy elég egyszeű program, nem tud ilyet...
-
-
jgabor
csendes tag
Szervusztok!
Van egy Konica-Minolta Bizhub 163 másoló az irodában és nem találok linux drivert hozzá. Légyszi segítsetek, ha tudtok! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged