- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jester01 #12773 üzenetére
"Valahogy úgy érzem azt hiszed én a debianra akarlak visszakényszeríteni."
Hihetetlen, hogy vannak még emberek akik nem tudják, hogy debiant kell használni
Miből gondolnék ilyet?
Nah de lényeg, van még Debian a lakásban, oda feltettem a Squeeze-s deb csomagot. Működik, de nem tudja megnyitni a /dev/dsp eszközt, mikor kiválasztom forrásnak a hangkártyát. (audigy1 van a gépben, nem is valami modern cucc)
A laptopon nem próbálkoztam, valszeg ott is ment volna így, de mivel heteken át nem javult meg a rendszer és nem is kaptam semmi tippet, hogy mitől lehet perces delay a programok megnyílására ami még terminálban is jelentkezett, töröltem.
Aztán feltettem pendrivera egy Live Ubuntu 10.04 lts-t, ott egyből tudtam telepíteni a szkópot, viszont nem vagyok vele elégedett, mert nem tudja megtalálni a jelet a bemeneten, gondok vannak a triggereléssel.Az utolsó ok, ami miatt nem erőlködtem, az az, hogy bár a Xilinx ISE minden verziója gyárilag támogatott Linuxra is, viszont a programot az eszközre letöltéshez kellő USB drivert valamikor a 2.16-os kernel idején csinálták és semmi mai Linuxon nem települ.
Van ugyan alternatív, frissített usb driver, de az meg nem látja az én Digilentes starter kártyámat, a Xilinx saját cuccaihoz készítették.
Ehhez a Digilent cég ugyan csinált külön letöltő progit Adept néven mind Windowsra, mind Linuxra, de a Linuxosnál csak egy telepítési leírás van, használati nulla, majd lehet írok a cégnek ez ügyben, mert más is leakad itt, hogy felrakta, de csak ennyi.*szerk: a 64 bites binárisoddal nem tudok mit csinálni, ahová kellene, ott a laptop procija csak 32 bites, így a Linux is.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 3
- Gurulunk, WAZE?!
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged