Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dash17291
tag
válasz
CPT.Pirk #12789 üzenetére
Sőt, 3.2 -nél tart a BPO kernel.
Pár napja csak ezzel foglalkozok, és nem tudom hogy mi legyen.
VMware nem működik (sokféleképpen próbáltam). A vmnet nem tud elindulni, hiányolja a /etc/vmware/networking -et. A neten nagy kuss van ezügyben. Érzésem szerint a feltelepített rendszerből "hiányzik" valami. Ugyanez megtörtént velem fél éve Ubuntu 10.04-en, akkor sem sikerült megoldani. A VMware létkérdés, mert csak. (Pl. be tudom vinni vSphere alá azokat a gépeket később.)
Amúgy tetszik pl. az openbox, meg az auto nvidia forgatás a kernelhez (dkms). Mondjuk az openbox nem debian specifikus, tudom...
Még gondolkozom hogy kell-e nekem ez Desktopra, vagy elég a serveren lévő debian.
Meglátjuk....
-
dash17291
tag
-
dash17291
tag
Debian Wheezy -t használ valaki desktopnak?
Jobban járok-e ha a stable+backported kernel helyett az unstable-t teszem fel?
A tesztingben tudom hogy káosz van, mert az arra való
Wheezy-ben mi a helyzet?
Frissítéseknél milyen gyakran fordul elő, hogy valami katyvasz miatt esetleg el sem indul a rendszer?
Kernelfrissítés után itt is újra kell rakni a bináris Nvidia drivert?
Vmware 8 felmegy rá?
-
dash17291
tag
válasz
Speeedfire #10771 üzenetére
Én is csak találgatok.
Nézd meg a következő oldalon a 3.4.5. Command substitution részt.
http://tldp.org/LDP/Bash-Beginners-Guide/html/sect_03_04.html
Ezt pedig tartsd észben:
' - aposztrof
" - idezojel
` - backtickPéldául ez egy garantáltan működő helyettesítés az egyik szkriptemben:
IPT="`which iptables`"
IPTtfA="`echo $IPT '-t filter -A'`" -
dash17291
tag
válasz
Speeedfire #10767 üzenetére
-
dash17291
tag
válasz
Speeedfire #10752 üzenetére
alias?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest