- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztikac
őstag
válasz
bambano #11590 üzenetére
xargs-al ugyanaz történik nem?
esetleg így?:find /tmp -name core -type f -print0 | xargs -0 /bin/rm -f
Find files named core in or below the directory /tmp and delete them,
processing filenames in such a way that file or directory names con‐
taining spaces or newlines are correctly handled.
find /tmp -depth -name core -type f -delete
Find files named core in or below the directory /tmp and delete them,
but more efficiently than in the previous example (because we avoid the
need to use fork(2) and exec(2) to launch rm and we don't need the ex‐
tra xargs process).szerk.: ja, itt chown kellene
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
bambano #11596 üzenetére
Kis googlizás után látom te is belefutottál abba a problémába, hogy legújabb Debianban nincsenek benne zártforráskódú firmware-ek... laptop wifi-jéhez pont ilyen kéne viszont. Van valami egyszerű módszer annak megoldására, hogy ne kelljen drótra dugni már telepítés közben sem? Mert ha nincs, akkor inkább hanyagolnám
(ha hülyére akarom szivatni magam, arra ott a gentoo
)
-
-
Cathfaern
nagyúr
Disztribekkel kapcsolatos kérdésem lenne:
Adott egy (fél éves) notebook, ami 100%-ban munkára (webprogramozás, php, html, js, illetve ezzel kapcsolatos egyéb teendők) van használva. Ezen van jelenleg egy Ubuntu, ami nemrég került felfrissítésre 10.04-re, na azóta érdekes dolgokat csinál. Amin valószínűleg egy friss install segítene, de igazából az egész Unitys rendszerrel nem vagyok kibékülve (adtam neki 1 hetet, továbbra sem szimpatikus, pedig annak idején Win7 valamennyire hasonló felépítése elsőre bejött), és mivel nekem úgy tűnik, hogy ubuntun ez eléggé erőltetve lesz, ezért elgondolkoztam, hogy kéne váltani valamire.
KDE kilőve, Gnome vagy Enlightment alapokon gondolkozok. Próbálok konkrét kérdéseket megfogalmazni, hogy elkerjüljük a "Milyen linuxot? Ami tetszik" szituációtAmi szóbajött eddig:
- Linux Mint:
Ugyebár Ubuntu alap... a kérdés, hogy van-e valós előnye Ubuntuhoz képest, vagy a különbségből adódó dologból csak több baja van az embernek, mint előnye?- Bodhi Linux:
Ugyebár ez egy LXDE alapú minimumra törekvő disztrib, mivel úgyis csak spec feladatokra van használva a gép, felesleges igazából telerakni mindennel. A kérdés hogy van ezzel valakinek tapasztalata? Egy ismerősömtől hallottam róla, ő eléggé dicséri, de igazából ez csak egy ember véleménye.- Gentoo:
Régen használtam huzamosabb ideig, a kérdés megint csak az, hogy sebességben, stabilitásban nyerek-e vele annyit, amennyit eltökölök vele (gyanítom nem).- Ubuntu Classic felülettel:
Mennyire várható ennek a felületnek az "elnyomása"? (inkompatibilitási problémák, rejtett bugok, stb...)- Illetve ha valakinek van egyéb ötlete, szivesen veszem
-
j.la
tag
Sziasztok!
Van egy hatalmas problémám. Rendelkezem egy Dell M5010-es géppel (AMD P320, 2GB, ATI HD 4200) és eddig bármelyik linuxxal próbálkoztam rajta (ubuntu, kubuntu, fedora, mandriva, opensuse) egyik sem működött. Volt amelyik feltelepül, de a bejelentkezés után csak a háttérképet látom, máskor meg be sem bootol, hanem egyből parancssorba dob be. Mi lehet a gond? Van esetleg valamilyen megoldás rá?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv, Laci
-
#PeTeY#
aktív tag
Üdv!
Tud valaki egy professzionális, magyar könyvelő programot linuxra? -
kovaax
őstag
root@test:~$ usermod -u 1000 alma
root@test:~$ ls -ld /home/alma
drwxr-xr-x 2 alma users 8192 AUG 31 14:36 /home/alma
root@test:~$ ls -l /home/alma/
total 96
-rw-rw-r-- 1 alma users 188 AUG 31 14:36 enfilem
-r--r--r-- 1 alma users 831 MÁR 26 2004 .cshrc
-r--r--r-- 1 alma users 347 SZE 3 2003 .exrc
-r--r--r-- 1 alma users 333 MÁR 26 2004 .login
-r--r--r-- 1 alma users 438 MÁR 26 2004 .profile
-rw------- 1 alma users 88 AUG 31 14:36 .sh_history
root@test:~$ ls -l /tmp/almafile
-rw-rw-r-- 1 500 users 1472 AUG 31 14:36 /tmp/almafile
root@test:~$Röviden: a hómjában megkapja a fájljait szépen, de máshol marad a régi id.
Emlékeim szerint ez így működik, de a fenti próbát nem linuxon végeztem, hanem egy kommerciális unix-on.
-
Vladi
nagyúr
Villámkérdés!
usermoddal megváltoztatom a felhasználó uid számát 500-ról 1000-re. Az milyen elméleti, vagy gyakorlati következményekkel jár?
nfs megosztás miatt kell megváltoztatni.
-
hohoo
senior tag
-
utgyuru
aktív tag
Egy fura kérdésem lenne: van egy viharvert laptopom, ami csak HDD-ről tud bootolni, se USB, se lemezmeghajtó, semmi. Az egy járható út lenne, hogy egy laptopba való HDD-t beleteszek egy másik, működő laptopba, ott CD-ről bootolok egy Linuxot, feltelepítem a HDD-re, és a kis csoffadt laptopomba visszateszem ezt a HDD-t, hogy a frissen telepített rendszert használjam?
-
hohoo
senior tag
kellene valami linuxos partició/lemez mentő és visszaállító program, ami az ext4-et is ismeri. Van ilyen?
-
hohoo
senior tag
Hát ez kikészít.
Tegnap felváltottam az ubunutut, egy lxde-s linux mint-el(ubuntu alapú). Meg is lepődtem hogy alapból 10mbiten ment a lan (mert rossz a kábel bekötése), és nem a szokásos autonegotiation 100mbit és 1 bit nem megy át majd írja hogy nincs hálózat, hanem végre felismeri.
elkiabáltam mert tök random, néha felismeri néha nem.mii-tool-al beállítottam 10mbitre, rágugliztam hogy kell permanensé tenni (mert elfelejtettem régen hogy csináltam)
Mindenhol csak azt találtam hogy az init.d-be hozzak létre egy új fájlt(régen tuti nem így csináltam), és másoljam be a scriptet ami beállítja. Újraindítottam, volt hálózat, örültem hogy jó. Még egyszer, megint nincs háló csak akkor ha mii-tool-al újra 10mbitre állítom.Hogy az istenbe lehet beállítani hogy maradjon 10mbiten?
A grafikus beállítófelület meg hihetetlen, minden marhaságot be lehet állítani, még a routing útvonalat is, de a retkes linksebességet azt évek óta nem sikerült oda berakni. -
Fooler89
őstag
Lenne a kis subnotim atom procival.
Azon agyalok így olvasgatás közben, hogy megérné-e nekem a ramba bootoltani az arch linuxot. Lehetőség meg van rá, csak a módját nem ismerem, de vajon érezhető gyorsulás lesz-e?
Többen írják, hogy a programok indításánál érezhető gyorsulás sehol máshol nem viszont cserébe a boot idő hosszabb.Valaki csinált ilyet? Tapasztalatok?
-
scream
veterán
Sziasztok!
A Wine-nak merre van a C: meghajtója amit létrehoz ? Vagyis hogyan tudnám elérni és onnan törölni valamit ?
Sehogy sem megy
-
bambano
titán
Meg ez a züllés
-
bambano
titán
Boldog születésnapot !
-
Jester01
veterán
válasz
kraftxld #11548 üzenetére
Ha nincs net akkor nem fog tudni kapcsolódni, de ettől még működnie kell. Ha akarsz az utolsó server sor elé tehetsz egy # jelet, hogy ne is próbálkozzon kapcsolódni, bár ezt lehet, hogy zokon veszi. Ettől eltekintve más nem kell.
$ ps -fC ntpd
UID PID PPID C STIME TTY TIME CMD
ntp 2812 1 0 Jul25 ? 00:01:46 /usr/sbin/ntpd -p /var/run/ntpd.pid -g -u 105:106
# lsof -n -i :ntp
COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE/OFF NODE NAME
ntpd 2812 ntp 16u IPv4 5644 0t0 UDP *:ntp
ntpd 2812 ntp 17u IPv4 5648 0t0 UDP 127.0.0.1:ntp
ntpd 2812 ntp 18u IPv4 5649 0t0 UDP 192.168.100.100:ntp(az első megnézi, hogy fut-e ntpd nevű processz, a második listázza az ntp port használókat)
-
kraftxld
félisten
-
Jester01
veterán
Köszi
Mint említettem, sose hallottam erről a vyatta csodáról, csak arról tudok nyilatkozni, hogy a hétköznapi ntp-vel mit kell csinálni. Mondjuk ha van saját beállítása, akkor csak van hozzá valami beikszelhető dolog a webes felületen (ami routereken szintén szokott ugye lenni).
-
Atapi
senior tag
válasz
Jester01 #11544 üzenetére
annyival hozzájárulnék a témához, hogy kíváncsiságból rágugliztam, és ezt találtam. érdemes beleolvasni. azt írják, hogy a sima konfigurálás nem biztos, hogy elég, mert újragenerálja bizonyos beállításait a rendszer a konfigurációja alapján. megoldási javallat is van a link alatt...
-
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #11537 üzenetére
Bár jelen esetben nincs jelentősége, tekintve, hogy a read csak 1 változót kap és olyankor kutya kötelessége az egész sornyi bemenetet belegyömöszölni, függetlenül az IFS értékétől.
lordfreyr kollégával értek egyet, az ő megoldása helyes:
$ touch "alma ata.txt"
$ echo "alma ata.txt" > files.lst
$ cat files.lst | while read filename; do mv -v "$filename" out; done
`alma ata.txt' -> `out/alma ata.txt'
$ ls out
alma ata.txtErősen user error szaga van a dolognak.
-
shade3
csendes tag
válasz
Rickazoid #11533 üzenetére
Szia
Nem csinálja meg, mivel olyan fájlnév szerepel benne, hogy: munka 2011.csv
és a ciklus előbb beolvassa a munka-t és próbálja átmozgatni, majd a 2011.csv-t és próbálja átmozgatni, de egyiket sem találja, mivel az munka 2011.csv. A fájlnevek egymás alatt helyezkednek el, egy teljes sort kellene beolvasni space-től függetlenül. Már rengeteg verziót kipróbáltam, de nem sikerült összehozni. -
Rickazoid
addikt
válasz
shade3 #11532 üzenetére
cat d:/tm/output/jo_1b.txt | while read filename; do
mv -f "$filename" D:/Output/
done
Szerk.: teszteltem, a végén nekem kiírja, hogy mv: stat ”” sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár, de nem kell vele foglalkozni, megcsinálja amit kell. Megjegyzem aposztrófot ne használj, mert akkor $filename nevű fájlt fog keresni. -
shade3
csendes tag
Vki segítsen!
Próbálok egy fájlban szereplő fájlneveket elmozgatni alábbi paranccsal,
de mivel a fájlnevekben space is szerepel, különszedi több részre.
Hogyan lehetne, hogy a space-t ne vegye delimiternek?cat d:/tm/output/jo_1b.txt | while read filename; do
mv -f $filename D:/Output/
done -
kraftxld
félisten
Van egy Vyatta linux alapú routerem, hogy tudom beállítani mint NTP szerver?
-
DarkByte
addikt
válasz
Jester01 #11520 üzenetére
Azt a mindenit, nem szarral gurigázol.
Köszönöm a fáradtságodat!
Kipróbálni viszont nem fogom tudni jelenleg, ugyanis elektronikában jobban járatosabb munkatársamnak odaadtam ma a gépet és egyből rávágta hogy nagy valószínűséggel életet lehet lelehelni még a VGA kimenetbe csak a kiszáradt felpúposodott kondikat kellene kicserélni, mert hogy ennek egyik gyakori következménye integrált VGA-s lapoknál hogy a jelet teleszórja mindenféle zajjal és használhatatlanra torzul a szinkron vivő ami miatt pl. pont az lesz amit én tapasztalok hogy a monitor nem hajlandó felismerni mint videó jelet. Igaz nem lesz olcsó mulatság a gép használt piaci árához képest, de ha esetleg tovább akarok rajta adni sem mindegy lesz eladhatósága tekintetében hogy működik.Viszont most már látom hogyan is kell egy ilyen port állítgatást lekódolni.
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Tud valaki megoldást erre a problémára? Ez itt egy Eclipse, aminek Redmond témával kéne megjelennie. Az env GTK2_RC_FILES=/usr/share/themes/Redmond/gtk-2.0/gtkrc eclipse paranccsal lett indítva, de az oldalsávok háttere valamiért a rendszertéma színe maradt, szinte olvashatatlanná téve az ottani szöveget.
A rendszertéma ez, GNOME 3 az asztali környezet és Arch Linux az op.rendszer. A Redmond témán kívül csak az Industrial témával működik még, de annak is ez az eredménye.
Tudja valaki mi lehetne a megoldás (nem témacsere tipp érdekel)? Netbeans is hasonlóan jelenik meg. -
scream
veterán
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem volna,hogy hol tudom Ubuntu 11.04-nél aktiválni az Unity-t ?
A bejelentkező képernyőnél,ha rákattolok a felhasználóra,akkor ugye ott alul megjelennek a különböző indítási módok, a rendes Ubuntu, sima Ubuntu meg meg Safe Mode , de nincs ott az Unity , miért ?
-
rii
nagyúr
válasz
bambano #11522 üzenetére
van egy (több is) OSX-es szerverünk, amin a Find Any File nevű miniatűr porgram azonnal megtalál mindent ... ami még csak épp hogy létrejött, már azt is .. gondolom - nem tudom - index file-ból doglzik ... viszont ezen a thecus (köszi, h leírtad helyesen is) ez meg gondolom ext2 (vagy ext3, nemtom) és a kliens gépeink, mac pro, imac, OSX-el, csak úgy tudnak keresni, mint ahogy írtad is, hogy átrágják a 2 gigát, és ha meg akrok találni valamit, akkor egy másik OSXes kereső programmal, Easy Find-ot ráküldöm, majd 30 perc múlva talál valamit ... mondjuk ekkora rendre a.) elegem lesz beőle, és hagyom a 'csába, elfelejtkezem a EasyFind programmól, hogy adtam neki keresést ...
szóval a file-ok közt ext2-n nem tudna az OSX pikk-pakk keresni? :-/
-
rii
nagyúr
hell
nemtom kezel e valaki olyan rendszert, ahol Linux ot lát háttértárként OSX ...
az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet megolfani, hogy az OSX gyorsan tudjon keresni egy 2 terás Linux-os Tekus-on ...
-
Jester01
veterán
válasz
DarkByte #11515 üzenetére
Összeütöttem egy kis progit, de semmi garancia nincs arra, hogy nem robbantja fel a géped ... szóval csak saját felelősségre.
Szokásos módon lefordítod (pl.: gcc -o vialpt vialpt.c) aztán elindítod. Először mezei felhasználóként, ez még elvileg biztonságos
El kellene jutnia odáig, hogy megtalálja a chipet és kiírja az aktuális regiszter értéket (0 ha minden igaz) majd Error requesting I/O port privileges üzenettel leáll. Ha eddig minden simán ment, akkor root-ként is el lehet indítani, ekkor megpróbálja bekapcsolni az LPT portot. Porral oltó legyen kéznél
-
DarkByte
addikt
válasz
bambano #11517 üzenetére
Nincs rajta semmilyen bővítő kártya slot. [link]
Már rég beleküldtem volna a polcon pihenő S3Trio-t ha lehetne
Kész szerencse hogy USB-ről bootol ha kiveszem belőle a DOC-ot. Sajna a DOC tartalmát így sem fogom tudni lecserélni mert ahhoz módosítanom kellene a boot sorrendet.Soros konzolhoz hasonló cucc nincs Linux kernel-ben csak LAN-on keresztül?
Eddig csak a netconsole-t találtam de ha jól látom ez csak egy irányú, vagyis csak olvasni tudom a kernel log-ot, gépelni nem
Az lenne jó ha valahogyan telnet-tel rá tudnék menni és bejelentkezni, ilyesmi.
-
DarkByte
addikt
Ilyesmi bajom van nekem is, pont ugyanez a lap van a kütyüben: [link] Elképzelhető hogy akkor ez széria hiba lesz sajnos.
-
Jester01
veterán
válasz
DarkByte #11511 üzenetére
Igen, az lspci lista megmondta, hogy VT82C686 [Apollo Super South] chip van rajta, annak az adatlapja pedig letölthető és megmondta hogy kell visszakapcsolni a portot.
Super I/O configuration is accomplished in three steps:
1) Enter configuration mode (set Function 0 Rx85[1] = 1)
2) Configure the chip
a) Write index to port 3F0
b) Read / write data from / to port 3F1
c) Repeat a and b for all desired registers
3) Exit configuration mode (set Function 0 Rx85[1] = 0)
Index E2 Super-I/O Function Select (03h)................... RW
1-0 Parallel Port Mode / Enable
00 Unidirectional mode
01 ECP
10 EPP
11 Parallel Port Disable .............................. defaultEz alapján elvileg össze lehet ütni egy kis programocskát.
-
DarkByte
addikt
válasz
bambano #11512 üzenetére
Igen, legrosszabb esetben az lesz. HE-n találtam is egy fickót aki relatíve olcsón legyártja és elpostázza.. Na de akkor sem biztos hogy szeretném a rendes gépeimre kötni, nagyon noob vagyok mikroelektronikában; inkább akkor már egy ilyen tetszhalott gép. Azon gondolkodom hogy összerántok egy USB-s Linux-ot amire be tudok lépni SSH konzolon át, elképzelhető a CMOS reset visszahozta a bekapcsolt LPT portot. A mostani kernel-be egyáltalán nincs beleforgatva párhuzamos port támogatás így nem tudom eldönteni hogy van-e vagy csak nem látja a kernel.
-
Jester01
veterán
válasz
DarkByte #11509 üzenetére
Igen, lehet írni az nvram-ot, de ahhoz sajnos pontosan tudni kellene mit kell módosítani mert az csak egy halom bináris adat. Illetve az ellenőrző összeget is frissíteni kell ha valamit macerálsz.
Elvileg az is lehetséges, hogy a pontos hardver ismeretében a linux kapcsolja vissza a letiltott portot.
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Volna egy érdekes problémám. Van egy VXL TC3200-as vékony kliensem amit közel két évig headless módon használtam mobilnet osztására. Most szerettem volna mikro processzor programozáshoz életet lehelni bele, mivel ezen még van LPT port így tudnék AVR égetőt csinálni hozzá. A gond csak az hogy a DSUB kimenetén nem, vagy ha jön is oldalirányban elmosódva jön kép, mint amikor TV adásban nagy interferencia van. Tesóm LCD monitorom így csak időnként kapja el BIOS alatt a képet, aztán el is tűnik. Az én LCD monitorom nem is hajlandó felismerni mint bemenő jelet. Tartok tőle hogy valami kinyúlt benne, és mivel full integrált a kicsike esélyét sem nagyon látom hogy feltámasszam máshogyan.
Mivel menni azonban megy (a rárakott kézi forgatású Linux-om bebootol és ha LAN-ra dugom be is tudok rá jelentkezni rá SSH-n), azon gondolkodtam hogy a BIOS beállításokat nem-e lehetne valahogyan módosítani Linux-on keresztül miközben fut? Nem tudom létezik-e olyan program ami az Award BIOS-ok CMOS tartalmát tudják módosítani? Pl. én az LPT portot szeretném rajta engedélyezni mivel azt annak idején letiltottam és így BIOS nélkül elég nehéz engedélyezni (hacsak valaki nem diktálja le nekem hogy a BIOS-ban vakon hogyan kell átállítani de még az is jó móka lesz).
Valami ötlet esetleg? Gondolom BIOS távoli konzolra vezetésére esélyem sincs ha nem olyan eleve a lap, márpedig szinte kizártnak tartom.
Még arra gondoltam hogy valahonnan szerzek egy CRT monitort és megpróbálom azzal, hátha azok kevésbé érzékenyek a pontos időzítésekre és még nagy nehezen át tudom babrálni a BIOS-ban a dolgokat.
-
Fooler89
őstag
válasz
Siriusb #11506 üzenetére
Az is borzasztó, hogy írtam, frissítés közben elszállt a gép azaz adatvesztés volt ezért nem megy.
Nem pont a supertuxal van bajom, hanem úgy általánosságban nem tudok telepíteni.
Pacman meg csiga sebességben működik.
De látom, az első megérzésre kellett volna támaszkodnom. Reinstall. -
Siriusb
veterán
válasz
Fooler89 #11503 üzenetére
Feltelepítettem, nálam megy. Borzasztó
Úgy látom, hogy az Audio résznél akadt el nálad - a terminálban nálam az jön. Pulseaudio-t használsz, azzal minden rendben van?
Találtam egy ilyen hibaüzenetet OOO esetén, ott egy OOO reinstall megoldotta a problémát.
A ldd /usr/bin/supertux2 kimenetében látsz olyat, hogy not found? Ha igen, ott a bűnös. Ha nem, játsz passziánszt.
-
-
bambano
titán
válasz
Rickazoid #11502 üzenetére
sms-t gammu-val vagy gnokii-vel lehet buherálni, a gammu-hoz wammu néven van klikkelős felület, a gnokii maga is klikkelős, ott nem klikkelőset gnokii-cli csomagból lehet találni.
nekem most lett egy novatel eu850d-s modemem, sms küldésre akarom csak használni, szépen működik.
-
Fooler89
őstag
válasz
Siriusb #11495 üzenetére
[fooler@fooler-hp ~]$ supertux2
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:223 [/home/fooler/.supertux2] is in the search path
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:223 [/usr//share/games/supertux2] is in the search path
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'controller' finished after 0.202 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:62 Couldn't load config file: Couldn't open file 'config': No such file or directory, using default settings
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'config' finished after 0.046 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'addons' finished after 0.033 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'tinygettext' finished after 0 seconds
[INFO] /build/src/supertux-0.3.3/src/supertux/main.cpp:539 Component 'commandline' finished after 0 seconds
Inconsistency detected by ld.so: dl-open.c: 597: _dl_open: Assertion `_dl_debug_initialize (0, args.nsid)->r_state == RT_CONSISTENT' failed!
Így se jó. -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #11498 üzenetére
Megoldottam. Leírom, hátha valakinek jól jön:
Megőszültem, de sikerült.
Annyit szenvedtem a hsoconnect-tel, meg hogy mért nincs /dev/ttyHS*, hogy már majdnem feladtam. Végül meglett a megoldás.
Comgt + wvdial. Ennyi. A /etc/wvdial.conf-ba pedig ezt kellett íratnom, illetve írnom:[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Stupid Mode = off
Abort on No Dialtone = on
Modem = /dev/ttyUSB0
Check Def Route = on
Phone = *99#
Idle Seconds = 0
Abort on Busy = off
Modem Type = Analog Modem
Baud = 9600
Dial Command = ATM1L3DT
Dial Attempts = 1
Ask Password = off
Init = ATZ
ISDN = 0
Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Carrier Check = on
Auto Reconnect = on
APN = internet
Password = t-mobile
Username = t-mobileFelhasználónévre és jelszóra nincs szükség, de a wvdial megköveteli, ettől függetlenül működik. Kiír egy hibát, de továbblép és már megy is.
Sajnos az SMS-ekhez így nem férek hozzá, de legalább van net.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged