Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
syclo
csendes tag
Hello!
Érdeklődnék: az adatkábel usb/micro usb?
Csak hogy milyen autóstöltőt rendeljek hozzá.
Jövő 7en én is vszek 1 ilyen telót.
Köszi -
istnag
addikt
válasz
tom956ster
üzenetére
Azzal egyetértek,hogy az X8 nőiesebb telefon...A többivel nem, főleg a SE support -al nem! Ne hargudj nem kötekedésnek szánom!
-ZTE most akar betörni a piacra és így tud a legjobban (olcsón elég jót)
-SE 1.6 -al vicc mikor már a GingerBread -en dolgoznak (még ha frissíteni lehet is) ,miért nem úgy adják
-Hardverileg meg jobb, mint az X8 elég ha csak a memórát nézed
-előfizuval ez 17 körül van, Domnióban majdnem annyi amennyiért vetted az X8 -at (36091Ft) és nincs hűség ( a függőség ne beszéljünk, mert az tiltott,de erre is ...)
Hát csak ennyit akartam tényleg nem kötekedésként!
-
pantomimes
aktív tag
Sziasztok
Nekem vodafone 845-öm van, elégedett vagyok vele, bár sok idő volt mire eljutottam idáig. Sok ROM-ot kipróbáltam, sok appot mire megtaláltam azt ami megfelelő nekem. Szerintem csak idő kérdése és a blade-hez is lesznek nagyon szépen kidolgozott ROM-ok.
Amikor megláttam a telót és a specifikációját rögtön azt mondtam, hogy kell nekem, aztán olvastam az előforduló képernyő problémákról, egyelőre még várok.
Unlock-olt készüléknél a 3g tökéletesen működik? Más funkciók is működnek?
-
djozsi
senior tag
Nagyon szépen köszönöm!
Ott is van alatta kommentben: Total video converter, Mobile/h264, high settings
Szerintem nem kell high settings, bőven elég valami alacsonyabb biráta/felbontás is. Ilyen felbontásban a 24 colos monitoron nézett sorozataim sincsenek és most tényleg az a kérdés, hogy élvezhető minőség mellett mit bír az aksi és nem az, hogy maximális minőség mellett mit bír.
Várom a választ ~1-2 óra múlva.

-
q8
tag
válasz
Maxtreme
üzenetére
szép kis összefoglaló...már majdnem kedvet csinál hozzá
(viszont már 3. napja megvan igy csak megerősit benne, hogy ennyi pénzért megéri...az apró hiányosságaival együtt...)csak hogy én se maradjak ki belőle (és azért van akinek még fontos):
nekem a tárcsázónál amikor hivok egy számot, fent van egy kék csík, meg a lenti gombokon ...máshol alig veszem észre...persze a widget nekem is kékes, de attól függ hol van a képernyőn, a tesztképekkel kb ua mint másnak, a rózsaszin vs kék, nálam inkább lilás..
de ezzel azért eggyütt tudok élni...háttérnek beállitottam egy vizeséses képet ami szép zöldes... ;-)nem a pixelhiba, hanem a szabályos 5mm enkénti pöttyökhöz:
biztos hogy kapacitiv ez a kijelző, mert a gogle képkeresőjébe beütve a "resistive touch screen" szavakat mindenhol ilyen pontozott valamiket jelenit meg...egy hozzáértő megnézhetné...
viszont amennyire én tudom a rezisztiv nem tud multitouchot...tehát megint fogalmam nincs mi van...és most értelmes(nek tűnő) kérdések:
1. amikor kioldom a képernyőzárat rezeg egyet a telefon, ezt ki lehet valahol kapcsolni, mert én nem találtam
2. a leirásodba felrakott képen a "statusz sor??" nem tudom minek hivják androidul, szóval nakem teljesen más, van középen ugyanaz a kis kockás, a két oldalán meg két pont...
neked meg ott is ikonok vannak...ezt hol állitottad be ?? vagy csak valami homeapp tudja ezt
(most igy rákeresve a googlen launcher pro-nak tűnik...tényleg az??)köszi,sziasztok
-
djozsi
senior tag
mp4-et/h264-et írtak fentebb.
Felbontásnak szerintem valami 400×240 környéki tökéletes lenne.Konvertáló programot nem tudok, azt ajánlhatna valaki. Mintha már lett volna róla szó a topikban, de nem találom... (:
Itt van a korábban linkelt videó, az tökéletesen ment, formátum a leírásban.
-
Land
veterán
Ezt nézted? 2.2 Sense ROM
-
csobi1
tag
A telóm SIM hálózati kódot kér.az mi lenne?
-
djozsi
senior tag
Lenne egy elég nagy kérésem a tulajok felé, remélhetőleg nem csak engem érdekel a dolog.
Valaki megtenné, hogy átformáz saját formátumra egy videót (mpeg4, jól tudom?), megnézi az aksi helyzetét, kikapcsol minden sallangot, elindítja a videót, hagyja futni mondjuk kábé 1 órán át és megnézi, mennyit fogyott az aksi?
Jó lenne tudni, hogy csak videólejátszóként mennyit bír a cucc, mert 2hetente egyszer 4-5 órát kell vonatoznom...
szerk.: tényleg nem az lenne a lényeg, hogy terhelve mennyit bír, hanem pont az, hogy mennyi ideig húzható a videózás vele, szóval ha lehet ne hangszórón szóljon, hanem fülhallgatón, legyenek kikapcsolva a felesleges dolgon és ne max fényerőn menjen hanem olyanon, ami még élvezhető lehet egy mérsékelten világos helyen.
-
Land
veterán
válasz
Gunter01
üzenetére
"Ha superbootot feltettem akkor a színek összekeveredtek és ha a kijelző elsötétült akkor onnan többet nem világosodott ki."
Nálam ez Custom Modaco ROM-nál volt.
"Aztán recoverynél wipe-ot töröljétek"
Behozod recoveryt és ki tudod választani ott a 2 féle wipe-ot. Tehát az SD install alatt-felett van mint menüpont.
-
V.Stryker
nagyúr
Nekem most jött meg, 2 perce.
Épp bontom.
Az aksit 2010.10.06-án gyártották a matricája szerint...egész friss. -
Gunter01
csendes tag
Kicsit írnál erről részletesebben?
- Root van de nem tudom van e összefüggés a dolgok között hogy nem megy fel a ROM rendesen.
Ha superbootot feltettem akkor a színek összekeveredtek és ha a kijelző elsötétült akkor onnan többet nem világosodott ki.
"Aztán recoverynél wipe-ot töröljétek"
Ezt pontosan hol és hogy? -
devast
addikt
En mar irtam elobb is hogy megtartom. Teszt kell ?
Tessek: A siras targyan kivul nagyon rendben van a cucc. Gyari android 2.1 errol nincs mit mondani. Minden zsirul megy, a wifi-nek van egy kis szoftveres hibaja ami egy progival orvosolhato. Kar, hogy nincs divx/xvid avi tamogatas hardveresen (de az osszes msm7227-re epulo cucc ilyen tudtommal). 3d nagyon rendben van, aki jatszana annak megfelelo. Hangminoseg eros kozepes telefonalasnal reszemrol. Boven hasznalhato, hallottam mar jobbat es rosszabat is. Hardveres gombok kicsit bovlik szerintem. De ne legyen igazam, es birjak a kikepzest 10 evig
Kicsit zavaro, hogy csak a bekapcsolo gombbal lehet feloldani a billentyuzarat, de ez elvileg froyo-ban mar javitva lesz. Apropo froyo. Elvileg 2011 elejen varhato. Akksi teljesen ok, ha nem hasznalsz szemet appokat. Kamera... hat fenykepeszeknek nem ajanlom
Miert szinte csak negativumokat emlitettem? Azert mert minden mas teljesen ok a cuccon. 256mb ram is eleg szerintem. Aki rohadt sokat multitaskol, az megerezheti a hianyat. Androidrol magarol meg nem fogok irni. Standard 2.1 aki nem ismeri usson fel egy mobilarenas tesztet/bemutatot. -
mizujs
csendes tag
http://www.graphmobile.com/test/zte-blade.htm
ez egy francia oldal de leirja a tesztet.Lehet hogy a nálunk lévő egy kicsit másabb de érdemes elolvasni.Google-val forditsátok le. -
Maxtreme
addikt
Ha érdekel, tegnap írtam másik 2 forumra 1 rövid kis beszámolót a készülékről. Bedobom akkor ide is.
Csomagolás és tartalom:
A telefon viszonylag kis dobozban helyezkedik el, aminek tartalma:
- Leírás
- Stereo Headset (felejtős)
- Aksi töltő
- Adatkábel
- 2gb-s Verbatim microSD
Egyszóval semmi sallang.
Garaciából 2 évet kapunk

nagyban
(a kijelző színei a kép miatt ilyen szarok. Gondolom a vaku használata + a fényviszony sem volt túl nyerő)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Összeszerelés minősége, csatlakozók, kijelző
Nos ez okozta az első nagy meglepetést. Olcsó telefonhoz mérten, én valami ritka gagyi kritikán aluli gány munkát vártam, ám kellemeset csalódtam. A készülék remekül zörgés, és lötyögés mentesen össze van rakva. A kijelző bazi kemény, nem lehet benyomni. A fizikai gombok kicsit kilógnak a sorból, mert azokat csinálhatták volna jobb minőségűre is, DE ez sem rossz.
A telefont micro (tehát nem mini!) usb-n keresztül kell tölteni.
Ezen kívül helyet kapott egy 3.5mm-es jack is a készülék tetején.
A kijelző minden elfogultság nélkül az eddigi legjobb színekkel rendelkező tft-t amit telefonba valaha láttam. A Spica mellé tettem 1 azonos képet nézve, hát az utóbbi a bladehez képest baromira homályos és élettelen képet ad. (mindkettő max fényerőn volt)
Felbontásilag 800x480-at tud a készülék, ami szintén nagyon jónak mondható. Mindezt 3.5"-on. Természetesen kapacitív és multitouch technológiával készült.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OS/HW
A kütyüt én 2.1update1-es androiddal vásároltam, ám hamarosan elérhető válik rá a 2.2 is. Magáról a rendszerről had ne írjak, aki ismeri az androidot annak kb semmi újat nem fog hozni lehetőségek terén
Amit viszont érdemes megemlíteni, hogy a telefonba SEMMIFÉLE T-s szarság nem került. Nincs web n walk, T-s magenta szinű undorító háttér, stb. A Telefon bootscreenje sem Trés logo, hanem 1 android figura, és a gyártó nevét ábrázoló animált splashcreen.Hardwareileg elég fejlett a Zte üdvöskéje, főleg ha azt vesszük figyelembe hogy mennyibe kerül.
600 MHz ARM1136EJ-S CPU, Qualcomm’s venerable MSM7227 chipset felelős a penge működésért.
Az akku 1250mah-s. A készenléti idő passz.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Játékok:
2D/3D keverék
Angry Birds. - ez remekül fut, semmi lassulás, semmi textúrahiba.2D:
Panda vs ninjas: Szintén tökéletes, jóval gyorsabb mint a spican
Totemo: Megy gond nélkül3D:
Reckless Racing: Kisebb akadásoktól (néha) eltekintve tökéletesen játszható
ToonWarz: Egy 3D-s fps játékról van szó. Szintén megy, nincs vele gond
Mahjong: A menüben az animáció kicsit lassú, de a játék gyors
Robo Defense: Megy tökéletesen.
Asphalt 5. na ez lassú. Viszont a 2.2-es Froyoval már nem lesz ezzel sem probléma (láttam már neten videt
)
Quake2: Játszhatatlan, fekete kép. Ez Spicán ment, de bazi lassan.
Labirinth 3D: Gyors, tökéletes-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Multimedia:
A cuccos 3.2mp-s autófókuszos kamerát kapott. A vele készült képek az elviselhető kategóriába tartoznak, semmiképp nem kiemelkedő. Kb Spica szint.
Ezen kívül helyet kapott még egy fm rádió is, ami szépen teszi a dolgát, panasz nem lehet rá.
Hangzás téren sem vall szégynet a készülék. A nálam alapnak számító powerAmp nevű programmal remekül szól a cx500-ammal megtámogatva. (az alap füles = kuka mint az sejthető)hmm mit hagytam ki?
ja igen az osztályozást. Nos mindent figyelembe véve, ez a cuccos bizony best buy. Rendesen fel fogja forgatni az okostelefonok piacát az tuti. Hardwareileg jóval erősebb mint az ebbe az árkategóriába eső készülékek, sőőt. -
mizujs
csendes tag
Sziasztok
Jó lenne már ha olyan üzenetek jönnének ami arról szól akinek van ZTE telója és meg akarja tartani minden hibájával együtt és megossza velünk az élményeit.Most várom a telót és nem fogok rohanni vissza.Inkább érdekelnének hogy az üzemeltetéssel kapcsolatos észrevételeket megosszátok
Bocs az off-ért -
djozsi
senior tag
válasz
orrlyuk
üzenetére
Persze, ez teljesen így van, csak borixnak írtam, mert ő ugye iphone 3g-ben gondolkodik, mint elternatíva és tényleg ne lepődjön meg, ha majd azon nem megy az asphalt 5 meg a mit én tudom micsoda, mert az itt olvasottak alapján az azért egy jóval gyengébb gép.
Specifikáció alapján is az, ha jól emlékszem 412 mhz és 128mbram pörög benne. -
Land
veterán
Mostantól beszéljünk értelmes dolgokról. Akik nem bírnak magukkal, komolyan mondom létrehozok egy ZTE Blade sírós topicot.. Vagy szólok az adminoknak. Köszönöm!
-
orrlyuk
aktív tag
Hát igen, de pár év eltelt közben. Tkp. a Spica is egy éves telefon már, így hasít a hardverfejlesztés, hogy egy ilyen, kínai, teszkó gazdaságos "nekünkilyenjutott" telefon is tud csodákat. (Kijelző, sebesség - nemcsak quadrant, hanem pl. hívott fél kijelzés, telefonkönyv megnyitása, gallery - szóval a hétköznapi dolgokban is.)
Land értékelésével egyelőre 100%-ig egyetértek, ugyanezek a tapasztalataim. Várjuk a FROYOt, és rootolunk addig keményen.
-
lpb
csendes tag
válasz
kaller1
üzenetére
eddig kb 15 telefonálásból én mindenkit rendesen értettem (metrón,buszon, villamoson is), első pár beszélgetésnél visszakérdeztem, mikor a metróról beszéltem, hogy hallottak e rendesen de azt mondták rendben volt a dolog.
szerk: Land étrékelése amúgy teljesen korrekt volt. -
Land
veterán
Home háttérképeket tud valaki ajánlani jobbakat?
Nekem 2 van a ROM-ban. Vagy helyet, ahol sok van és válogathatok(ingyen)
Köszi! -
devast
addikt
A task killer automatikus használatát felejtsétek már el... ki lett tárgyalva már jópár topicban. Manuálisan akkor használd, ha egy program a bezárása (háttérbe helyezése) után is zabálja a cpu-t. Memória teljesen irreveláns, ha az oprendszernek szüksége van rá, kilő egy háttérben alvó már nem használt folyamatot. Nem mellesleg egy android alkalmazás max 24mb-ot ehet meg a memóriából... szóval ha 30 van szabad.... akkor a max-ot ki tudja adni egy induló alkalmazásnak.
-
tom956ster
aktív tag
válasz
Csabi95
üzenetére
Ugyan ezen kérdés óta beesett vagy 300 hsz (hogy éppen milyen hibát leltek a tulajok), szeretném megosztani az én érveimet:
Amiért a feleségemnek tegnap X8at vettem és nem Bladet:
-Mert a Blade a fórum hsz-ei alapján "túl olcsó" és megtanultam: olcsó húsnak...
-A Bladeben a hardware valószínűleg elegendő, az X8ban a kissebb felbontás / kissebb kijelző miatt röpít
-Az X8 jobban tetszett neki (csajból van, az eslő szempont a "szép" a második: okos is legyen)
-Remek az SE support (bár már rég volt utoljára SE fonja), tudom hogy csak 1.6 van rajta, de a Spicám pl még mindig nem kommunikál a pcvel rendesen, az X8 ez prímán megy. Ahogy feldugtam, egyből köhögött, hogy van egy újabb szofver akarom-e frissíteni,
-A sebesség és a teljesítmény meggyőző az X8 ban, az egyedi felületet jól eltalálták (A spicámon 2.2 van, van összehasonlítási alap)Ha ma vennék neki telefont és nem számít, hogy mi tetszik jobban, akkor is az X8, mivel partnerprogiban 30K volt
(tudom, hogy alőfizu, de 6 éve a P-nél vagyunk, akkormeg? )Szóval, inkább az X8 mint a Blade
Sorry az offért!
-
törölt tag
Terveztem ilyen telefont venni de valószínű engem is zavarna a kijelző probléma.Lehet jobban jár az ember ha picit még tesz hozzá és pl két hónap múlva vesz használtan egy Iphone 3g 8gb vagy egy Samsung GT-I8000-t 46-50E körül szerintem lesznek.
Szerintetek jobb választás lenne? -
Land
veterán
Írok egy rövid értékelést a telefonról

Teszt:
Kinézet: nekem abszolút bejön a kinézete, minőségi hatást kell. Kicsit nekem a HTC-re hajaz, ami még pozitív is

Anyagminőség: meglepően jól össze van rakva, nem recseg, nem lötyög. Több ember szerint a 2 szélső fémes betét nem lesz időtálló, de szerintem nincs igazuk... Nem fognak kitörni, ha ésszel bánunk a telefonnal. A hardveres gombok lehetnének halkabbak, kicsit "kattognak".
Akkumulátor: okostelefonohoz mérten jó. Nem tudok pontos infóval szolgálni, de éjszaka "alvó" módban nem is merül semennyit sem. 2 nap kevés használattal kihozható belőle. Játékkal ez nyilván 1.5 óra alatt nullára varázsolható, mint bármely telefonnál. Nagyon minimális használattal talán 2 napnál is tovább bírja, de ez majd idővel kiderül.
Sebesség: én főzött ROM-ot használok(Blade Villain) és testre szabva elég gyors. Vannak kisebb akadások, de ezt a telefont most kezdték széles körben terjeszteni, nem csodálkoznék ha heteken belül hemzsegnének a jobbnál jobb ROM-ok. Ráadásul 2.2-es főzött ROM-mal(mienken nem megy még egyik sem..) a processzor Quadrantban 8x annyi pontot kapott, mint 2.1-gyel. Többi érték nem sokat változott. Tehát nagy gyorsulás várható Froyoval!
Kijelző: TFT mint kiderült, de nekem tetszik a kijelzője. Jól érzékel és nincs pixelhibám. A színhibáról annyit, hogy ha nem szólnak, nem veszem észre, simán együtt lehet élni vele. Inkább az az idegesítő, hogy kiderült, mert ugye így kattog az ember agya rajta akaratlanul is. :S
Wifi: nekem tartja a jelet, talán átlagos erősségű, de nincs mihez viszonyítanom. Ha problémám lenne, a Market-ben elérhető hozzá fix(Blade Wifi Fix)
GPS: nálam eddig a Samsung i8910 GPS vevője volt az etalon. Pár mp-en belül fogta a jelet, akár szobában is. Ma leteszteltem a Blade GPS vevőjét is Sygic-kel(az okosok ezt ajánlják androidra) és kb. 3 mp alatt látta, hol vagyok. Ez kiváló! Mindenképpen dobogós az i8910-cel!
Fényképezés: megszokhattuk, hogy középkategóriás androidok és régi csúcsmodellek nem a fényképezős tudásukkal tűntek ki. Itt sincs ez másképp. Szép időben használható képeket lő, kevés fénynél vaku nélkül elvérzik. Viszont jó pont az autófókusz! Szerencsére nem gagyi Fix fókuszos kamera került bele... Jegyzet fotózásra tökéletes.
Videó: alacsony felbontás, nem túl jó minőség. Soha nem videóztam telefonnal, nem is érdekel. A jobbak szinte mind a felső kategóriában, 100k körül forognak.Ennyi jutott eszembe

-
cellpeti
nagyúr
Annyit még a TFT-t témához, hogy a szürkébe nekem is van 2 helyen halvány kék vonal, de sztem az összesbe van. Ezért nem tom mi legyen egyenlőre. Van olyan aki visszavitte és jót kapott?
-
L.L.
senior tag
Nem, a használatban lévő játékot nem fogja bezárni, se alapból se a programmal. Nekem a spicán 25-30 mb a folyamatos szabad memória, de semmit nem számít. A taskkillert használóknak, az akku idő is kevesebb. Egy ideig fent volt nekem is a linkelt progi, 40-50mb szabad memóriára állítva, de azt is leszedtem mert felesleges.
A taskkiller egy dologra jó ha fennt van, ha egy progi beragad,lefagy, ki tudod vele lőni. -
Gubro
senior tag
Ezt ugy hivjak : multitask. Direkt ilyen, a task killer egyebkent teljesen felesleges, csak sajat magadat szivatod meg vele. A keszulek szepen kezeli a memoriaban futo programokat, felesleges taskkillerrel szorakozni.
Nem, nem lesz jobb a fogyasztasod ha legyilkolod az osszes taskot.
Ha mindenkeppen hasznalni akarod, tedd az ebresztot az ignore listara.
Ez egyebkent nem blade-specifikus, minden android ilyen. -
HPAA
őstag
válasz
darky4e
üzenetére
a fórumot végigolvasva szerintem itt sok embernek az a kínja , hogy a "beharangozott" orange-s készülék helyett , a butított kínai verzióval szúrják ki a jónép szemét idehaza
mikor hírbe került a készülék mindenki azt hitte hogy ez az orange-s 1az1ben és rohant boltba nehogy elszalassza a nagy fogást aztán kiderült hogy létezik ebből lightos verzió is...
ami szó-szó valahol tényleg bántó , de ezt akkor sem így kéne itt a fórumon lekommunikálni , hogy nagyítóval keresünk hibákat ...
szerintem ezen az áron még így is jó vétel , bár e tesztet én is nagyon várok mielőt berendelném
/apropó : mivel webshopból rendelném mi a teendő akkor ha neadjisten kibontom és TÉNYLEG hibás ? hova lehet fordulni ilyenkor ? -
orrlyuk
aktív tag
Ja, és hátha sikerül eldominálni a szemetelőket, egy újabb bejegyzés, érdemi infókkal:
Vidéki lévén nekem az akkuteszt mindig egy reggeltől estig kitöltött budapesti munkanap szokott lenni. Tegnap volt ilyenem.
Volt 2-3 telefonbeszélgetés, egész nap bekapcsolt 3g, rengeteg cellaváltás (vonatút, kétszer), BT kihangosító, GPS és Maps-használat. Ami nem volt: zenehallgatás, filmnézés, Angry Birds.
21 óra körül kb. 50%-nál volt az akksi, szóval talán intenzívebb használattal is kihúzta volna estig. Szerintem ez így teljesen jó. Okostelefont minden éjszaka töltünk, nem?

-
csobi1
tag
Ha Bladeba beleteszek másik szolgáltató sim-ét,a telefon látja a rajta lévő telefonszámokat?Természetesen függetlenités után?
-
L.L.
senior tag
Minden android ilyen,ezért fölösleges taskkillert használni, nem is ajánlott.
Az android úgy van tervezve, hogy ha egy programnak szüksége van memóriára akkor szabadít fel magának, ezért teljesen mindegy mi fut a háttérben.
Taskkiller helyett használjátok inkább Ezt, itt beállíthatod mennyi minimális szabad memóriád legyen, és nem fogja pl. az ébresztőt kilőni. Erről a taskkiller dologról rengeteg infót találhatsz a neten, miért is nem ajánlott.
-
rep3at
őstag
Hát ez nekem is sok volt reggelre..
Megtetszett a készülék, de akármilyen olcsó is, pont kínai mivolta miatt nem venném meg, akkor már egy kevesebbet tudó, de biztosabb X8.
-
orrlyuk
aktív tag
2-3 ember nyomja ezt a vonalat, oszt pedig hétfő óta biztosan vettek pár százan ilyent... Például én is tök boldog vagyok a kijelzővel, pedig a grádienses tesztképekkel nálam is ott a kék csík, csak épp soha sehol máshol nem látom.
Land: Jól látod, mindez az Android alapkoncepciójához tartozik. Vannak alkalmazáskezelő és taskkiller progik, ha a windowsos hangulatra vágysz. Ha fogyóban a szabad ram, a rendszer elvileg magától elkezd helyet csinálni.
-
csobi1
tag
Szerintem ha egy az egyben ezt a készüléket valami nevesebb gyártó készítené és mondjuk adná 50 ezerért,a többség simán szenté avatná.Minden hibájával együtt.Nem szoktak mobilokat nagyítóval,mikroszkóppal nézegetni

-
djozsi
senior tag
válasz
ronaldo
üzenetére
1. ha neked nem ilyen a hiba, hanem normál körülmények között előjön, akkor a postom nem neked szól, egyszerűen görgess tovább.

2. ha tényleg normál körülmények között vibrál a képernyő, akkor hibás a készülék, vidd vissza, ki fogják cserélni.
3. vedd észre, hogy nem mindenkinek vibrál, nem mindenkinek pixelhibás, 1 hisztériázóra jut 10 elégedett ügyfél és 3 hisztériázóból 2nél a hiba mindenféle elcseszett, egyáltalán nem életszerű tesztekkel jön csak elő úgy, hogy észre is vegye.
4. vedd észre, hogy rajtam kívül még legalább a fórumozók fele sírva röhög ezen az egészen, szóval nem én vagyok egyedül a helikopter.
5. vedd észre, hogy az első 2 napban mindenki teljesen elégedett volt a készülékkel, agyondícsérte, főleg a képét, aztán jött egy fél csupa vastagbetűs ÚRISTEN MINDENKI VADÁSSZON PIXELHIBÁKAT post és azóta az elmúlt 200 hsz erről szól és már az is elbizonytalanodott, aki 2 napig imádta a készüléket.
6. vedd észre, hogy a topikba járók háromnegyede lapozna már végre és értelmes dolgokról beszélne. Ezzel én is így vagyok, ez volt az utolsó postom a témában, lehet másé az utolsó szó joga.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
darky4e
üzenetére
Amióta megy ez a topik, azóta mindenki a TFT hibáit sorolja, akinek nem tetszik vigye vissza basszus. Jó lenne értelmes, normális topik, ahol másról van szó. A vodafone-s topik miért tud normális lenni? Törölni kellene az egész topikot és újra elkezdeni, persze admin felügyelettel és az olyat kitenni aki még mindig szarságokon lovagol
-
Land
veterán
Figyelem! Nem a pixelekről írok, akit nem érdekel más téma, ne olvassa el!
1. Nekem az alap ébresztő programmal "gondok vannak"! Nem ébreszt. Nagy nehezen kitapasztaltam, hogy ha az alap ébresztő programot a beállítás után egy Task killerrel kiirtom(minden mást is kiírt), akkor reggel már nem ébreszt a telefon, hiába van fenn a panelen az ébresztőóra ikonja(kis óra). Ha pedig csak Home vagy Vissza gombbal "kilépek" belőle és nem nyomok Task Killert, akkor ébreszt...Gondolom ignorálnom kellene?!
2. Minden ROM ilyen, hogy Home vagy Vissza gombokra nem zárulnak be a programok, hanem futnak a memóriában és Task Killerrel ki kell irtani?
Totál nem értem ez mire jó... Aztán vannak olyan alkalmazások, amelyeket nem is használok kb soha, kiirtom Task Killerrel és 2 perc múlva megint fut.. Miért nem lehet megoldani, hogy CSAK alap android fusson a háttérben és minden program Home vagy Vissza gombra auto bezáródjon és ne fusson a háttérben?? Van hogy 3 percre rá(az előző gyilkolászás után) már 5 programot írt ki a Task Killer. Francnak van erre ideje!
3. Ha ezek megoldódnának vagy főleg a 2-es pont(lehet hogy az alap android ilyen "buta"?), már boldog lennék
Alapból 69 MB szabad memóriám van, ha az ökörségek épp nem mozgolódnak a háttérben(pl Voice Search, ami auto elindul mindig...) -
válasz
V.Stryker
üzenetére
OFF következik, WC-n ülők ne olvassák (úgyis szürke lesz a betű, nem "budi-fekete"
)Ahogy én látom:
Adott egy telefon, ami nagyon jó specifikációkkal rendelkezik az ár ismeretében.
Sőt, mivel megdöbbentően jó, eddig ne mvolt hasonló, talán csak a Voda 845-öse, ami 7k-val olcsóbban kínálennél kevesebbet (fele vagy negyed ennyi
ramot, gyengébb kijelzőt), ezért most mindenáron találni KELL valami problémát a készüléken ,amit ugyan soha ne mvennénk észre, de most rá kell akadni.
Egy ismerősöm ment így autószalonba kocsit vásárolni, hogy a csomagtartóban megnézte a kárpit alatt a heggesztéseket, mennyire szépek
Eleinte olvastam a topicot, de most már leálltam róla, alkalmanként idenézek. Megvárom a tesztet, és közbe nreménykedek benne, hogy annak a fórumába majd nem tévednek át az itt olvasható nyavalygások, illetve hogy addigra elfogynak.
Mielőtt jöttök ilyesmivel: Igen, a pénzemért én is hibátlan készüléket szeretnék, de ha normál esetben nem látni, csak fotólaborszerű sötétségben, akkor is speciális "tesztekkel", akkor az már túlzott számomra. Persze ami probléma alapesetben is látható, az más.
-
V.Stryker
nagyúr
Látom kár volt reggel korán már ide benézni. Azóta sincs szó értelmes dolgokról, csak a sötét budin ülve a pixelek lesegetéséről.
Basszuskulcs ha nem tudjátok egyből megmondani,hogy a kijelző tft-e vagy amoled, akkor a kijelzőnek k.rva jónak kell lennie, ha amoled azért ha nem amoled, akkor azért mert k.rva jó tft. Bármelyik is érvényesül 36k-ért mindkettő nyereménynek számít.
Az a pixelhiba, amelyiket a sötétben, a budin ülve, speckóra állatva, össze vissza döntögetve veszünk észre, az annyira nem gáz, mert a való használat során nem találkozunk úgy vele, hogy zavaró legyen.
-
volvoguy
addikt
Najó, mégsem. Ahogy ültem sötétben a WC-n, bár lehet hogy a szemem káprázott vagy bebeszéltem magamnak, de minta bolha méretű kis villodzó pixelekre lettem volna figyelmes...talán subpixel.
Akármi is volt, lehet hogy délibáb, de emiatt nem vinném vissza a T-hez. Persze ha rendes, észrevehető pixelhiba lenne már más lenne a hozzáállásom, de így nem gáz annyira.
-
syl5
őstag
válasz
volvoguy
üzenetére
tesztekkel is?
-
volvoguy
addikt
Nekem eddig jó a telóm. kijelző is minden frankó.
-
devast
addikt
válasz
ronaldo
üzenetére
Pontosítok. Én írtam ezt 15 oldallal előbb, és azért mert úgy meg tudtuk állapítani, hogy a kijelző sima tft, nem pedig amoled. Ezek után részemről mindenki akkor menjem budira ha szükséges, és természetesen kapcsolja fel a villanyt is

On: megnéztem a nappaliban, egy nem kalibrált tn-film -es monitoron is azt a rózsaszín képet, és ott is rózsaszín a monitoron, tehát nem nálam van a hiba ha valakién kék

-
ronaldo
őstag
Miért hajtogatod folyton a hülyeségedet? Nincs most nálam fényképező amivel videót tudok csinálni, de jelenleg minden olyan háttérnél, képnél ahol kék, vagy annak sötétebb árnyalatai vannak, vibrál a kép. Ez nem tudom, hol budiban nézegetés szerinted.
Továbbra is sokan el vannak tévedve a készülék olcsóságával kapcsolatban. Mégegyszer mondom: az nem ok arra, hogy hibás, selejtes alkatrészeket rakjanak bele. Kicsit túlvállalták magukat a zte-nél, ok. Nem képesek ezt a kijelzőt ilyen felbontás mellett legyártani, ok. Nincs nekem ezzel semmi bajom, csak a minőségi kifogás indoklása után szeretném visszakapni a pénzem. Nem mondtam egyik tulajnak se aki elégedett ezzel, hogy dobja ki az ablakon a telefonját, csak "jó tudni"-ként leírtam a véleményemet/tapasztalatomat.
Ezt a budiban 5 centiről való baromságot meg kérlek hagyd el, senki nem írt ilyet, ehhez képest az elmúlt pár órában vagy ötször leírtad.
-
nbalus2k
csendes tag
Nah erre válaszolva szintén frissítettem a sokba kerülő Onlány tárhelyem tartalmát +1 képpel és tényleg nem lila a lila (bassza meg, a gépemen se)! A külömbség kb. a fényerő intenzítás külömbség.
Azért had emeljem ki a FELETTE OLVASHATÓ SZÖVEGET:
"This first one, in purple, is the most revealing one on my display. The color appears to vary between lavender and pale blue."
Ill. ha azért hisztiztek, hogy nem mind a kettő szemből van, az LCD-m -+30(fokig nem torzít) oldal irányba.
-
SutiAdi
tag
Számomra az a hihetetlen, hogy ilyen durva kijelzőhibát nem veszi észre a gyártó. Azért ott mégiscsak át kell, hogy menjen valamiféle minőségteszten a telefon, mert igaz, hogy kínai a ZTE, de nem egy noname kínai, hanem igenis egy elég nagy telefongyártó. Nekem ugyan nincs Blade-em, nagyon meg voltam indulva, mikor megpillantottam a t-mobile webshopjában, de most már erősen elgondolkodtam, hogy inkább mégsem veszek ilyen telefont.
Vagy kell keresnem ismerőst angliában, néztem az orange oldalán, 99 fontért van kártyás San Francisco, plusz minimum 10 fontért kell feltölteni, vagyis 109 fontból megvan, az a mai árfolyamon kb 34.500Ft, vagyis olcsóbb, mint nálunk, és az ha minden igaz AMOLED-es és 512MB RAM-mal rendelkezik.
-
syl5
őstag
Ez tényleg durva! De nálam nem ennyire szembetűnő, de mindenképp más, mint a monitoromon.
Amugy kezdek én is a felé hajlani, hogy jelenleg nincs hibátlan kijelzős blade...
Honnan fogod tudni, hogy mikor jön új szállítmány?Amugy én még bízok cellpeti telefonjába, hátha az jó, és akkor van remény...
-
Land
veterán
Ha nagyon megnézem én is látom. Ha itt nem kezdi el, aki elkezdte talán pár hét múlva feltűnik, de semmi több... Nem lehet már mit tenni, ez van. Még így is jó vétel volt, én azt mondom!
Már nagyon várom, hogy értelmes dolgokról lesz ebben a fórumban szó! Lenne néhány ötletem!
-
-
devast
addikt
DE! Kínia TFT technológia csodái

szerk:
Én mindenképp megtartom btw. Ill, mondjuk úgy nem viszem vissza alsztalt verve. Ha belső infóból tudom, hogy érkezik új szállítmány, aminek már nincsenek ilyen hibái akkor megpróbálom majd legariztatni. Azon kívül, hogy a kijelző ipari hulladék, minden más nagyon tetszik rajta. Kicsit abszurd mondjuk, mert pont a kijelző miatt cseréltem le erre a spica-mat.
-
nbalus2k
csendes tag
Engem egyáltalán nem zavar a dolog fére ne tessék érteni a dolgot. 1 helyen látszik és az pedig tényleg a Widget. De ki az isten az akinek az az abszur fixációja, hogy egész nap azt nézi a telefonján?
Sehol máshol nem látszik ez a "fícsőr". Ha nagyon akarnám, tuti elő tudnám hozni még 900 helyen, de ez a minek bosszantsam magam dolog. Az meg, hogy nem folyamatos átmenet az már egy más téma. De ha mutattok egy tényleg pöccre átmenetes telefont, lehet meggondolom magam... 
-
Land
veterán
Van arra esély, hogy sok panasz után a ZTE vagy a T úgy dönt, hogy egy esetleges javított Bladre le lehet ezt cserélni?
-
volvoguy
addikt
hát én ezt nem értem. ki van pipálva, hogy az elküldött üzenetek után dobjon éretsítést. írtam egy üzit a páromnak, és egyszerűen nem küldi el. azt írja ki ,hogy a "kijelölt üzenet küldése sikertelen volt" vagy vmi hasonlót. hogy lehet ez,
-
devast
addikt
Na jó, lefényképeztem. Találd ki, melyik telefon a Blade és melyik a spica. Monitoron is ugyanaz a kép van. Klikkel rám!
Ez már annyira abszurd, hogy röhögök rajta nem sírok

-
-
Tomcy7
tag
Előfizuval 20k.
Ennyire én nem mélyedtem bele és szerintem nem is fogok.
Bent melóba bekapcsoltam sim nélkül, majd nyomkodtam kicsit a menüben meg ilyenek 2percig és ennyi.
Én nem vettem észre semmi furcsaságot, a fekete fekete volt és sehol nem láttam kék csíkot, persze mondom ez csak szemre volt így, aztán lehet ha ilyen olyan tesztet raknék rá akkor rossz lenne de így nem volt az. -
Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Óra topik
- Házimozi haladó szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- Projektor topic
- Bittorrent topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Házimozi belépő szinten
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- HP omen 17-w131ng bontva
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

most próbálom customizálni

Az aksit 2010.10.06-án gyártották a matricája szerint...egész friss.

(tudom, hogy alőfizu, de 6 éve a P-nél vagyunk, akkormeg? )

Totál nem értem ez mire jó... Aztán vannak olyan alkalmazások, amelyeket nem is használok kb soha, kiirtom Task Killerrel és 2 perc múlva megint fut.. Miért nem lehet megoldani, hogy CSAK alap android fusson a háttérben és minden program Home vagy Vissza gombra auto bezáródjon és ne fusson a háttérben?? Van hogy 3 percre rá(az előző gyilkolászás után) már 5 programot írt ki a Task Killer. Francnak van erre ideje!