Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
Aktív témák
-
nash2
tag
Land: a 1440-es és 1441-es hozzászólásban Lagler és Agresszor12 fórumtársak az írják, hogy a telefonjuk kijelzője hibátlan, nincs sem pixelhiba, sem gradiens hiba. Elvileg tehát van hibátlan kijelző. Gyakorlatilag akár rosszabb is lehet a csere után, akár pixelhibásat is kaphatsz ez csak a szervizes lelkiismeretességén múlik, mit épít be cserének. De a rosszabbat egyrészt nem vagy köteles átvenni, másrészt három sikertelen javítási kísérlet elállhatsz a szerződéstől=teljes vételár vissza, az pedig a lehető legrosszabb forgatókönyv a szerviz számára, szóval a lehetőségein belül a szerviz általában mindent megtesz hogy ez ne következzen be.
-
tildy
nagyúr
Amoledesnek írják.
Ennyiért meg, amennyiért itt adják ( 99 font plusz 10 fontos feltöltőkártya) szerintem igazán jó vétel. Most ráadásul még karácsonyi ajándékcsomagot is adnak. -
Lagler
tag
válasz
Zoleee89
üzenetére
A többiek nevében nem beszélhetek, de jómagam ha tehetném, megvenném mégegyszer, mert az enyémen semmi oylan hiba nincs amin a többi fórumtárs lovagol (kékülés, pixelhiba, stb) (MOM parkban vettem!)
A kijelzője tft ide vagy oda, gyönyörű. Kollegám Spica-ját simán lenyomja, saját szemünkkel láttuk. Gyorsasággal semmi gond. Multitouch is jó.
Én személy szerint ajánlom!Üdv.
-
Lagler
tag
válasz
Zoleee89
üzenetére
Zoleee89!
A "hárombetűs" gps programmal használom, másodpercek alatt talál jelet, és teljesen megbízhatóan navigál. Kipróbáltam Pesten is és vidéken is, tökéletesen ment. Nem lassul be alatta a telefon, és az akksit sem zabálja le.
Többiek: ki tud ajánlani méretpontos tokot hozzá? Valamint autós tartót? Szerintem másokat is érdekelhet
Link pls!
Köszi!Üdv.
-
Zoleee89
aktív tag
Előzőhöz még annyit szeretnék kérdezni, hogy a gps milyen benne? és maga a telefon mennyire lassul be? Tényleg igaz hogy ebben kevesebb RAM van mint az angol testvérében??
Valaki megtudná írni? Esetleg egy át fogóbb tesztet véleményt linkelni nekem??
Gondolkozom nagyon, hogy ilyen telefont vegyek-e mert írtatok róla jót is meg rosszat is.
Multituch mennyire terheli le és mennyire használható?
Ha tehetnétek megvennétek még 1x ezt a telefont??(elég láma kérdések, bocsi érte)
Zoleee -
djozsi
senior tag
Jól van, meggyőztél, szégyelljék magukat a csúnya, gonosz fejlesztők, hogy nem gondolnak azokra, akik 9 éves oprendszert használnak.
Ja bocsánat, gondolnak, többször volt linkelve a driver.
Az egységsugarú usernek, aki 2-3 évente vesz egy új laptopot a boltban amúgy már réges rég vista-ja vagy 7-e van, szóval neki nem kell olyan hatalmas kihívásokkal szembesülnie, mint egy driver feltelepítése (asszonynak tuti nem menne...
).Én pedig 8 éve vettem egy gépet és nem megy rajta a krájzisz még driverrel se, vérlázító!
Téma részemről lezárva, vedd úgy, hogy meggyőztél.
-
pbando
csendes tag
Tenyleg, ha valakit erdekel forditottam kernelmodulokat hogy lassa a windows megosztasokat.
-
djozsi
senior tag
Nem lehet, hogy csak a tied volt hibás és nem mindenkié ugyan ilyen?
Azért kötve hiszem, hogy ugyan arra a minőségű kijelzőre az egyik ember párral feletted itt élvez el, hogy mennyire baromira gyönyörű a képernyő Te pedig ennyire kiborulsz azon, hogy mennyire rossz. Ennyire nem vagyunk különbözőek. Vagy mégis?
-
Goose-T
veterán
Főzött ROM-mal más telefonok is felgyorsulnak, szóval a relatív hátránya ugyanakkora marad, ez nem érv.
rakal: miért ne lenne jó a Fordos hasonlat? Nem csak Ford márkájú autók vannak a világon. Egy Ford Mondeo méretű full extrás, V8-as BMW legalább négyszer annyiba kerül, mint egy fapados Mondeo.
-
Sdmv8
tag
Találtam egy külföldi tesztet, ahol a legjobb 20 telefont mutatják be

A Blade ezen a 20-as listán a 8. helyet foglalja el, hát komolyan mondom kell egy ilyen

A teszt megtekinthető ITT
-
djozsi
senior tag
Na ez már nem OFF. Remélem vágod, hogy ennek semmi köze a ZTE Blade-hez?
Egy több, mint 9 éves oprendszert hibáztatsz azért, mert nem ismer fel egy 3 hónapos telefont.
Szerintem ebben az ég világon semmi megdöbbentő nincs. Nem 9 éves oprendszereket kéne használni.
Így látatlanban nem tudom megmondani, hogy egy Mac OS 9 mit kezdene egy ipaddel vagy egy iphone 4-gyel, de nem vagyok benne biztos, hogy lekezelné. -
rakal
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Mi volt a gondod a sebességgel?Nekem minden flottul gyorsan megy.
A kékesedés pedig szvsz egy mesterségesen túldimenzionált probléma(kb. olyan,mint az Apple Antennagate).Nyilván gyorsabb a HTC Desire,de 4x annyiba is kerül,így a Fordos hasonlat nem igazán ül,autóknál sem kerül az extra felszereltségű modell 4x annyiba.
A készüléket használni pedig egyáltalán nem kínszenvedés,sőt... -
nash2
tag
Sziasztok,
Szeretném egy kicsit kiegészíteni a kijelző őrületet, hogy végre mindenki megnyugodjon, a saját álláspontja szerint. Sajnos a T-s Blade kijelzője több hibától is szenved....Az első a sokszor említett pixel és subpixel hibák, ez egyértelmű LCD gyártási hiba. A második a szürke egyes árnyalatainak kékes és a néhánnyal előtti hozzászólással előbb említett zöldes elszineződése, sávok a gradiens ábrán, ami gamma vezérlés hibát jelent a kijelzőn. Ez nem csak a szürke színt érinti, habár ott a leglátványosabb a hiba. Ha megnézitek a fórumba két belinkelt lcd tesztelő alkalmazással, látszik más színek esetében is, csak halványabban, pl. lila, kék,stb. Ez a hiba okozza pl. a kék csíkokat az Album alkalmazásban, a vibrálást egyes színek esetében böngészéskor, stb. Ez is az egyértelműen az lcd hardware hibája ! A harmadik probléma, hogy a kijelző színhőmérséklete erősen hideg, ez okozza azt hogy pl. a PH. fórum háttere barna helyett kékes-zöldes színű, illetve ott is látható, ahol valaki belinkelt egy képet, ahol egy monitor előtt látható a telefon. Ahol nem lehet utólag kalibrálni mint a monitoroknál, ott az LCD-ket általában semleges színhőmérsékletre, kb. 6500K környékére állítják. A Blade kijelzője ránézésre kb. 9000-9500K környékén lehet, szóval erős a gyanú hogy a gyárban az LCD színhőmérséket kalibrálása is elmaradt.
Összefoglalva : a kijelző minősége egyszerűen csapnivaló. Az elszineződések szoftveresen, másik firmware-rel stb. nem javíthatók ! Mivel kalibrálásra nincs eszköz az Android Marketen, azért a színhőmérsékletet sem lehet szoftveresen pillanatnyilag semmivel sem korrigálni.
Aki úgy gondolja hogy neki ez így ennyiért rendben van, szíve joga. Szerintem egy ilyen telefonnak a kijelző az egyik legfontosabb alkatrésze, hiszen a legtöbbet azt használjuk, nap mint nap. Így aztán a saját telefonomat visszavittem gariba. Elgondolkoztató hogy a szervíz azonnal elismerte a hibát, és szó nélkül átvette a telefont javításra.
-
pbando
csendes tag
Hat amikor megrobaltam atmasolni kiderlt hogy a blade-t rosszul ismerte fel az XP. Senki windowsos gepebe nem tudom bedugni mert vinnem kell a drivereket. Reszemrol is vege az OFF, szerintem egyrol beszelunk, nem szabad fanatikusnak lenni egy termek irant.
ps: a legviccesebb hogy OSX alatt volt a legegyszerubb hasznalni a blade-t meg linux azaltt is udev-et kel hackelni hogy menjen az adb. OSX, most tenyleg just works:-)
-
djozsi
senior tag
Amióta van multitask szifonra azóta legendák zengenek arról, hogy mennyire szerencsétlenül van megoldva a programok bezárása, szóval nem igazán értem, hogy miről is beszélünk éppen.
Aztán például hasonlítsd össze az alábbi folyamatot:
Az ismerősöd gépén van egy fasza videó, amit át szeretnél másolni a telefonodra. Képzeld el androiddal, aztán iphone-nal.Volt pár hónapig 3G-m, azért annyira nem Hawaii az se, mint ahogy azt sokan elképzelik.
Ja és van egy macbookom is nagyon rég óta. Szeretem, de azért a "just works" szöveg nagyon közhelyes és nagyon messze van a valóságtól.
És részemről itt vége is az OFFnak, elnézést mindenkitől.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkodom ilyen telefon vételén.
Nézegetem ezt a telefont és kérnék valakit, hogy írja le a véleményét, ha nem haragszotok akkor nem szeretném végig olvasni az összes kommentárt
Azt szeretném kérdezni, hogy az akkumulátora meddig bírja? milyen benne a wifi? milyen lehetőségek vannak a módoláshoz esetleges gyorsabb szoftver cseréjére?
Más márkásabb telefonokhoz képest mennyire megbízható a készülék? Nem akarnék úgy járni vele, hogy a garancia lejárta után megadja magát a telefon.
Kijelzője milyen?(tft vagy amoled)
Ár/tudásban megéri-e venni? vagy inkább jobban megérné venni egy galaxy spicat 35k körül?
Esetleg egy össze foglaló tesztet tudna valaki írni?? A gyártó mennyire van elterjedve és a garanciáztatás milyen kicsi országunkban??
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
Goose-T
veterán
Nem a telefonok piacán a harmadikak, hanem a GSM hálózati eszközöknél (BSC, BTS, MSC, HLR, VLR stb.). Telefonkészülékek között még bőven az "other" kategóriában vannak, egyéb márkákkal osztozva pár százalékon.
Egyébként egy kollégám vett egy ilyet, kipróbáltam, annyira nem rossz. A kijelzője mondjuk elég tré (neki is kékesedik), a sebessége szintén hagy némi kívánnivalót maga után. Nekem Commtiva Z71-em van, ennek a 320x480-as kijelzőjéhez még pont jó ez a proci, de a Blade 480x800 pixele már kifullasztja. Valószínűleg azért isteníti mindenki a sebességét ebben a topikban, mert nem láttak még igazán gyors androidos telefont. Ettől függetlenül ennyi pénzért nincs jobb telefon jelenleg, csak kicsit olyan, mint amikor a csóró magyar Ford Mondeo-t akar venni, de csak a legkisebb, 1,6-os benzinmotorra és fapad felszereltségre van pénze. Kívülről marha jó, de menni vele kínszenvedés, és hiányoznak belőle az alapvető kényelmi funkciók is. Cserébe azért elfér benne az egész család, hogy mondjak valami pozitívat is.

-
RaveForce
veterán
hát maradjunk annyiban h inkább a minősége (anyaghasználat:gorilla glass és járműiparból átvett fém, retina kijelző: világlegjobb kijelzője, ips ) van elég messze, de teljesen korrekt még így is, a teljesitmény inkább csak "simán gyöngébb", viszont korántsem annyira h ezt hétköznapi használatban feltűnjön, csak ha vmi tech demot, v nagyon eröforrás igényes játékot futtatnál, ami azért androidra még nemis igazán van
-
Frozzy
őstag
ismerősömnek nem lehet bejelentkezni a google fiókjába. mert van amikor azt irja hogy nincs internet kapcsolat. holott a wifi bevan kapcsolva és ráis van kapcsolódva az otthoni netjükre. böngészni tud yt megy rajta csak nemtud bejelentkezni..
Valami Orvosos megoldás van rá?

-
wlf
tag
Nekem bevált, nem kényelmetlenebb, mint az Arena-é. Ráadásul 3 méretben adnak hozzá füldugót. A kábele rövidebb, 1 méter, hosszabb embereknek azért ez gond lehet. Nekem (175 cm) lazán elér az övtokomig is.
Alapban is jól szól, de PowerAmp + egy ügyes equalizer beállítással odaszexualizál...
-
rakal
senior tag
Azt se felejtsük el,hogy a ZTE invázió Európában csak 1-2 hete kezdődött,ebből még nagyon nagy dolog lesz szvsz,az Apple is foghatja a fejét,a geekeken kívül kevesen fognak iPhone4-re többszázezret költeni,ha elkötelezettség nélkül megvan egy hasonló képességű mobil 36 KHUF-ból.
-
djozsi
senior tag
A ZTE-nek pedig van miből új telefonokat kiadni, a wikipedia alapján a világ 3. legnagyobb gsm gyártó cége, csak ugye eddig nem adtak ki saját név alatt készülékeket.
Azt lehetett olvasni, hgoy a céljuk világelsőnek lenni, szóval egészen biztos, hogy nem ez lesz az utolsó nagy dobásuk. -
Land
veterán
Pedig jó lenne ha egy SF-es megmondaná a 2.1 és 2.2 közötti érezhető különbségeket

Amúgy 900 feletti 2.2-ben a quadrant. Szerinted ez később az újabb 2.2-kel jobb lesz? Még az elején járunk nagyon a főzött ROM-oknál.. Gondolom lehet ezeket még bőven tuningolni, gyorsítani..wlf: na és CX300-zal milyen a Blade?
Amúgy CX300 jobb az Arenas fülesnél? Van annyira kényelmes? -
rakal
senior tag
Sziasztok!
Nekem 2 napja van meg a telefon,és azt kell mondjam:
Szenzációs!.Pixelhiba nincs.A színhibákat csak fekete-fehér videók lejátszásánál észleltem(kékes foltozódás).A mindennapi használatban fel sem tűnik.
Gördülékenyen megy minden,tökéletes!
A HTC-nél már szerintem válságtanácsot is tartottak,mert ezek után ki fog 150 KHUF-ért Desire-t,meg 175 KHUF-ért Desire HD-t venni?A Samsung meg az az LG is kapaszkodhat Android fronton.Lehet,hogy ennek az előnyeit a vásárlók fogják élvezni.(árcsökkenés minden okostelefonnál,főleg,ha a ZTE további modellekkel jelenik meg). -
wlf
tag
Vigyázz, az LG Arena fülese tuti nem jó ehhez.
Amikor megvettem a Spicát, még megvolt az Arena-m. Nem működtek egymás fülesével.
Amikor megvettem a Blade-t, megvolt még a Spica, és működtek a fülesek. Érthető a folyamat, remélem
Raveforce: Egyébként valóban 3.5 jack mind a kettő, csakhogy 4 pines. Bal, jobb, mikrofon, nulla. És ez utóbbi kettő általában fel van cserélve.
Íme egy link:
http://pinouts.ru/connector/4_pin_3.5mm_2.5mm_plug_connector.shtmlKonkrétan a Blade nincs felsorolva, de anno az Arena-hoz vettem egy Sennheiser MM 50 iPhone fülest, frankón működött. Ilyen a kiosztása.
Mivel a Spicához nem (és ennek folyományaként a Blade-hez sem) volt jó, ezért feltételezem, hogy a Nokia-féle kiosztás lesz a nyerő.Mondjuk én nem csináltam ebből problémát, vettem egy CX300-at, oszt örömbódottá'
Ha hívnak zenélés közben, kihúzom, oszt kész. -
Land
veterán
És nem nézted meg pl EZT a 2.2-es ROM-ot? Kíváncsi vagyok, hogy mekkora gyorsulás várható, hol gyorsul, játékok jobban mennek-e stb...

Ha egy normális fülessel jól szól, akkor nem kel beletúrni.. A gyári headset pocsék, gondolom ezért még halk is..
Peat: akkor bocs! Igen az AMOLED.
-
Peat;)
veterán
-
pbando
csendes tag
-
Peat;)
veterán
Én amoledes készüléket használok(nem telefon, de 3.3-as kapacitív), meg nyomkodtam még ilyen kijelzős telefont és már ezek is igen nehezen olvashatóak napfényben, kb. mint egy szimpla, átlagosan jó tft kijelző (tehát nem kitűnő). Az oled régebbi technológia, pl mp3 lejátszókba rakták amikben 1-2 év alatt meg is fakult a kék szín.
De szerintem amoled az(nem hinném hogy oledet gyártanak még), csak érthetetlen hogy nem írják ki rendesen az adatokat.Átrakam offba mivel többségnek ez úgysem téma.
-
ahmedke
csendes tag
Amúgy a hangerővel mindenki elégedett, vagy azt lehet feljebb húzni szoftveresen? Egyáltalán érdemes?
-
Lagler
tag
Én nagyon várok már egy fullosan működő, 2.2-es romot, amiben semmi probléma nincs. Addig nem piszkálom a Blade-em.
Ha ez a rom kijön, akkor aztán a legjobb készülék lesz a piacon
Üdv.
-
rmatyi
tag
Egy olyan kérdèsem lene, hogy meddig bírja egy feltöltéssel az aksi?
-
Peat;)
veterán
A ram ilyen proci mellé nem is annyira döntő, persze jól jön gondolom én. A kijelzőben meg hatalmas a kavarás. Ha amoled akkor nagyon korrekt, főleg hogy igen kevés, még minőségi gyártótól lehet azt beszerezni. Ha sima oled, akkor viszont ez a t-mobileos pixelhibás tft is jobb választás..
-
pbando
csendes tag
Aszongyak hogy jobb lesz a szkrollozas es pl az angrybird is. BladeVillain-ban 38, szoval inkabb a tmobilos stockromot lehetne gyorsitani ahol 24..
http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/319913/java-vm-size/
En atalitottam 42-re de az angry bird akadozo palyain az sem segit (igen egy jo par angry bird palya iszonyatosan akad).
-
pbando
csendes tag
A hardveres UI gyorsitas belapcsolasahoz nem eleg csak atrni a build.prop debug.sf.hw parameteret. kell hozza egy gralloc.msm7k.lib is, es meg sajnos igy se megy sokaknak. Bar ha jol latom a BladeVillain -ban be van kapcsolva.
http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/323143/hardware-acceleration/
http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/319347/debug-sf-hw-setting/Viszont a java heap size noveles 24rol 32-re is elegge latvanyos (legalabbis OSF-en). "VM Heap Tool" a marketrol, root kell hozza mivel az is a build.prop -ot mosodtja.
-
ahmedke
csendes tag
Sziasztok,
Először is nem fogok kijelzőhibáról, pixelszínekről, és a sokszor taglalt badarságokról (pl.: RAM-ROM viszonya beszélni. Viszont elmondok pár dolgot amit én tapasztaltam, mialatt kipróbáltam egy barátom készülékét. Amúgy nem az első okostella, amit látok, bár androidból az.
0., A teló egyben van, nagyon masszív, és ez a gombokra is igaz. Semmi gagyi kínai utóérzetem nem volt, sem anyaghasználat, sem design terén.
1., A kijelző képe gyönyörű, éles, színhű. Nagyon jó a multi touch funkciója.
2., Az érintőképernyő érzékenysége nekem éppen megfelelő volt, nem volt lomha, ill. túlérzékeny sem.
3., A menü átlátható, testreszabható (ikonsorrend, stb.)
4., Wifije a WPA2-TKIP kódolású netemet (TP-LINK rooterem van) simán észlelte, nem dobta le a hálózatról. Ui.: igen-nagyon gyors volt a netkapcsolat
5., A GPS--t elindítottam, a-GPS támogatás nélkül, panel lakásunkban, nem ablak mellett, kb. 10mp kellett neki az éledéshez.
Ezután élesben teszteltem, városban, 50 km/h mellett
és egyszer sem tévesztett, pedig kóvályogtattam...újratervezési index király...
6., Programok gyorsan települnek rá, és jól futnak.
7., Kamera gyenge, de a QR-kódok olvasására bőven jó, meg napfényben megfelelő, autofókusz egyenesen ügyes.Összeségében nekem nagyon bejön, minden rémhír ellenére, én ilyet fogok venni a decemberi fizumból.
Remélem hasznos volt ez a "kis" irományom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Maxtreme
üzenetére
Igazából nem tudom másképp produkálni a hibát, csak annál az átmenetes képnél, amit a kolléga linkelt....
Más képernyőknél nem láttam semmi eltérést eddig.....
Szürkeárnyalatos képernyőknél sem...
Lehet, hogy ez valami gonosz redmondi kép, ami a win7 felé küldi a pácienseket?

-
vwxyz
csendes tag
A háttérképnek miért csak egy részletét rakja ki, de azt szétfeszítve teljes képernyőre?
Tud valaki valami titkot? -
tildy
nagyúr
KEdden érkezik ide egy SF , sok helyen írják a 150MB romot, de nem szabad elhinni: 512 van benne, csak az orangeos és egyáb progik után kb 150 marad. És persze oledes, míg a Blade nem.
-
Land
veterán
Tudtok ajánlani 5000 Ft-ig(akár PH-ról is->van aki 10k-s fülest ennyiért árul) egy jó mikrofonos headsetet?
A gyári elég sz@r. Jó lenne a hangzása és KÉNYELMES legyen.
Nekem eddig az LG Arena fülese jött be a legjobban. Kényelmes volt és jól szólt. A gyári Samsung agybedugósaktól fájt a fülem, nyomtak..
volt AKG 330-am is, azért se voltam oda, főleg, mert nem volt kényelmes. -
peje
tag
válasz
turbolali
üzenetére
A legegyszerűbb és a leggyorsabb a névjegyekre a myphone explorer.
A marketből a klienst töltöd le ingyen, a pcre pedig a webről a progit ingyenesen: http://www.fjsoft.at/en/ -
turbolali
csendes tag
Sziasztok!
Mondja meg valaki egyszerűen egy kezdő androidosnak, hogy lehet erre a kicsikére a MySpace dolgaimat szinkronizálni, vagy az Outlook névjegyeket és naptárat? Ma vettem, de ezt még nem sikerült kitalálni...
Valamint nem akar menni rajta a mobilnetem, pedig az Omniámnál jó volt. Esetleg tud valaki segíteni?
-
kaller1
veterán
válasz
RepeatSector
üzenetére
Konkrétan ennek semmi értelme nem lenne, ezért nincs ilyen.
Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Esetleg licitre bocsátom 

).