- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
Aktív témák
-
SutiAdi
tag
válasz nyoklet #46286 üzenetére
Én tavaly decemberben vettem. Hasonló szituáció. 3 napon belül vissza akartam vinni, ugyanúgy nem cserélték, mint neked. Akkor majd szétvetett az ideg. De mostanra beletörődtem, és lesz@rom. Egyébként 3 subpixel hiba is van a kijelzőn. Jobb, ha megbékélsz vele, a Blade tulajok többségének van pixelhibája. Azt leszámítva nagyon szép a képe.
-
SutiAdi
tag
Én arra leszek majd kíváncsi, hogy vajon a Telenor/DJuice-os Blade-hez jó-e a T-s csodazip. Régebben ugye szó volt róla, hogy a csodazip nem függősíti vissza a telefont T-sre, mivel az a zár mélyebben van a telefonban. Tehát akár még esélyes is lehet, hogy a két telefonon ugyanaz a szoftver fut. Persze gondolom erről akkor lesz valami infó, ha valaki már vett egyet, és kipróbálta rajta a csodazipet.
-
SutiAdi
tag
Én tulajdonképpen nem értem ezt az egészet. Az lenne a probléma, hogy kelzsoca saját neve alatt tett ki egy rom-ot, ami alapjában véve egy modaco-s rom (amivel egyébként mindenki tisztában van) némi módosítással? De hiszen ha bármilyen apró módosítást is végez rajta, onnantól már nem JellyFish RLS6, vagyis ha ezen a néven marad az megtévesztő, ellenben nem is RLS7, hiszen ezt a készítő használja. Ergo valamilyen nevet adni kell neki, hogy el lehessen különíteni. Erre pedig a legegyszerűbb volt, hogy a saját nevét használja. De gondolom techguy, ha van jobb ötleted a névkonvencióra, még az is lehet, hogy zsoca szívesen fogadja, csak hogy mindenki kedvébe járjon.
-
SutiAdi
tag
Már épp akartam aludni menni, de gondoltam benézek milyen okosságok folynak a fórumban, hát érdemes volt megtennem. Egészen jó kis való világ van itt. Még maradok pár percet, és nyomom a refresh-t.
-
SutiAdi
tag
válasz lafaty80 #17167 üzenetére
Én is most nézegettem szivargyújtó töltőket. Én a legjobb megoldásnak azt tartom, aminek egy usb port van a végén, ahhoz jól tudod használni a gyári kábelt. Én a helyedben olyat vennék, aminek mini a kialakítása, így nem lóg ki a szivargyújtóból nagyon. Vaterán is találsz jópárat, amit figyelni érdemes, az a milliamper. Amit a kolléga fentebb említett (speedshop, merül vele az akksi), az a legolcsóbb vaterán, és azt hiszem mindössze 150mA-es. A számítógép usb portja 500mA-t tud leadni max, a Blade gyári töltője pedig 700mA-t. Én egy Belkint néztem ki magamnak, amit meg is fogok venni eBay-ről, az 1000mA-es. Az már biztosítja azt, hogy navigálás közben is fel tud venni a teló annyit, amennyi kell neki. Nem kell megijedni attól, hogy 1A-es, mivel az azt jelenti, hogy max akkora áramerősséget képes biztosítani.
Én ezt néztem magamnak eBay-en:
Belkin Micro Auto Charger (postával együtt 6$)[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Nem akarom mindig kelzsocát csesztetni a kérdéseimmel, úgyhogy úgy általában azokhoz szólnék, akik értenek a rom módosításokhoz. Ugye ebben az új alpha5-ben meg van oldva, hogy bármilyen sim-et elfogadjon a készülék. Elviekben bármelyik későbbi kijövő romban megoldható ez a dolog? Pl. a mostani gyári vagy a nemsokára kijövő 2.2 gyárira gondolok konkrétan.
-
SutiAdi
tag
válasz sagesz93 #14015 üzenetére
Tulajdonképpen azért érdekelt a dolog, mert most T-s kártyával van használva a telefon, de van még a családban olyan, aki nem T-s. Na most, ha vennénk neki egy Blade-et, akkor ugye ki kellene függetleníteni, hogy vodás kártyával is használni tudja, ami nem is probléma, mivel meg lehet csinálni elég gyorsan. DE, ha valami garanciás ügyintézést kell csinálni, akkor nem annyira szerencsés, ha független a telefon. Viszont, ha ez a "csodazip" visszaállítaná a függőséget, akkor ez lenne a legjobb dolog a világon.
Mett:
én a magam nevében azt tudom mondani, hogy örülök syl munkájának, mert ha akarta volna, meg is tarthatta volna magának azt a zip fájlt, amit rajtahagytak a telefonján a szervizesek. De korrekt módon felajánlotta, hogy aki küld neki egy PÜ-t, annak szívesen elküldi, és még leírást is készített hozzá. Mivel nagyon friss volt ez a dolog, meg végülis nem teljesen szabályos otthon moddolni a telefont, érthető, hogy nem akarta rögtön a fórumon postolni a dolgokat. Ellenben segítőkész módon mindenkinek egyenként elküldte. Sokak nevében azt mondom, köszönjük neki.[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Azoktól kérdeznék, akinek 256-os volt a telója, és független. Miután frissítettétek a telefont az új T-s szoftverrel, független maradt a telefon vagy ismét hálózatfüggővé tette?
-
SutiAdi
tag
Kár, hogy senkinek nem megy. Pedig de szép lett volna, ha anélkül megoldódik, hogy meg kell látogatni T-éket.
-
SutiAdi
tag
Internal memory - a telefon belső memóriája, ahol a telefonod szoftvere is található, illetve ahova telepíthetsz programokat, játékokat, satöbbit, valamint ezt a memóriát bővítheted SD kártyával 16GB-ig. A számítógépben talán a winchesterrel lehetne azonosítani.
RAM - ezt gondolom tudod, a telefon munkához használt memóriája, egyezik a számítógépben lévő RAM fogalmával.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz Zozoka73 #10565 üzenetére
A wifit is ugyanúgy eldobálja az 512-es ROM-jával? Csak mert eddig ők nem panaszkodtak ilyen problémára. Viszont ha ugyanazzal a szoftverrel nekik jó a wifi, nekem pedig minden egyes power button-nal billentyűzárba tevéskor kikapcsol a wifi, akkor bizony viszem is vissza a T-nek, és ha nem hisznek nekem, kihozatok egy blade-et és összehasonlíttatom velük (persze még nem most, mert jóeséllyel belefuthatok még 256-osba a boltban)
-
SutiAdi
tag
válasz tibe0309 #9936 üzenetére
Röviden és tömören így van, ahogy leírtad. És pontosan ez megy a fórumon is, aki kihasználná, az arról próbálja meggyőzni a népet, hogy igenis jobb és gyorsabb (én is), aki nem használná ki, az meg arról, hogy pont ugyan olyan a kettő. Szerintem is pontot lehet tenni az ügy végére, legalábbis a jobb vagy nem jobb értelemben. Természetesen, ha van valakinél fejlemény azzal kapcsolatban, hogy lehetne rávenni a T-t a cserére, azt szerintem mindenki szívesen fogadná. A 2011 év eleji frissítésre pedig kíváncsi leszek én is.
-
SutiAdi
tag
válasz Murderer69 #9778 üzenetére
Már pedig, ha háttérben van egy folyamat, akkor az android kevés memória esetén kilőheti (Other applications need memory).
De gondolom, ha nem lenne lényeges a RAM, akkor minden telefont 128 megával gyártanának az első androidos ketyerék óta.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz kentucky #9767 üzenetére
Pedig valószínű, hogy gyorsabb. A régi windowsXP-s gépemben is sokáig 512 ram volt. Addig semmi probléma, amíg egy-két alkalmazás fut egyszerre. Aztán amint a számuk növekszik, úgy amikor elfogyott a fizikai RAM, a virtuálisat kezdte használni, ami ugye a winchesteren volt, máris belassult a gép, hiszen onnan olvasta be az adatot. Bele lett tolva még 512 RAM, és láss csodát, sokkal jobb lett a sebesség, persze nem akkor, amikor csak egy böngésző volt nyitva egy füllel. Gondolom ez a telefonnál és az androidnál sincs másképpen. Nyilván, ha több a RAM-od, az alkalmazásaidból annál többet tudsz a memóriában tartani, annál gyorsabb lesz az. De gondolom ezt már mindenki tapasztalta a saját bőrén.
Például:
Fut egy böngésző a telefonon, két-három ablakkal. Visszatérsz a home screenre, indítasz egy marketet, leszedsz pár dolgot. Közben megy a zenehallgatás, a facebook kliens, hogy ne maradj le semmiről, egy RSS olvasó ami csekkolja a híreket, egy időjárás widget, meg még egy két dolog, esetleg közben elindítasz egy játékot hogy egy kicsit játszál. Ezek nem olyan elképzelhetetlen dolgok. Majd vissza akarsz térni a böngészőbe, hogy folytasd a munkát, esetleg vissza a játékba, satöbbi. Na itt már észreveszed a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Nem tud valaki videofelvételt a neten arról a sajtótájékoztatóról, ahol 512MB RAM-mal harangozták be a Blade-et? Én találtam néhány videót, de azokban nem esik szó a technikai paraméterekről. Mivel a T honlapján egy telefonnál sincs információ a RAM méretéről, valami olyat kell felmutatni, ami kézzel fogható, és mondhatja az ember, hogy na ezen információk alapján választottam a telefont, és nem azt kaptam. Egy ilyen lehet a ZTE honlapján lévő cikk a magyar bevezetésről, de ez szerintem kevés. Kellene még valami, hogy lehessen hivatkozni forrásokra. Mert ugyan a T nem mondhatja, hogy pedig a honlapon 256MB RAM szerepel, de viszont mi sem mondhatjuk, hogy 512MB, mert az sem.
Tudom sokak számára unalmas a téma, de pontosan ugyanannyi embert foglalkoztat is. Valaki valami ötlet? -
SutiAdi
tag
válasz seymoor #9621 üzenetére
Igen, ahogy előttem is írták, az bizony nem a RAM, hanem a ROM.
Egyébként pedig valamit ki fogok találni, hogy kicseréljék egy 512MB-osra, mert ez nem igazságos így akárki akármit mond. Én még arra gondoltam, hogy meg kéne győződni arról, hogy az új készülékek eldobálják-e a wifit, ha a telefon úgymarad pár percig billentyűzáron és alszik vagy sem. Mert ha ezekben már javították, jó alap lehet a javítási igényre, ha már a pixelhibát lesz*rják...Ha kell, viszek magammal routert is a boltba, aztán meg is mutatom nekik.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Erről a szervizeltetésről meg annyit, hogy múlt héten bennjártam a győri T-pontban (ahol nem cserélték ki a telefont a pixelhiba miatt), és azt mondták, hogy a jelenlegi állás szerint egy ZTE-t sem szervizelnek, ha bármi baja van, akkor cserélik. Vagyis tulajdonképpen azt tanácsolták, hogy várjak, amíg nem csak 3 pixel lesz hibás, hanem több, és tulajdonképpen a 2 év garin belül cserélik akármikor, ha valami baja lesz (természetesen amíg meg nem változik az az álláspont, hogy nem szervizelik, hanem cserélik).
-
SutiAdi
tag
Az az annó az bizony a 3 nappal ezelőtti péntek (Land azt írta, ő akkor vette a készüléket). Több, mint valószínű, hogy most még hiába verjük magunkat, mivel a T üzletek 90%-ában még a 256MB-os készülékek vannak, egy-két hét múlva talán már más lesz a helyzet.
És az a memória nem az a memória, amit te írsz.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Előre is elnézést a hangnemért, de most már a f***om tele van a T-vel. Nem elég, hogy nem cserélték ki a pixelhibás Blade-emet arra hivatkozva, hogy nem befolyásolja a rendeltetésszerű használatot (hát nekem igenis befolyásolja, mivel este az ember tekintete a hibás pixelre terelődik akaratlanul is), de most meg ez a RAM dolog is. Főleg annak tekintetében, hogy a ZTE oldalán a hivatalos közleményben az áll, hogy Magyarországra 512 RAM-mal szerelt készülékeket szállítanak. Hát ezek után el tudom képzelni, hogy először tévedésből nem azt hoztak, de ha már itt van, akkor nem küldték vissza, hanem eladták nekünk idiótáknak. Ha ezt tudom, várok még egy hetet a vétellel.
Ezúton is gratulálok T-nek, hogy ismét jól átvertek minket. -
SutiAdi
tag
Ma lett meg a ZTE Blade. Gradiens tekintetében teljesen tökéletes, ellenben 2 db pixel hibás, amit fekete képernyőnél lehet látni. Így este sikerült észrevennem, mivel most lettek olyanok a látási viszonyok. Szerintetek visszavigyem, vagy 2 hibás pixelért nem fogják cserélni?
-
SutiAdi
tag
Mint most már többen is írtátok, a hőmérséklet változása bizony hatással van a kijelző gradiens hibájára, esetleg más hibájára is. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz nyáron a 30-35 fokban? Mivel télen kezdték el árulni, azt hiszem erre csak egy fél év múlva fog fény derülni.
A másik kérdés pedig, hogy a kijelző vezérlés az oprendszerben található, vagy pedig egy külön IC-n. Előbbi esetben akár még meg is javulhatnak a készülékek, utóbbiban pedig nem valószínű, hiszen alkatrészt kéne cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Nem tudom írták-e már előttem, de ahogy nézem ismét elfogyott a webshop Blade készlete. Nagyon úgy tűnik, hogy népszerű kis telefon ez.
-
SutiAdi
tag
Sorry, hogy a RAM témával kapcsolatban szólok hozzá én is, de amúgy tényleg érdekes, hogy a hivatalos közleményben is azt írja a ZTE, hogy 512 RAM-mal szerelt telefonokat szállított Magyarországra. De az is lehet, hogy valamelyik kínai kolléga elírta a számot...
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
-
SutiAdi
tag
válasz fattyu666 #5046 üzenetére
Köszi a válaszokat. Még egy utolsó kérdés lenne, és több hülyeséget nem kérdezek ígérem:
A telefon hálózatfüggősége a ROM-ban van vajon tárolva? Csak azért, mert ha van például egy gyári T-mobile-os ROM mentésem, és azt visszateszem a telefonra, akkor visszaáll a hálózatfüggőség vagy sem?
-
SutiAdi
tag
Lehet, hogy már többször is szóba került, amit kérdezni szeretnék, de most inkább nem olvasok vissza pár ezer kommentet.
1. Olvastam, hogy ingyen, de legfeljebb 3 dollárért lehet függetlenítő kódot generáltatni a neten. Ha ilyen módon függetlenítem a telefont, akkor azt vissza lehet állítani? (esetleges garanciáztatás miatt)
2. Ha teszek fel módosított ROM-ot a telefonra, akkor szintén elveszik a garancia?
3. Ha a januárban kijövő hivatalos 2.2 frissítést teszem fel, akkor mi a helyzet a garanciával?
Olvastam régebben, hogy előfordultak itt t-mobile-os emberek is, ha esetleg ők is tudnak válaszolni a kérdéseimre, az szuper lenne. Vagy esetleg olyan, aki megpróbálta úgy visszavinni garanciális javításra a telefonját, hogy az már független volt.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Számomra az a hihetetlen, hogy ilyen durva kijelzőhibát nem veszi észre a gyártó. Azért ott mégiscsak át kell, hogy menjen valamiféle minőségteszten a telefon, mert igaz, hogy kínai a ZTE, de nem egy noname kínai, hanem igenis egy elég nagy telefongyártó. Nekem ugyan nincs Blade-em, nagyon meg voltam indulva, mikor megpillantottam a t-mobile webshopjában, de most már erősen elgondolkodtam, hogy inkább mégsem veszek ilyen telefont.
Vagy kell keresnem ismerőst angliában, néztem az orange oldalán, 99 fontért van kártyás San Francisco, plusz minimum 10 fontért kell feltölteni, vagyis 109 fontból megvan, az a mai árfolyamon kb 34.500Ft, vagyis olcsóbb, mint nálunk, és az ha minden igaz AMOLED-es és 512MB RAM-mal rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ebben a konfigurációban és színekben várható a Xiaomi 15 Ultra
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20FE 128GB, Kártyafüggetlen, Használt, Ajándék Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget