- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pprod94
aktív tag
Eu dev.-et használok, nem nagyon merül. Mondjuk jó a térerő, munkahely egy gyár, az leárnyékol, ott picit jobban beleharap az akksiba. Főleg Chrome alatti olvasgatással nekem is megvan a 10-11 óra, custom kernellel sem volt jobb. Fényerő automata, de beltérben használom főleg. Kb. így jön össze, nekem legalábbis.
-
trebrona
nagyúr
válasz Pozsi85 #18595 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy függő lenne, bár előfordulhat. Próbáld ki más szolgáltatói SIM-mel, azonnal kiderül.
btw úgy tudom, ha nem hűséggel vetted, kérésre szolgláltató azonnal függetleníti, ha mégis függő lenne.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
pataig
tag
Sziasztok!
A feleségemnek van egy Note 4 3/32-es telefonja (2 hetes) EU Stock-tól jött!
Android verzió: 7.0 NRD90M
Miui verzió: MIUI Global 9.0 Stabil 9.0.5.0(NCFMIEI)A gond vele az, hogy mindennap több alkalommal újra kell indítani mert minden értesítőhang elnémul! Nem csörög, ha hívják, nem jelzi az üzeneteket hanggal, szóval semmit nem ad ki! Újraindítás megoldja, de ez azért eléggé idegesítő így....
Volt már valakinek ilyen gondja?
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond, s hogyan lehetne javítani?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
aRm1n
aktív tag
válasz Pozsi85 #18595 üzenetére
Ez nem biztos hogy ide tartozó kérdés... Első körben érdeklődj a szolgáltatódnál, ők végzik a függetlenítést. Egyéb módszerekről itt nem esik majd szó szerintem, de javítson ki a topikgazda/moderátor ha tévednék...
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
Pozsi85
tag
Sziasztok! Nekem a telenortól van egy ilyen telóm, nagyon szeretem, csak egy bajom van vele, a kamerája... Éppen ezért valahogy A1-esre szeretném cserélni. Valóban függú a telóm szerintetek? ha igen, akkor van mód a függetlenítésre? Mert úgy könnyebb eladás lenne.
-
aRm1n
aktív tag
Hogy a csudába tudtok ilyen 8-10-12 órás képernyőidőket elérni, én örülök ha 6 óra összejön... Egyébként főleg csak a Chromeot, Vibert meg zenelejátszót használok.Korábban Lineage, most AEX van fönt, mindkettő saját gyári kernellel. Ennyit számítana egy custom kernel?
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Érdemes még erre a telefonra beruházni? Jelenleg kicsit több mint 1 éves sima Redmi 3-at nyüstölöm és nagyon szeretem de az aksija elfáradt, nincs meg a 4 órás kijelző idő meg szeretnék nagyobb kijelzőt tehát erről váltanék. Az Mi A1 is nagyon vonzó de a hideg ráz a csupasz Androidtól.
-
gps76
őstag
A legutolsó global dev romnál találkoztatok már azzal a gonddal, hogy BT headsettel olyan sok basszus van a másik fél hangján, nem értem mit mond. Előtte az utolsó stabil volt ott jó volt.
Ezért akarnék én is stabilra visszstérni[ Szerkesztve ]
-
dkpisti
tag
válasz kárátékutyá #18590 üzenetére
Aida64 áruházból
-
kárátékutyá
őstag
Sziasztok!
Ma szert tettem egy ilyen vasra. Media Markt-os vásárlás. Hol tudom megnézni milyen proci van benne?
-
fudi2002
veterán
Írtam az újabb epic(eus romok is) magas wakelockjáról, nem kernel gond. Gyári kernellel is magas. Persze nem katasztrófa, mert velvettel lett 10,5 kijelzőidő 3,5 nap készenléttel, de hát ismertek, ez az én perverzióm...
Úgyhogy raktam most egy xposed+amplifyt, ja és jó hír xposed 88.2 hivatalos műxik rendesen miui alatt. (Már nem kell moddolt)
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Fulár
senior tag
Egy láma kérdés következik....
A külömböző témákból ki lehet nyerni valahogy a widgeteket?Tehát arra gondolok,hogy egy témában nagyon tetszik az óra widget.Vagy éppen az ikon készlet.És az adott cuccot átemelném egy másik témába.A témaszerkesztőn nem igazodok ki úgy mint kellene! -
Imi1981
veterán
Ez a miuihu rom gyorsabb mint a dev vagy a stabil? Még nem nyitottam a bl de gondolkodom rajta. RR romot is kipróbálnám később.
-
juve600
nagyúr
eu-s 7.12.7.-et használ valaki ? bugok ?
-
royalka
őstag
Ha már úgy is a téma a téma . Másnak se megy a miui them edittorral mentett témák alkalmazása 7.12.8-on?
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Spemall-nál sűrűn változik a kínálat? Szürke 4/64-est szeretnék, szöveg szerint van, de választani nem lehet.
Válaszokat előre is köszönöm!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Wesder
félisten
válasz kelly416 #18565 üzenetére
Szerinted mire gondoltam? Nagyon is tisztában vagyok azzal hogy fizetős dolgok ingyen beszerzèse wareznek minősül, ès a PH! Lapcsalád oldalain ez tilos. LEGÁLIS megszerzèsükre irányult a kèrdèsem.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
MrChef
aktív tag
válasz Oldman2 #18384 üzenetére
Szia!
Ez a telóm van. (tőlük vásároltam, ez nem a reklám helye, csak mutatóba)
Hogy a 4/64-es fizikailag ugyanolyan-e, azt nemtom. Külsőleg igen, de hogy a felső lyukak hogyan helyezkednek el, az passz. -
juve600
nagyúr
új PixelExperinece rom-al nem találkoztatok ? 11.22 az utolsó build
-
beers
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan bolt, ahol a Note 4-et és a Mi A1-et is árulják?
Szeretném összehasonlítani, mielőtt megveszem valamelyiket!M&N
-
kelly416
veterán
válasz guftabi96 #18529 üzenetére
Rájöttem közben, hogy lineage volt fent. Na ennyit a tapasztalatlanságomról. Egyébként a stock egy-két hiányossága a miui-val szemben, meg néhány egyéb dolog, amit viszont pl. launcherrel lehet javitani. A mostani globe is jó, és ahogy látom, nem annyira agresszív memóriakitakarító. Bár tegnap elméletileg 50%-ot mertült a teló 19 perc kijelzőidővel. Nos, ennél tuti jóval több volt, alsó hangon 3 óra. Nem is a merülés zavart, mert még be kell álljon, csak a téves kijelzés. Meg leginkább a kíváncsiság hajt az új vizek felé.
-
Wesder
félisten
Am a tèmàk mièrt ilyen gagyik? Sehol egy normalis tèma. Fizetôs tèma beszerezhetô valahogy?
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
hyrex
tag
Sziasztok
Nem rég lettem egy spemall magyarországi raktárából rendelt Xiaomi Redmi Note 4/64GB készülék tulajdonosa (két SIM kártya miatt ez a verzió). Nem jött be a MIUI 9 (jelen pillanatban a készülék a 9.0.5.0-n van), ezért szeretném a Lineage OS 14.1-et felrakni.
A kérdésem az, hogyha kinyitottam a készüléket, akkor mehet fel rá ez a TWRP. Utána biztonsági mentés egy külső memóriakártyára, azután pedig mehet fel tisztatelepítéssel (wipe cache, dalvik/art cache, data, system, internal storage) a legutóbbi LineageOS 14.1 és a GApps csomag?
Amikor szabad időm volt olvasgattam itt a fórum hozzászólásokat, de úgy voltam vele inkább kérdezek. A válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Som@
őstag
Beszámoló.
Rendeltem egy ilyen tokot. [link]
Szépen körbeöleli a telefont. Nem lötyög benne.
A hozzá adott üveg a kijelző két oldalán nem tapad fel. Engem nem zavar.Egyszer esett le a készülék benne, kb másfél méterről, parkettára. Sem a toknak sem a telefonnak nem lett baja.
A jobb oldali gombok kialakítása és nyomáspontja jó.
Ellenben tegnap letört bekapcsoló gomb a tokról.
Így elég nehéz bekapcsolni a telefont, mivel a saját gombja mélyen van a tokban. Jön helyette másik tok. Szerintem megéri a pénzét, a kisebb bosszúság ellenére is.Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
Som@
őstag
Sziasztok. AEX nougat rom alatt hol kikapcsolni, hogy bootoláskor ne kérjen jelszót?
Tudom, én állítottam be, de most nem lelem.Köszönöm
Ne a múlton töprengj! Ne a jövő miatt izgulj! Éld meg a jelent!
-
fudi2002
veterán
Pár tweak, saját ota stb. Oldalukon kint van a lista. Amúgy alapból nem rootolt. Tehát rakhattok alá magisket vagy supersut. Utóbbi az epic oldaláról is tölthető. Statusbar modot szedjétek le hozzá rögtön, lehet kelleni fog.
#18556) imi0424: Üdv minálunk!
[ Szerkesztve ]
-
imi0424
senior tag
Sziasztok, ma vettem egy ilyen telefont, szóval mostantól én is itt fogom rontani a levegőt
-
crok
Topikgazda
válasz fudi2002 #18550 üzenetére
Túl kényelmesre belaktam az AEX-em : ( Plusz preinstalled SuperSU..? Vagy rosszul látom? Mindent átírni amit most Magisk-al csináltam vagy leszedni és Magisk.. a lustaságom lesz az oka hogy nem EPIC-et használok? Lehet : ( Mindegy, leszedem, meglátom, egy próbát lehet megér.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy5
aktív tag
Hali
Eddig nagyon beadja az EPIC rom.
A globál dev-bol van csinálva annak minden nyugjenek a kigyomlalasaval és plusz kényelmi funkciókkal. Ha van ilyen.😁
OTA van. Ma jött a 8.ai frissítés.Én eddig nem találtam benne hibát.
Üzemidő 3,5 nap 7 óra SOT.
A kihangosított hang is szépen, tisztán hallható a másik oldalon.Van valaki aki használja még ?
Vélemény?Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
Torry
addikt
válasz borzosmorzi #18539 üzenetére
Jah, nem is ezért írtam, csak megjegyzés, hogy nálam azért komolyan látszódnak rajta a karcok.
Nekem a hátán semmi hiba... -
crok
Topikgazda
válasz fudi2002 #18543 üzenetére
Én meg ugye írtam, hogy azzal kísérletezem, hogy az interactive-ot reszelek.
1GHz fölé nem engedem ha a képernyő zárt.
Min. frek. 625MHz, timer rate 30ms.
1.4GHz-re emeli amint a load 70 lesz.
Ha 32ms-ig 80 fölé meg akkor tovább skálázza.
Nincs TouchBoost (imho sokat eszik és a fentiekkel nem lagol)
Meg még pár dolog.. se lag se semmi gond..
4 nap egy töltéssel 9 óra SoT-al vagy 2 nap egy töltéssel de akkor 12 óra SoT-al - és teljes, 24 órás napra gondolok (böngészés, Index app, pár fotó vagy rövid video készítés, kevés telefonálás, kevés játék (20..30 perc Soccer Stars per nap) egész nap aktív 2.4GHz G-s vagy N-es WiFi vagy B20 LTE kapcsolat (mindkettő stabil, keveset mozgok meló közben)). Persze a SoT nem mérvadó, ezekben ugyanis benne van, hogy max. három naponta csinálok egy teljes Titanium Backup mentést (APK+Data) amiben 100+ app van benne, ami azért processzorigényes, mégse számít bele a SoT-ba mert zárt képernyő mellett megy - szóval ezek irányadó értékek. -
fudi2002
veterán
Egyébként az bizonyságot nyert, hogy a mag lekapcsolósdit nem véletlen szedte ki a qualcom. Tényleg nem hoz annyit a konyhára, cserébe a lagveszély ott van. Az alucard a legalacsonyabb frekin tartja, van boost freq ami 1ghz amire ha kell hirtelen felpörgeti, de az ennél magasabb frekiket télleg csak akkor használja és annyit amennyire tényleg szükséges.
-
crok
Topikgazda
válasz fudi2002 #18538 üzenetére
A 3.0-s Stormguard is eszik egész sokat.. Bár ott most van vagy 12 verzió.. külön MIUI-ra, AEX/LOS-ra és Oreo-ra.. meg abban is van 4 változat (CPUQuiet, OC, kettő együtt és egyik se (normal)).
@Velvet: hol van annak valami normális fóruma vagy akármi? Mert XDA-n nem találom de erről tudok, meg hogy itt hostolják (ahol az 5.1 a legfrissebb) de Telegramon meg az 5.6 (Mido LOS Rebase).
[ Szerkesztve ]
-
borzosmorzi
tag
Én senkit nem akartam arra bátorítani, hogy ne védje valamivel a kijelzőt, csupán arra utaltam, hogy biztosan nem műanyag, hanem valamilyen karcálló üveg, még ha nem is Gorilla Glass. Homok vagy kvarctartalmú por képes így is megkarcolni, arra én is vigyázok, hogy csakis tiszta helyet tartsam, és a zsebemben sem hordok soha semmi mást mellette. Nekem ez a módszer korábbi telefonjaimnál is bevált, nem alkalmaztam más védelmet a kijelzőn, de jobb a bajt megelőzni.
A Note 4 hátlapját viszont azonnal tokkal kell védeni. Hihetetlen sérülékeny rajta a festés. -
fudi2002
veterán
Mentem még egy kört Stormguardékkal (2.9, bár látom már van új), há továbbra sem okés. Viszont szeretném jelezni, hogy a Velvet 5.4 MIUI változat Alucard governorral nagyon jónak tűnik. Nem kapcsolgatja le a magokat, de sokkal "okosabban" bánik a frekvenciákkal, még a készenléti fogyasztás nem tetszik (letiltott kernel wakelockokkal sem) de nem tudom, hogy az új miui verziónak köszönhető vagy a kernelnek. Utánajárok...
-
D1L1ZS
őstag
Szia!
Érdemes mentést csinálni! (Bevallom őszintén én mióta Global Dev. van a telómon, minig csak ráfrissítek; minden alkalommal hiba nélkül felment a heti verzió.)
Elviekben nem gyalul semmit. DE nem árt a menteni azért.
Szerintem teljesen rendben van a 7.12.8 verzió.
Ez az én tapasztalatom, de dönts belátásod szerint.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Nagyon láma kérdés, de egyszer már megszívattam saját magamat, így inkább kérdezek.
A telefonon a GlobalDev 7.11.16 van fent, jelzi a 7.12.8 verziót frissítésre.
A méretét 1,5 GB-nak írja, az lenne a kérdésem, hogy ez is mindent gyalul, mint Global Stable > Global Dev esetén, vagy sem.
Konkrétan kell-e mentést csinálni? ( a BL nem nyitott, mentés alatt a micloud, ill a beépített mentést értem, meg a belső SD lementését, na a Stable > Dev váltáskor ez maradt el, user error volt)
Illetve érdemes-e egyáltalán feltenni a frissítést?Kösz.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Oldman2
veterán
válasz kelly416 #18528 üzenetére
xiaomi.eu MIUI Weekly ROM Releases
mido HMNote4X
-
guftabi96
addikt
válasz kelly416 #18528 üzenetére
Hát customok között szerintem az AEX a legjobb, de ott van ugye a Lineage és az RR is, ami még a népszerűbbek között van.
Mi nem tetszett benne? Csak mert ha maga a stock droid, akkor ugye a többi fent említett is kiesik kb.
MIUI-nál még említette valaki egy román csapat romját (Epic Rom), azt végül próbálta valaki?
Egyébként most öcsém is vett egy Note4-et, neki még Global Stable van rajta (MIUI9), az én (belakott) AEX-emhez képest meglepően gyors. Appok megnyitásában kb fej-fej mellett vannak, multitaskingban még azért az AEX jobb egy picivel, de ilyen téren meglepően jónak tűnt a 9-es miui.Az XDA-n található Cardinal Oero romot próbálta esetleg valaki?
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
kelly416
veterán
Mint teljesen kezdőnek, milyen romot tudtok ajánlani? twrp alól lehessen feltenni, ne legyen teleszemetelve. Lehet miui is (úgy olvastam, hogy az eu a legjobb, de csak globe romot találtam, sima miui eu-t nem), de jöhet más is. AEX már volt, az tetszett is meg nem is annyira.
-
Torry
addikt
válasz borzosmorzi #18509 üzenetére
Nálam meg full karc az egész. Nem dobálom, csak használom, de így is jóval több rajta a karc mint amennyit kap napi szinten.
-
-
vargalex
félisten
válasz helixP #18522 üzenetére
Mi a baj ezzel (vagy inkább mi a meglepő ebben)? A készülékekben általában nincs RTC. Wifi-n, vagy mobil hálózaton szinkronizálják az időt és recovery-ben ugye egyik sem megy... Ezért Unix timestamp 0-val indul a készülék.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
crok
Topikgazda
Új hivatalos TWRP build - twrp-3.2.1-0-mido.img - release notes
-
Imi1981
veterán
-
gilbo
csendes tag
Honnan rendeljek itthonról a telefonra tokot és üvegfóliát? Böngésztem tegnap este de csak felidegesített az egész... Megköszönném a válaszokat!
-
Imi1981
veterán
Inkább privátban írtam.
-
D1L1ZS
őstag
válasz Imi1981 #18516 üzenetére
Igen! Mióta ezt a beállítást elvégeztem folyamatosan így használom. Próbáld meg azt, hogy "kilövöd" a Chrome-ot a memóriából, aztán nyitsd meg újra. Pedig én már újra is indítottam párszor a telót telefon frissítés miatt. Továbbra is lent van a nav sáv...
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
aRm1n
aktív tag
Felraktam az AEX-et (11.18), de van pár gondom: időnként magától elfordul a kijelző és sehol sem találom a kikapcsolt képernyőnél bekapcsogomb hosszan nyomásával kapcsolható zseblámpa módot, pedig elvileg van benne... egyébként elég frankó, és lehengerlő a beállítások mennyisége
-
válasz Marcikutya #18508 üzenetére
Van fólia és fólia. Hidd el. 600ft, 1500ft tudom mi a difi. Most vettem le a gagyit és kapott drágát. Ez helyén van de fontosabb h nem jut be a por.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Upo
addikt
Nem pontatlan, szerintem mediatekes üveget vettél.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
borzosmorzi
tag
Biztosan üveg, ráadásul valamilyen meg nem nevezett karcálló fajta. Három hónapja hordom zsebben, védelem nélkül és még mikrokarc sem látható rajta.
-
Marcikutya
csendes tag
Érdekes a készülék eredeti üvegje. Most, hogy rátettem a védőt (keretnélküli, a szélein nem ragad meg és ronda, és pontatlan, mert az előlapi kamera lyukkivágásának széle pontosan a kamera középpontján megy át, de már megrendeltem a fekete keretest), úgy érzem, hogy a kijelző jéghideg.
Lehetséges, hogy a kijelző nem is üvegből készült, hanem valami erős műanyagból?
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz Marcikutya #18504 üzenetére
Nekem firefoxon is megy a radio.garden. Kipróbáltam, asztalin és androidoson is. Érdekes koncepció, nem ismertem eddig...
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
-
-
Fishor
senior tag
válasz KamuMazsola #18451 üzenetére
Szia!
Az új rendzserben benne van a duplakoppos felébresztés?
Üdv: Fishor
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- LEGO klub
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest