- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
Igen, az AEX felismeri, kezeli az SD-t, viszont ha megint Recovery-t indítok, ott nem talál semmilyen adatot a rendszer a kártyán. Furi. Még nem formatáltam, de majd úgy is kipróbálom.
Mindegy, annyira nem gond így, hogy TWRP-ből a PC látja a telefont. Így simán fel lehetett tenni a telepítéshez szükséges dolgokat.
Jól értem, hogy ez a Lazyflasher csak akkor szükséges, ha gyári MIUI-ra mennék vissza? Ezek szerint a Xiaomi.eu rom nem igényli ennek telepítését (mondjuk én most az AEX alatt is elindítottam, bár mit is műveljen).[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Nagyon szépen köszönöm az igazán részletes, gyakorlatilag mindenre kiterjedő segítségedet. Jelentős része megvolt még fejben, de nagyon sok mindennel voltam úgy, hogy újdonság erejével hatott.
A microSD problémát nem értem. mert fat32-re formáztam, de mindegy, valóban fel tudtam tenni mindenz kábellel magára a teóra. Most első körben egy AospExtended Pie rommal próbálkozom, de idővel ránézegetek a többire is.
Nagyon köszi mindent mégegyszer! -
paolinho
őstag
Hmm...be kell valljam, kiestem a gyakorlatból. Ami egykoron annyira egyszerűnek tűnt, az ma már némi nemű problémába ütközik a kivitelezés során.
Történt ugyanis, hogy nekiálltam próbálgatni a korábban ajánlott romokat egészen addig, amíg az nem jutott eszembe, hogy ha mindent gyalulok, akkor OTG-pendrive-ról, vagy, ha úgy nem, microSD-ről tudom installálni a rendszert. Na, ezt kár volt választanom, ugyanis hiába flash-eltem a TWRP-3.3.1-0-t, (vagy vissza a RedWolf-ot), egyik sem engedte kiválasztani sem a microSD-t, sem az USB OTG-t a tárolók közül. Így most van egy - gyakorlatilag - lecsupaszított eszköz, amin nem tudok sehogy sem installálni új romot. Valami elkerülhette a figyelmemet? Miért nem jelenik meg a tárolók listáján a kiválasztott eszköz? Vagy milyen lehetőségem van most valamelyik rendszert feltelepítenem a telóra?Van ITT egy egész jó kis leírás a rom-cserélgetésről, de ebben nem találtam, hogy mit hibázhattam. Tudnátok valami tippet adni a bakimra?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Előkeveredett a fiókból asszonykám ezen típusú korábbi telefonja, amit tavaly leváltott egy Note 7. Arra gondoltam "karanténos" nagy unalmamban, hogy átnézem a piacot, van-e erre valami újabb rom. Az Összefoglalóban találtam egy utalást erre a MIUI11-es romra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Érdemes feltenni?
Jelenleg a Xiaomi.eu erre a típusra kiadott legutolsó stabil romja (V10.2.2.0.NCFCNXM) fut a telón.
Gondoltam arra is, hogy teszek rá az XDA-ról egy Pie-t, vagy egy 10-est, bár ezutóbbit illetően crok kolléga előző írását olvasva egy kicsit elbizonytalanodtam. De ha nem 10-es, akkor van kifejezetten ajánlott a 9-es romok közül? Ahogy néztem a legnagyobb olvasottsága alapján a Pixel Experience a legnépszerűbb, de már rég olvasgatok jókat a Havoc romról is. Szóval Ti mit ajánlanátok?Még egy kérdés, csak mert már rég cseréltem rom-ot: ha XDA-s development romot cserélek, az egyértelmű, hogy recovery-ből megy (nekem ebből a RedWolf-féle van most fent), de ha a gyári MIUI11-est teszem fel, az szintén recovery alól települjön, vagy a hivatalos Update metódus szerint menjen?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
Meglehetősen rég nyúltam már az asszonykám Note 4-hez, de minekutána felmerült egy olyan gond, hogy a Viber-en küldött videók nem indulnak el, ezért próbából update-eltem a Xiaomi.eu 10.2.2 Stabil romjával. Ez megoldotta a korábbi problémát, viszont az állapotsoron az akku százalékos kijelzését beletette magába az akku ikonba. Megoldható lenne külön app nélkül, hogy csak számmal magában legyen ez az állapotsoron feltüntetve?
-
paolinho
őstag
válasz vipviform #24275 üzenetére
Köszi, akkor a jövő héten tesztelem.
A RedWolf-féle TWRP-vel kapcsolatban van valami észrevétel esetleg?
-
paolinho
őstag
válasz Trailblazer #24264 üzenetére
Akkor nem egyedi eset a miénk. Mindenesetre nem volt hálás a sztori, pont egy ilyen rövid éjszakán, mint amilyen a tegnapi volt
(#24267) vipviform: "A dev is frissül OTA-n."
A normál TWRP alól is?(#24268) Mercutio_: "Asszony mobilját minek hetente frissíteni?..".
Jogos a kérdés, de az a helyzet, hogy ez nem nő, vagy férfi függő. Van aki tojik erre, és van aki ettől (frissítés) hiszi, hogy valami jobb irányú változás éri a telefonját. Az én párom sajnos az utóbbi kategóriába tartozik, de azért vastagon "bűnös" vagyok én is[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Sziasztok! Asszonykám Note 4-e kifeküdt a MIUI.HU legutolsó frissítése során. Ezt úgy értem, hogy a frissítést követően nem állt fel a rendszer, hanem valami hibaüzenetet közölt, és innen nem is engedett továbblépni.
Ezek után gondoltam (ismerve már a MIUI Developer romot), hogy kipróbálom a xiaomi.eu developer romját (ezt még nem ismertem), amit TWRP-ből sikerült is telepíteni.
A kérdésem az lenne, hogy a visszaolvasottakból jól értelmezem-e, hogy ezt a rom-ot OTA-n nem lehet frissíteni? Ergo, minden héten letöltöm a legfrissebbet, és TWRP-ből telepítem?
A másik, ami még érdekelne, hogy a TWRP-knél mi a különbség a "normál" és a Redwolf-féle TWRP között? Melyik a népszerűbb, az ajánlott, ha úgy tetszik a praktikusabb e tekintetben?
Köszi előre is a segítséget! -
paolinho
őstag
Bocs, ha off a kérdés, de ilyen készülékről van szó, így itt teszem fel!
Asszonykámnak vettem egy ilyen telót, de mielőtt beköltöztettem volna, a saját adataimmal bootloder-t nyitottam, és raktam rá egy TWRP-t, amin keresztül kapott egy Miui.hu romot. Aztán egy tiszta telepítést végeztem meg. Most viszont, hogy tenném be a kártyáját, a Mi-fiók az én adataimmal akarna aktivizálódni.
Az lenne a kérdésem, hogy miként tudnám lekapcsolni az én Mi-fiókomról ezt a készüléket?
Előre is köszi a segítséget! -
paolinho
őstag
Az mitől lehetséges, hogy a MIUI.HU rom heti frissítése során ugyan letölti a az aktuális legfrissebb romot, jelzi is, hogy TWRP alól a downloaded_rom mappából frissítsek, de az alábbi képen látható hibaüzenet okán még sem tud frissülni a teló. Viszont, ha letöltöm a Miui.hu-ról a romot, akkor pendrive-ról gond nélkül települ a TWRP-n keresztül.
-
paolinho
őstag
Késtem
Igen, úgy van, ahogy azt (#15034) sanyi0627 is írta. Az engedélyt megkapod, aztán párosítod a telót a Mi fiókkal, és aztán indul a 72 óra. Ha visszatérsz az általad is belinkelt oldalra, akkor ott tudod követni a 72 óra fogyását. Amikor leketyeg az idő, simán tudod nyitni a bootloader-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest