Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
aRm1n
aktív tag
Engedjétek meg, hogy én is ajánljak egy tokot: Cafele TPU
Vékony, fekete tokot kerestem, ami nem vastagítja meg a készüléket és semleges formájú ("designmentes", semmi díszítés). Külön képet nem töltök fel, nincs mit nézni rajta, olyan mint a képeken, tökéletesen illeszkedik, minőségi benyomást kelt. Az anyaga nem szilikon hanem TPU, ezáltal nem tapadós érzés fogni, de nem csúszik. Mindenkinek ajánlom, aki hasonlót keres! -
tonerz
aktív tag
válasz
Mike Farrel
üzenetére
Nekem amióta kijött OTA fent van a Global Stabil 9 és semmi gondom nincs, úgyhogy szerintem tedd fel nyugodtan.
-
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Kajak? Ne bassz. Mert nekem a 8 van fent.
-
borzosmorzi
tag
válasz
royalka
üzenetére
Az hogy felejtős vagy nem, azt nem tudom, csak annyit akartam mondani, hogy a Globe rom egy Custom rom, nem pedig hivatalos. A hivatalos Global dev. 7.12.8 viszont egyelőre jól muzsikál, javították a 7.12.1 hibáit. Szerintem a dev. romok biztonság szempontjából nem rosszabbak a stabilnál, hamarabb megkapják az újdonságokat, de egy-két apróbb hiba néha becsúszik. Szeptember vége óta Global dev. MIUI 9 van a telómon, eddig soha nem voltak gondok a normál használattal.
-
royalka
őstag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Hoppá.. akkor az felejtős? Biztonság szempontjából amúgy ezek a dev romok mennyire megbízhatóak? Vásárlások, jelszavak stb szempontjából?
-
borzosmorzi
tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
És már meg is jött 7.12.8 néven. Már töltődik is le.
-
Mike Farrel
tag
Sziasztok!
Mától boldog tulaja vagyok én is egy fekete Snapis Redmi Note 4 4/64-es B20 verziónak. Zopo Zp980-at váltott. Geekbuyingról vettem 168 euró volt szállítással együtt (feketében a legdrágább összes többi színben olcsóbb). Szerda éjszaka rendeltem ma reggel már a kapuban volt a futár a telefonnal. A méretein elsőre meglepődtem, kicsit szoknom kell még, mint a MIUI-t. Kérdésem lenne, hogy feldobta a telefon, hogy van v9.0-ás frissítés rá. Ezt fel szabad tenni stabil, vagy maradjon a 8-as MIUI?
-
vipviform
senior tag
Nekem Note 4x Snapis van 3/32-es, eddig semmi gondom nincs vele, Eu dev romot tettem fel rá, hiba mentesen teszi a dolgát. Frissül hetente, egy kis utómunkát meg kell tenni de ez belefér.
Budapest vonzáskörzetében használom, ezért nem hiányzik a B20. -
aRm1n
aktív tag
Szvsz azért kell várni, hogy ne lehessen kereskedelmi forgalomba hozni őket úgy, hogy mondjuk egy kereskedő sorozatosan nyitja és nyitva árulja őket. Ha jól emlékszem az is meg van szabva, egyszerre mennyit nyithatsz, gondolom hasonló megfontolásból. Ha megjelenne egy csomó nyitott készülék a piacon, az megdobná a garanciás eseteket is.
-
Attipapa
aktív tag
Ugyanezt a verziót használtam! És nem engedte,csak pontosan 72 óra múlva. Közben a Redmi 4X-emet el is távolítottam az eszközök közül,csak a Note 4-et hagytam meg,pont azért,mert gondoltam így nem kell a 72 óra.Tévedtem,na de tegnap az is letelt,úgyhogy öröm és bódottá. Ez hihetetlen. Mik vannak a Xiaomi környékén?😁😁
-
gps76
őstag
Nyitott BL-el stabil romot használok, mert unom már a sok mókolást, de azért "hajt" a kíváncsiság, érdemes dev romot, vagy más gyárihoz hasonlót felrakni?
-
Upo
addikt
válasz
Attipapa
üzenetére
Most néztem, 2.2.406.5 verzióval csináltam.
Én túl sokszor nem unlockoltam, és csak sajátokat. Első volt a redmi3, a megjelenése környékén (a korábbiak még nem voltak zártak). Az még ment várakozás nélkül. Aztán áprilisban az én note4-em, ott kellett várni 72 órát. Aztán valahogy szeptemberben a redmi3-nál véletlenül rossz parancsra entereztem a command line history-ból, úgyhogy azt megint kellett nyitni, de szintén nem kellett várni. És tegnap ez a másik note4, itt se kellett. -
vargalex
félisten
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
Persze, hogy létezik, nekem is az van.
De Note 4X-ből nincs global verzió (azaz B20 képes). Illetve van a Hong-Kong-i piacra szánt Note 4X, ami B20-at is tud, de az nem kapható nálunk. -
Attipapa
aktív tag
Havonta enged újat,de csak akkor,ha hozzákapcsolod a fiókhoz és vársz 72 órát. 2012 óta van fiókom és már megfordult eszközeim között pár teló,de mindig várni kell az összekapcsolás után. Te nagyon kifogtál valami unlock "bugot"😁😁😁és nem ellenőrize a telodat. Egy ideig működött a régebbi unlock progikkal így,de aztán szeptemberbóta a régiek is kivárják a 72 órát. Redmi4x topicban azt hiszem trebrona írt róla. Summa summárum szerencsés vagy😁😁,lottózz is!!
-
crok
Topikgazda
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
Most nem is nagyon emlékszem olyan változatra amúgy, ami 3GB RAM 16GB Internal.. nem olyan volt csak, hogy 2GB RAM 16GB Internal, 3GB RAM 32GB Internal és a 4GB RAM 64GB Internal?
-
crok
Topikgazda
válasz
kukinyo
üzenetére
Az attól függ épp milyen ROM-ot használsz és van-e root..
MIUI-n úgy emlékszem a Security app-ban le lehet tiltani ki kaphat WIFI hálózat és Mobil adat használatot, de ha jól emlékszem ott talán nincs lehetőség a rendszer alkalmazások letiltására (FIXME) de pl. ha van már root akkor az AFWall+ le tudja tiltani a hozzáférést rendszeralkalmazásoknak is.
-
kukinyo
addikt
Nem teljesen tartozik a témához a kérdésem ezért inkább off-ba teszem.
Azt hogy tudom megoldani hogy csak az email app kapjon hozzáférést az adatkommunikációhoz és semmi más? -
MrChef
aktív tag
Sziasztok!
Megjött az új, átlátszó szilikontokom. Baromi jól illeszkedik a telefonhoz, nagyon jól néz ki.
[link]
[link] -
Upo
addikt
válasz
Attipapa
üzenetére
Nem tudom,csak úgy ahogy írtam. Elvileg havonta egy újat enged, az enyémet áprilisban vettem, akkor volt az utolsó unlock.
Simán bementem a fejlesztőiben az oem unlock menübe, hozzáadás, akkor kidobta a mi fiók varázslót. Bejelentkeztem, kiírta hogy hozzáköütve. Újraindítottam fastboot-ba, előkapartam az áprilisban használt mi unlockor, bejelentkeztem, megnyomtam a gombot, letekerte zölden 100%-ig. és kész.
Utána reboot, telón mi fiók appban rányomtam a kijelentkezésre. Utána megint fastboot, twrp fel, abból a miuihu, factory reset, és adtam a lánynak. Ő meg simán bejelentkezett a saját fiókjával, megcsináltuk az átköltözést, ennyi.
Akartam még venni neki mi cloud tárhelyet, de telóról nincs paypal, csak csirkelábas alipay lehetőség. De az meg nem fogadja el az alipay fiókomat valamiért. Gépen felmentem alipay-re, azt a fiókot adtam meg, jó jelszóval, de nem akarja. Majd ma este gépen i.mi.com-ról megcsináljuk, ott a paypal működik. -
Attipapa
aktív tag
"Rögtön dugtam a gépre, bl unlock, friss miuihu rom ment is rá."
Ezt a gyorsaságot hogyan tudtad elérni? Nekem megjött,azonnal a fiókomhoz kapcsoltam. 71 óra múlva tettem egy próbát az unlockra és kiírta,hogy várjak még egy órát. Ez tegnap este történt.Tehát 72 óra elteltével enged nyitni,ha fiókhoz kapcsoltad. Nyitási kérelem nem kellet,mert van a fiókomnak engedélye.
Leírnád,hogy hogyan lehet megúszni a 72 óra várakozást? Egyik kollégámét kellene nyitni jó lenne ha gyorsabban menne😁 -
Upo
addikt
Megjött a következő Note 4 a családba, spemall HU raktárból egy arany 4/64 a lányomnak. Hétfőn rendeltem, szerdán kiküldték, tegnap csütörtökön megkaptam. Rögtön dugtam a gépre, bl unlock, friss miuihu rom ment is rá.
Este megvolt az átköltözés a redmi3-ról, ma már azt vitte suliba.
A figurális elemeket tartalmazó tok még nem jött meg, az enyémek közül raktunk rá egyet ideiglenesen. Nem akarta anélkül vinni, a redmi3-at pénteken ejtette szerencsétlen mód a sarkára, átlósan reccs. Felpattintós kemény tok volt rajta, ami a sarkánál nem takart.
Először az átlátszó szilikont akrtuk rátenni, de ahogy ráraktuk, nagyon látszott a használat, ahogy hordtam, a nadrágzsebtől, öv toktól sötét elszíneződés lett rajta. Kézben fogva nem látszott, csak a telefonra rakva, de ott nagyon ronda, különösen az éleken és a hátlap közepén. Próbáltam lemosni körömkefével, dörzsivel, a végén már körömklakk lemosóval is, de nem jön. Tudtok valamit amivel esetleg lejöhet?
A vékony cafele és a topik eleje felé berakott gumis numper közül az utóbbit választotta, most ideiglenesen az van rajta. -
Upo
addikt
válasz
lacy86
üzenetére
Ezt csak ők tudják, semmi erre vonatkozó adat nincs a leírásban.
Fel kell hívni őket és megkérdezni.A B20-as dobozán van egy piros "Global Version" matrica:

Illetve még biztosabb módszer, a doboz hátán megnézni a Product Model-t, kizárólag a 2016102 változatban van B20, bármi más van ott akkor nincs.

A telefon hátán újkorában vannak leszedős címkék, a kicsin szintén rajta van a 2016102 kód, bár azokat úgyis leszedi az ember azonnal.
-
lacy86
addikt
Ebben van B20 tamogatas?
[link] -
vadkörte
addikt
válasz
sakraphad
üzenetére
Ez így van. A dev ROM-ok BETA-k, anevükben is benne van. Aki developer ROM-ot használ, az vállalja, a hetenkénti frissítgetést (nem muszáj, csak egy lehetőség) úgy érzem nekem az a ~10 perc nem nagy érvégés a friss rendszerért.
A nyafogást sem vágom, hisz mióta dev-re álltam, semmi - értsd |0|, NULL - olyan hibával találkoztam, amiért megy a siránkozás. Az akkuidőm fenomenális, a telefon sebességén egyáltalán nem érződik, hogy hova is van pozícionálva.(#18346) z123456z:
Kell hozzá app, a MiBand papírkájában van egy QR-kód az visz az app-hoz (MiFit) A párosítás simán ment, nálam ~1-2 perc alatt megvolt. Az app magyar nyelvű, nem kell PhD fokozat a használathoz/beállításhoz. -
z123456z
őstag
Sziasztok.
Szeptemberben megvettem a karácsonyi ajándékot, azóta a szekrényben figyel. Rengeteg hsz.-t kellene átolvasnom, így inkább rákérdezek: hogy állnak a frissítések? Ezen ha minden igaz global stabil van, talán 8.2.10. Ha jól látom a legfrissebb már 9-es. Jól szuperál, érdemes frissíteni, vagy maradhat az eredeti?Más.
Vettem 2db Mi Band 2-t a gyerekeknek. Simán pároztatom a Redmikkel, és működnek, vagy kell hozzá valami app? Azt sem tudom, mit tudnak valójában. Egyszerű összehozni őket, vagy készüljek fel belőle karácsony előtt?
Köszönöm.
-
helixP
nagyúr
-
[lAyCsI]
addikt
AEX alatt találkozott vki visszhang problémaval?
Panaszkodtak többen hogy a saját hangjuk visszhangzik...
Probalkoztam egy DeFluence nevű appal ami elvileg pont erre jó,
de szrt sem ért...
Egyéb tipp?
Crok professzor ? ☺️ -
sakraphad
csendes tag
válasz
vadkörte
üzenetére
persze, amennyi ember annyi igeny. de, nagyon unalmas azt latni, hogy minden het penteken megy a siras, hogy szar a dev rom. tok egyertelmu, hogy BETA. persze, hogy vannak benne gondok/hibak. hasznaltam ios betat is anno szifonon, a beta ios is tele van buggal/optimalizalatlansaggal stb. ezert beta. felesleges azert minden heten sirankozni, hogy rossz. soha, senki szerintem a xiaomi reszerol nem mondta, hogy a beta az minden gond nelkul hasznalhato eles kornyezetben. stable mas teszta.
slezakimi: nem tudum, volt a kezembe egy fekete 3/32 es annak is a hangszoroja fura volt. a tulaj mondta is, hogy az en 4/64-esmnek milyen jol szol a hangszoroja. vagyis, ugy szol ahogy kell.
-
SirKero
őstag
Üdv.
A Xiaomi Redmi Note 4 megér + 7000 forintot a Xiaomi Redmi Note 4X-hoz képest. Az asszonynak lenne karácsonyra semmi extra felhasználás mezei telefonálás + facebook. -
V.Stryker
nagyúr
Hi,
Valaki leírná , hogy dev romról, hogy tudok stabilra váltani?
-
vigyori78
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ritka fos global dev romok jönnek újabban ki. +1 én is azért raktam fel a global dev-et mert semmi extra hiba nem volt bennük szinte " stable " volt és benne voltak az újítások, de az utóbbi időben 10-ből 6-ban van valami bug és egyéb.
(#18305) fudi2002 : Az eu alapú dev azért más tészta mert főleg a csájna dev-ből van.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy a telefonnal meg kell osszam a netet (PC-re)
A ROM, ami rajta van: AEX v4.6 OFFICIAL
Azt vettem észre, hogy USB kábeles net osztással 100 mega körül van a net, de ha WIFI hotspottal, akkor 30-40 mega. Az egyik wifi vevő elvileg tudja a 100 megát is, míg a másik a 150-et. Bár, csak 2,4 GHz-esek, de ha 5GHz-en (ac) tudná az USB-s megosztás sebességét, beruháznék egyre.
Valakinek van ilyen tapasztalata, mert még ilyent sem csináltam. ROM-ot nem igazán cserélnék, ha nem muszáj, nagyon bejön ez az AEX.Ilyenre gondoltam, ha 5GHz-en hotspotként menne a 100 mega körüli net, de feleslegesen nem szeretnék beruházni.
Köszönöm a segítséget előre is.

-
fudi2002
nagyúr
Tessék, annyi hogy ez nem az általam moddolt, tehát nincsenek manuális beállítások, az enyémben a video zajszűrés ki van kapcsolva, illetve az sokkal frissebb mint ez. Ennél éjszakai zajszűrést ha van kapcsold ki.
-
D4ni
őstag
Melyik miui rom ajánlott egyébként? Jelenleg a miuihu-n gondolkodok.
-
DolbySys
csendes tag
-
zzz03
őstag
koszi sracok. most nekem is jo. lehet a kinti hideget nem szerette. bent a hazba mukodik ahogy kell.
-
zzz03
őstag
s.o.s!

golobal stable 9.0.5 a szoftver.
talakozott e valaki olyannal, hogy zseblampa mukodik, de ha fenykepezek vakuval 1et villan es vege a kovetkezo restartig. a kepet se vakuval kesziti el, es kilepve a fenykepezobol a zseblampa se mukodik. kapcsolgatni ki/be tudom de nem vilagit. telefon ujraindit vagy ki/be kapcs es mukodik, amig nem fenykepezek vakuval. otlet? :S -
sakraphad
csendes tag
válasz
borzosmorzi
üzenetére
hagyjatok mar ezt a szar heti frissitest. a miui mar reg nem az az ami. aex/lineage/slim mar reg veri. igaz puritan, de bug mentes es nagyon jok
-
fudi2002
nagyúr
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Magisk nem, twrp felül. Amíg a modul aktív addig igen, deaktiválva van eredti. Van viszont sima telepítősöm, ami a gyári mellé.
-
Imi1981
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Akkor lehet frissítem míg nem szokom meg ezt (mert pár dolgot hiányoltak itt a fórumban a 9-ből). Ahogy itt olvasgattam a fórumban gyorsabb mint a 8 (bár nekem most ez is villám gyors a Samsung s4 után) de kicsit többet eszik az akkuból. De ha nem feltűnően eszik többet akkor beválalom a még gyorsabb rendszerért.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Megjött a note 4 és nagyon tetszik! Lenne egy kérdésem, hogy a miui 9-el tényleg jobban merül az akku? Ez nekem fontos lenne mert ha igen nem frissítek. Kösz előre is a segítséget!
-
-
vadkörte
addikt
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Tudom. De ha Nálatok ennyire bugzós a global/globan dev, miért nem próbáltok szerencsét az eu dev-vel, vagy a MIUIHU-val?
-
borzosmorzi
tag
Engem ugyan nem zavar különösen (a felső értesítési csíkban megjelenő Gmail ikonok duplázódásáról van szó), ha ugyanis legördítem az értesítési függőnyt, egyből mindent rendben mutat (szóval az üzenet tartalmát/kivonatát nem duplázza). Tulajdonképpen észre sem vettem ezt a hibát, amíg nem olvastam a tegnap kiadott előzetes changelogot, akkor láttam, hogy bizony ez nálam is előjön.
-
crok
Topikgazda
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Ez a dupla megjelenés meg értesítési hiba.. ez komoly? Olyan screenshot-ot is láttam amiben a sorköz tűnt duplának, és ugye így lemaradt a fele a szövegnek: 2 sor szövegből fent csak a sor alsó fele látszott, lent meg csak a felső fele..
-
fudi2002
nagyúr
Komolyan mondom (úgy kb 1000ik alkalommal), próbáljátok ki végre: Epic Rom.
-
borzosmorzi
tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Global dev. 7.12.1-ről beszélünk ugye (amit pont a launcher FC miatt vissza is vontak, csak sajnos és már előtte frissítettem). Nálam most is van ez a hiba, és a fél Global dev. fórum ezért rinyált múlt péntek óta. Sőt, még egy apróság, az értesítési sávban duplán jelennek meg bizonyos üzenetek ikonjai (pl. Gmail). Ennek a javítása is szerepel a holnap esedékes dev. rom előzetes changelogjában.
-
vadkörte
addikt
válasz
borzosmorzi
üzenetére
Kezdem rosszul érezni magam. Az említett hibák közül eddig nem jött elő semmi. Biztosan nálam van a hiba...

Egyébként eu dev, jelenleg 17.12.1-es. -
fudi2002
nagyúr
válasz
borzosmorzi
üzenetére
No pont most nyitottam meg magyar nyelvvel, nincs hiba.
-
borzosmorzi
tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Nem mintha nagyon drámai dolgok lennének, de pl. a 7.12.1-ben, ha a beállítóközpontban a "Telepített alkalmazások" menüpontra bökök (mert pl. törölni szeretném valamelyik alkalmazás adatait vagy gyorsítótárát), azonnal elszáll az egész launcher (FC-zik). A hiba a jelenlegi global dev. romban az angoltól eltérő minden más nyelv esetén jelentkezik. Szóval nem kell matatni a Telepített alkalmazásokban, vagy át kell angolra állítani a nyelvet a matatás erejéig, amíg nem javítják.
Én más hibát nem látok, minden egyéb jól megy (a zene is, a BT is, a fényképezés is), az üzemidő is jó. -
Ritka fos global dev romok jönnek újabban ki. A pénteki a korábbit javítja jellemzően. Szörnyű. Legalább nekem van jó tokom meg fóliám.

Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Haditechnika, harcászat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

http://mi-globe.com/index.php/rom-builder/) frissebb van, azt rakjam fel?
Budapest vonzáskörzetében használom, ezért nem hiányzik a B20.

csak én nem lakom be újra úgy döntöttem. Első percben találtam hibákat írtam is. A fő gondom az app kezelés crasg ami megkeseríti a hetem, van aminek kussolni kell de hiába tiltom le appban mintha semmi nem lenne.