Hirdetés
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Az attól függ mit szeretnél (még), kell-e valamilyen szinten támogatás, Play Integrity vagy ilyesmi.. innentől talán egy unofficial LineageOS vagy unofficial crDroid. A Lineage-ről alig pár hsz-el feletted írtam #37707, tök jó kis ROM még mindig és a srác még mindig tolja.
-
KTU
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Épp most csinálok hasonlót, másik családtagé lesz a telefon.
Mikor még működik minden, ahogy crok írta előttem, Google, de főleg MI account-ból ki kell lépni.
Ha ezt nem teszed meg akkor, factory reset után ugyanazokkal a fiókokkal kell belépni, és szépen el kell távolítani az összes fiókot, aztán megint egy factory reset.Ha vevőd nem MIUI-val, hanem más rommal akarja használni a telefont, csak akkor fog működni.
Régebben pont egy ilyen visszaállásnál szívtam meg, custom ROM, OK,
csak a visszaállás volt bajos.Factory reset, wipe stb. MIUI-n nem segít, nem a telefonon tárolt adatok, hanem a Google és a Xiaomi szerverei azonosítják a telefont, és várják hogy a hozzátartozó fiókkal lépj be.
Új romot húzzon rá a vevő??!!
Ha elcseszi, jogosan küldi vissza ekkor is, nem kapott működőképes telefont,
mivel nem voltál kellőképpen tájékozott, hogy mit kell csinálni telefoneladás előtt. -
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Már csak azért is teljesen újrahúznám, mert Xiaomi.EU-ra minek ment fel GApps..? Valamint a menüben a gyári visszaállítás custom recovery-vel nemigen fog menni.. úgyhogy TWRP factory reset /data format. De remélem azért a Google-ből / MI account-ból kiléptetted magad mielőtt..
-
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Amíg nincs forrásmegjelölés és az nem egy c.mi.com vagy egy miui.com link addig ez semmi, ez félinformáció (nyilván az újabb készülékek validak, de a többi..) tele a net ilyen listákkal, gizmochina meg indiatoday meg mittudomain', egyiken rajta van, másikon nincs..
Most ha azt mondom hogy ezen pont nincs de itt az instant letölthető zárt kínai béta fastboot MIUI 11 ROM Mido-ra:
http://hugeota.d.miui.com/9.9.24/miui_HMNote4X_9.9.24_262d7134b6_7.0.zipAkkor lesz vagy nem lesz globál? Érted..
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Logout blogomban keress arra, hogy "nem alszik a telefon" - ott lesz leírás más lehetőségekhez is (Battery Historian, BetterBatteryStats, GSAM Battery Monitor).
-
Thrawn
félisten
válasz
guftabi96
üzenetére
Az benne volt szerintem a pakliban, hogy csak egy Android főverzió-frissítést kap ez a telefon, ezen nem is stresszelem magam, de azt nem szeretem ha hülyének néznek. Ettől függetlenül én sem érzem szükségét annak, hogy lecseréljem, amire használom arra tökéletesen elegendő. Az akkuidő kezd már megkopni ahhoz képest mennyit bírt eleinte, dehát ugye ez minden akksi velejárója.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Azt mondják jók : D Bár valahogy mégis a legtöbben csak cserélgetik és cserélgetik - de vagy nem állapodnak meg egyiknél se igazán vagy visszatérnek Oreo-ra : D Legalábbis amiket nagytotálban olvasok. Itt azért nyugodtabb a légkör. De ha most az 5.8-as AEX-et használod.. és megszoktad.. hát én lehet maradnék : D Vagy tarts egy jó mentést aztán hajrá. Nekem azért sok megvolt de mégis Oreot használok (MiracleDroid) de ha kiajánlani kellene valamelyiket akkor vagy ezt vagy az AEX Oreo-t mondanám (már ha nem-MIUI custom ROM). Pie-ból meg a Syberia, Havoc, Resurrection Remix, crDroid. Ezeket jó kezek tartják karban és jól is működnek (bár ha picit visszábbolvasol azért vannak furcsaságok, pl. crDroid-ban nem lehet lakatolni appot). A Pixel Experience persze hogy "fapados" mert a legjobban Pixelre hasonlítás volt a cél : D De ha visszaolvasol akkor azért ők is belehúznak a csicsázásba lassan : D Nougat-ból a Viper Coral de az már EOL. Meg azért attól is függ hogy mire használod a készüléket (pl. sok gamer még úgy is inkább marad a LineageOS Extended-en amit Alexey csinál hogy ő már nem ad ki ROM-ot hanem csak megosztja amit magának csinál.. teljesen eltűnt Telegramról és XDA-ról is, csak annyi bejegyzései vannak hogy hé, van privát build, itt van ha valaki akarja használni - de ennyi) Meg nagyon elharapódzott mára a "kang" vagyis a kódlopkodás : D Annyi custom ROM és kernel (meg unofficial build hegyek) van(nak) már mindenből is, hogy nem egyszerű kiigazodni (ha nagyon kell mert van igény akkor talán összeszedem de min. egy jó óra meló és utána meg is kéne írni.. : D ).
-
Petrónius
aktív tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Szia
Próbáld ki a ResurrectionRemix romot. Én meg vagyok vele elégedve és Te sem panaszkodhatsz a beállítások hiányára.
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Nos, 2 nap használat után:
Továbbra is lassabbnak érzem az Oreo romoknál. Az ujjlenyomattal történő feloldás lassú és nekem sokszor feloldás után 5-10mp-ig nem reagál semmire a telefon.
Illetve a Samsung browserrel minden facebookos videó 7mp-től indul és lehetetlen megnézni az első 7mp-et (ha visszatekerek, akkor is 7-hez ugrik). Ezt nem igazán tudom hova tenni, de ez korábban is előfordult, amikor először próbáltam valamelyik Pie romot.
Egyelőre megy vissza az AEX Oreo. Továbbra is a Nougat romokat érzem amúgy a legjobbnak, de sajnos azoknál nem tudom a Youtube-ot (Vanced) háttérben, kis ablakban nézni. -
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Akkor a Swift segített ( : Én szeretem, nekem megérte megvenni, mindig van TiBu és Swift mentésem is a recovery mentés mellé, biztos ami sicher ( : Azokat a modulokat még anno én raktam össze Zille zipjéből : D Én a Xiaomi.EU stabil alatt nem tapasztalok olyan hang gondokat mint ami(k)hez kellett(ek) a fix(ek). Volt valaki aki kérdezte hogy még mindig fel van-e cserélve a hangsáv videofelvételnél: vagy egy fél éve olvastam valami Xiaomi közeli arctól azt a választ, hogy mikor elforgatod a telefont hogy fekvő videot készíts.. na akkor fordítsd a másik oldalra mint amit megszoktál és akkor jó oldalon lesz a hangsáv - na ezen percekig nevettem, micsoda workaround : D És igen, van sok "plusz", de ez ugye nem a globál.. meg még csak nem is "hivatalos".. meg MIUI alatt a duplakoppra alvás szerintem már Epic meg MIUI.AM alatt is volt/van régen.
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Erre nemigazán tudok mit mondani.. Nekem megy : \
Egy alkalommal még azt is megcsináltam, hogy egy template-nek használt MIUI backup-ba tettem bele (mókolós szerkesztés után) az eredeti wpa_supplicant tartalmát, így azt visszaállítva az is ment. De ez azért már advanced..
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
TiBu Wi-Fi adat mentés - két lehetőség van ami nekem kipróbáltan működik:
- A menthető appok listájában van két Wi-Fi access points elem: egy sárga és egy zöld A zöld "bináris", a sárga XML. Ha innen akarod visszaállítani akkor a zöldet mentsd.
- A menü végén van egy Special backup/restore rész, abban van egy backup data to XML - na abban is lehet menteni a Wi-Fi Access Points adatokat és ugyanott a restore-al vissza is állíthatod.De ha ZipMe-t szeretnél használni erre az is megoldás, csinál neked TWRP alól flash-elhető ZIP-et (APK-ra is mondja magát hogy működik de ez nem teljesen működik jól, de pár dologra kiválóan működik).
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Nincs jogosultsag futtatni mert telefonon kell su is, adb shell alol PC-rol nem. A Xiaomi is a sajat szekeret tolna, a Google meg ugy dontott lefele nem kompatibilis, vegyel min. ugyanolyan vagy jobb keszulekeket es pont
meg azert egy TiBu XML wifi mentest csinalni 1 perc (custom ROM-on úgyis lesz root..) vagy a wpa_supplicant file-t masolni, nade elfelejteni meg szivas
Mondom, szűz MIUI startkor megy az auto restore. Gyanítom akkor nem kérted. Van, hogy meg kell békélni a dologgal hogy van, akinek a MIUI nem való
Nyitni kell a BL-t és elfelejteni ilyenkor. Ennyi. Azért védik ennyire meg azért erőltetik mert egy hasonló "image-et" és "biztonságot" akarnak megvalósítani mint az Alma is pl. Hogy itt a mi rendszerünk, költözz bele, jó lesz neked, minden kívánságodra kitalálunk valamit. Értelek én téged is meg őket is - de lehet akkor itt most nem találkozott igazából a kereslet a kínálattal. -
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Logout blogom "Google mentés kényszerítés" részénél a restore funkciót próbáld ki hogy megy-e. Látsz-e egyáltalán set-et amit vissza lehet állítani? Ha van set amiből lehet válogatni akkor meg lehet nézni mi van benne és utána visszaállítani ha benne van a com.android.providers.settings mert abban van a Wifi. Evvan' amúgy, ha Xiaomi telefont használsz akkor használd a beépített Backup appot : D (Wifi-t ment lokálisan file-ba is és vissza is állítja "ügyesen"). (Némi angol leírás itt található még.) Magától asszem' csak akkor működik, ha tiszta telepítés elején, még bejelentkezéskor mikor kéri hogy visszaállítsa-e.. na *akkor* lehet kérni hogy visszaállítsa.
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Nem nagyon szoktam fotózni, de talán mintha kevésbé lenne lagos a zoom,
viszont még mindig ez az alapszintű kamera van benne csak...
A feloldás sebessége egyértelműen jobb lett, sztem most kb. olyan mint az Oreo-s build-ben,
Szerencsére a System UI colour bug is javításra került, a rendszer szép gördülékenyen fut,
bár valaki írta hogy mintha kevesebb SOT jött ki mint az előző build-ben, de sztem így is bőven jó
-
kmarci25
veterán
válasz
guftabi96
üzenetére
Köszi az infót! Pont ilyenektől tartok. Korábban használtam (másik készüléken) AOSP romokat, és ott bizony voltak kihívások 2 simmel, főleg amiatt, hogy akkoriban a google app-jai nem kezelték megfelelően. És ebben most a miui-t nagyon jónak érzem.
Még megpróbálom megálmodni, hogy mi legyen.
[lAyCsI] & bluegenius: köszi nektek is! Lehet, hogy xda-n is rákérdezek, hátha vannak ott dual sim-mel használók.
-
Upo
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Nem tudom, nekem úgy rémlik, ha a megfelelő gapps csomag fent van amiben a szükséges komponensek megvannak, akkor a google varázsló a vége felé rákérdez hogy legyen-e visszaállítás és melyik fiókból. Sőt ha nincs beállítva akkor még notification-t is szokott feldobni, hogy állítsam be a mentéshez a google fiókot.
-
TRob1
veterán
válasz
guftabi96
üzenetére
Köszönöm.
Tehát úgymond azért kisebb egy Dev verziószám a Stabilnál (bármi más appal ellentétben), mert ott a dátumra utal a verzió. És ebből lesz pl. az én telómon lévő xiaomi.eu 9.5.1.0 is... És akkor kb semmi összefüggés a gyári 9.x.x.x (most épp 9.2.1.0) és az én 9.5.1.0-es verzióm között...
És akkor jelenleg ezeken a vonalakon maradva elvileg a 8.3.1.5 Dev a legfrissebb (illetve inkább: a legtöbb javítást/újdonságot tartalmazó) verzió?
Azt valahol lehet látni hogy pl. a 9.5.1.0 az miből lett? Mit tartalmaz?
Bocs a "körülményeskedésért". (Nekem elég új a miui dolog, ez előtt még nem volt tapasztalatom vele, max "messziről")(#23986) vipviform :
Köszönöm neked is. -
kelly416
veterán
válasz
guftabi96
üzenetére
Azt tudom, de nem árt neki, meg lementettem mindent már, ami kell. Azért köszi a figyelmeztetést.
OTG-n nyomom majd fel a dolgokat, eddig is tökéletesen működött úgy. Viszont volna egy jó kérdésem. Ha már pico-t ajánlottad, amit egyébként készséggel elfogadok, hogy ne legyen tele minden vacakkal, mit kell feltennem ahhoz, hogy diktálni tudjak a billentyűzés helyett? Nem sokszor használom, de néha nagyon jól jön, amikor pl. vezetek és nem érek rá oda nézni, megkeresem ezt az egy gombot, lediktálom amit beírnék és küldöm is. Ezt tudod, hogy ehhez mi kell?
-
djtörök
senior tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Én már jó pár napja használom, meg vagyok vele elégedve.
Eddig pixelexperience romot használtam, de kissé fapados, így váltottam aex-re (ez is pixel launchert használ alapból). Jó az üzemidő is, és gyors az ujjlenyomat olvasó, ami a többi oreos romról nem annyira mondható el. -
ktomcat
senior tag
válasz
guftabi96
üzenetére
köszönöm szépen
akkor itt is hasonló cipőben jár mint a kistestvérénél, meg ahogy láttam a nougat és oreo romok is hasonló helyzetben vannak.A forráskódot ehhez a telefonhoz rendesen kiadták, vagy itt is valaminek a kárára mennek a custom romok (pl. kamera minőség, bár gcam-al már elég jó volt a kép)?
Vannak a romok között olyanok amiknél figyelni kell hogy melyik alapot használja a fejlesztő mert kinullázhatja az imeit/wifiaddress/bluetoothmac-et?
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Fel is pakoltam az új crDroidot (Oreo, stable). Nyúzom is egy órája, eddig teljesen jó, de ennyi idő alatt természetesen nem lehet semmi biztosat kijelenteni. Itt is megy alapból a dupla kopp bárhova a főképernyőn -> képernyőzár. Ha valakinek van kérdése, akkor kérdezzen nyugodtan, megpróbálok rá válaszolni.
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Tegnap megnéztem, egy seggberúgás után csinált egy backup-ot:
Telefonról terminálból:
bmgr backup @pm@ && adb shell bmgr runPC-ről adb-vel:
adb shell bmgr backup @pm@ && adb shell bmgr run..aztán meg tudod nézni mikor lesz a következő:
dumpsys backup | grep "next sched"
..epoch-ban adja meg - de itt egy konverer (úgy tűnik 5 óránként csinálja meg és mivel nálam az App data sync ki van kapcsolva így csak a "beállításokat" menti, amit a backup menüben felsorol - benne van a wifi).
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Én Liquid Remix-et próbálgattam előtte, de ott meg minden egyes új build telepítésekor clean Install kellett,
különben szétcsesződött az egész rendszer... erre sem kedvem, sem időm, szal hanyagoltam, pedig nagyon szépen muzsikált az is
AEX egyelőre jónak tűnik, SOT bőven 10h fölött, nem találkoztam benne semmi buggal, új build simán felment dirty flash-el. Bár a kamerája olyannyira fapados, hogy kb még azt sem lehet beállítani benne hova mentse a képeket, se HDR opció se semmi... -
rin33
senior tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Nekem most is csak max. 7-8h a SoT, Global 9.2.1.0-val, azt hittem hogy csak a costum romok szívják de tévedtem. Azzal hogy sokszor szétszedtem nem lesz baja? Mert volt nálam egy beázott Redmi 3 amiben egy csatlakozó el oxidálódott (nem érzékelt a képernyő) szétszedtem, megmozgattam és jó lett majd 1 hónapon belül tönkrement, melegedett+merült egyre jobban és már tölteni sincs értelme. (Ha ezt ide már írtam akkor bocs)
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
"Mi-Globe stabil + Stormguard kernel..."
Ebből azt hittem, hogy Mi-Globe-on vagy épp.Kézzel menteni a wpa_supplicant file-t mindig opció (:
Azt hittem, hogy a beállításokban levő Google backup valóban úgy működik ahogy le van írva (vagyis menti a WLAN adatokat - egyébként nekem volt bajom ezzel, wakelock-ot kreált de nem törölte, agybafőbe merítette a telefont). -
[lAyCsI]
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Ha már kexelsz:
MIUI kamera -
-
Upo
addikt
-
crok
Topikgazda
válasz
guftabi96
üzenetére
Szerintem a beállítások -> telepített programok -> naptár tárhely nevű app le van tiltva (esetleg a naptár nevű app engedélyei közt van valami letiltva, de a magyar>angol fordítás inkább az elsőre illik).
AdAway: Magisk 15.x vagy 16.x-et használsz-e? Ha igen akkor itt a megoldás.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
guftabi96
üzenetére
Multitasking "élményben" határozottabban jobb mint a miui. Főleg, hogy nem dobálja ki a memóriából a programokat. Miuinál lehet mókolni jobbra balra, ha a miui mem optimalizáció be van kapcsolva akármire is, kigyilkolja a dolgokat, csak idő kérdése. Ha kikapcsolod, akkor az üzemidő visszaesik 10-20%-ot. Ezen szempontból jó a Los, témázhatóság szempontból (csajos génjeim igen..) viszont a substratum kicsit visszalépés.
-
-
válasz
guftabi96
üzenetére
Az Oreos-t? Igen, én tegnap este feltettem.
Egyelőre azon felül, hogy rengeteg angol szöveg van benne (bár a Crowdin szerint 100%-os a Magyar honosítás), működik rendben.
Az XDA Topikban a frissítő appot (OTA?) hiányolják sokan belőle, a telefonálás BT-n keresztül nem megy.
Ha fel akarod rakni, 3.2.1 -es TWRP kell hozzá (26-os Red Wolf alól is felment gond nélkül).
-
kelly416
veterán
válasz
guftabi96
üzenetére
Rájöttem közben, hogy lineage volt fent.
Na ennyit a tapasztalatlanságomról. Egyébként a stock egy-két hiányossága a miui-val szemben, meg néhány egyéb dolog, amit viszont pl. launcherrel lehet javitani. A mostani globe is jó, és ahogy látom, nem annyira agresszív memóriakitakarító. Bár tegnap elméletileg 50%-ot mertült a teló 19 perc kijelzőidővel. Nos, ennél tuti jóval több volt, alsó hangon 3 óra. Nem is a merülés zavart, mert még be kell álljon, csak a téves kijelzés. Meg leginkább a kíváncsiság hajt az új vizek felé. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- (GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL) Inno3D GeForce iChill X3 RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

meg azert egy TiBu XML wifi mentest csinalni 1 perc (custom ROM-on úgyis lesz root..) vagy a wpa_supplicant file-t masolni, nade elfelejteni meg szivas
Nyitni kell a BL-t és elfelejteni ilyenkor. Ennyi. Azért védik ennyire meg azért erőltetik mert egy hasonló "image-et" és "biztonságot" akarnak megvalósítani mint az Alma is pl. Hogy itt a mi rendszerünk, költözz bele, jó lesz neked, minden kívánságodra kitalálunk valamit. Értelek én téged is meg őket is - de lehet akkor itt most nem találkozott igazából a kereslet a kínálattal.

akkor itt is hasonló cipőben jár mint a kistestvérénél, meg ahogy láttam a nougat és oreo romok is hasonló helyzetben vannak.
Na ennyit a tapasztalatlanságomról. Egyébként a stock egy-két hiányossága a miui-val szemben, meg néhány egyéb dolog, amit viszont pl. launcherrel lehet javitani. A mostani globe is jó, és ahogy látom, nem annyira agresszív memóriakitakarító. Bár tegnap elméletileg 50%-ot mertült a teló 19 perc kijelzőidővel. Nos, ennél tuti jóval több volt, alsó hangon 3 óra. Nem is a merülés zavart, mert még be kell álljon, csak a téves kijelzés. Meg leginkább a kíváncsiság hajt az új vizek felé. 
crok