- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz paolinho #35656 üzenetére
MicroSD-t / USB OTG-t NTFS-re vagy FAT32-re formázad?
NTFS-t egy Android telefon se nagyon ismer natívan.. max. ha megvették a licensz-t (még exFAT sincs általában, pedig az már meg lett nyitva..) vagy nagyon-nagyon custom kernelt használszA minden gyalulást - mivel MIUI-ról mész AOSP vagy LOS de legalábbis nem MIUI alapú ROM-ra - nem lesz elég egy wipe-al elintézni (titkosítás..) hanem format kell (TWRP-ben Wipe -> Advanced -> Format), amivel ugye nemcsak az appok, azok adatai és a beállítások hanem a komplett belső tár egy az egyben törlődik, szóval ott most ne is tárolj ROM-ot..
Amúgy mivel recovery-d van ami működik így egy PC-vel simán bármit csinálhatsz vele, mert MTP van a recovery-ben szóval egy PC-ről USB-vel simán lehet rá másolni bármit.
Szóval szerintem a tárolók közt azért nem látszik mert NTFS-re lett formázva és úgy lett a ROM is rámásolva.
Egyébként ugyanúgy kell elhárni. Az egész jó kis leírás egyébként a másik topikgazda régi blogbejegyzése, talán még az összefoglalóban is benne van csak már nagyon régi.. szóval pl. a firmware zip telepítését hagyd is ki. Nagy vonalakban:
- szedsz le Lazyflasher-t ha gyári MIUI-t akarsz feltenni..
- szedsz le ROM-ot
- szedsz le GApps csomagot ha kell (mondjuk OpenGApps (ARM64), itt van melyik csomagban mi van, szerintem felesleges olyat feltenni ami esetleg tele van olyan appokkal amiket amúgy Play-ből is le lehet tölteni, pico / nano, után - ha kell vagy akarod - nagyobbat lehet úgyis flash-elni (kisebbet nem ajánlott) meg Play-ből feltenni ami még kell.. vagy hát custom config vagy AROMA installer és kiválasztod mit akarsz feltenni, csak az AROMA installer most 1.3GB)
- szedsz le firmware-t ha valami nagyon rosszul menne (WIFI nem kapcsol be, BT nem kapcsol be..), de mivel most Xiaomi.EU V10.2.2.0 stabilon vagy ezzel nemigen lesz semmiféle gond.
- szedsz le Magisk telepítőt ha kell root
- indítasz egy TWRP-t
- formázod a belső tárolót - wipe - format data - beírod hogy yes és elhúzod
- wipe-olod a következőket: Dalvik/ART cache; system; vendor; cache; (internal storage és data nem kell hiszen az előbb formáztad)
- megnézed, hogy a mount-ban a microSD / USB OTG be van-e pipálva, ha nincs pipáld be
- felteszed a készülékre MTP-vel a fentieket / USB OTG-re teszed (FAT32) / microSD-re teszed (FAT32)
- install ROM
(MIUI esetén nem kell GApps és gyári MIUI esetén restart ELŐTT a custom recovery-t megint fel kell tegyed, vagy zip-ből install-al (ha olyan) vagy TWRP img-ből szintén install alól csak image install-al (ugyanis a gyári MIUI ZIP-ben / fastboot ROM-ban a gyári recovery is benne van), ekkor még szükséged lehet a Lazyflasher-t is felflashelni mert lehet nem fog beboot-olni a készülék nélküle (DM Verity-t ki kell kapcsolni..) + custom-ról gyárira visszaálláskor (mivel elveszett) vissza kell állítani a /cust tartalmát is amit itt írtam le hogy mi is pontosan mert az a partíció masra van használva (a Treble kompatibilitás miatt ez lesz használva /vendor-ként) ha nem gyári MIUI rendszer van fent.. Amúgy ezek közül a recovery felülírása és a DM Verity kikapcsolása egyes custom recovery-kben alapból benne van, mint pl. az OrangeFox-ban)
- install GApps
- restart -> már lesz rendszered, akár el is kezdheted belakni..
- restart custom recovery-be
- install Magisk ha kell root (a legtöbb esetben ezt csinálhatod az első start előtt is de én pl. akadtam már össze GApps + Magisk hülyeséggel régen szóval a beidegződés miatt én így szoktam)
A /persist-el szokott még nagynéha gond lenni (pl. nem olvas rendesen ujjlenyomatot..), arra vagy ez vagy egy MiFlash fastboot ROM a megoldás..
- profit, kb ennyi.Magisk használata esetén:
mivel v20.4 óta a Hide alapból KI van kapcsolva így kezdd azzal, hogy a Magisk Managert megnyitva eleve bekapcsolod, bekapcsolod a systemless host-ot (sose lehet tudni kelleni fog-e, ha nem akarsz reklámokat akkor kelleni fogy úgyis majd az AdAway-hez vagy ha használni akarod pl. az Energized nevű adblock hosts Magisk Modult (ahhoz kelleni fog a Busybox modul is)) majd a Magisk Manager Hide-ot is bekapcsolod a beállításokban (kérni fogja hogy mi legyen a Magisk Manager új neve, megadhatsz bármit, ezzel elrejted a a programok elől a Magisk Manager-t) és ezután a Magisk Hide menüben kiválasztod a programokat amik elől el akarod rejteni a Magisk-ot / root-ot. A Magisk-nak van saját topikja is itt a PH!-nHa valami gond van a ROM-al vagy a telefonnal akkor a Logout blogomban (ami szintén bent van az Összefoglalóban) lehet találsz rá választ A legtöbb cuccot (Lazyflasher, TWRP, egyéb zip-ek, appok, programok, USB Driver) megtalálod a Mega tárhelyemen is Ajánlom a Flashing_Toolkit mappát a mostani művelethez.
Na, így egy szuszra ennyi jótanács jut eszembe.. biztos kihagytam valamit, majd improvizálsz és|vagy olvasol és|vagy kérdezel
-
crok
Topikgazda
válasz paolinho #35648 üzenetére
Az említett MIUI 11 ROM az konkrétan a gyári ROM
Ha MIUI-t akarsz a telefonon tartani akkor maradjon nyugodtan ami most rajta van,
szerintem az a legproblémamentesebb MIUI erre a készülékre.Kifejezetten ajánlott Pie (ha kicsit visszaolvasol, akkor) az AICP volt vagy a LineageOS 16 hivatalos pl. de mostanában az egyik AEX unofficial is jó (amit Vivekachooz csinál) vagy az AOSiP. Ezek szerintem problémamentesek, nem nagyon van rájuk panasz, ami van az inkább pebkac.. Pixel Experience-t csak azért nem mondanék mert számomra brutálisan rengeteg Google alkalmazással van telepattintva..
A RedWolf-ot azt lehet is nyugdíjazni, vagy 2 éve nincs fejlesztve, már nagyon-nagyon régi, valószínűleg még nem Treble kompatibilis. Tegyél fel egy TWRP-t, felteheted a RedWolf alól is img installal, ez most a legfrissebb.
A MIUI 11-et felteheted fastboot ROM-ból MiFlash-el is vagy custom recovery alól is ha akarod, a többit csak custom recovery alól.
!! Arra figyelj, hogy ha recovery alól teszed fel a MIUI 11-t az felülírja a TWRP-t úgyhogy restart ELŐTT mindenképp flash-eld a TWRP-t vagy ami custom recovery-t használsz.A 10 meg.. na most megint elkezdődött mint ami anno az első Pie-okkal volt, mindenki mindenkit is másol, egyre-másra jönnek ki a legkülönfélébb ROM-ok amikből ugye nem lehet tudni hogy lesz-e mondjuk 2..3 build-nél több (tehát valaki tényleg foglalkozik is majd vele..) vagy nem.. pl. most megint visszatért a Descendant, az a GiaSen csinálja akinek volt már egy UnOfficial LineageOS 10-e (amit nem nagyon akar folytatni ahogy nézem) meg ő lett a maintainer-e a Pixel Experiencenek (abból is van már ugye 10-es), szóval nála valszeg' a PE marad meg.. ilyenekre én nem alapozok, ilyeneket én nem szoktam ajánlani.. Ott van az Anderson Mendes féle LOS17 is.. ezt se látja most senki hogy akarja-e vinni vagy nem.. ő meg a MoKee-t is csinálta, de már ott is más a dev.. A MoKee-nál ott megy egyszerre a Pie és a 10 is..
---
Közben AEX (AOSP Extended) hírek:
az eredeti maintainer (Tirth Patel (thp@1997)) inaktivitás miatt ki lett téve.. namost ők nem keresnek maintainer-t, ha valakinek van kedve akkor jelentkezzen.. na akit itt írtam hogy nem akar jelentkezni de csinál build-eket (ThatisJigen) az Januárban jelentkezett csak még nem lett elfogadva/elbírálva - de ő meg már nem látom hogy foglalkozni akarna a Pie-al, és már van unofficial Q build-je (vagy 5 biztosan volt már). Szóval ezt meglátjuk hogy hogy lesz még[ Szerkesztve ]
-
vipviform
senior tag
válasz paolinho #24272 üzenetére
hetente, általában pénteken jelzi a frissítést, letöltöd, és amikor kész, feljön a telepítés, ráböksz és újraindul a telefon TWRP módban, install és betallózod a letöltött romot és már megy is...
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
Mercutio_
félisten
válasz paolinho #24263 üzenetére
Asszony mobilját minek hetente frissíteni?
Bármi a kezelésben/menüben/megjelenésben változik te leszel a hunyó. Ha megszokta, szereti, nincs baja vele nem kell piszkálni, frissítést is ki kell kapcsolni....szerintem.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest