- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Sajnos nemigen van publikálva a dolog és nem is egyértelmű. A ColorNote-ot és a Google Keep-et javaslom én is. A Keep mélyebben integrálódik a Google "ökoszisztémába" - a hideg ver ki már a szótól is - a ColorNote kicsit puritánabb felületű, de tudású app. Évek óta használom mindegyiket
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
crok
Topikgazda
Color Note szerintem jó választás, vagy a Google Keep - mindkettő sync-el Google felhőbe, a Color Note exportál file-ba is (titkosítani is tud ha kell).
-
crok
Topikgazda
Csak természetes, ha a három nagynál vagy valamelyiknél akkor a Logout blogomban keress arra, hogy "APN beállítások itt"
-
crok
Topikgazda
Frissíts, vagy OrangeFox
A 3.2.3-1 az első "Treble kompatibilis" TWRP a Midora. úgyhogy az lesz a baj hogy nem Treble kompatibilis a TWRP-d.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Ugye a legfrissebb TWRP (3.3.0-1) van fent? Vagy minimum valami 3.2.x? Vagy OrangeFox.. Mert ilyet már régen láttunk, mert ez arra utal hogy olyan TWRP van fent nálad ami nem Treble kompatibilis.
-
crok
Topikgazda
Eddig csak és kizárólag MIUI-val volt gond a Magisk 19.1. Se XDA-n se Telegramon nem láttam mást, a PE-re vonatkozó thread-ekben vagy csatornákon egyetlen ember nem említett problémát a Magisk 19.1-el.
Szerk: tudsz csináltatni a TWRP-vel ZIP-et ami.. nem teljesen úgy működik ahogy sokan gondolják, itt írtam hogy hogy működik. (de a ZIP elkészítese ugyanúgy idő és ugyanúgy ki kell válogatnod mit akarsz beletenni mint az ha nem csinálsz ZIP-et csak visszateszed a TiBu-t és kiválogatod mit akarsz visszatenni - szóval időt ezzel az egy alkalommal nem spórolsz, az akkor jó ha nagyon sok ROM-ot próbálgatsz (vagy nagyon sokszor, mert pl. ROM-ot tesztelsz mert a tesztcsapat tagja vagy vagy te vagy a dev : D ).
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Annyira örülök hogy végre eszükbe jutott egy műanyag hátlapos telefon. Én 10ből 10x ezt vennék az ilyen fém csodákkal ellenben. Ha most kellene telefont vennem, biztosan poco lenne. Ja és mégvmi ami tetszik és mellette szól, tökéletesen illeszkedő teliragasztós üvegfóliát raktunk rá ismerősnek. Nillkin keménytok, szép is, jó is, egyben van. (mondjuk amíg a note4-em nem adja meg magát addig nincs új telefon és ez a kis rohadék jól bírja úgyhogy nekem is poco f4 lesz kb mire... )
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
Akkor csak használd. A melegedéssel akkor lenne csak gond... Amúgy 40 fok rendben van amúgy is. Ami még melegíthet az a gpu. Esetleg kernel adiutorban ha van gpu initial freq, azt 216mhzre rakd és lődd be hogy minden induláskor állítsa át.
-
fudi2002
veterán
-
aRm1n
aktív tag
Ha nem tartod valami nagy, jó hőszigetelő tokban, szerintem kicsit sok ez a 40 fok. Nálam 30 fok körül van normál használat mellett, ha böngészek, YouTube-ozok, stb. Nem tudom sajnos, hogy vannak benne elhelyezve a szenzorok, hogy esetleg tudja-e befolyásolni a cpu szenzorát az akku esetleges melegedése.
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
crok
Topikgazda
Hetek óta EOL a weekly ROM.. nem >>pont most<< kezdődött ez,
az utolsó ROM január 1..3 jött ki és ekkor lett bejelentve.
Azért döntöttek így mert túl sok munka volt a backporting, hogy az új Oreo/Pie alá kiadott MIUI10 dolgokat valahogy beleerőszakolják a Marshmallow/Nougat ROM-okba. Egy ponttól már nem működik stabilan szerintük. Ezen a ponton lett EOL. Szerintem jobb, mintha lennének pusztán generált ROM-ok amik hulladékul működnek (plusz durván rosszul jönne a reputációjuknak is) szóval valahol én megértem. Kínai stabilból utána is csináltak ROM-ot, remélem ha jön ki még stabil kínai abból is csinálnak még. -
crok
Topikgazda
EU stable alá nem nagyon látom értelmét, MIUI alá, főleg MIUI10 alá meg.. a "beépített" optimalizációk mellé nem mindig passzol, volt olyan felhasználó akinek sokminden összeakadt (bár ő meg global dev-en volt). A Stormguard egyébként egy jó kernel, igen (bár ugye eleve szűk a "piac"), kb. MIUI alá most ez van meg az Octopus, de ahhoz meg szinte (gyakorlatilag..) nulla a dokumentáció úgyhogy azt én hagynám. Velvet meg nem tom' megeszi-e a MIUI 10-et még mert nagyon régen volt update-elve.
-
-
-
Archttila
veterán
Maradt az! annak ellenere, hogy kozel 2.000 forinttal olcsobban megkapod eBay-en vagy Alin. Egyszeruen nem volt most turelmem kivarni a 3-5 hetes szallitast, es az ido is surgetett, mert mar az egy napot sem birta ki szegenykem.
Teljesen uj, foliazott bontatlan darabot kuldtek.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
crok
Topikgazda
Felhúz pár puffert meg egyéb TCP stack paramétert.
Ideális körülmények közt használ. De egyébként is akadozó mobilnetnél (lefedettség.. cellakihasználtság..) viszont visszaüt. Wifire ugyanez vonatkozik. (A hatásmechnanizmusba nem mennék bele mert vastagon nem a topik témája)Fura azért benne pár dolog, mint pl.:
- hogy network boost a neve de van benne memóriakezelési (vm.swappiness = 0) beállítás is, annak semmi köze ehhez
- hogy iptables NAT-olással mindegy milyen DNS-t állítottál be akkor is a Google DNS-re NAT-olja (8.8.8.8)
- hogy az eth0 interface tx queue hosszát 100-ra állítja - mobilon ethernet NIC?Valamennyit - mondom - tud húzni de ezt a modult én spec nem ajánlanám. Egy dolgot tudjon de azt csinálja jól, nem tudom minek van benne a többi amit felsoroltam..
-
crok
Topikgazda
Igazából egyéni preferencia hogy mi a hasznos ( :
Én pl. használom a busybox modult, az ADB modult, az App Systemizer-t (BetterBatteryStats-hez meg Wakelock Detectorhoz), a Magisk Manager-t amit terminálban is lehet használni akár recovery alól (ha megmakkan pl. egy tesztfázisú modul le tudom tiltani), aztán a Systemless hosts nem kívánt elemek és domain-ek blokkolására, a Wifi bonding (mert nálam tud kielégítően működni, nincs zavar), ott van a Camera2API bekapcsoló modul is ha olyan a ROM-od hogy tudod használni.. a RAM management modul is jól jöhet annak akinek olyan ROM van fent amiben túl hamar vannak kilőve appok de egyébként a ROM meg jó..
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Honor Play kamerája minden, csak nem jó, ráadásul 100k körül van, ahogyan a többi általad ajánlott konkurens márka is. Akkor már inkább házon belül a Pocophone F1, teljesítményben, akkumulátorban és kamerában is jobb az említett Huaweieknél.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
-
crok
Topikgazda
Ami talán érdekelhet? Mert olyan, mint a beauty mod olyan nincs..
Olyan van, hogy [Center clock mod] (de mintha MIUI10-ben az alapból lenne is)
meg olyan van, hogy a Zapperbyte által írt [MiUI Statusbar Pro app], amivel át lehet állítani, hogy a statusbar-on hol legyen az óra, hol legyenek az ikonok, hogy legyenek az értesítések, et cetera.. Régebben említettem már párszor, elég jó kis app! Minden MIUI frissítés után csinál frissítést, így ROM frissítés után 1..2 nappal elérhető a módosított (neked tetsző) elrendezés. Az app letölthető Play-ből is [itt] vagy a saját oldaláról [itt]. -
crok
Topikgazda
[Itt] van a Beauty Mod fórum linkje, és az első post eleje:
"THIS MOD IS DISCONTINUED
IT IS ONLY COMPATIBLE AND NECCESARY FOR MIUI v9 !
WE DO NOT UPLOAD FURTHER MIUI v9 FIRMWARES OR MODS!"..úgyhogy az már nem is lesz (ami fura, mert a builder-ben még kiválasztható..).
Azt írták, hogy mivel a MIUI10 már "jól néz ki" ezért erre már nem lesz szükség a jövőben.
-
Mr. Nimbus
senior tag
Ha még aktuális a segoe ui-t használom. Abban van mindenféle hosszú ékezet és a kinézete is jobb szerintem mint a gyári. A fontot én a miui custom font installerel szoktam cserélni.
-
crok
Topikgazda
Jaja, jártunk már így és az lesz amit razorka777 is ír, az összefoglalóban levő
legvégén ott a táblázat (csak nem ilyen fancy ( :
-
Black_Raven
veterán
A tieden működik itthon kifogástalanul a 4g? Mert ha igen, akkor vmi olyan freki volt Velencében amit a P9 tud a tied meg nem. A H+ az kb 3.5g-nek felel meg, tehát jobban jártál mintha csak 3g-t mutatott volna.
[ Szerkesztve ]
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
crok
Topikgazda
-
Upo
addikt
Felrakod, újraindítod, és megnézed. Ha megvan a root akkor kész vagy. Ha nincs, akkor újra.
Nekem mostanában többször volt ilyen, látszólag felmegy, mindent ok-nak ír, hibaüzenet sincs, mégsincs fent. Már van kéznél egy magisk 14 zip is, ha nagyon makacsul nem akar felmenni akkor magisk 14, reboot, utána magisk manager, az frissíti magát, abból fel a 15.3-at, és úgy jó. De van hogy elsőre eszi a 15.3-at.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
jimmy5
aktív tag
-
fudi2002
veterán
Pár tweak, saját ota stb. Oldalukon kint van a lista. Amúgy alapból nem rootolt. Tehát rakhattok alá magisket vagy supersut. Utóbbi az epic oldaláról is tölthető. Statusbar modot szedjétek le hozzá rögtön, lehet kelleni fog.
#18556) imi0424: Üdv minálunk!
[ Szerkesztve ]
-
Feri1977
senior tag
Xiaomi Redmi Note 5A:
Qualcomm MSM8940 Snapdragon 435, Octa -core 1.4 GHz, Cortex-A53 Processzor sebessége 1.4GHz P rocesszor magok Nyolcmagos.
Xiaomi A1: na az a durva, kamerában és mindenben, igaz 15 ezerrel drágább mint ez, de megéri, és 64 gb-os, gorilla glass 3, 7.1.1 android.
[ Szerkesztve ]
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
wierra
senior tag
Zsir, köszi az infót.
Az asszony N4-ében akkorSony szenzor
van!
Mondjuk csodálkoztam is, hogy közel olyan jó képeket csinál, mint a bridge Pana-m.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
sandró60
addikt
A telefonom Redmi Note4 4/64.
Ezzel bejött és ezt adta ki- ofilm_s5k5e8 ez a front camera.
A back-camera meg ezt adta ki ofilm_s5k318 Ezek szerint nem Sony.Annyira nem sajnálom csak végső esetekben használom a telefon fényképezőjét.Egy Nikon gépet szoktam magammal vinni,ha olyan helyre megyünk,ahol be van tervezve a felvételek készítése.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Unokatesómnak van ilyen a telefonjáb, ő pl. szereti nagyon, mert nem kell féltenie, hogy leejti. Ragadni nem tudom mennyire ragad utána, neki szilikon tok van a telóján.
(#11690) KamuMazsola
Nekem sem engedte, lépjél be gépről a Mi fiókba, és ott már át tudod váltani.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok