- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D1L1ZS
őstag
Ilyen:
Bár most jut eszembe, hogy kevert témát használok: Galaxy S8 Daydream témából van a status bar.
De az biztos, hogy a frissítés előtt nem így nézett ki. Nem volt így széttagolva.
Majd ha valaki esetleg az alap MIUI témákat használja jelezze már, hogy neki milyen lett!?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
D1L1ZS
őstag
Feltelepült a Global Dev. MIUI 9 7.12.1.
Ami elsőre szembetűnő hogy megváltozott az értesítési redőny.Nothing phone 2(a) 12/256 # Xbox Series X #
-
Whist
aktív tag
Üdv!
EU ROMon vagyok (7.11.23) és szeretném használni a változó képernyőzár funkciót egy kiválasztott albummal. Van egy "Kedvenc képek" lehetőség, de fogalmam sincs hogy kéne oda betenni fájlt.
Ha tudtok segíteni, megköszönném
-
ÁrPi2
senior tag
válasz vargalex #17956 üzenetére
"Abban sem vagyok biztos, hogy hardware-osan nem tudja a B20-at mert azt maga az SD625 tudja. Legfeljebb ki van benne kapcsolva, esetleg B20-hoz még külön antenna is kellhet..."
Nekem az a kérdés ébredt , hogy ugyan a például Helio X20-as (?) redmi note 4 egyik fdd frekvenciájasávja sem B20
800 MHz, de amikor sorolják ott van egy bizonyos 850 MHz-s FDD-LTE Band, (sorry nem emlékszem hányas számú Band, talán B9?? ) :Vajon ilyen frekvenciák mellett elképzelve annak antennája a fizikai antennaparamétereket tekintve mennyivel különbözhet ,és a hétszázát Miért szignifikáns az a differencia?
(ha tényleg az veendő / fogadandó el okként) a 800MHz -es és a 850MHz-s FDD-LTE feature tudása/nemtudása igényében.
Ha jól értem (vagyis képzelem) néhány tizedmilliméter drót lenne a mi vidéki LTE -nkből való kizártság oka?
-
pergabb
senior tag
Note 4-et ajánlom, már csak a jobb kijelző felbontás miatt is, méretet hamar megszokod
Gyakori hiba (több ilyen telót vettem anno és mindig az üzletben megnéztem, azonnal cseréltettem):
1, pixelhiba, vagy fehér alapon fekete, vagy és főleg fekete alapon zöldnek tűnő pixelek
2, wifi hotspot nem mindegyiken működik
3, fogtam már ki olyat, aminek recsegett a beszéd hangszórója, boltban engedj még ki egy hívást és csekkold le.
4, közelségérzékelőt sokaknak újra kell kalibrálni, mert hiába nyomod az agyadba, felébred a kijelző és többnyire pont mindenki a némítást fejeli meg, hallod a másikat, de ő téged már nem, aztán aggódsz rossz a telefon
Van olcsóbb bolt, én az edigitalban vettem, mert normálisak voltak és 1 pixel hiba esetén is azonnal cserélték. Lehet elsőre problémásnak hangzik, de üzletben ezeket megnézed egyből, akkor haza sétálsz egy minden szempontból korrekt telefonnal (ja nem, a kamera szerintem ultra f*s )
[ Szerkesztve ]
-
orc88
őstag
royalka & bollokcs80
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
nonee
aktív tag
Sziasztok!egy progira lenne szüksègem ami megvàltoztatja a mac adress cimet a telonak,vagy csak elrejti!Nem rootolt a telom ,nem talàlok semmi ilyet! Help
A futballban mindenkinek van véleménye, és mindenki ért is hozzá.Ha privátot kapsz,illik válaszolni!!!!
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #17973 üzenetére
ViPER4AndroidFX - ezt keresd, mert van vagy 3 verzió is de ebben egyben van minden.
-
royalka
őstag
Melyik ajánlotta a simát? Mutassrá. . Az előbb volt egy elég hosszú szösszenet, hogy mièrt is jobb magyarhonba a x-es verzió, akkuba is gazdaságosabb, jatekokba gyengébb kicsit. Gyártási hibák elofordulhatnak, de összességében a mikrofonnal volt baj az elején, de utánna gyógyították. Eustock.eu -ról többen vettunk már, nem volt probléma velük.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #17966 üzenetére
Úgy emlékszem kernelmodul kellett hozzá amit kigyalultak, nem vitték tovább (8.2 még MM volt) de a Viper Audio-t nagyon dícsérik minden fórumon, arra van mod az official repoban.
-
orc88
őstag
Üdv!
Gondolkozok egy Note 4 / Note 4X beszerzésén.
Ahogy látom mindenki a sima 4et ajánlja, de abból is van többféle verzió. Melyiket keressem? Árukeresőn pl. honnan érdemes venni ahol normális garit adnak a b20 & snapdragon verzióhoz?Megbízhatóság milyen? Akad valamilyen gyári hiba mint pl G4 bootloop, kijelző elszineződés stb?
Előre is köszi!
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
jimmy5
aktív tag
Hali
Akinek EU DEV rom van fent annál működik az inkermentalis frissítés ???
Vagy mindig a full romot szedi le mindig ?Köszi
Poco F2 Pro 8GB/256Gb ł Intel I5-4690 ł Asrock H97 Fatal1ty Performance ł FSP Raider S 550W ł Gigabyte R9 280X 3GB GDDR5 WF3 Rev2.0
-
crok
Topikgazda
válasz bollokcs80 #17961 üzenetére
Természetesen nem, mivel odahúzza a saját boot.img-ét, a saját kernelét, amiben nincs benne a magisk patch az initramfs-ben.
De egyszerűbb megoldani, mint gondolnád: mikor update-elnél (akár kézzel zip-el, akár OTA) a Magisk-ben a modulokat kapcsold ki, restart, majd ha OTA update-et csinálsz akkor Updater app megnyit és csinálod, ha ZIP akkor recovery és csinálod.. fontos, hogy úgy kezdj neki, hogy legyenek kikapcsolva a modulok mielőtt nekikezdesz. Ha kész vagy a ROM flash-el, akkor visszaflash-eled a Magiskot, ROMot elindítod, modulokat engedélyezed, restart. Én úgy szoktam, hogy kézzel csinálom a ROM flash-t és még a recovery-ből felteszem a RedWolf img-t (csak a biztonság kedvéért, ha a ROM valamiért rosszul lenne megírva..) utána meg a Magisk-ot is, még azon melegében. Aztán a második restart előtt a Magisk modulokat engedélyezem a manager-ben, és a restart után már újra élnek is. -
Digitalis
senior tag
válasz csongi #17952 üzenetére
Ahol meg nem lesz B20 ott van 3G.
Sok térségben a 3G fejlesztést simán átlépték, na ott B20 freki támogatás nélkül marad a 2G... Ezért kell itthon, és fontos a B20-as tanyanet.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
#17940-re kérek egy megerősítést.
B.Cs.
-
juve600
nagyúr
[link]
Új oreo-s rom
leírás szerint minden működik benne
most rakom fel -
csongi
veterán
Köszi a válaszokat!
-
Ájvé
veterán
Igen, tudja a B3 és B7-et is, de nem erről volt szó.
vargalex:
Igen, jó eséllyel nincs benne antenna, mit változtat?Azért írtam neki, mert abban a hitben van, hogy egy szimpla Global ROM telepítéssel lehet B20 a telefonján, de ez nem igaz! Ne engem szapuljatok mert ő van tévedésben, jobb ha még most tisztázzuk mielőtt megveszi.
-
vargalex
félisten
A topictárs egy 3/16GB-os Note 4X-ről írt. Az pedig tud jóval olcsóbb lenni, mint a 3/32-es Note 4 Global (nekem is az van, én a céges mobiltelefon keretem miatt választottam azt, másrészt az én felhasználásomhoz bőven elég a 16 GB, illetve tudtam, hogy jellmezően Budapesti használat miatt nem lesz gond a B20 hiánya).
Abban sem vagyok biztos, hogy hardware-osan nem tudja a B20-at mert azt maga az SD625 tudja. Legfeljebb ki van benne kapcsolva, esetleg B20-hoz még külön antenna is kellhet...[ Szerkesztve ]
Alex
-
Ájvé
veterán
válasz csongi #17952 üzenetére
Nincs Redmi Note 4X-ből B20-as verzió, teljesen mindegy hogy 3/16, 3/32, 4/64-es kiszerelés, a hardver nem tudja és kész.
Redmi Note 4 Globalt vegyél az tudja és ugyan annyiba kerül.
Nem ROM hanem hardver függő a B20 megléte, hiába teszel Global ROM-ot Redmi Note 4X-re, attól még nem fogja tudni a B20.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Koszi!
Szeged es kornyeken lesz hasznalva elso korbe.
Ahol meg nem lesz B20 ott van 3G. Majd azt hasznalja.
Ahogy latom a MiUI 9 bol kikerult az automatikus valasztas, most mar ki kell valasztani a megfelelot.Amugy itt van global Rom es China rom
A global elmeleletileg B20
Es ez a note 4x 3/16, nem pedig 2/32.
Nem lehet, hogy a 3/16 a B20 Global?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz csongi #17947 üzenetére
Rengeteg LTE Band van, ebből csak egy a B20 - csak pont ez az amit a legtöbb (köztük a hazai) szolgáltatók használnak mert ezt volt legkönnyebb/legolcsóbb kivitelezniük és elég alacsony frekvencia, hogy nagyobb területet fedjenek le kevesebb új (és már meglevő, 3G) toronnyal.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
A Redmi note 4x elmleletileg nem tamogatja a B20at, osszefoglalo szerint.
De lehet kapni LTE verziot. Ez most felre informalas az elado reszerol, vagy idokozbe ez is piacra kerult.
Snapival szerelve.
Mert van Global MIUI, ami gondolom a B20 tamogatasu.[ Szerkesztve ]
-
Uthenger
aktív tag
Valahogy ujra lehet inditani a telefont, ha a kikapcsolo gombra nem reagal?
Tegnap meghulyult a telefon, kb 80%on volt, majd leraktam es ra 10 percre se kep se hang.
Bekapcsolo gomb megnyomasakor csak1 piros villanas a lednel.
Ha hosszan nyomtam > 10 mp, akkor meg addig villogott amig nyomtam.Utana tolto kozelebe jutottam, 1 oran keresztul toltodott es addig is csak villogott a led pirosan. Lehuztam a kabelt, akkor ures aksit mutatott majd sotet kepernyo.
Utana be tudtam kapcsolni mar, es 14%on volt, es utana mar tudtam tolteni, hiba nelkul mukodott.Aex 1118as rom es electra 7.0-s kernel volt rajta.
A toltesnel is fixen azt jelezte hogy 3 perc mulva lesz feltoltve, a %tol fuggetlenul.
Aex1118as visszarakva masik kernel nelkul, azota jo.
Mas talalkozott ilyen hibaval? Valami program nyirhatta ki?
Koszi a javaslatokat.Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
aRm1n
aktív tag
Tegnap megjött a Cafele vékony tokom, amúgy elég gyorsan, mert két hete rendeltem. Eddig nagyon tetszik, tökéletesen illeszkedik és pontosan van kivágva. Jó a fogása is, végre nem csúszós a telefon
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
helixP
nagyúr
-
bollokcs80
Korrektor
Ha Magisk-el rootolt a telefon, akkor megmarad a frissítés után is EU ROM-on?
B.Cs.
-
crok
Topikgazda
Parancsolj, kérlek:
Red Wolf recovery - Redmi Note 4 Global MidoOfficial download link:
https://www.androidfilehost.com/?fid=889964283620769323Feltettem a gyűjteményembe is ide:
RECOVERY > RedWolf > RedWolf-V3.2.0_023-mido.img
(Ha az Android File Host megint szarakodna..)[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
Én nem tudom ki hogy van vele, de én spec eléggé kiábrándultam a MIUI-ból az eltűnő meg a bekerülő de használhatatlan vagy felesleges vagy letilthatatlan/kikapcsolhatatlan feature-ök miatt. A legutóbb, mikor ránéztem akkor egy GlobDEV-et tettem fel meg egy Xiaomi.eu DEV-et és a kettő együtt se töltött fent a telefonon 5 órát.. ment is vissza az előtte lementett AEX. Totál off és teljesen szubjektív, egyéni vélemény.
A legelső, amivel vettem a telefont (8.2 Global stable) még jó volt. -
crok
Topikgazda
válasz kukinyo #17933 üzenetére
Pedig ott van amúgy a xiaomi.eu oldalon a ROMS DOWNLOAD menüpontban, csak az a menüpont (vagyis a hely, ahova mutat) minden héten frissül mert pénteken(?) van frissítés.. és minden héten a legfrissebbre mutat.. és a naplementés kép alatt közvetlenül mindig ki van írva, hogy Download weekly (DEV) és két link ahonnan letölthetőek meg hogy Download stables és szintén két link - csak ezen általában az emberek átscrolloznak elég gyorsan.
-
crok
Topikgazda
válasz kukinyo #17930 üzenetére
Attól függ: a dev-re vagy a stabile-ra alapozott Xiaomi.eu-t akarod kipróbálni?
DEV:
xiaomi.eu_multi_HMNote4X_7.11.23_v9-7.0.zip - itt keresdSTABLE:
xiaomi.eu_multi_HMNote4X_V9.0.4.0.NCFCNEI_v9-7.0.zip - itt keresd -
kukinyo
addikt
Van egy nagyon amatőr kérdésem.
Kipróbálnám az eu romot de egy kicsit elbizonytalanodtam.
Ez a rom kell nekünk: xiaomi.eu_multi_HMNote4X_7.11.23_v9-7.0?[ Szerkesztve ]
-
Oldbiggy
tag
Sziasztok. Vettem egy Redmi 4-et, a Miui most uj nekem. Régen egy Redmi 1-es-t használtam, de már elfelejtettem a Miuit. A gyári recóba nem lehet wipe cache-t csinálni? Bocs a hülye kérdésért.
Kösz.
Üdv.Zavard össze a világot, mosolyogjál hétfőn..
-
fuzzyka
tag
Sziasztok.
Kellene nekem egy kis segítség.
Frissült a telefon 7.11.16 beta-ra és azóta térerő problémákkal küszködik. ?alálkozott már valaki ilyennel?. A dolog elég érdekes mert ahol eddig volt pár csík ott most nincsen. ha be van kapcsolva a Wifi akkor van mindig két csík de nincs rajta a hálózaton(nem is értem) nem tudok ívást indítani, se fogadni. Kijövök a lakásból eltelik pár perc összeszedi magát és kapom az sms-t, hogy volt 15 nem fogadott hívásom. Erős a gyanúm, hogy nem szoftver hiba lesz, mivel senki nem panaszkodik ilyen problémákra. De azért tennék egy próbát és frissíteném a rom-ot. de valamilyen oknál fogva nem engedi a gyári updater app... Se down se update-elni nem tudom. Leszedtem az 1el újabb dev. romot de az adatlekérés közben megszakad "other reason" hibaüzenettel... Van valakinek valami ötlete hogyan lehetne ezt a dolgot megoldani? Így használhatatlan a telefon és nagyon frusztrál.A válaszokat előre is köszönöm.
-
lovas93
tag
Sziasztok! Ma frissült a telefon a 9.0.5.0 verzióra. Kérdés, hogy ezzel végre megszűnt a zenék akadása? Mert engem eléggé kizökkentett mindig és zavaró volt.
-
zzz03
őstag
kis segitseg kellene. letoltottem 1 temat amibol csak az ora widgetet szeretnem hasznalni, ezt hogy tudom elocsalni? beallitani? stabil 9.0.5
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A saját szám kijelzését hol lehet beállítani stabil romnál_? Feleségem készülékénél egyik napról a másikra nem jelzi ki a számot, ha hív.
-
-
Ájvé
veterán
válasz borzosmorzi #17906 üzenetére
Olvasd néha a Crowdin fordítási oldalt, van hogy korábbi fordítás kerül be újabb ROM-ba vagy már rég javítottak/fordítottak valamit még se kerül be. Elég hektikus néha és nem a fordítás állása miatt, az majdnem mindig napra kész (kikerül egy új build akkor egy kis idő még fordítják, de gyorsan szokott menni, majdnem mindig 99-100% a fordítás). Szóval a hiba sokszor a Xiaominàl (meglepő módon).
-
Ájvé
veterán
válasz borzosmorzi #17904 üzenetére
Nem folyamatosan frissül a fordítás, szóval azóta már bekerült (dev hetente frissül). Van hogy hetek is eltelnek mire az épp aktuális fordítási állapot bekerül MIUI-ba és nem azért mert nincs lefordítva, hanem mert a Xiaomi nem teszi be az aktuálisat (valamiért ez időbe telik nekik). Nézd meg amúgy Crowdinon, a fordítás 99-100% hála a lelkes fordítóknak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Honor 90 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- IPhone 14 Plus 128GB gyári független 2026.05.30. Apple jótállás
- Iphone 12 128 GB kártyafüggtlen
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB szép állapotban 85% Akku 12hó jótállás/számla
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB Dual SIM Phantom Black Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- iPHONE 6,7,7+,8,8+,SE2020,SE2022 teljes kijelzős üvegfólia.
- Mcdodo OT-6550 USB-A - USB-C OTG átalakító adapter.
- Iphone,Ipad,ipod prémium minőségű MCDODO szövet bevonatos töltő-adatkábel.
- BASUES 20 W-os USB TYPE-C gyors töltőfej.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest