- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrick76496
őstag
válasz
Steelheart2 #15666 üzenetére
[ESSZÉ ON]
Eleinte gyűlöltem, de a végére egy kicsit megtetszett, lehet a kaja hatása. A sebessége mint egy mednek, a T-34-1-2-höz, és a két orosz T-34-hez hasonlítanám. Mozgékonyabb, mint az Indi Panzer, a Panther, és a Type 59.
A nagy motorhoz tűzoltó nem szükséges a két kezemen meg tudom számolni, hányszor gyulladtam ki vele (főleg most, hogy valamelyik patchben dízel lett a Saurer motor üzemanyaga). Ettől függetlenül a kis motorban még használj tűzoltő készüléket, az még mindig benzin üzemű! Viszont ha meglett a Saurer, és (neked is) van rengeteg fölös pénzed, akkor érdemes benne kaját használni, ez esetben leárazáskor megéri jól felpakolni belőle.A páncéljára 100-200 méternél közelebb nem érdemes számítani, a kupolákat és a hasát egy Centurion Mk. I. is képest átvinni, ezeket a weakspotokat pedig nagyon sok ember ismeri. Az rengeteget levett a védettségéből, hogy a tetejét és az oldalát 40 mm-re csökkentették, a 122 mm-nél nagyobb kaliberű lövegek gond nélkül overmatchelik (ergo még 70° felett vagy akár 0 szögben is átütik).
Az UFP viszont nagyon kemény, 270-280 átütésnél kevesebbel rendelkező tankok nem fogják átvinni, kivéve ha fentebbről lőnek rád. Viszont ha te vagy felettük és 70°-nál nagyobb szögben néznek rá, akkor gyakorlatilag az UFP automatikusan pattint mindent (kivéve ha HEAT-tel lőnek, mert annak csak 85° felett van autobounce, bár ilyen esetben nem tudom mennyi az effektív páncélzat).Ami elrontja ezt a tankot, az a löveg. Az AC48-on még tökéletesen működött, ezen már egy kicsit kevésnek éreztem. Az átlagsebzése még OK lenne, de a DPM nem kompenzálja eléggé. Viszont az átütés rendben van, rengeteg dologra elég. Kaja nélkül egy bolhafaszányival több, mint 8 sec alatt tölt, kajával ~7,6 (ami már szvsz elég sokat javított a tankon). A célzásidő gyakorlatban elég soknak tűnik, pedig direkt erre is pakoltam EGLD-t, ekkora sebzésnél kicsit lehetne jobb. A pontossága kajával már jó volt, de nélküle rengetegszer ment mellé a lövedék (természetesen a célzókörön belül).
Egyébként az a vicc az egészben, hogy most nézem, az AC-vel jobb találati arányt értem el 3%-kal, pedig a jóval lassabb célzásidő miatt az ember néha hajlamos teljes összeszűkültség nélkül elengedni néhány lövést.Végezetül itt egy összehasonlító kép a 2 tank statisztikájáról, vond le a következtetést ebből, meg a esszéből.
Az AC is rengeteg kaját kapott, mivel amikor húztam, ez az ág volt akciós (és kapott több kredietet) a Top of The Tree event miatt. Ettől függetlenül neked lehet be fog jönni, velem viszont nem volt nagyon jóban az az tank.
[/ESSZÉ OFF] -
mcwolf79
veterán
válasz
Steelheart2 #15550 üzenetére
Szenvedsz?
Szerintem ahhoz képest hogy papíron milyen hurka a T25/2 egész jól lehet vele menni. Amolyan átmenet a bújkálós Hellcat és az ellen elé kiálló T28 Prot. között. Nálam is volt mindig 10 arany skuló, de szerintem nem sokszor folyamodtam hozzá. Ez is amolyan sunnyogós c****ykodós TD. -
válasz
Steelheart2 #15546 üzenetére
Hogy én azt hogy utálom... T28 Prottal, amikor beállok Prokhorovkán a TD helyre, és jön egy ISU, mindig ő sebez többet, mert nagyobb a DPM-je.
-
Enzolord
addikt
válasz
Steelheart2 #15546 üzenetére
Már a második csatám, ahol az idióta csapattársaim miatt halok meg, mert kitolnak, vagy nem engednek vissza.. ÉS nem siemkák, hanem bizony hunok...
-
Patrick76496
őstag
válasz
Steelheart2 #15534 üzenetére
Akkor jó nagy tűrőképességed van.
Akkora célzást EGLD nélkül én nem tudnék elviselni. A maradék 2 felszerelés mi? Amúgy grat az Oбъект-hez.
A 9-es Foch-t sokáig utáltam, az utolsó ~50 xp felé kicsit megszerettem. Mondjuk azt megjegyzem, hogy akkor már kaját raktam a tűzoltó helyére (egyáltalán nem gyullad). Ilyen eredményt értem el vele. Az AC 48 anno nagyon jó kis gép volt, ezen az ágon eddig az volt a kedvencem. Nem csoda, hogy csak 200-al sikerült felülmúlni annak az átlagsebzését.
A 10-essel meg még nem mentem, de amíg nem lesznek 100-asok a csajok, addig nem is fogok. Így utólag nem kezdenék bele az ágba (kb T9-nél jöttem csak rá), azért csináltam végig, mert már csak ez az egy kellett. Meg amúgy sem volt még egy T10-es TD-m se, meg egy ideig még nem is lesz sajna másik.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Steelheart2 #15053 üzenetére
Nem is teljesen,de felesleges a gold-ot pumpálni vele.
Mikor meglett a T25/2 ,én is rettegtem tőle, hogy mi az Istent fogok vele kezdeni 170-es pennel. De nem olyan vészes. Nem lehet vele úgy rambózni,mint a Hellcat-tel, de bőven használható. Én is viszonylag (a várthoz képest) hamar kifarmoltam a T28 Protora valót.
Persze ha nagyon low tier-be rak akkor kellhet a gold, de én egyet sem lőttem el vele.
Itt van 2 szösszenet az utolsó pár nap hajrájából: -
xenom0rph
őstag
válasz
Steelheart2 #15051 üzenetére
Nekem is több a vaklövés ,de az nem talál enemyt
Természetesen mindig golddal.
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Steelheart2 #15048 üzenetére
Jó kör, de ISU-val biztosan több kell hozzá.
-
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #15048 üzenetére
1105 xp szerintem eleg karcsu lett volna az aszhoz. Amugy nezd meg wotreplaysen kb mennyi kell hozza.
-
dfsz34
őstag
válasz
Steelheart2 #14972 üzenetére
A WT pz4-nek is jó a kamoja, de a borsónak sokkal jobb természetesen. Azért így sem kell szégyenkeznie, a tier 9 TD-k között a harmadik legjobb értéke van.
Ezt ki kell használni természetesen. A másik dolog, a fordított beállás, ezzel tolatni kell, amit meg kell szokni. Egyrészt az ágyú kitéríthetőség miatt, de talán ennél is fontosabb, hogy ilyenkor nagyon kicsi felületet mutat és nagyon kicsi célpontot ad az ellenfélnek. A járulékos haszon az, ha menekülni kell, ezzel előre megy az ember, nem tolat, sokkal gyorsabb.
Ugye ez olyan dolog, mint scout tankkal sem orral állunk be a bokorba soha, hanem mindig háttal, ha spurizni kell onnan, akkor előre menjünk ne tolassunk, de nagyon kevesen gondolnak erre, na mindegy is.
A különbség, hogy sok scout hátrafelé nem tud lőni, a wt pz4 tud.
A látótávja kiváló, 410m, szintén használható.
Ami szintén jól használható, hogy felfele a löveg kitéríthető nagyon. Beállsz vele domboldalra és simán lövöd az ellent. Pl. sztepp pálya, szép lankás dombok két oldalt, ahova gyönyörűen feltolat a WT és lövi az ellen onnan. Ilyenkor szembe kell állni természetesen nem fordítva.
Városi harc, én bizony megyek vele, nem érdekel, hogy puha, de támogatni lehet és odavágni az ellen tanknak, amikor tölt. Szintén fordított felállás, kitolat ház sarkánál, egészen minimális célpontot ad csak és utána előre menetben tud visszamenni, ami sokkal gyorsabb.
Ami viszont nagyon nagy ügyessége igényel, ha jön a scout és a testet és a tornyot egyszerre kell mozgatni. Na azt gyakorolni kell sokat.
Most ezek jutottak eszembe, ha még valami lesz, megírom, de a héten nem tudok játszani technikai okok miatt, csak vasárnap, úgyhogy leghamarabb akkor.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Steelheart2 #14705 üzenetére
Holnap lesz patch váltás.
-
Djuree
félisten
válasz
Steelheart2 #14705 üzenetére
hnap lesz...és igen, meg szokták hosszabbítani.
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #14665 üzenetére
Én is most szeretem be a nagypuskát.
A lánc még bolti, és a motor is stock, de attól még kellemes. -
emre
veterán
válasz
Steelheart2 #14636 üzenetére
Akkor viszont nem értem, hogy jön ide a jt.
-
emre
veterán
válasz
Steelheart2 #14634 üzenetére
JPzE100-ról volt szó.
csak pont ebben a hsz-ben nem írtam ki a teljes nevét.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Steelheart2 #14630 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok.
Én épp most nyergeltem át arról az ágról a másik ágra (aminek a végén a JgpzE100 van), mert egyszerűen nem élveztem velük a játékot.
Anno a másik account-ommal a "régebbi" német TD-kkel jobban élveztem a játékot. Oké, hogy kevesebbet sebeznek, de nagyon rossz, hogy ezekkel a paradicsomokkal teli időkben ennyire a társakra legyek utalva, mert mindenki átlövi a páncélom. -
emre
veterán
válasz
Steelheart2 #14630 üzenetére
Annyira nem, csak nagyon csapat függő, hogy mennyit tudok hozzátenni a csatához.
A löveg mellett golddal át lehet lőni, a tetején a kupolát meg anélkül is. Ha 10-es TD akkor az O268-at használom. Nekem a mozgékonyság sokat számít, nem vagyok az a cempelős fajta.mod:
A ferdiben van egy skill nélküli legénységem, majd ha úgy alakul lehet átteszem őket a jpz-be, mert azzal alig játszok. -
Mister_X
nagyúr
válasz
Steelheart2 #14348 üzenetére
80-90ms hol nagy? Még bőven a játszható kategória. Nekem az XVM 48ms-t ír mindkét szerverre amúgy.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Steelheart2 #14346 üzenetére
Eddig egyszer volt az, hogy 45ms pingnél kigyulladt a piros lámpa, majd tíz másodpercre megfagyott a játék. Elúszott 75k kredit, de legalább a WN-em nem bánta.
Tegnap én csak a sírást konstalláltam, akkor sem ment fel nekem 90ms-nál és azt betudtam a WiFi-nek.
-
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #12886 üzenetére
-
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #12848 üzenetére
Nálam is,és szomszédomnál is :/ ..EU2-es szervert holnap hajnal 5-kor kilövik fél órára, valami bibi van vele.
..bár mi az eu1-en is bénázunk ugyanezekkel a tünetekkel -
törölt tag
válasz
Steelheart2 #12308 üzenetére
Ezekben a meccsekben az a jó, amikor 20 Xp-vel szoroz
Egyébként meg illett volna oda menni, és resetleni -
[HUN]Dani
őstag
válasz
Steelheart2 #12308 üzenetére
Atyagatya!
-
AMD Power
titán
válasz
Steelheart2 #12010 üzenetére
Most már jó....
-
emre
veterán
válasz
Steelheart2 #12010 üzenetére
Az jó hogy tervezett.
Plusz egy nap prem meg lehet holnapra megnyújtjàk az 5* akciot.Mondjuk amivel menni akartam már megvan most meg amúgy is dolgoznom kell.
-
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #12004 üzenetére
Az a durva amikor 5-ös csatában Pz1C-vel én vagyok a top sebző, meg a top xp-s. Nyertük is.
-
AMD Power
titán
válasz
Steelheart2 #12004 üzenetére
Engem most beengedett. A kliens szerint 3 tankom még mindig csatában van.
-
virkir
veterán
válasz
Steelheart2 #11986 üzenetére
-
diegho
nagyúr
válasz
Steelheart2 #11953 üzenetére
Ez a szomorú a mai világban. Az emberi igénytelenség soha nem látott mértékeket ölt. Vagy mondhatnám emberi butaságnak is. Nem hiszem el, hogy egy alapvetően kikapcsolódásra szánt játékot valaki tud úgy élvezni, hogy áll egy helyben és 58 átlagsebzést hoz össze... ötvennyolcat!!! az egy lövés tier1-ben. Ő már 8-asnál járt és még mindig ennyit sebez. Borzasztó. Egyszerűen felfoghatatlan. Érdemes elolvasni amiket írt sg-re, mert tényleg az jön le belőle, hogy ő jobban tudja mit kell csinálni a játékban, hiszen a Kurszk-nál védekező oroszok is csak várták a németeket! Beszarás!!!
-
Rambovits
senior tag
válasz
Steelheart2 #11816 üzenetére
Nyomtam 2 kört mindegyikkel, jp2 6 kill (4-2) és 4500 dmg. Ferdivel 0 kill, 900 dmg
Azt hiszem ez a vita lezárult
-
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #11763 üzenetére
Engem azert felgyujtottak jonehanyszor.
-
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #11760 üzenetére
Akkor mar inkabb tuzoltas szvsz.
-
Flayer
senior tag
válasz
Steelheart2 #11752 üzenetére
Grét hozzá!
T7 combat Car minek még a garázsba?!
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
Steelheart2 #11752 üzenetére
Gratula hozzá!
Az mondjuk érdekelne, hogy miért álcát raktál a két töltőnek?
-
pws
aktív tag
válasz
Steelheart2 #11423 üzenetére
Nekem 10-ből 8 játék időpocsékolás volt, hála a sok AFK, és agyatlannak. Csak az motivált, hogy adott 1 nap prémiumot, meg pár 100e creditet.
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Steelheart2 #11416 üzenetére
Valamiért nekem most egész jól megy a hétvégén. Igaz, hogy többnyire T6-ban mentem és majdnem mindig top Tier voltam, de randomban és szakaszban is kellemes volt a játék. Persze a vörös hadsereg mindkét oldalon számbeli fölényben volt. Simán hozható meccseket alig nyertünk meg vért izzadva és buktunk el megalázó módon. De az összkép eddig még inkább pozitív. 😊
-
emre
veterán
válasz
Steelheart2 #11413 üzenetére
Nekem onnét kezdve ajándék volt minden pillanat, hogy a T43 feltűnt középen.
Azt meg hogy a su152 nem ért utol nem lepett meg, csak azt nem értettem miért nem rammolt le. Simán bevállalhatóott volna akár 2 lövést is. Asszem 36-ot sebzett, de a maradék 39 sem túl sok.Töltésgyorsító, célzásgyorsító és venti van a gépen. A legénység 96-97% körül van, a parancsnoknak felderítő a többinek álca van 60%-on.
-
pws
aktív tag
válasz
Steelheart2 #11416 üzenetére
Lehet a WOT a hétvégén birka módba kapcsol. Legyen már jó napja az idiótáknak, mikor pattan minden a 1 cm prémium páncélról.
-
Rambovits
senior tag
válasz
Steelheart2 #11211 üzenetére
Megcsináltam a napi küldetést, 1k fölé húztam a wn6-ot és gyorsan kiléptem. Holnap új nap, remélem élvezhetem majd a játékot...
-
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #11162 üzenetére
Szia! Köszönöm!
Én sem szeretem igazán.Bár a 3x-nél tartanak a lgények,pontos és jól manőverezik a tank.De az ARL sokkal jobb ennél,már alig várom,hogy elérjem az AC 48-at. Az ász plecsnit 3300 sebzésre adta meg,és a kisebbik 8-as löveggel nyomtam.Mostanra már meg van a nagyobbik 8-as löveg,inkább kifejlesztettem,mert nem a 8-as osztályban akarok szívni a 250-es sebzésekkel,.Jól fog jönni a nagyobbik löveg a 48-asra
Nekem ventillátor+célzórendszer és az a csigaszem van rajta. ..Az álcája nagyon gáz ennek a TD-nek,filóztam is rajta mit szedjek le róla egy álcahálóért cserébe ..de aztán így hagyom ,és azt az 50k tp-t kiszenvedem vele,aztán jöhet a 48-as -
törölt tag
válasz
Steelheart2 #11112 üzenetére
Majd lesz, ha szereted!
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #11109 üzenetére
Szintén zenész
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #10931 üzenetére
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
Steelheart2 #9844 üzenetére
Nem kis méret, közel 4 giga de nekem furcsa mód +10-20 fps lett tőle. Szerintem szebb is valamivel
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
Steelheart2 #9764 üzenetére
Nekem egy dolog hiányzik nagyon amit megszoktam az utóbbi pár hétben. Térképen a látótáv és az 500m jelzése. De lassan nekikezdek mókolni vele. Na meg egy hitlog még felkerül
-
dfsz34
őstag
válasz
Steelheart2 #9758 üzenetére
Működik az, például:
Vereség
Csata: Sand River 2013.09.11. 18:56:53
Jármű: SU-122-44
Szerzett tapasztalat: 2 046
Szerzett kredit: 123 142
Csatában elért Achievement: Mesterlövészxp-nél is és credit-nél is beleszámította
-
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #9758 üzenetére
Azt nem spéci plecsni(valami hősi) esetén adja?
Azzal a sebzéssel valahol 1000 xp körülinek kellene lennie győztes csata esetén kb.
Infó mod(ami magyar),meg xvm van 8.8 alá? -
Djuree
félisten
válasz
Steelheart2 #9032 üzenetére
-
Enzolord
addikt
válasz
Steelheart2 #9024 üzenetére
Én is a TigerPből húzom ki a Ferdit, ergo a csúzlikkal szívhatom a fogamat..
-
Djuree
félisten
válasz
Steelheart2 #9008 üzenetére
nem a tornyát írta, hanem a frontját! oriási különbség!
-
Rambovits
senior tag
válasz
Steelheart2 #9016 üzenetére
Egyelőre a kisebbikkel használom (75mm), nem sebez túl nagyot, viszont lepattanó lövésem még nem volt.
-
bandiras2
senior tag
válasz
Steelheart2 #9001 üzenetére
JTiger nekem is most lett meg. Honapok ota ki volt fejlesztve, de vartam a frreXp osszegyuljon Top lovegre, anelkul nem vettem meg+ remenykedtem learazasban is.
Sajnos eleg puha meg szembol is es az atutoerejevel sem vagyok megelegedve, de jol osztja. meg kell ra a nagy motor es az alvaz de tetszik. nem kell vele eloremenni mert meg T7-esek is siman atlovik a fromtjat. -
scyllarus
veterán
válasz
Steelheart2 #8895 üzenetére
Az nem lesz olyan nagy bumm, de pontos legalább. Veszélyes ilyen kijelentéseket tenni, de különben az egyik legjobb tank a játékban. Mondjuk a T-40 első helyét semmi sem veszélyezteti, akkora OP, amilyet még nem láttam ebben a játékban...
Engem a VK-k átsorolása izgat inkább a 8.8-ban (tényleg lesz ilyen patch verzió?). Piszkálják a 36.01-et, kíváncsi vagyok, a Konischhoz hozzányúlnak-e...
-
dfsz34
őstag
válasz
Steelheart2 #8890 üzenetére
Sidescrap-elni könnyebb velük, de nagyon más előnyük nincsen. Ha a hátával tolatsz ki, akkor meg elvileg kisebb célpontot nyújtasz, de mindegy is, meglőnek így is úgy is.
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #8885 üzenetére
Ja ok, akkor vissza vontam
Report... mást nem tudsz... vannak ilyenek... -
Eagle16
addikt
válasz
Steelheart2 #8712 üzenetére
Tier 8-assal minimum 460 xp után kapod meg.
-
bullseye
addikt
válasz
Steelheart2 #8712 üzenetére
Vannak minimumok
For Tiers I – III: 170 exp
For Tiers IV – VI: 350 exp
For Tiers VII – VIII: 460 exp
For Tiers IX – X: 500 exp -
Taragas
aktív tag
válasz
Steelheart2 #8476 üzenetére
Sztem leragadok tier 8nál. 9-10ben nagyon sok retardált magát hallhatatlannak hívő öngyilkos, vagy a beszari túl sokszor kilőtt lelkileg megtört játékos.... Tier 8 és lefele még mindenki lelkes, és csapat munkára alkalmas....
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #8452 üzenetére
Nekem a múlt héten volt AT7-tel 40000-es bevételes csatám ami nettóban minusz párszázat "hozott".
Lehangoló volt. -
törölt tag
válasz
Steelheart2 #8450 üzenetére
Van egy-két vas amit prém nélkül is imádok, még ha szopóágra tesz akkor is.
Csak a bevétel miatt váltottam ki, de a plusz xp is jól jön. -
tocsek18
senior tag
válasz
Steelheart2 #8193 üzenetére
oké köszi
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #8106 üzenetére
Steelheart2: Arra amit kérsz, van megoldás. "hogy a 2. magot használja a proci"
Virkir nyilván félreérthette amit kérdezel, vagy nem ért hozzá.Ha valóban a második magra akarod áthelyezni a WoT cpu használatát, azzal a szándékkal, hogy ne kelljen osztoznia az 1. magon más folyamatokkal akkor :
Feladatkezelő / Folyamatok -> jobb egér klikk a WoT-ra és ott az affinitást válaszd, majd a vedd ki a pipát az 1. magról.***
Az én tapasztalatom szerint lassabb 2 magos gépeknél valamennyit segít, de nem sokat. Csodát ne várj, max 5-20% fps javulás
A WoT valóban csak 1 magon szeret futni, de sok okosktojás azzonalli válaszával szemben el lehet érni 3 vagy több magos rendszeren, hogy 2 magot használjon, illetve az OS így ossza el a CPU erőforrást.A módszer kb az mint az előbb leírtam, csak 1 és 2 magot kell letiltani (Wot affinitásnál) és ezek után kb. egyenlő terhelést ad a 3. és 4. magnak. Sajnos ennél a módszernél sincs látványos FPS javulás. Viszont a hirtelen akadások teljesen eltűnnek, ha egy magon 100% volt a terhelés korábban.
SzerK: csak addig marad 2 magon, amíg az asztalra le nem teszed. Visszaméretezés után már csak a 3.-akat használja. Ezért az affinitás trükköt érdemes Windowed modban beállítani. -
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #8111 üzenetére
Jobb átrakni mert a 2. magot kevesebb dolog használja mint az alap1-est.
De olyan sok növekedést ne várj tőle. -
Borote
addikt
válasz
Nem lepődnék meg, ha ezen nem is fog menni rendesen, ez rendkívül gyenge összeállítás. A HD4200 megosztott memóriát használó régi és kimondottan gyenge GPU, és a processzor is nagyjából a másfél GHz-s Sandy-k szintjén van.
-
virkir
veterán
válasz
Sehogy.
Már kb milliószor ki lett tárgyalva, hogy a játék csak egy magot használ és jódarabig azt is fog amig nem cserélik a motort. -
Taragas
aktív tag
válasz
Steelheart2 #8042 üzenetére
Aki viszont a tdk ellen vannak, annak már nincs ki a négy kereke, vagy sose próbálta ki őket....
Feeling velük menni, és mégis izgalmasabb mint arytval....(és értelmesebb is, sok taktikát, helyezkedést igénylő tankok, és spot tank kötelező melléjük platoonba
)
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #8039 üzenetére
Azért a papír páncéllal nem igazán értek egyet...
-
Bingisz
addikt
válasz
Steelheart2 #8039 üzenetére
Nyilván. Ezért írtam az alkalmazkodás hiányát.
-
SgtBradly
csendes tag
válasz
Steelheart2 #7945 üzenetére
8.6 óta nekem is esett, nem sokat (0.2-0.3%-ot), de fejlődni ritkán tudok, max szinten tartani.
A garázsban már csak azokat tartottam meg amikkel átlagomon felett vagyok, kivéve a T110e5-öt azzal kicsit gyengébben. Hellcattal is 69%-on voltam de azt eladtam mert kellett a kis pénz.
SP-vel az első 130-150 csatával még 70%-os voltam. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #7941 üzenetére
Van egy régi elmélet, amit szerintem sokan elfogadtunk. (még a főtopik elődjében)
Tisztán matek alapon 49% lenne az átlag winráta. 2% a döntetlen. (ez szerintem csökkent azóta a sok 15:2-es csata miatt) A becsült és tapasztalati szórás alapján +- 3% eltérés lehet ami még a játékostól független, azaz aki 46-52% tartományban van, arról sokat nem lehet mondani winráta alapján.
De...
Aki 46% alatt van, az már a csapatát visszahúzza a csatákat negatívan befolyásolja
Aki 52% felett van az viszont biztos tesz valamit a győzelemért.Az elmélet "működéséhez" kell pár ezer csata a játékosnak és konkrét tank esetén pár száz csata.
Az elmélet működik, mert még senki sem tudott olyan játékost mutatni akinek 46% alatt van a winrátája, de a többi mutatójó (kill, dmg) kiemelkedően magas lenne.
És fordítva sem lehet találni olyan 53% játékost akinek nagyon alacsony lenne a kill és dmg adata.
(2-3K csata után értendő)De hát ez logikus is, hiszen a winráta következménye a kill és dmg teljesítménynek, mégha csatánként csak 1/15-öd részben is van matematikai befolyásunk. Ettől sokkal több ha az átlagtól eltérünk. Persze van benne egy nagy adag véletlenfaktor is ez tény, de aki átlépi az 53% az már legyőzte a randomfaktort is. Aki meg 46% alatt van... az gyorsan szedje össze magát.
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #7945 üzenetére
Amit én írtam, általánosítás volt, amit te írtál, az konkrét példálózás
Még 1x:
Amivel TUDSZ játszani, azzal NAGYOBB esélyed van, hogy győzelemre segítsd a csatát, ezáltal nagyobb lesz vele a győzelmi arányod... ha ez csak PÁR százalékban is érvényes, de az már 50 fölé viszi a tank átlagát.
Az artyval egyértelműen nem tudod annyira befolyásolni a csata kimenetelét, mint másik tanktípussal.
Legalábbis nálam ez a tendencia figyelhető meg. -
SgtBradly
csendes tag
válasz
Általában a győzelmi arány és a kilőtt tankok + sebzés azért összefügg . Nagy sebzés + sok kilőtt tankkal még nem láttam 40%-os játékost.
-
törölt tag
válasz
Olyan tankkal, amivel tudsz játszani, az idióták mellett is nagy mértékben befolyásolhatod a csata kimenetelét, megölhetsz egyedül 4-5 tankot, kioszthatsz annyi sebzést, amennyit a csapat társak összesen sem... tehát számít az a win ráta is...
Még valami. Sok tankomra mondtam már, hogy ha 50% alá megy a win rátám vele, akkor eladom, mert az a tank nem nekem való, nem tudok vele játszani... nem tudom befolyásolni a csata kimenetelét...
-
Flayer
senior tag
válasz
Steelheart2 #7674 üzenetére
Üdv!
Most akarom megvenni a ferdit vagy a JP2 de nem tudok dönteni???!!!!
-
Taragas
aktív tag
válasz
Steelheart2 #7610 üzenetére
Nah már csak egy 113at kell kinyírnom, és Tank mester medál....
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #7605 üzenetére
Hát ezaz... nekem épp az nincs az X4-es.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #7602 üzenetére
Ez engem is érdekelne, bár szerintem valamelyik mod állítja át. Nekem a maxzoom mod van fent, de nem találtam állítási lehetőséget.
Korábban a 4x zoom modot használtam és annak volt config fájlja.
-
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #7449 üzenetére
Ne izgulj,már megszoktam (majdnem),hogy elég szélsőségesen tud lenni az MM.
Kábé 10 csatából max 1-2 olyan kiegyenlített( a legtöbb 15-3/4,vagy 2-5/15,és maximum 4-5 percesek),és mekkora állat amikor az ellenhez berak 1 hármas szakaszt,azok meg minimum zöld meg lila(és nem csak az eff,meg a vn6-7,hanem a tankkal lenyomott csata meg a win rátájuk),és nekik összesen több csatájuk van,mint nálunk összesen.Ez sajnos nem csak egyszeri alkalom hanem rendszeres,Az MM nézhetné a tankok felszereltségét meg a legénység szintjét is,meg a játékos statját is.
Nem tartom magam jó játékosnak(nem is vagyok),de nagyon demoralizáló lehet másnak is, aki kezdő,de lenne tehetsége a játékhoz,és csak azt látja hogy 3 perc alatt ledarálják a csapatát(nincs az az érzés hogy kicsin múlt,de nyertünk vagy veszítettünk,de jó csata volt,izzadt tenyér.nagyobb pulzusszám). -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #7373 üzenetére
Pedig lehet ha egy kicsit szerencsésebb vagy és megnyerítek, akkor már elég a TP a Tankászhoz.
Sajna nem tudom mennyi kéne hozzá pontosan, de remélem nem jártál messze tőle. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #7358 üzenetére
Szép kör!
Azért azt ne feledjük, hogy a sebzés és XP összefüggése nem arányos, mert lehet más spottolta a sebzést, és lehet másért is XP-t kapni mint sebzés.
Nagyon ritkán találkoztam vereséggel szerzett TankÁsszal. Ha visszanézitek a felrakott képeket talán egy sem lesz köztük. Biztos van oka....
-
emre
veterán
válasz
Steelheart2 #7358 üzenetére
Nem akarok kötekedni,és a teljesítményed ócsárolni, de 4k sebzésre az IS-el sem biztos az ász, az IS3-al meg tuti több kell. Anno a KV1S-el kellett 3k felett, és az azért csak T6.
-
sith7
félisten
válasz
Steelheart2 #7154 üzenetére
ok
-
jano_77
nagyúr
válasz
Steelheart2 #7154 üzenetére
Ez tényleg jó kis összefoglaló....jókat röhögtem magamban.
Én az utolsóba tartozom EFF(WN6) alapján. -
sith7
félisten
válasz
Steelheart2 #7152 üzenetére
900 és 1000 között nincs kategória ... akkor én most hova tartozom ?
-
Dobi 562
addikt
válasz
Steelheart2 #6962 üzenetére
Helytelen játékért jelentette őket, de néha vicces milyen baromságokért kiáltanak csalót (főleg azért mert a játék alapvető működésével sincsenek tisztában):
-kisebb tankkal kilövik nagyobból
-felgyújtják
-felderítetlen tank lövi ki
-nem tudja sebezni a jó szögbe beforgatott tankot
-az ellenfél egymás után minden lövésével sebzi -
mno
tag
válasz
Steelheart2 #6910 üzenetére
Köszi. Akkor Te sok csatát lenyomtál vele, grat
Pont a töltőnél tudom legkevésbé mi lenne legjobb, amit írsz "adrenalin roham" nem rossz, de 350Hp Stugnak, elég kicsi esély és ritka amikor 1 és 35 közöttire esik le és amúgy is gyorsan tölt, elit alakulattal, ventivel, töltés gyorsítóval 3,7mp körül, sokat nem gyorsítana akkor sem. De lehet végül ez lesz, mert többi még kevésbé tűnik jónak
Ja és marad Stug, maradnak benne legények is. -
jano_77
nagyúr
válasz
Steelheart2 #6792 üzenetére
Gratula! Sikerült beállítanod mindent tegnap? Én Hellcattel toltam tegnap, meg utána egy kicsit még IS-el.
Ma nem hiszem, hogy leszek, mert színházba megyünk, de holnap talán tolhatnánk majd egy szakaszt Hellcattel, mit gondolsz?(#6814) Dobi 562: szerintem ne várj ettől a TD-től túl sokat....elég gyenge gép!
-
Taragas
aktív tag
válasz
Steelheart2 #6792 üzenetére
Szevasztok! Taragas visszatért!(hallom klántársól emlegettek néha XD)
Szóval újra nyomom, csak nem ereszt ez a játék, sikerült lenyugodni 3 hóna alatt(addig végig vittem pár más játékot), és most aktívan nyomom újfent a wotot(már 3x 8as tankkal).
Viszont még mindig él a régi szenvedélyem, hogy gyűjtöm a tank frageket, de most már szigorúan betartva minden szabályt, és etikát.
Gondoltam rá írok a wgre, azért adjanak már egy kis útmutatást, hogy találkozhatok olyan tankokkal, amik ritkábbak az átlagnál.
Kaptam egy elég kimerítő választ az MM működéséről, sajna nem tudok annyira jól anglul, és gondoltam másnak is jól jöhet a leírás, és hát ha van egy vállalkozó kedvű, aki lefordítaná.
Tehát a szöveg:Dear Tank Commander,
Thank you for getting back to us.
World of Tanks is a team-based massively multiplayer online action game dedicated to armoured warfare in the middle of the 20th century. The core of its gameplay consists of two teams made of 15 players, fighting on a battlefield against each other.
The vehicles that are present on the battlefields are divided into classes (light, medium and heavy tanks, self-propelled anti-tank guns and tank destroyers). The classes are split over 10 tiers.
In order to ensure that the “random battles” (the main game mode) keep the interest of our players, the following three conditions need to be respected in every battle:
- Equality among the vehicles present on the battlefield within the two teams
- Variety in the type of vehicles present on the battlefield
- Unpredictability of the course and outcome of the battle
This task is being performed by a special module/system that is located on the server side of the game, the so-called “Match Maker”. This selects the tanks for both teams, makes sure that the teams are even and that each battle can start.When the “Match Maker” first appeared in the Closed Beta (there was none during the Alpha stage), there were only two types of battle levels:
- Sandbox with tanks from the 1st and 2nd tiers
- Common battles comprising all the other tiers (3-10)
Since then our "MM" has evolved and a whole new sophisticated table composed of 12 types of battles was born (battle tiers).The first 10 battle types roughly correspond to the tiers of the vehicles and their placement in the various Tech Trees. For example, a Tier IV heavy tank can only get into battles with other Tier IV and Tier V tanks.
Beyond that every tank has a so-called “balance weight”, which is a hidden numerical parameter that determines the combat effectiveness of each vehicle. It is directly linked to the type of the vehicle, its tier and role (we have chosen) in the battle.
The work of the “MM” for "random battles" is based on the following principles:
- Any vehicle can get into fights that correspond to its tiers (see table), with the exception of platoons
- The place that a vehicle receives in a team is assigned according to the “balance weight”
- Vehicles are selected according to the battle statistics within the last half hour
- The total “balance weight” of the opposed teams must not differ by more than 10%, except in special cases
- The total “balance weight” of the SPGs in the opposed teams must not differ by more than 20% - a team can have only one more SPG and the total number of SPGs cannot be more than 5
The more times a specific vehicle is waiting to join a battle, the higher its priority. If you wait more than 1 minute, the “MM” will assign top priority and you will be sent into battle at the first open slot.If, during the balancing process, both teams do not meet the requirements mentioned above, they will be disbanded and the whole process for team composition starts again.
The settings that are not taken into the account are:
- The nation of the vehicle
- The researched and available modules (gun, turret, engine, etc …)
- Mounted accessories and/or equipment
- Crew skill level
- Player skill
The “MM” works with queues of vehicles. Each tier and type of battle has its own queue. There is 36 different queues in total (12 levels of tiers, multiplied by 3 different battle modes).The battle statistics are collected separately for each queue. In addition to this, the statistics for SPGs are also collected separately. We use this statistical data to decide on the balanced weight of every vehicle.
To understand it better, let’s take a concrete example: we have chosen an American heavy tank - T14 - characterised by the fact that it can get into battles of 5th and 6th tiers. To keep the example simple, "Encounter" and "Assault" have been deselected.
After pressing the “Battle“ button, the T14 enters two different queues at the last position in each:
http://forum.worldoftanks.eu/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=53068
So now our tank is in the queue and, as you can see, its priority to join the battle is low. However the "MM" is scanning the entire queue during the selection process, and thus if there is an empty spot that more or less corresponds to the balance weight of the T14, it will immediately be sent into battle. Conversely, it might also need to wait. Every time a pair of teams is sent into battle, the team composition process starts over and over again.
SPGs are always the first vehicles to join a team. After that the "MM" will start looking for the tanks to fill the remaining empty spots. Vehicles with high balance weight (top vehicles) are added right after the SPGs.
When adding a platoon the "MM" will try to make sure that the balance weight of the tanks in the platoon equals the balance weight of the remaining free slots (where tanks with big balance weight still have top priority).
As mentioned above, the "MM" will make sure that the difference between the “balance weights” of both teams is not more than 10%.
The balance weight of the available slots can also be adjusted to the tanks that are currently waiting in the queues.
Once a pair of teams is created, the teams are checked for all the conditions mentioned in the "MM" criteria again, and are then sent to the battlefield. If the required criteria are not met, the teams will be disbanded and the match making process starts again (where this process is not visible to players and happens entirely behind the scenes).
It may also happen that the "MM" is not able to complete the team creation process (for example: there are too many vehicles of the same type in one team). In such a case, the whole queue is frozen until tanks with other settings join it, or the already pre-selected tanks move into other queues.
On the picture you can see that T14 ended up in two different queues:
- A Tier V queue that is already completed
- A Tier VI queue that is still in the completion process (too many KV-1S)
All criteria for the Tier V queue are matched, so the T14 goes into a battle.http://forum.worldoftanks.eu/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=53070
At this moment, the tank disappears from both queues. This means that the Tier VI queue has now an empty slot.
Please also note the following factors:
- The longer your waiting time, the higher priority there is from the "MM" to send you into battle
- If the waiting time goes beyond an acceptable limit (1 minute), the selection criteria will not be fully respected (such as: not enough vehicles, or only the same types of vehicles present)
- If the waiting time is more than 2 minutes, the "MM" has the ability to create a partially completed team (with less than 15 players on each side)
- If the waiting time is more than 5 minutes, you will receive a message inviting yor to go back to the garage and select a different tank
Some of the situations described above may appear during the launch of new servers, new regions or when the number of online players is low (such as during the middle of the night).We are constantly working on the improvement of the game "MM" and some additional changes were added in Patch 0.8.5. Our goal remains to provide you with best game experience.
I hope that you have enjoyed reading this article and will leave the thread open to gather more questions that we may use to update this article in the future.
Good luck
Kind regards,
Guillaume "Decept1on"
Wargaming.Net Support Service
https://support.worldoftanks.eu/ -
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #6755 üzenetére
Asztalit,valószínűleg a a netnél lehet valami(remélem).
Ha valami változik írok.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz
Steelheart2 #6734 üzenetére
Nekem mindenki sunyi aki ellenem van, de még a saját artyk is
-
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #6485 üzenetére
Köszi.
Helyesen teszed, ilyenkor én sem szoktam.(#6486) Dr_Syrex: Persze, hogy jó.
Sokan köpködik mert sokan játszanak vele, és sajnos a többség, mondjuk ki balf@sz (na nem mintha én akkora király lennék). Nálam is örök helye van a garázsban a T29-cel egyetemben. Ezeken kívül még a két ruszki 7-es van/volt meg, de azoknál röhögve jobb az említett 2.
Én is csak néha veszem elő szegényt. -
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #6482 üzenetére
Neked minden nap van ászos köröd?
Amúgy gratula.
Más:
Nekem is kijött a lépés.
5 v 1 volt a végén, de egy egylövéses IS, egy nem fullos ágyúval rendelkező SU-100 egy T1 Heavy (full hp-sak), meg egy afk KV-1 valamint egy afk arty ellen.
Nem volt nehéz, én meg full hp-n voltam kb.
Egy pár lövés mellé ment, nem is tudom mi volt a Tigrissel, elég pontatlan volt. -
SgtBradly
csendes tag
válasz
Steelheart2 #6465 üzenetére
Köszi, valóban nem spottolok sokat, aminek a köv. kép a magyarázata.
Ahogy nálad is sok a td, spg. -
SgtBradly
csendes tag
válasz
Steelheart2 #6454 üzenetére
-
jano_77
nagyúr
válasz
Steelheart2 #6458 üzenetére
Scout tankokkal én sem szeretek menni....nincs is csak a T21 nagyobb osztályban, de gyúrok a táras T71-re.
Ezek szerint egymásnak nem fogunk spottolni!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #6454 üzenetére
Asszem már beszéltük, hogy a spot meg az átlag dmg alacsony nálad.
Valami jó tankkal ezeket kéne nővelni és menne fdel a WN6 -
jano_77
nagyúr
válasz
Steelheart2 #6402 üzenetére
Ennek a replay-et fel tudnád tenni? Mostanában vettem meg én is a T-34 szívesen tanulnék belőle, hogyan is kellene használni. Gratula hozzá!
-
kirjak
aktív tag
válasz
Steelheart2 #6404 üzenetére
2 ember kell a medálhoz.
Akkor jó emberrel szakaszoztál mind az 5 ször és te is nagyon ügyes vagy ha neked 5:3 arányban esik -
kirjak
aktív tag
válasz
Steelheart2 #6402 üzenetére
-
Bingisz
addikt
válasz
Steelheart2 #6393 üzenetére
Egyedül a francia tier 10 TD az ami táras.
(#6395) Steelheart2
Akkor gondolom már feltűnt a nagy célzésidő. Azt mondják, hogy az egész ágat jellemzi ez a tulajdonság. De majd mesélnek azok akik kihúzták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest